sanirim yoruldum artik :'(

Malesef sınırlı...ben inanın bi çocuk elbisesi gördüğümde hemen almak istiyorum eşimle alışveriş yapalım mutlaka almaya çalışıyorum..

Çocuğa olan sevgin ve birazda pasif karakterin yüzünden seni kimsenin ezmesine izin verme.

Sen bu çocuğu seviceksin tabii,ama herşeyi kendi görevin gibi yapıp etraftan yardım istemezsen bu yaptıkların görev olur üstüne yapışır.

Kimsede ''Allah razı olsun'' demez,birgün yapmazsan sen suçlu olursun.

Çok fazla sorumluluk almadan ilgilen çocuğunla,birazda babay sorumluluk ver

erken öğrenince niye psikolojisi bozuluyor,gerçekten merakımdan soruyorum.Allaha şükür çocuklarım gayet sağlıklılar:26:

yok abla erken öğrenme değil, zorlamayın dedi doktor zamanı gelince o oturacak dedi.. biz de etkilenmesin diye zorlamadık.. gerçekten 3 yaşında kendi kendine gitti ama o dönem gerçekten çoook yıprandık sinirsel olarak..

Merhamet duygumu oldurdumu bilmem ama eşim acayip kiriyo beni...çok beklenti içinde sanirim

erken öğrenince niye psikolojisi bozuluyor,gerçekten merakımdan soruyorum.Allaha şükür çocuklarım gayet sağlıklılar:26:

Tuvalet alışkanlığı kazanma dönemi çok ciddi, kritik bir dönemdir.
Çocuğun karakterine bile etki eder.
Sabırlı olmak çok önemli.

Ama anneler yeteri kadar sabırlı olamayıp, çocuğun ufacık ağlamasına karşı hassas olduklarından
yarıda bırakırlar başa dönerler çoğu zaman.

Geneli annesine havale eder anne sen alıştır ne olur diye.

Benim çocuğum yok olduğunda bu dönem ben ne yaparım bilmiyorum ama 4 yaşına kadar bezli kalmasına
izin vermeyeceğim kesin

Benim ccugumda 4 yasini gecti 2 senelik evliyim
bence sen iyi olmaya devam et ama sunu unutma 4 yas kendi bagimszligini ilan etme yasi , uyku duzeni nasil bilemem karni toksa uykusu yoksa i St emediginiz biseyi tuttutuyorsa hemen dusun ya ver vereyeceksende vermeyecegim deme inatlasr aglasr durursunuz. Tum sayfaları okumadim ama herkez iyi oldugunuz sylemis ona istinaden yazyorum tekrar

Markete gitse yine suçlu benim..dün akşam eve gelirken haber ver aşağı inelim markete ugramam lazım dedim bana dediği çocukla gidilmiyor herşeye agliyo sonra alırız oldu ee be adam ben sana soleyince niye batıyor

Bu yaşta çocuğun altına temizlemekte ayrı eziyet bilirsiniz belki..annesine kaç sefer soledim en son kavga edicektik bende artık solemiyorum alistir diye

tabi tabi, üstelik çocuk için çok daha zor.. düşünsenize seneye anaokuluna gidebilecek bir çocuğun tuvalete gidememesi korkunç.. bir de bez küçük gelir, pişik olur.. yazık o yavrucağa.. üstelik bunu sizin ondan değil, onun sizden rica etmesi gerekirken durum tam tersi.. konuşarak halledecek yaşa gelmiş üstelik sizin ki, bir hafta da sorun çözülür başlasa annesi.

2,5 yaşında oğlum var bir kere bile hasta olmadı çok iyi korumuşum demek ki. gel benim kafamı da patlat. bu ne agresiflik kendine gel canım.

Senin iyi korumanla alakali degil. Cocugun bünyesiyle alakali. Kimi cocuk dogustan hassastir. Kimi kaya gibidir.
Burda 4 aylikken 6 saatlik kafatasi ameliyati geciren bir bebekten bahsediyorum.
Hasılı her cocugun kendine has sistemi vardir. Bu kadar büyük konusmamakta fayda var. Cocugu hasta olan anneler bakamadiklari için mi hasta oluyor te Allah'ım.
Belki de cocugunun onunden ruzgar bile gecirmiyordur kimi anneler.

