Sadece kendine zengin olan aile

Aylık gelir 60 bin demeseydin olabilir diyecektim. Ama şu durumda gerçekten garip.

Katılıyorum
Orta direk veya yoksul bir aile olsa sizi bencil bulurdum
Hadi evlendikten sonra da neyse diyelim.
Ama tavşan gibi ürüyorlarsa eğitimi de karşılasınlar bir zahmet.
Bazı aileler hayatı öğrensin, kendi ayakları üstünde dursun diye çok el üstünde tutmaz ama sizin ailenin böyle bir motivasyonu da yok.
Varyemezler bildiğiniz

İnsanın bir yerden sonra akıllanması gerekmez mi?
Neden her istediklerinde verdiniz?
Bende soruyorum kendime ama ailem atamiyorum, vermeyip kendime harcasam vicdan azabi cekiyorumistediklerinde. Belki de sahipsizlik duygusunu cok hissettigimden tamamen gitmelerinden korkuyorum. Bilmiyorum bumerang gibi duygularim ve aklim bir degil.
her defasinda ben hirpalaniyorum ama boyle.

Böyle konularda hep bir sürü faktör var bence. Bu insanlar zorluk cekti mi bu parayi kazanirken, yoksa hepsi miras mi felan. Onun yaninda bazi anne babalarin cocuklarina karsi pek acima duygusu yok. Enteresan bir durum. Bir anne olarak bende anlamiyorum nasil oluyor, ama öyle. Dövüp sövmüyorlar belki, ama aslinda cocuklarinin hayatindada pek bir pozitif etkenleri yok. Bence bir insan evladi yardim istedigi halde geri ceviriyorsa elinde oldugu halde, ya daha önce bir durum oldu da vermiyorlar ya cocuklarin kendilerinin basarmasini istiyorlar yada acima duygulari yok. Örnekler verecek olursak: Bir aile taniyorum anne baba hep cocuklarina maddi konularda yardim eder, ama onlar hep batirir sacma sapan islere kalkisarak. Parayi ziyan ettikleri gibi yinede anne babanin hakkinda kötü konusuyorlar. Sahsen böyle konularda hep böyle söyledim kardeslerime: "Olur da sıkıstınız (ikisi de ögrenci) baska birine sormayin. Heleki aile disindan. Gelip bana söyleyin." Bence aile icinde destek ve yardim her iki taraf icinde normal olmali.

zaman zaman bunu bende yaşıyorum akrabalarımızdan paramla yada maaşımla ilgili "var ama vermiyorsun" tarzı yorumlar yapılınca gerçekten tırnağımı kessem üstlerine atmayacak şekilde soğuyorum.
Su cumlenizi yeni farkettim. Komiksiniz gercekten. Ben annem ve babamin siradan bir akrabasi degilim evlatlariyim yani aradiki bu farki kestiremiyorsaniz anlama kabiliyetinizde ciddi sıkıntınız var uzgunum.

Su cumlenizi yeni farkettim. Komiksiniz gercekten. Ben annem ve babamin siradan bir akrabasi degilim evlatlariyim yani aradiki bu farki kestiremiyorsaniz anlama kabiliyetinizde ciddi sıkıntınız var uzgunum.
bu benim düşüncem. anlama kabiliyetimin de senden iyi olduğuna gayet eminim. ama seninkinde bir sıkıntı olabilir.
kaldı ki burda seni desteklemek zorunda değilim. hakaret yazmadım. baştan belirtin o zaman sadece benim gibi düşünenler yorum yazsın diye.
onun dışında evlat da olsam ben annem babam eğer zor durumumu göre göre yardım etmiyorsa artık daha beklenti içinde olmam.

Ahaaha benim 3 gün banlanmışlığım var başka konuda aynı üye ile 😂 bende pess etmiştim.
ben çok sık girmediğim için hatırlamıyorum :)
üyeleri de hatırlamıyorum. konuları da.
ama yazmıyorum zaten bu konuya daha rahat olun :)

ben çok sık girmediğim için hatırlamıyorum :)
üyeleri de hatırlamıyorum. konuları da.
ama yazmıyorum zaten bu konuya daha rahat olun :)
istediğiniz yere yazabilirsiniz benim için sorun yok ben arkadaşı ikaz ettim 🤭 deneyimlerimden yola çıkarak. Bende çok sık girmiyorum ama tartıştıklarımı unutmam, yaşınız gençti erkek ark mevzusuydu bizim tartışma konumuz sanırım. kadın - erkek ilişkisiydi yani, detayını bende hatırlamıyorum.

bu benim düşüncem. anlama kabiliyetimin de senden iyi olduğuna gayet eminim. ama seninkinde bir sıkıntı olabilir.
kaldı ki burda seni desteklemek zorunda değilim. hakaret yazmadım. baştan belirtin o zaman sadece benim gibi düşünenler yorum yazsın diye.
onun dışında evlat da olsam ben annem babam eğer zor durumumu göre göre yardım etmiyorsa artık daha beklenti içinde olmam.
Beklenti icerisinde degilim zaten artik yani o konuda umidimi coktan kestim. Ama konusu acilinca icerleniyorum buda benim elimde olan birsey degil. Yerimde kim olsa icerlenirdi diye dusunuyorum ayrica :) yorum yapmakta serbestsiniz ona bir lafim yok ama siz neredeyse her yorumunuzda kafanizda tahmin yaratip duruyorsunuz. Yok ne kadar biktirdiysaniz artik yok babasi git kayinbabanla yasa diyorsa vardir bir sebebi beni daha tanimadan onlari somurmeye calisan biri olarak gostermeye calisiyorsunuz sirf kendinizi hakli cikarmak icin. Bu kadar kasmayin.

