- 28 Ağustos 2013
- 397
- 21
- 38
- Konu Sahibi bilgilitugba
-
teşekkür ederm böyle örnekler çok var biliyorum ama sen biliyo musun ki ben çocuklumdn beri anne ben şuraya gdicem dedimde gdemeyn ve kaptln bir insnm bunldm artık çok şaşkınımya canım iyi de ailenin ders ders diye ısrar etmesi normal değil mi? Sen okul çağında bir kızsın asıl daha okuma koca bul evlen deseler anormal olurdu. Bende senin yaşındayken annemle hiçbir zaman özel muhabbetlerim olmadı. Ailemin tek derdi okulumun bitmesiydi, okulum bitti ve sonra tek dertleri iyi bir iş bulabilmem oldu. Bu çok normal yani. Annem en başından bana hep önce okul, sonra iş, sonra koca derdi. Yani sırf sana ders diye tutturdukları için onlara kızma sakın en doğrusunu yapıyorlar takdir ettim. Bir arkadaşım var sevgilisi üniversiye gitmeden yüzük takacağız başka yolu yok demişti. Nişan yaptılar ve arkadaşım 2 yıl sonra döndü. Çocuk devam ettirmedi okumasına bekleyemem dedi ve evlendiler. Çok şükür evlilikleri iyi ama arkadaşım hep keşke bekleseydim ve okulumu bitirseydim der. Yine bir arkadaşım sırf sevgilisi bekleyemeyeceği için üniversiteye gitmedi evlendi, çocukları oldu. Şimdi öyle pişman ki ve dediği tek şey beklemezse beklemesin neden kabul ettim okumadım ki diyor. Bunlar hep sana örnek olsun. Önce okulun nişan, düğün hepsi sonra olacak şeyler. Seni seviyorsa beklesin, beklemeyecekse de yol ver gitsin.
Üniv. okumayan insanları "cahil" olarak adlandırmanız da çok enteresan.
Üniv. okuyup dünyaya "at gözlükleri" ile bakanları da gördük.
Belki biraz daha bekleyip sinavdan sonra soyleyebilursin, simdi sacma durumlar olursa hic kazanamazsin sinavi. Nasilina gelince bunun bir formulu yok bence, gorustugum birisi var ciddi dusunuyor sizinde tanismanizi istiyorum.
Kızlar merhaba ben 20 yaşındayım derdimi paylaşmak istedim belki bir çözüm olur sevgilimse benden 2 yaş büyük 2010dan bu yana beraberiz ben okula geç gittiğim için şuan lise sondayım ve üniversite telaşı dolanıyor bizim evde ama bir yandan da o var işte o benim öyle bir ortama girmeme razı değil okumama asla karşı değil sadecee üniversitenin o pis ortamından korkuyor onu unuturum vs gibsinden annem kazanmam için baskı yapıyor ve bu konuya çok ters geçen sene ona söyledim ve eşyalarımı topladı git dedi sonradan sakinleşti biraz olsun, sevgilim askerliğini yaptı şuan çalışıyo ve ailesi bizim için ev bakıyo ev alınacak e bende onun yanında olmak istiyorum biriciğimin ailesi artık bu işin adı konulsun istiyorlar ondan küçük kız kardeşi bizden önce evleniyor kuzenleri falan bu ara çok düğün oldu iyice sıkıntı yaptı kendine çok dertli ve bu konudan dolayı bana çok baskı yapıyor sen bizim için hiçbirşey yapmıyorsun söylemiyorsun gelmiyorsun diye o da haklı tabiki ama ben korkuyorum annemlere nasıl ne şekilde söyleyecğimi bilemiyorum onlar benden üniversite beklerken canım askımda yuvamızı bekliyo zaten zor görüşüyoruz haftada 1 2 kez hal böyle olunca offffffff... bende mecbur sınavdan sonra anneme konuyu tekrar acmak istiyorum ama nasıl lütfen yardımcı olur musunuz birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var bende artık onun yanında olmak istiyorum artık sıkıcı ve dayanılmaz bir hal alıyo çünkü :/
teşekkür ederm böyle örnekler çok var biliyorum ama sen biliyo musun ki ben çocuklumdn beri anne ben şuraya gdicem dedimde gdemeyn ve kaptln bir insnm bunldm artık çok şaşkınım
Üniv. okumayan insanları "cahil" olarak adlandırmanız da çok enteresan.
Üniv. okuyup dünyaya "at gözlükleri" ile bakanları da gördük.
