Şeker Orucu Hedef:21

senin boy kilo kac canim?

Bir de 21 günlük şeker oruçlarının çok faydasını gördüm, bu sorunu aşmaya çalışırken. Sanırım o oruçlar sayesinde atakları kontrol edebiliyordum. Canan Hoca'nın dediği gibi şeker şekerin mayası gerçekten. Sağlıklı beslenirken, ataklar daha rahat atlatılıyor. Zamanla da ataklar çok azalıyor zaten.

bu yeme ataklarini tetikleyen bir şey olmali sıkıntı yalnizlik stres üzüntü gibi...

benimki bence cogunlukla yalnizlik ve sikintidan oluyor.

1.68 boy 66 kiloyum.Sıkıldıkca kendime takiyorum kendimle ugrasiyorum.Kendimi begenmiyorum.Dikkat ediyim diyorum sonra 1 bozdum mu aa olmaz onu da yemeliyim bunu da yemeliyim her seyi berbat etmeliyim gibi durmadan ye sonra yine yarin baslarimlar.

Bir diyet günlüğü tuttum o bile gitgeller yeni baslangiclar ve bitiremeyislerle dolu.

Kendimize bir yol haritasi cizelim ve birbirimize yardimci olalim kizlar yemekle ilgili degil de psikoloji ve davranislarimizla ilgili....

Şu aşağıya eklediklerim, kendim için aldığım notlar. Tesadüfen bulduğum bir siteden almıştım bu notları. Tatlı bir kız ve bu konuda çok faydalı bilgiler paylaşıyor, ben de özet çıkarmıştım, bizim durumumuzdakiler bir incelesin bence.

================================================================================
Toksunuz ve yemek istiyorsunuz ne yapmalısınız? KENDİNİ KESİNLİKLE YARGILAMA, KENDİNLE GURUR DUY SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞTIĞIN İÇİN. ÇÜNKÜ BU ATAKLARIN ZAYIFLIKLA, GÜÇLÜ OLMAKLA, DAYANMAKLA İLGİSİ YOK. TAMAMEN GEÇMİŞTE ÖĞRENİLEN DUYGULAR.

- Duygularınızı tanımlayın. (BİZİ ATAĞA SÜRÜKLEYEN AÇLIK DEĞİL,DUYGULAR. ASLINDA DUYGULARIMIZI YİYORUZ. HANGİ DUYGUNUN ATAĞA SÜRÜKLEDİĞİNİ BUL.)
- Tetiği bulun. (“Şu anda O KİŞİYE gerildim, aç değilim, ABUR CUBUR yemeye gerek yok, soda içeyim." gibi. Alışkanlık döngüsünü durdurmak için tetiklerin farkında olmanız gerekiyor.)
- 5 dakika mola verin (5 DAKİKA BOYUNCA, KESİNLİKLE YEMEK DÜŞÜNMEDEN, OLAY MAHALLİNİ TERKEDİP, MUTFAK KAPISINI SIKICA KAPATIP BAŞKA ŞEYLERLE OYALAN. )
- Ortamdan uzaklaşın

==================================================================================

a evet biliyorum instagramda da hesabi var..

iste okumak yetmiyor biz el birligiyle yardimci olalim birbirimize cozelim bu işi

Ben de ayniyim malesef şu seker orucundan önce deli gibi yiyordum. Kesinlikle duygusal yeme bu. Diyet yapacağım diye kendimi şartliyordum ama bi türlü başlayamiyordum. Pazartesi diyete başlıcam o zamana kadar istedigimk yiyeyim, yarin baslicam bugun pasta yiyeyim, öbür gun baslicam cikolata/kek/dondurma/Şerbetli - sütlü vs tatli yiyeyim, kurabiye/börek/poğaça yiyeyim yiyeyim yiyeyim.... derken 1 yılda 10 kilo aldim halbuki 51dim ve 47ye düşmek istiyorken 61 oldum hayatımda hic bukadar kilo almamistim. Boyum da zaten 156, kemikler de cok ince olunca hep balık etli görünüyorum zaten

BButopik cok iyi geldi bana. Tatli esigim de baya düştü. 1 Tulumba ve 1 baklavayi bile kendimi denemek için yemistim. Tabi tadı güzeldi yine ama hic canim tatli falan çekmiyor en azından artık. O yüzden yeme ihtiyacı da duymuyorum. Ama ne olur nolmaz dedim ben yine baslayim kontrol altında olsun :)) canim cekmemesine rağmen bi başlarsam gerisi gelirse yine diye korktum bide.

bütün duygularini yiyenler toplasmisiz da haberimiz yokmus :)

o zaman gün birlik olma günü once su 21 günü atlatalim artik yeter vücudumüza yazik takıntılari bir kenara birakma vakti...