Yaaaa her şeye ağlamasından rahatsız mı olmuş?
Dur daha bu iyi zamanların deseydin. Kimin yüzünden ağlıyormuş acaba?

O gitmiyorsa sen hiç gitme çocukla!
Adam sorumluluğu senin üstüne yıkmış görmüyor musun?

Etrafımdaki insanlar gerçekten anlamıyor beni ya :'(esimde dahil ben diyince hemen batiyor...herkes diye bu çok zor bi çocuk iyi bakiyosun dayaniyorsun diye ama ben sabredrmeyip bağırınca suçlu oluyorum...babasına artık sorumluluk vermeye calisiyorum ama gozlemledigim kadarıyla en ufak huysuzlugunda beni suçluyor ve ben üvey oluyorum oyle tavır takiniyor

evet bu dönemde çok sabırlı olunması gerekiyor.bir de şimdi hazır bez kullanınca herkesin kolayına geliyor sanki.arkadaşımın yeğeni 4 yaşında ve bezleniyordu.geç kaldın öğret dedikçe inatlaşmış.kreşe vereceklerdi,kabul etmemişler.bu yaşta çocuğu bezli kabul etmeyiz diye .sonra öğretti mecburen.o kadar çirkin bir görüntü oluyorki o yaşlarda arkasında koca bez

Sen elinden geleni yapıyor gibisin canım. Üvey evladın diye çocuğun her istediğini yapacak halin yokki. YApılacak şey var yapılmayacak şeyler var bence. Hİç kimse çocuğuna kızmıyor mu bağırmıyormu sinirleri bozulmuyor mu sırf üvey anne diye göze batıyorsun.

Buarada belirteyim ceza odul sistemine karsiyim kesinlikle, ki sn dnemde bununla ilgili cok fazla arastirma ve gozlem yapilmis
biz cocuk y et istiriyoruz kisa vadede hirsli cocuklar degil cocuklugunu ozgurve yasayarak doyarak buyutmeyi hedeflememiz gerekiyor diye dusunuyorm
alti bezliymis tuvalete kendi annesi alistirsin maximum 15 gun, bu kadar buyuk cocuk alti bezlimi olur ya koca insan gibi batirir altini olmazki amma bosvermislik var kendi annesnde yahu
acaa bi sorunumu var tuvalete alisiyor olmasi gerekirdi

Haklı olarak kabul etmezler.
Ya bir annenin bu kadar rahat olması çok çirkin gerçekten..
1. sınıfa da bezli göndersinler oldu olacak..

ben sana kinaye yaptım ama sen algılayamamışsın. senle polemiğe girmiycem. sen devam et kendi çapında.

Allahtan korkarım zaten eşime ofkelenip çocuktan cikaramam o çocuğun suçu günahı yok oda istemezdi böyle nor anne babadan dünyaya gelip böyle bi hayat yaşamak...agkayinca ağla yavrum iyi gelir diyorum artik

Buaraya yazarken farkettimde gerçekten benim üstüme yapışmış ve en ufak ters davranışım hemen üvey anne damgasina sebep oluyor.

Benim merhamet duygum öldü buradaki yorumların üstüne..
Senin hala ölmediyse gerçekten fazla iyisin

Bence de konu sahibi fazla iyimser. Yoksa biri benim anneligime bu kadar laf edecek var ya..
Ben gercekten elinden gelenin fazlasini yapmaya calisan bir anne goruyorum burda.
Ahkam kesenler de ego tatmini yapmaya çalışan, kendilerinin dogaustu maharetleri olduguna inanan,anneligi uc noktalarda yasayan gelecegin yurdum teyzeleri.
Ogullari da buyuyunce bir derdim var bolumunde konu acan, esden muzdarip cilekes yurdum kadinlarinin kocalari.

Buaraya yazarken farkettimde gerçekten benim üstüme yapışmış ve en ufak ters davranışım hemen üvey anne damgasina sebep oluyor.

Peki sadece sızlanacak mısın?
Değiştirmeyi düşünmüyor musun bu durumu?

Ama ben ne anneler gördüm.( mesleğim gereği)
Bana anlatmasınlar iyi bilirim ahkam kesenleri çocuğa bak anasını söyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…