üniv. okumayanları cahil diye adlandırmadım benim annemde babamda ilkokul mezunu benim demek istediğim üniv. ortamını bilmeden sırf başkaları öyle düşünüyor diye yada bi kaç bozuk insanlar yüzünden tüm üniv. öğrencilere özellikle kız öğrencilere hemen o... gözüyle bakan insanlara söyleniyorum... cahillik mezuniyetle olunmaz ...
Kızlar merhaba ben 20 yaşındayım derdimi paylaşmak istedim belki bir çözüm olur sevgilimse benden 2 yaş büyük 2010dan bu yana beraberiz ben okula geç gittiğim için şuan lise sondayım ve üniversite telaşı dolanıyor bizim evde ama bir yandan da o var işte o benim öyle bir ortama girmeme razı değil okumama asla karşı değil sadecee üniversitenin o pis ortamından korkuyor onu unuturum vs gibsinden annem kazanmam için baskı yapıyor ve bu konuya çok ters geçen sene ona söyledim ve eşyalarımı topladı git dedi sonradan sakinleşti biraz olsun, sevgilim askerliğini yaptı şuan çalışıyo ve ailesi bizim için ev bakıyo ev alınacak e bende onun yanında olmak istiyorum biriciğimin ailesi artık bu işin adı konulsun istiyorlar ondan küçük kız kardeşi bizden önce evleniyor kuzenleri falan bu ara çok düğün oldu iyice sıkıntı yaptı kendine çok dertli ve bu konudan dolayı bana çok baskı yapıyor sen bizim için hiçbirşey yapmıyorsun söylemiyorsun gelmiyorsun diye o da haklı tabiki ama ben korkuyorum annemlere nasıl ne şekilde söyleyecğimi bilemiyorum onlar benden üniversite beklerken canım askımda yuvamızı bekliyo zaten zor görüşüyoruz haftada 1 2 kez hal böyle olunca offffffff... bende mecbur sınavdan sonra anneme konuyu tekrar acmak istiyorum ama nasıl lütfen yardımcı olur musunuz birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var bende artık onun yanında olmak istiyorum artık sıkıcı ve dayanılmaz bir hal alıyo çünkü :/
yanında olup onunla devam etmeyi çok isterim aslında çok mesele var annemin çocuk ayrımı var kardeşimle beni bir tutmaması var hal böyle olunca o da kafayı yiyo annem bana kötü davrandığı için bende yanında olmak istiyorum
Isaretledigim kisma ne gulebildim ne kizabildim...
Kusura bakmayin, bu kadar sacma bir bahaneyi bulmasinin sebebi, univeriteye gidince bu kadar sig dusunmezsiniz, ufkunuz acilir, vizyonunuz genisler diyedir...
Onun istedigi belli ki bu siglik cunku...
Ailene yazik...
Az once bir konuya yorum yazdim, kizcagiz universiteye gitmek istiyor, babasi izin vermiyor, anne, abi desen sorumluluk alip karismiyor, iste hayat boyle acimasiz...
Birisinin ailesi okusun kafasini kullansin, kaliteli bir hayat yasasin, kaliteli bir insan olsun ister, ona sevgi pitircigi, sevdicegiyle ayni eve girmeyi evcilik zanneden evlat duser...
Diger kiz da okumak ister, hala bir umut calisir, olmadi acik ogretim bitirecegim ama ne olur orgun egitime izin versinler diye aglar, ailesi sigdir...
Bu heyecanlari da anliyorum ama akilli olun azicik...
Anneni erkek arkadasinin varligindan haberdar et elbette ki ama bunu okulun bitmeden evlenme maksadıyla degil de annecim boyle boyle bir iliskim var senden saklamak istemiyorum senin de bilgin olsun diyebilirsin bende bu sekilde acikladim erkek arkadasimi anneme . Uzun suredir birlikteymissiniz zaten bizim de 4. Senemiz anneler anliyorlar ben anneme soyledigimde ben anlamistim zaten demisti seninki de biliyordur muhtemelen ama ona kendin aciklaman daha iyi olacaktir elbette . Eger annene biz evlenmek istiyoruz hemen vs gibi seyler soylersen sert tepkiler alabilirsin ki haklidirda once okulum bitirip ondan sonra evlilik asamasina gececegim dersen daha ılımlı yaklasacaktir diye tahmin ediyorum sakin ha onceligini okuluna ver zaten 2 senelikmis bolumun 2 sene dedigin nedir ki gecer hemencecik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?