Beklenti icerisinde degilim zaten artik yani o konuda umidimi coktan kestim. Ama konusu acilinca icerleniyorum buda benim elimde olan birsey degil. Yerimde kim olsa icerlenirdi diye dusunuyorum ayrica :) yorun yapmakta serbestsiniz ona bir lafim yok ama siz neredeyse her yorumunuzda kafanizda tahmin yaratip duruyorsunuz. Yok ne kadar biktirdiysaniz artik yok babasi git kayinbabanla yasa diyorsa vardir bir sebebi beni daha tanimadan onlari somurmeye calisan biri olarak gostermeye calisiyorsunuz beni sirf kendinizi hakli cikarmak icin. Bu kadar kasmayin.
neyse bu konuya son mesajım olsun. polemiğe gerek yok.
siz konu açmışsınız ben düşüncemi söyledim. size göre düşüncemi değiştiremem. kendi hayatımda da böyle davrandığım için size farklı bir yorum yapamam.
bana göre anne baba kutsaldır. evet tabiki hatalar yapar ama bu hatalar istemsiz olduğuna adım kadar eminim.
ben olaya böyle baktığım için yorumum da bu yönde oldu. o yüzden siz ister dikkate alırsınız ister almazsınız o sizin bileceğiniz bir şeydir.

Bir arkadaş yazmış ya birisi oğlunun borçları için hep sattı savdı diye, ben şöyle bir gözlemde bulundum hayatım boyunca.

Kendi çalışıp çabalayan bir yere geliyor. Hazır yiyen, nasılsa hallediyorlar yardım ediyorlar diye salıyor ipin ucunu. Sizi tenzih ediyorum, ailenizin bakış açısı buna saplanmış olabilir mi acaba? Bu kadar malı mülkü kendi çabalarıyla yaptılarsa sizin de yapacabileceğinizi düşünüyor olabilirler mi?
Onun haricinde belli ki yardım etmeyecekler, huyları bu, kabullenmekten başka çare görünmüyor üzücü de olsa.
Bakis acilarinda bununda etkisi var. Babam gercekten caliskan biriydi simdi emekli ama hep calisti emek verdi zamaninda. Karsisina guzel firsatlar cikti is sabihi oldu dogru yerlere yatirim yapti yatirimlari birken bin oldu. Kendi babasindan birsey kalmadi babasi yoksul bir insandi cunku yani isteseydide cocuguna maddi imkan sunamazdi. Ama babamin fazlasiyla imkani var yani bir baba olarak evlatlarinin kolundan tutabilir istese. Hayat herkese ayni firsatlari sunmuyor. Gunumuz ekonomik sartlari malum eskinin bereketi birikimi artik yok orta halli ticaretle ugrasmayan insanlar kendilerine zor yetiyor. Hadi normal sartlarda yine yapmasin ama zor donemlerden gectigimde bile gormezden duymazdan geldiler en cok zoruma giden bu aslinda.

[
eğer bir anne baba evladına git kv nin evinde otur diyorsa zaten ben ortada normal bir şart olduğunu düşünmem. neden desin ki öyle bişey? burda hiçbir anne baba öyle bişey demezken onlar niye diyor acaba bir de bunu düşünmek lazım.
Ailenin avukatı olsa sizin kadar olamazdı

Teoride bir şey yapmak zorunda değil doğru. Ama pratikte bence öyle olmamalı.

Muhtemelen baba ticaretle uğraşıyor. Memur olmanızdan dolayı bu durumları kendi tercihiniz olarak görüyor da olabilir.
Bazı insanlar ticaret yapmayanı risk almıyor, fazla kazanmak istemiyor şeklinde değerlendiriyor.

Diğer kardeşler ne iş yapıyor?

Ben böyle durumlarda eşin hiç söz hakkının olmadığını düşünmüyorum bu arada. Yani bunun için hır gür çıkaramaz, laf edemez ama evde kendi aramızda konuşurken sitem edebilir gibi geliyor.

Biz Türk'ler olarak çok fedakar ebeveyniz falan denilmiş ama Amerika'da adamlar çocuğunun üniversite masrafı için ne fedakarlıklar yapıyor.

Burda eşinizin laf söylemeye hakkı yok...aynı şeyi onunda ailesi yapabilirdi ...en azından sizin aileniz bir şekilde yardım etmiş sukretsin ve bence siz aile meselenizi çok fazla eşinize dahi olsa açmayın...ailenizin durumları fazlasıyla iyi iken size yardım etmemek onların tercihi ama bence yanlış ben yapamazdım sanırım şimdiden bile evladimla ne bırakabilirim ne yapabilirim derdine dustum düşünün evladım 3 yaşında...

Vermek zorunda veya istemese vermez diyemiyorum, çok bıçak sırtı bir konu. Ama eşiniz ağzını açıp tek laf etmemeli, sizde ettirmemelisiniz.

Okul zamanı sizi krediye muhtaç etmeleri gerçekten büyük haksızlık. Şimdi ikiside memur, evlerinide aldık daha ne istiyorlar kafasındalar herhalde.

Sizin şu noktada şöyle bir şansınız var, biz çoğunluk gibi birikim derdine düşmek zorunda değilsiniz. Bu işin hastalığı var kenarda çok büyük olmayan bir meblağ olsada yeter size. Yiyin, için, gezin. Hayatın tadını çıkarın. Anne-babanız tabi, Allah gecinden versin onlar vefat ettiğinde çocuğunuzun geleceği için birikim hazır olacak. Şuan size para vermiyorlar ama biriktirdikleri her kuruş sizin çocuklarınızın rızkı olacak, öyle düşünüp boşverin. Anne-babaya kırgın, kızgın olmak çok büyük yara. Samimi söylüyorum boşverin.

Back
X