- 30 Eylül 2015
- 660
- 1.076
- 63
Canim yaa kiyamam 6 yasindaki cocuk 3 yasindakina bakiyor kucugu hasta buyugu annesine telefonda bilgi veriyor kadin cocuklarini bırakıp temizlige gidiyor 3 kurusa baba da kahvede boynu devrilsin oyle babanin yaa cok üzüldüm Allah yardimcisi olsun bu durumda olanlarınHanimlar kapisiyor yine. Ben biraz konuyu dagitayim. Avrupa'da bebek dogunca kim daha az kazaniyorsa o bakar cocuga. Yani anne, babadan cok kazaniyorsa yasal izin bitince anne dönüyor is hayatina. Aksamdan sütünü sagip birakiyor sabah emzirip cikiyor. Ögle tatilinde kari koca disarda beraber yemek yiyorlar ve kadin cocugunu emziriyor, isyerindeki emzirme odasinda sütünü sagip veriyor tekrar babaya. Ben bunu ilk erkekler tuvaletinde bebek alt degistirme ünitesi görünce ögrenmistim. Sonra algida seçicilik heralde birden bebek arabasiyla gezen erkekler gözüme ilismeye basladi. Bir annenin yaptigi her seyi babalar da yapiyor. Uyutuyor, alt degistiriyor, besliyor, disarda hava aldirmaya cikariyor.
Calisan kadin calismayana göre daha az mi seviyor cocugunu? Millet böyle sacma konulari konusmadigi tartismadigi icin bizden fersah fersah ileride. Ben Istanbul'da yasarken temizlige yardima gelen kadin 3 yasindaki cocugunu 6 yasindakine emanet ediyormus. Bir gün kücük hastaymis onu merak ettigi icin elinden telefonu düsmüyordu. Halini sormak icin hep büyük cocukla konusuyor. Dedim ki böyle olmaz kim bakiyorsa ona sor 6 yasinda cocuk nerden bilecek. Bana verdigi cevap insanligimi sorgulatti. Abla kimse yok iki kardes yalnizlar dedi. Yemin ediyorum basimdan asagi kaynar sular döküldü , nasil olur nasil birakirsin kücük cocuklari evde yalniz deyip arabaya atladigim gibi aldim getirdim cocuklarini. Cok üzüldüm ben de bir anneyim ve kadinin calistigi sartlara bak. Boynu devrilesice kocasi tamam bakarim deyip kahveye gidiyormus. Bundan sonra bana her geldiginde cocuklari da getireceksin diye sart kostum, otobüs duragindan gidip aliyordum yürümesinler diye. Benim kizim da kücüktü odasinda beraber oynatiyordum. Diger kizima hamile oldugum icin fazla olmasa da elimden gelen isi yapiyordum arkasinda. Hatta yeni dogacak bebegi de bahane edip ütü icin de cagirmaya basladim. Ütü yapma huyum olmadigi halde kadin fazladan verecegim parayi kabul eder mi gurur meselesi yapar mi emin olamadim. Aklim almiyor 6 yasindaki cocuga 3 yasindakini emanet etmek. Abla ben calismazsam kuru ekmek bile bulamiyoruz mecburum napim dedi kadin bana. Yilbasinda bayramlarda zarfin icinde para ya da hediye cekleri verirdim cocuklarina istediklerini alsin diye.
Cocugun annesi ama ayni zamanda birer bireydir kadinlar. Calismayi seven calisirken mutlu olan kadina "sen cocugunu degil kendini düsünüyorsun" demek kadar sacma bir sey olamaz. Hic bir anne mükemmel degildir. Kimse ben cocugumu ondan bundan daha cok düsünüyorum seviyorum dememeli.
Aynı şeyleri yaşadım her sabah yengeye bağrımdan koparılırcasına ağlaya ağlaya yengesine bıraktım her sabah ağlayarak işe gittim keşke hiç bırakmasaydım o dönemini kaçırmasaydım şimdi 11 yaşında ve yengesi yüzünden kulakları kepçe daha belki neler yaşadı ben yokken dayak mı yedi odalaramı kapatıldı aç mı kaldı birde bunu yengesi yaptı çok çok ihtiyacınız yoksa sadece daha iyi yaşamaksa biraz daha bekleyin çalışmak için geçen günler geri gelmiyo kızım birdaha üç yaşında olmucak o ağlarken göğsüme bastırıp susturamıcamSabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum
Hr çocuğun kendi düzeni hayat şartları alışılmışlıkları var bu düzen bozulunca çocuğun dengeside bozuluyo malesef herkez için öyle kolay değil kreşe bırakıp arkasını dönmekKızım 2 Yaşından itibaren kreşe gidiyor ve benim içim o kadar rahat ki, hem çocuk yaşıtları ile zaman geçirip sosyalleşiyor ve kendine olan güveni arttı şimdiden çok iyi eğitim almaya başladı hem de kızıma iyi bir rol model olduğumu düşünüyorum.
