Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

Başını okudum herhalde çocuğunu bırakıp evi terk edecek dedim ya.
Bu kadar dram yaratmayın.Sadece siz değilsiniz çalışan anne.
Çalışan anneye sahip bir sürü çocuk var.

Güzellikle anlatırsınız ben işe başladım baban gibi çalışıyorum , ikimizde sana daha güzel oyuncaklar almak için çalışıyoruz akşam eve geleceğiz ben yokken sana X bakacak diye.Çocuk bu alışır 1 gün sizi arar , diğer günler oynunu oynar.

Simdi topa tutan anneler olabilir beni ama yemin ediyorum cok sacma geliyor bu konular. Yahu sanki biri öldü, sanki anne ile cocuk hepten ayriliyor. Ne var bunda benim de annem calisiyordu. Aksam ayni evdesin sabah ayni evdesin. Bu kadar bagimlilik cocuk icin de dogru degil. Bu kadar duygu yuklemesine ne gerek var alt tarafi cocugunuzun gelecegi icin ise basliyorsunuz. Sokakta yasli gorsem ay bu amca niye yalniz ki diye oturup aglayan, duygusallikta en sacma insan olan ben bile bayildim bu duygusalliktan.

Hanimlar kapisiyor yine. Ben biraz konuyu dagitayim. Avrupa'da bebek dogunca kim daha az kazaniyorsa o bakar cocuga. Yani anne, babadan cok kazaniyorsa yasal izin bitince anne dönüyor is hayatina. Aksamdan sütünü sagip birakiyor sabah emzirip cikiyor. Ögle tatilinde kari koca disarda beraber yemek yiyorlar ve kadin cocugunu emziriyor, isyerindeki emzirme odasinda sütünü sagip veriyor tekrar babaya. Ben bunu ilk erkekler tuvaletinde bebek alt degistirme ünitesi görünce ögrenmistim. Sonra algida seçicilik heralde birden bebek arabasiyla gezen erkekler gözüme ilismeye basladi. Bir annenin yaptigi her seyi babalar da yapiyor. Uyutuyor, alt degistiriyor, besliyor, disarda hava aldirmaya cikariyor.

Calisan kadin calismayana göre daha az mi seviyor cocugunu? Millet böyle sacma konulari konusmadigi tartismadigi icin bizden fersah fersah ileride. Ben Istanbul'da yasarken temizlige yardima gelen kadin 3 yasindaki cocugunu 6 yasindakine emanet ediyormus. Bir gün kücük hastaymis onu merak ettigi icin elinden telefonu düsmüyordu. Halini sormak icin hep büyük cocukla konusuyor. Dedim ki böyle olmaz kim bakiyorsa ona sor 6 yasinda cocuk nerden bilecek. Bana verdigi cevap insanligimi sorgulatti. Abla kimse yok iki kardes yalnizlar dedi. Yemin ediyorum basimdan asagi kaynar sular döküldü , nasil olur nasil birakirsin kücük cocuklari evde yalniz deyip arabaya atladigim gibi aldim getirdim cocuklarini. Cok üzüldüm ben de bir anneyim ve kadinin calistigi sartlara bak. Boynu devrilesice kocasi tamam bakarim deyip kahveye gidiyormus. Bundan sonra bana her geldiginde cocuklari da getireceksin diye sart kostum, otobüs duragindan gidip aliyordum yürümesinler diye. Benim kizim da kücüktü odasinda beraber oynatiyordum. Diger kizima hamile oldugum icin fazla olmasa da elimden gelen isi yapiyordum arkasinda. Hatta yeni dogacak bebegi de bahane edip ütü icin de cagirmaya basladim. Ütü yapma huyum olmadigi halde kadin fazladan verecegim parayi kabul eder mi gurur meselesi yapar mi emin olamadim. Aklim almiyor 6 yasindaki cocuga 3 yasindakini emanet etmek. Abla ben calismazsam kuru ekmek bile bulamiyoruz mecburum napim dedi kadin bana. Yilbasinda bayramlarda zarfin icinde para ya da hediye cekleri verirdim cocuklarina istediklerini alsin diye.

