Seneler geçti, şimdi hayatınız nasıl ?

Elinde mesleği var zaten okulu da dışardan okuyor. Açık öğretim o kadar kolay ki resmen mezun olsunlar diye açık öğretim çabalıyor.

ne diyecekti okuluda adamligida yarım mi diyecekti annesi o onun.dogal yani böyle demesi hemen kanma.Ayrica baban eşe dosta sorar sana sorsa bu durumda sen muhteşem görürsün anası da öyle o yüzden size değil etrafa soruyordur babalar böyledir yani ne diyeyim hayırlısı

Sormadı okulu ne dedi sen doktora yapacaksın yiyecek içicek müdürü olacaksın dedi o mutfak komisi dedi. Ben lisede meslek öğretmeni olmak istiyorum erkek arkadaşım şu an şef yardımcısı ki şefi soruyor ona bu nasıldır şu nasıldı diye ve sahibi bi yer açmak istiyorum başa da seni geçirmeyi düşünüyorum hatta ev açarım sana demiş.

Lütfen yanlış anlama. Amacım kırmak yada yargılamak değil.
Ama sen üniversite eğitimi alan bir kızsın o meslek lisesi çıkışlı diyorsun. Hani ortamlarınız gördükleriniz ve yaşadıklarınız bambaşka. Şimdi anlaşabiliyorsunuz ama ileride zaman geçince anlaşamayabilirsiniz.
Bizim zamanımızda meslek lisesinde okuyanlar yada mezunlar çok hoş bir imaj vermezdi belki biraz önyargılıyım. Ama bana hani meslek lisesinden çıkan bir insanla uzun vadede paylaşacağın şeyler sınırlı geliyor.
Biraz uzak kalmak yararlı olabilir.
Hani üniversite eğitimi zaten insan hayatına çok şey katan bir eğitim, sevgiliniz lise hayatını bile çok çok farklı yaşamış, aranızda uçurum var sanki

Benim kararım belli ama ailemi üzer miyim bu kararla.

Zamana bırakmayı neden denemiyorsun bukadar eminsen sevgilinden okulunu bitirir diyorsan devam et. Tabi en azından babanın istediği şartları yerine getirsin oda okulunu bitirsin bu sürede hala aynı duygularınız olursa evlenirsiniz .

Hayır meslek çıkışlı olan benim.Bende onun çalışma alanlarında çalıştım. O da kendini geliştirebilir geliştirmeyeceğim demiyor ki. O dışardan okuyor okuluu ama bu süre zarfında hep çalışma hayatında bulunmuş ve yükseliyor.

Bende öyle düşünüyorum. Teşekkür ederim.

İmkansız değil.
Önümde güzel bir örnek var. Bizimkiler istemediler, o da lise mezunuydu. On sene sonra baktılar ayrılmayacaklar evlendiler. Mutlular da...
Ama statü farkı varsa eğitim de kültür de ciddi farklılıklar varsa yıllar biraz yorabiliyor ilişkileri.. Özellikle kültür farklılıkları.
Mantıklı da bir kıza benziyorsun.
İyice ölç biç öyle karar ver, çok gözü kara olma bence...
Aşk bitince pişmanlık kalmasın geriye..

valla cnm 6 sene once ayni sekilde ayni seyleri yasadim babam ilkokul mezunu diye esimi istemedi 3 ay diretti dedimki baba eger kötü birseyini gorursen soyle sözüm söz nisanliyken ayrilicam dedim kabul etti sonuc 4 yillik evliyiz babam esimi cok seviyor 2. Bebegimizde gelicek hayirliysa. Egitim onemli evet ama insanlik hepsinden onemli bence

Gözü karanlık gibi bi düşüncem yok hep ailemi üzmekten korkuyorum ama ciddi farklılıklar yok aramızda hatta o der o bana bu kadar dar bakışlı olma diye. İnşallah biz başarırız Allah birbirimizi birbirimize hayırlı kılar çok teşekkür ederim :)

Kesinlikle bende insanlığın önemli olduğunu düşünüyorum. Evinizden sevgi saygı eksik olmasın inşallah :)

baban çok haklı.
erkek bi tık daha iyi konumda olmalı.
bu dengesizlik zamanla sizi yıpratır.
geleceği öngörüyo baban.

sizinki kadar tepki göstermediler ama annem de sevgilim konusunda ilk duyduğunda çok tepki gösterdi.
olmaz o iş bitecek dedi.
ben de demiştim ki, bana düzgün sebepler gösterirsen seni dinlerim elbette ama önyargılarla gelirsen dinlemem.
annemin tereddütleri benim okulu bırakacağım falan yönündeydi, hep bu tarz şeyler söyledi,
ben de dedim ki, o zaman zamana bırakalım, derslerim kötüye giderse ya da bende olumsuz başka etkisi olursa seni dinleyeceğim.

öyle böyle derken 8 yıllık sevgililik sonunda evlendik.
annem damatlarını pek sevmez, ama yeni yeni keşfettiğim şey şu ki, sanırım insan evladına kimseyi yakıştıramıyor, o yüzden ilkte tepkili oluyor :)
çok da üzmemek lazım aileleri ama her dedikleri hayatın kuralıymış gibi de davranmamak lazım.

Benim babam da içip istediğini yaptırdı ben o kadar bile savunma bile yapamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…