Eğer kreş gerçekten güzel eğitim veren bir yerse çocuğun orada daha sağlam daha güzel yeni alışkanlıkları oluşacak ama.Bir de bu açıdan düşünmek lazım.Hr çocuğun kendi düzeni hayat şartları alışılmışlıkları var bu düzen bozulunca çocuğun dengeside bozuluyo malesef herkez için öyle kolay değil kreşe bırakıp arkasını dönmek
O babayı nıye boş yere besliyormus ki?Hanimlar kapisiyor yine. Ben biraz konuyu dagitayim. Avrupa'da bebek dogunca kim daha az kazaniyorsa o bakar cocuga. Yani anne, babadan cok kazaniyorsa yasal izin bitince anne dönüyor is hayatina. Aksamdan sütünü sagip birakiyor sabah emzirip cikiyor. Ögle tatilinde kari koca disarda beraber yemek yiyorlar ve kadin cocugunu emziriyor, isyerindeki emzirme odasinda sütünü sagip veriyor tekrar babaya. Ben bunu ilk erkekler tuvaletinde bebek alt degistirme ünitesi görünce ögrenmistim. Sonra algida seçicilik heralde birden bebek arabasiyla gezen erkekler gözüme ilismeye basladi. Bir annenin yaptigi her seyi babalar da yapiyor. Uyutuyor, alt degistiriyor, besliyor, disarda hava aldirmaya cikariyor.
Calisan kadin calismayana göre daha az mi seviyor cocugunu? Millet böyle sacma konulari konusmadigi tartismadigi icin bizden fersah fersah ileride. Ben Istanbul'da yasarken temizlige yardima gelen kadin 3 yasindaki cocugunu 6 yasindakine emanet ediyormus. Bir gün kücük hastaymis onu merak ettigi icin elinden telefonu düsmüyordu. Halini sormak icin hep büyük cocukla konusuyor. Dedim ki böyle olmaz kim bakiyorsa ona sor 6 yasinda cocuk nerden bilecek. Bana verdigi cevap insanligimi sorgulatti. Abla kimse yok iki kardes yalnizlar dedi. Yemin ediyorum basimdan asagi kaynar sular döküldü , nasil olur nasil birakirsin kücük cocuklari evde yalniz deyip arabaya atladigim gibi aldim getirdim cocuklarini. Cok üzüldüm ben de bir anneyim ve kadinin calistigi sartlara bak. Boynu devrilesice kocasi tamam bakarim deyip kahveye gidiyormus. Bundan sonra bana her geldiginde cocuklari da getireceksin diye sart kostum, otobüs duragindan gidip aliyordum yürümesinler diye. Benim kizim da kücüktü odasinda beraber oynatiyordum. Diger kizima hamile oldugum icin fazla olmasa da elimden gelen isi yapiyordum arkasinda. Hatta yeni dogacak bebegi de bahane edip ütü icin de cagirmaya basladim. Ütü yapma huyum olmadigi halde kadin fazladan verecegim parayi kabul eder mi gurur meselesi yapar mi emin olamadim. Aklim almiyor 6 yasindaki cocuga 3 yasindakini emanet etmek. Abla ben calismazsam kuru ekmek bile bulamiyoruz mecburum napim dedi kadin bana. Yilbasinda bayramlarda zarfin icinde para ya da hediye cekleri verirdim cocuklarina istediklerini alsin diye.
Cocugun annesi ama ayni zamanda birer bireydir kadinlar. Calismayi seven calisirken mutlu olan kadina "sen cocugunu degil kendini düsünüyorsun" demek kadar sacma bir sey olamaz. Hic bir anne mükemmel degildir. Kimse ben cocugumu ondan bundan daha cok düsünüyorum seviyorum dememeli.
Aynı şeyleri yaşadım her sabah yengeye bağrımdan koparılırcasına ağlaya ağlaya yengesine bıraktım her sabah ağlayarak işe gittim keşke hiç bırakmasaydım o dönemini kaçırmasaydım şimdi 11 yaşında ve yengesi yüzünden kulakları kepçe daha belki neler yaşadı ben yokken dayak mı yedi odalaramı kapatıldı aç mı kaldı birde bunu yengesi yaptı çok çok ihtiyacınız yoksa sadece daha iyi yaşamaksa biraz daha bekleyin çalışmak için geçen günler geri gelmiyo kızım birdaha üç yaşında olmucak o ağlarken göğsüme bastırıp susturamıcam
eşim bana çalış dese ben de çalışmak istemezdim çocuğum olmasa bileKonuya cevap yazamadim paketim bitmisti
Ve yazdiginiz yorumlari tek tek okuyucam
Calismaktan vazgeciyorum diyorum ama maddiyat cok zorluyor bizi esimde buaksam saatlerce konustu benle calis diye yalvariyor resmen ben agliyorum o yalvariyor tek maasla olmuyor destek olalim birbirimize diyor....cogu kisi burda duygularimi sacma bulmus sacma bulmus olmaniza cok sasirdim sizde annesiniz yahu hic uzulmedinizmi cocugunuzu is de ozlemedinizmi iciniz parcalanmadimi yasarken saatlerce onu goremiyorsunuz ve hala daha iyi bir yasamdan bahsediyorsunuz tamam haklisinizda bu duygunun onune nasil geciyorsunuz ya beni dogru durust yonlendirin ya da daha tatmin edici seyler soyleyin psikilojim bozuk hissettim kendimi ben hasta bir anneyim ozaman bykadar anormalk karsilandiysa bu cocuktan ayri kalma konusunda, ya ben deliyim ya siz cok genissiniz esimde hep sizin gibi kadinlari ornek veriyor aksamdan beri ne diller doktu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?