Cocugun annesi ama ayni zamanda birer bireydir kadinlar. Calismayi seven calisirken mutlu olan kadina "sen cocugunu degil kendini düsünüyorsun" demek kadar sacma bir sey olamaz. Hic bir anne mükemmel degildir. Kimse ben cocugumu ondan bundan daha cok düsünüyorum seviyorum dememeli.

Canim yaa kiyamam 6 yasindaki cocuk 3 yasindakina bakiyor kucugu hasta buyugu annesine telefonda bilgi veriyor kadin cocuklarini bırakıp temizlige gidiyor 3 kurusa baba da kahvede boynu devrilsin oyle babanin yaa cok üzüldüm Allah yardimcisi olsun bu durumda olanların

Çocuğunuz ve siz sağlıklıysanız ise gitmekte sorun ne?sanki bir daha kavusamayacak gibi olayı dramatiklestirmeseydiniz keske. Ne guzel isten yorgun argin donunce yuzunuzu gulumsetecek yavrunuz olacak. Hem butun gun cocun dizinin dibinde olmasi iyi bir anne oldugu anlaminami geliyor? Önemli olan cocukla iletisimdir,sevginin,ilginin cocuga dogru gecmesidir bence

Aynı şeyleri yaşadım her sabah yengeye bağrımdan koparılırcasına ağlaya ağlaya yengesine bıraktım her sabah ağlayarak işe gittim keşke hiç bırakmasaydım o dönemini kaçırmasaydım şimdi 11 yaşında ve yengesi yüzünden kulakları kepçe daha belki neler yaşadı ben yokken dayak mı yedi odalaramı kapatıldı aç mı kaldı birde bunu yengesi yaptı çok çok ihtiyacınız yoksa sadece daha iyi yaşamaksa biraz daha bekleyin çalışmak için geçen günler geri gelmiyo kızım birdaha üç yaşında olmucak o ağlarken göğsüme bastırıp susturamıcam

Hr çocuğun kendi düzeni hayat şartları alışılmışlıkları var bu düzen bozulunca çocuğun dengeside bozuluyo malesef herkez için öyle kolay değil kreşe bırakıp arkasını dönmek

Benim annem ev hanımıydı biz küçükken çalışmadı yani bizi o büyüttü.Ama şimdi keşke çalışan bi annem olsaymış diyorum çünkü doğru dürüst hiçbir istediğim şeyin alındığını hatırlamıyorum.Her şey içimde bir ukte olarak kaldı.
Belki daha iyi bi eğitim alabilirdim,belki çok farklı bi hayatım olabilirdi.
Bunun dışında öyle aman aman bi sevgi gördüğümü de hatırlamıyorum.
Yani klasik hep bi koşturmaca ev işi yemek telaşındaydı annem.
Önemli olan çocukla 24 saat birlikte olmak değildir güzel sağlıklı kaliteli vakit geçirmektir.
Vizyonu geniş bilinçli bir anne çalışsa da çocuğuyla gayet güzel vakit geçirmesini bilir buna bi şekilde imkan sağlar diye düşünüyorum.
Ama annenin çalışmaya niyeti yoksa çocuk çok güzel bahane olur elbette.

Hr çocuğun kendi düzeni hayat şartları alışılmışlıkları var bu düzen bozulunca çocuğun dengeside bozuluyo malesef herkez için öyle kolay değil kreşe bırakıp arkasını dönmek
Eğer kreş gerçekten güzel eğitim veren bir yerse çocuğun orada daha sağlam daha güzel yeni alışkanlıkları oluşacak ama.Bir de bu açıdan düşünmek lazım.
Çok küçük çocuklar hariç elbette çok minik çocukların bırakılmasına karşıyım kreşe ama 3 yaşından itibaren bence çocuklar için de bu bir ihtiyaç sosyalleşmeleri için.
Kreşte staj yaptığım dönemleri hatırlıyorum da babaanne anne vs. tarafından büyütülen çocuklar kreşe ve okula alışmakta çok zorlanıyorlar.6 yaşındaki çocuğun günlerce ağladığını kimseyle konuşmadığını bilirim günlerce okula gitmicem diye.Neden çünkü çocuğu kapalı fanusta büyütmüşler adeta.Bu hiç mi hiç sağlıklı bir durum değil.

