- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.183
- 823
- Konu Sahibi banahuzurgerek
-
Malesef sınırlı...ben inanın bi çocuk elbisesi gördüğümde hemen almak istiyorum eşimle alışveriş yapalım mutlaka almaya çalışıyorum..
erken öğrenince niye psikolojisi bozuluyor,gerçekten merakımdan soruyorum.Allaha şükür çocuklarım gayet sağlıklılar:26:
Tekrarlıyorum..
Bu senin görevin değil.
Baba oraya buraya koşturacak.
Sen yaptığın yemekten çocuğun önüne koyarsın.
Yatağını hazırlarsın falan.
Anneden çok paralıyorsun kendini ama burda bile değeri yok baksana.
İnsanın merhamet duygusunu böyle öldürür insanlar..
erken öğrenince niye psikolojisi bozuluyor,gerçekten merakımdan soruyorum.Allaha şükür çocuklarım gayet sağlıklılar:26:
Merhamet duygumu oldurdumu bilmem ama eşim acayip kiriyo beni...çok beklenti içinde sanirim
Herkes memnun madem bırak tek sorun senin gerektiğinde kızmansa,
ergenliğe kadar bezli, marketlerde yerlere yatarak devam etsin.
Ama yanlışın nerde diyorum bak.
Babası o ''öz'' ya hani. Markete de onunla gidecek.
Oyunuyla da beziyle de o ilgilenecek.
Diyorum sana açık açık resti çek bundan sonra benden yemek, yatak hazır olur.
Öz babaysan hakkını ver. Siz markete gidin ben kendimle ilgileneceğim, işlerim var.
Arkadaşlarımla gezeceğim.. Bitti gitti.
Yapmayı bıraktığın zaman yaptıkların görülür
Bu yaşta çocuğun altına temizlemekte ayrı eziyet bilirsiniz belki..annesine kaç sefer soledim en son kavga edicektik bende artık solemiyorum alistir diye
2,5 yaşında oğlum var bir kere bile hasta olmadı çok iyi korumuşum demek ki. gel benim kafamı da patlat. bu ne agresiflik kendine gel canım.
Markete gitse yine suçlu benim..dün akşam eve gelirken haber ver aşağı inelim markete ugramam lazım dedim bana dediği çocukla gidilmiyor herşeye agliyo sonra alırız oldu ee be adam ben sana soleyince niye batıyor
Çocuğa olan sevgin ve birazda pasif karakterin yüzünden seni kimsenin ezmesine izin verme.
Sen bu çocuğu seviceksin tabii,ama herşeyi kendi görevin gibi yapıp etraftan yardım istemezsen bu yaptıkların görev olur üstüne yapışır.
Kimsede ''Allah razı olsun'' demez,birgün yapmazsan sen suçlu olursun.
Çok fazla sorumluluk almadan ilgilen çocuğunla,birazda babay sorumluluk ver
Tuvalet alışkanlığı kazanma dönemi çok ciddi, kritik bir dönemdir.
Çocuğun karakterine bile etki eder.
Sabırlı olmak çok önemli.
Ama anneler yeteri kadar sabırlı olamayıp, çocuğun ufacık ağlamasına karşı hassas olduklarından
yarıda bırakırlar başa dönerler çoğu zaman.
Geneli annesine havale eder anne sen alıştır ne olur diye.
Benim çocuğum yok olduğunda bu dönem ben ne yaparım bilmiyorum ama 4 yaşına kadar bezli kalmasına
izin vermeyeceğim kesin
evet bu dönemde çok sabırlı olunması gerekiyor.bir de şimdi hazır bez kullanınca herkesin kolayına geliyor sanki.arkadaşımın yeğeni 4 yaşında ve bezleniyordu.geç kaldın öğret dedikçe inatlaşmış.kreşe vereceklerdi,kabul etmemişler.bu yaşta çocuğu bezli kabul etmeyiz diye .sonra öğretti mecburen.o kadar çirkin bir görüntü oluyorki o yaşlarda arkasında koca bez
Senin iyi korumanla alakali degil. Cocugun bünyesiyle alakali. Kimi cocuk dogustan hassastir. Kimi kaya gibidir.
Burda 4 aylikken 6 saatlik kafatasi ameliyati geciren bir bebekten bahsediyorum.
Hasılı her cocugun kendine has sistemi vardir. Bu kadar büyük konusmamakta fayda var. Cocugu hasta olan anneler bakamadiklari için mi hasta oluyor te Allah'ım.
Belki de cocugunun onunden ruzgar bile gecirmiyordur kimi anneler.
Benim ccugumda 4 yasini gecti 2 senelik evliyim
bence sen iyi olmaya devam et ama sunu unutma 4 yas kendi bagimszligini ilan etme yasi , uyku duzeni nasil bilemem karni toksa uykusu yoksa i St emediginiz biseyi tuttutuyorsa hemen dusun ya ver vereyeceksende vermeyecegim deme inatlasr aglasr durursunuz. Tum sayfaları okumadim ama herkez iyi oldugunuz sylemis ona istinaden yazyorum tekrar
Yaaaa her şeye ağlamasından rahatsız mı olmuş?
Dur daha bu iyi zamanların deseydin. Kimin yüzünden ağlıyormuş acaba?
O gitmiyorsa sen hiç gitme çocukla!
Adam sorumluluğu senin üstüne yıkmış görmüyor musun?
Benim merhamet duygum öldü buradaki yorumların üstüne..
Senin hala ölmediyse gerçekten fazla iyisin
Buaraya yazarken farkettimde gerçekten benim üstüme yapışmış ve en ufak ters davranışım hemen üvey anne damgasina sebep oluyor.
Bence de konu sahibi fazla iyimser. Yoksa biri benim anneligime bu kadar laf edecek var ya..
Ben gercekten elinden gelenin fazlasini yapmaya calisan bir anne goruyorum burda.
Ahkam kesenler de ego tatmini yapmaya çalışan, kendilerinin dogaustu maharetleri olduguna inanan,anneligi uc noktalarda yasayan gelecegin yurdum teyzeleri.
Ogullari da buyuyunce bir derdim var bolumunde konu acan, esden muzdarip cilekes yurdum kadinlarinin kocalari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?