- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Sabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum
O babayı nıye boş yere besliyormus ki?
Salsaymış doğal ortamına.
Ben sizi o kadar iyi anliyorum ki,sikmayin caninizi lutfen.gercekten de su an bebeginizin size en ihtiyaci olan donemler.ve onun ne kadar size ihtiyaci varsa sizin de ona var.gunumuzde kadinin calismasi o kadar gerekli gibi gosterilmis ki yapmayana kiziyorlar.kimse de demiyor ki su hayatin acimasiz dislilerine bari anneleri kurban etmeyelim diye.kalbinizin sesini dinleyin.saniyorlar ki bebektir gececek,halbuki bu yaslarda hissettikleri duygular butun omurlerine siniyor...Allah yardimciniz olsun.Sabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum
Çekmiş defalarcaÇok merak ettim yenge ve kepçe kulak ilişkisini ne yapmış ki küçücük çocuğun kulağına
Adamcağıza hiç mi acımıyorsun ya üzüldüm vallahiKonuya cevap yazamadim paketim bitmisti
Ve yazdiginiz yorumlari tek tek okuyucam
Calismaktan vazgeciyorum diyorum ama maddiyat cok zorluyor bizi esimde buaksam saatlerce konustu benle calis diye yalvariyor resmen ben agliyorum o yalvariyor tek maasla olmuyor destek olalim birbirimize diyor....cogu kisi burda duygularimi sacma bulmus sacma bulmus olmaniza cok sasirdim sizde annesiniz yahu hic uzulmedinizmi cocugunuzu is de ozlemedinizmi iciniz parcalanmadimi yasarken saatlerce onu goremiyorsunuz ve hala daha iyi bir yasamdan bahsediyorsunuz tamam haklisinizda bu duygunun onune nasil geciyorsunuz ya beni dogru durust yonlendirin ya da daha tatmin edici seyler soyleyin psikilojim bozuk hissettim kendimi ben hasta bir anneyim ozaman bykadar anormalk karsilandiysa bu cocuktan ayri kalma konusunda, ya ben deliyim ya siz cok genissiniz esimde hep sizin gibi kadinlari ornek veriyor aksamdan beri ne diller doktu bilmiyorum
Biraz bencillik olmuyor mu dünyaya sadece kendimiz ve kendimizden olanlar için geldiğimizi düşünmek?Sadece çocuklarımızın geleceği için çalışmıyoruz. O kadar emek verip okuyoruz bu ülke için insanlık için birşeyler yapalım istiyoruz. Yavrularını evet bir sure bizden yoksun kalıyorlar ama önemli olan onlara sevgimizi hissettirmek o güveni vermek. Yarın obur gün onlar okula başladığında da ayrılmaniz gerekecek ondan bence bu kadar üzülüp kendinizi strese sokmayin bir de ANneniz bakacakmis. İnsan daha ne ister ki. Ben kızımı 8 aylıkken bakiciya bırakmaya başladım. Evet onu çok ozluyorum ve eve gelince ona daha sıkı sariliyorum. Ama öğrencilerine de faydalı olmak başkalari için de birşeyler yapabildigimi gormek beni mutlu ediyor. Ben mutu olunca da yuvanın huzuru artıyor.
Biraz bencillik olmuyor mu dünyaya sadece kendimiz ve kendimizden olanlar için geldiğimizi düşünmek?
Ülkemiz hatta insanlık için birşeyler yapabilmeyi, fark yaratabilmeyi en azından ister insan , yapamasa bile ..
Bilgi çağında dünya vatandaşlığı kavramını tartışadursun millet, biz iki yaşındaki çocuğu anneye bırakıp işe gidemeyelim. Üstelik çocuğun kreş Zaman'ı bile gelmiş.