Olayı amma dramatikleştirmişsiniz yahu
Sanki ölüm hastalık var anca o zaman böyle konuşur insan .
Şimdi bir çok anne çalışıyor benim annemde ben ilk okula başladım çalışmaya başladı .
Hiçte sevgi , ilgi eksikliği duymadım .
Hayat böyle yapacak bir şey yok yaşam standartlarınızı yükseltmek için çalışmak zorundasınız .

O babayı nıye boş yere besliyormus ki?
Salsaymış doğal ortamına.

Çok merak ettim yenge ve kepçe kulak ilişkisini ne yapmış ki küçücük çocuğun kulağına

Konuya cevap yazamadim paketim bitmisti
Ve yazdiginiz yorumlari tek tek okuyucam
Calismaktan vazgeciyorum diyorum ama maddiyat cok zorluyor bizi esimde buaksam saatlerce konustu benle calis diye yalvariyor resmen ben agliyorum o yalvariyor tek maasla olmuyor destek olalim birbirimize diyor....cogu kisi burda duygularimi sacma bulmus sacma bulmus olmaniza cok sasirdim sizde annesiniz yahu hic uzulmedinizmi cocugunuzu is de ozlemedinizmi iciniz parcalanmadimi yasarken saatlerce onu goremiyorsunuz ve hala daha iyi bir yasamdan bahsediyorsunuz tamam haklisinizda bu duygunun onune nasil geciyorsunuz ya beni dogru durust yonlendirin ya da daha tatmin edici seyler soyleyin psikilojim bozuk hissettim kendimi ben hasta bir anneyim ozaman bykadar anormalk karsilandiysa bu cocuktan ayri kalma konusunda, ya ben deliyim ya siz cok genissiniz esimde hep sizin gibi kadinlari ornek veriyor aksamdan beri ne diller doktu bilmiyorum

İyi ki konu sahibi Çin'de yaşamıyor. Orada çocuklar 3-6 yaş anaokulu dönemini yatılı okulda geçiriyorlar. Yıllar önce bir fuara katılmak için Çin'e gitmiştim. Bizimle ilgilenen ve gezdiren Çinli adama bir telefon geldi, kızının okulundan arıyorlarmış, yakında okulu uğrayabilir miyiz dedi. Adamın İngilizce zaten kötü, ben de kızı büyük sanıyorum, tabii dedim hem de oranın okullarını göreceğim için merak da ediyorum gidelim dedim. Okula bir gittik anaokuluymuş her yer minicik çocuk dolu, kız babasını özlemiş sarılıp hasret giderdiler döndük. 3 yaşında kızı yeni başlamış yuvaya. Burada dedi her zengin aile çocuğunu yatılı okula gönderir, aksi takdirde bağımsızlığı tek başına bir şeyler yapmayı nasıl öğrenebilir ki?

Özetle: bağımlı, fanusta büyümüş çocuk yetiştirmeyin. Çocuğuna acıyan anne-baba hata yapıyor demektir.

Annem 50 yaşında kadın şuanda. ben onu hiç evde boş boş otururken görmedim. Ev işlerini diyorsan naparsan yap ömür boyu bitmeyecek şeyler. ve kimsenin gözünde değerli de olmayacaksın. evet herkes annesini evde ister ama o da insan onunda duyguları psikolojisi var. çalışmak istemiyorsan çalışma ama çocuğunu bahane etme. ondan bir dk bile ayrılmayarak ona en büyük kötülüğü yapıyorsun hatta.

eşim bana çalış dese ben de çalışmak istemezdim çocuğum olmasa bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…