Diyetisyenlerin onerdigi gibi defter tutuyorum az yemek için (tatli vs haricinde). Ne yediysem not alıyorum günün sonunda. Böylece yazdıklarım biraz uzarsa daha sonraki gunler uzamasin diye daha az yemis oluyorum. Kontrollü oluyor gerçekten. Yazmayı bırakınca elime ne gecerse yemeye başlıyorum çünkü :)

Bu arada caniniz tatli birseyler cekerse smothie yapin bence. Bi saattir 2 bardağa yakin yapmıştım hala bitmedi. Ne tatli oluyormuş meger. Ben de ilk defa denedim evdeki incirler bosa gitmesin diye. Muz, incir, tarçın, ceviz ve sütlu bir karisim.

Hepimiz de ayni çıktık

Bide benimki sadece tatli üzerine degil de yemek de olsa farketmez tek amacim tıka basa doymak olduğu için yazayim dedim bari yememi de frenleyim biraz. Mide ağrılarından kurtuldum en azından :))

kesinlikle belli kurallarimiz olsun ve midemizi rahat birakalim artik

senin boy kilo kac canim

Ben de sabahtan planlıyorum ne yiyeceğimi, ve o gün onun dışına çıkmıyorum, böyle de rahat oluyor.

"Comfort food" diye bir kavram varmış, bunu da o tatlı kızdan öğrendim :) " Yediğinde, kendini iyi hissettiğin yiyecek" demekmiş.

Benim yeme bozukluğum oluştuğundan beri, her kilo aldığım dönemde dadandığım, "comfort food" değişiyormuş, bunu farkettim. Mesela, bir dönem cipse dadanıyorum, yeme ataklarımda önce onunla başlıyorum, başka dönem tavuk göğsü tatlısına dadanıyorum, başka dönem de çekirdeğe ... Ama bu dönem bitip, sağlıklı beslenmeye geçince o comfort food'dan tiksiniyorum sanırım, ve bir daha yemek istemiyorum. Şu anda cipsi en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum bile, bunun gibi ...

Buradan şuna geleceğim, bize kendimizi iyi hissettiren sağlıklı bir yiyecek de illaki vardır. Beynimiz hep domuzluğa çalışmıyordur değil mi? Çalışmasın lütfen .
@desperateone smothie demiş mesela, kendimiz için böyle bir yiyecek-içeçek bulup atak geldiğinde ona dadanalım. Ben soda veya filtre kahvede karar kıldım, kendi adıma. Türk kahvesi aynı etkiyi yapmıyor, çabuk bitiyor ya, gözüm aç yahu ne yapayım .

senin boy kilo kac canim

Bence alkolizm tedavisinden esinlenelim, ne dersiniz? Sonuçta bizimki de onlarınki gibi bir bağımlılık ve sorun aslında dopamin seviyemizde. Dopamin seviyemiz düştüğünde, ataklar geldiğinde dopaminimiz kesin yerlerde sürünüyordur, yemek yemeden bu seviyeyi artırmanın yollarını bulmalıyız. Öncelikle düzenli bir hayatımız olmalı, sabah erken kalkmalıyız, dengeli beslenmeli, spor yapmalı ve stresten ne kadar mümkün olabilirse uzak durmalıyız.

Benim için en zor ilk günler geçiyor, özellikle 2. günü çok zor atlatıyorum. İlk gün hala bir önceki kaçamak gününün şokuyla geçiyor sanırım, ama 2. gün ciddi yoksunluk krizleri yaşıyorum, çok gergin oluyorum. Şimdi bu ilk günleri atlatmak için yeni bir yabancı diziye başlayacağım, buna sararsam ilk günler kolay geçer diye umuyorum.

senin boy kilo kac canim

Boyum 156 ama kilomu bilmiyorum henüz eve döndüm bu seferde tarti bozulmuş ya da pili bitmis. Iki üç güne ayarlarim :)
Kilom da ilk seker orucundan once yani 50 gun falan once 60.5ti , şimdi 56 57 falandir heralde.

Haha aynen o Comfort food bende de var. Bi ara Şerbetli bi tatliya dadanmistim, sonra çikolatali bi keke, sonra Bebe biskuvisi, sonra tiramisu derken en son günlük 4 5 süt dilimini birakip seker orucuna basladim
Ben de filtre kahve aradim bugun bulamadım nerden aldin sen ?

Bide bu tatlılar, hazir gidalar, hamurisleri vucudumuzu asidik hale getiriyor. Bu da kanseri tetikleyen başlıca sebeplerden zaten. Kendi kendimizi mahvediyoruz ya. Sağlıklı bir beslenme bicimini alışkanlık haline getirmek şart artık.

evet canim benim comfort foodum da soda olsun oncelikle kesmezse de 10 badem 1 2 hurma gibi.

öncelikle yabanci dizi fikri cok güzel çünkü kendimizi oyalayabilmek önemli. Kendimizi oyalamadigimizda sürekli yiyecek düşünüyor zihin ve beynimiz ŞİŞMAN KALIYOR.
Ben de bu 21 gün boyunca yeme ataklarinin geldigi tehlikeli zamanlari biliyorum artik gelir gelmez hemen kitap filan okuyacagim tv karsisinda oturmak yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…