Çok haklısınız ne diyeyim
Esin hakli bir tek calisan anne sen degilsin benim kizimda suan 9 aylik ve bende en az 1 yil sonra ise baslicam , suan bazi sebeblerden dolayi basliyamiyorum calisiyorum diye kizimi terk etmiyorum calismak zorundayiz cünkü , milyonlarca kadin calisiyo cocuklu ne var yani bunda SEN COK ABARTIYOSUN HEMDE COK..Konuya cevap yazamadim paketim bitmisti
Calismaktan vazgeciyorum diyorum ama maddiyat cok zorluyor bizi esimde buaksam saatlerce konustu benle calis diye yalvariyor resmen ben agliyorum o yalvariyor tek maasla olmuyor destek olalim birbirimize diyor....cogu kisi burda duygularimi sacma bulmus sacma bulmus olmaniza cok sasirdim sizde annesiniz yahu hic uzulmedinizmi cocugunuzu is de ozlemedinizmi iciniz parcalanmadimi yasarken saatlerce onu goremiyorsunuz ve hala daha iyi bir yasamdan bahsediyorsunuz tamam haklisinizda bu duygunun onune nasil geciyorsunuz ya beni dogru durust yonlendirin ya da daha tatmin edici seyler soyleyin psikilojim bozuk hissettim kendimi ben hasta bir anneyim ozaman bykadar anormalk karsilandiysa bu cocuktan ayri kalma konusunda, ya ben deliyim ya siz cok genissiniz esimde hep sizin gibi kadinlari ornek veriyor aksamdan beri ne diller doktu bilmiyorum
Hasta bir anne demeyelim de, sağlıklı düşünemeyen bir anne olduğun kesin. Senin gözünden bakınca annesi çalışan bütün çocuklar acınacak durumda. Olur mu öyle şey yahu! Bir kere siz çok çok şanslısınız anneniz bakacakmış, binlerce kadın hç tanımadığı insanlara güvenmek zorunda kalıyor, sırf çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlamak adına. Çalışacaksınız diye çocuğunuzla bütün bağları kopartmayacaksınız. Yine bir düzeniniz olacak, ona da alışacak. Çocuğunuzla sürekli dip dibe olmak değil önemli olan, beraberken vakti değerli kullanmak. Eşinizin baskı yapmasını doğru bulmasam da adam haklı. Çalışma imkanınız varsa bir zahmet elinizi taşın altına koyun, dünyanın bin bir türlü hali var. Sadece karın tokluğuna yaşamamak lazım kıyıda köşede paramız olsun ki Allah korsun evladımızın zor bir günü imdadına yetişebilelim.Konuya cevap yazamadim paketim bitmisti
hamilelik tansiyonundan erken doğdu suyu yoktu 4 ay kuvözde kaldısen ne ara doğum yaptın?
5,5 aylık mı oldu bebeğin? Anlatır mısın biraz?
şunu da ekleyeyimhamilelik tansiyonundan erken doğdu suyu yoktu 4 ay kuvözde kaldı
anne sütü almadı ciğerleri gelişmedi
5.5 ay ekmek kabuğu yedim su bile içemedim tansiyonum 22lerdeydi
falan filan
nasıl yaşadım nasıl geçti hala inanamıyorum
ama bu çocuk doğduğundan beri kreşte büyüdü
görevlendirme oldukça hep çalıştım
ne zaman çalışsam ilişkimiz daha iyi
çünkü birbirimizi görmüyoruz özlüyoruz tartışacak vakit bulamıyoruz
yemekler toplantılar piknikler oluyor daha sosyal oluyoruz
dolayısıyla para oluyor sinemaya tiyatroya gidiyoruz geziyoruz tozuyoruz
ve hala bana diyor ki atanmadan yapmasaydın beni senin suçun
ilerde de doğurmasaydın der kesin
İnsanın yavrusunu bu denli sevmesi benimsemesi özlemesi ne zamandan beri saçma olmuş... Ne kadar saygısızca küstahça ve bencilce bir yorum , yazık ! Ben bu şekil seviyorum size ne ! size mi düşmüş bunu yargılamak ? gece uyurken gözümün önüne yavrumun gelmesi ne zamandan beri anormal olmuş? Saçmaymış öyle mi saçma olan sizsiniz!neye dayanamıyosunuz? hasta mı oğlunuz? ayrı mısınız? görüşemiyor musunuz? bunlara cevabınız hayır ise bu yazdıklarınız normal değil. hatta saçma
Dayanamıyorum derken tatlılığına güzel sevimli yüzüne böle mıncırasım geliyor anlamında.. Psikopat olduk çıktık şurda vay be! Sonuçta bütün gün beraberiz gece gözümü yumduğumda yüzü gözümün önüne geliyor alıştık birbirimize. Çok acayip yerlere çekmişsiniz enteresan yani.oğlunuz hayatta değil mi?ya da aynı evde beraber yaşıyorsunuz? bunlar haricinde şu yazdıklarınız hiç normal değil,saplantılı kişilik bozukluğuna girer de ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?