bu arada cevapların için teşekkür ederim,boyamadan önce son bi soru daha ne renk boyamalıyım bu sefer
benim ilk tercihim koleston 12.0 çok açık doğal sarı Eki Görüntüle 546628 .hem turunculaşma yapmıyor hem yıpratmıyor.kutunun arkasında boyama sonrası elde edilebilinecek renk veriliyor ama o renk asla tutmuyor ilk seferde.ilkin açık kumral gibi bir ton,sonra koyu sarı, daha sonraki boyamalarda açık sarı ve tonlarını saçı yıpratmadan elde edebilmek mümkün
bunu görünce bi durup düşündüm açıkçası,turunculuk olmasından korkuyorum çünkü alt rengi çok açık değil...bugün açık küllü sarıyla boyıyım diyorum,sonraki boyamadada bundan alırım,rengi açtıktan sonra korkum olmaz artık turunculuk olurmu diye riske atmıyım
benim eltim kuaför ama dükkanı yok sadece yakınlarının saçını evde yapıyor oda hatır için, bende ondan öğrendim saç açma işlemlerini. bu resimlerdeki tonları asla market boyalrıyla elde edemezsiniz ben kuaför malzemeleri satan dükkanlardan alıyorum boyamı. özellikle igora ve majirel kullanıyorum. ultra açıcı serilerinden alıyorum 30luk oksidanla giriyorum saça nette bir çok sitede bakıp boya numarasını kaydedip alabilirsiniz kullanma talimatıda çok basit igora 1/1 yani 1 tüp boya 60ml oksidan, majirel 1/1,5 yani bir tüp boya 90ml oksidan. ben ilk olarak 1 çorba kaşığı herhangi bir oreal, 15 ml 30luk oksidan ve 1 çay bardağı çok ılık su iyice karıştırıp saçıma diplerimden başlayarak boca ediyorum 15 dk bekleyip yıkıyorum şampuan kullanmıyorum sadece saç kremi sürüyorum durulayıp çıkıyorum saçlarım ıslakken taradıktan sonra boyamı hazırlayıp (igora veya majirel) saçımın yeni açtığım kısımlarına sürüyorum 40 dk bekliyorum yıkıyorum şampuanlamadan önce saçıma elma sirkesini güzelce yediriyorum sonra durulayıp şampuanlıyorum.Eki Görüntüle 547105 Eki Görüntüle 547103 Eki Görüntüle 547104
kullandığım boyalar bunlar 12/0 özel açıcı sarı 12-1 özel açıcı sarı sandre 12-22 özel açıcı yoğun küllü sarı
sonucu merakla bekliyorum:81::81:
9.1 küllü sarıyla boyadım..bi ton falan daha açıldısonuç yine bakır yansımalar var nası kurtulurumki bu bakırlıktan bilmiyorum şeytan dedi al oriali sür kafana
oriel sürünce turunculaşıyor uyma şeytana.tam olarak dore sarı ise istediğin renk zemini iyi açmak lazım.kutu üzerindeki şemalara aldanma hiç bir zaman tutmuyor istediğin rengin 2 3 numara fazlasını alman lazım istediğin tona ulaşmak için.kutunun üzerindeki kahveler dahi tüm renkleri tutturmak için platine kadar açıp öyle boyuyorlar tüm markalar.sıkma canını ilk seferde kimseninki tutmuyor
daha şeytana uymadım o turunculuktan korktuğum için...bi arkadaş turunculuk azaltıcıdan bahsetmiş,napıcamı şaşırdım artık sabahtan beri boya bakıyıyorum,ekstra açık gümüş sarısına bakıyorum,bej renklerine bakıyorum neyi neyle karıştırsam araştırıyorum,yarın tüp boya alıcam,oksidanı kaç numara almam lazım 9 mu bide 12 si varmış onumu alsam yoksa offf bu seferde koyu kalmasın bari 2 3 ton açılsa,bende dediğini dikkate alarak küllü sarı aldım ama oda açmadı nalet..ya şuan saçımda güzel renk ama takmışım o renge yapmadan duramıcam...:2:senin saçın ne renk merak ettim
ben küllü bi renk değil koleston 12.0 çok açık doğal sarı önermiştim zemin için.benim rengimEki Görüntüle 547618 bu tonda.sarı zor ulaşılabilinen bi renk,yeşerme,kızıllaşma,grileşme ve turunculaşma mutlaka oluyor yapım aşamasında.açık bi zemin üzerine istediğin tonu uygulayıp belli aralıklarla devam etmen lazım.bi kerede açmak istersen açıcı kullanmadan tutmaz:87:
başkası söyledi karıştırdım demekki o kadar çok yere yazdımkibu renkte güzelmiş ama turuncu yansımalar var,peki senin dediğin rengi alsam bugün turunculuk bırakırmı,çünkü saç rengim açık karamel bakıra dönük bişey,telden resim gönderdim bilgisayara bulamıyorum şimdi bi bulsam yüklicemde..bu önerdiğin ton en açık renkmi,bunun tüpünü alıp 12 lik oksidanla karıştırsam nası olur..çok açık sarı istemiyorum ama koyuda istemiyorum sütlü kahve tonlarında istiyorum ,en açık boyayı almadan tutmıcak sanırım,ondada yine turunculuk kalıcak..peki sen ıgoranın turunculuk azaltıcısını denedinmi ondanda almayı düşünüyorum
12.0 bende yok denecek kadar az turunculuk bıraktı aksine açıcının yaptığı turunculukları aldı.igora marka hiç kullanmadım.istediğin rengin markasını numarasını belirleyip,zemini tam açık renk boya ile açıp bikaç gün dinlendirip boyanı uygula.eğer renk hoşuna gtti ama yansımalardan rahatsızsan evde cila işlemi uygula derim
bu dediğin boyayı alıcam mutlaka hatta yarın alıcam inşallah kötü olmaz,ben bugün yine boyıcaktım ama biraz araştırıyım dedim,bu dediğim igora turunculuk azaltıcı sadece bi fasulye tanesi kadar karıştırılıyo boyaya,cila nası oluyo peki evde oryal var ama kaçlık oksidan lazım
ben memnun kaldım diğer topiklerde memnun kalmayanlarda var 12.0.dan.cila tarifi 1 çay bardağı su,1 yemek kaşığı 6lık oksidan,yarım tüpten fazla olmayacak şekilde saç boyası (palette deluxe 10.1).karışımın çok sulu olması gerek.ıslatıp fazla suyu alınmış(havlu ile) saça eşit olarak dağıtılıp 15,20 dakika maske gibi bekletilip yıkanır.(turunculuk,ve bakır yansımaları gidermek için.)
Saçlarını havlu ile kurulucaksın demek istedi. akabinde havluyu başından alıp diğer işleme geçiceksin. yani cila anlamında.
nemli havluyu saçımdamı bekleticem,9 luk oksidan alsam nası olur çok mu açık olur,bu dediğin işlemi keloston 12 numara boyayla yapsam nası olurki:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?