- 28 Ağustos 2013
- 397
- 21
- 38
- Konu Sahibi bilgilitugba
-
Oku. Sadece bunu diyorum. Sanırım 93 doğumlusun. Ben de şu anda 20 yaşımdayım. Üniversite okuyordum ve başka bir meslek istediğim için bölümümü bıraktım. Bu yıl kazanamazsam seneye yine sınava girmeyi bile göze aldım. Bu durumda ailemin karşısına birisini çıkarıp getirsem bana 'Hayır. Şu anda asla olmaz' derler. Neden? Çünkü benim okumuş, çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran bir bayan olmamı istiyorlar. Evlilik için acele etmeye hiç gerek yok. Benim de istediğim bölümü okuyup, iş bulup çalışmaya başladıktan sonra ki en büyük hayalim evlenip yuva kurmak. Çocuk sahibi olmak. Ama büyük konuşmayayım sırf evlenmek için de eğitimimden vazgeçmem. Şu anda hayatımın aşkı çıksa karşıma ve bana evlenir misin desen 'Hayır' derim. Çünkü ben kendimi evlenecek olgunlukta görmüyorum ve sanırım 26-27 yaşımdan önce de evliliği düşünmem. Annem bile bana 'Seni 30 undan önce evlendirmem. Ancak o zaman olgunlaşırsın' diyor. Sırf erkek arkadaşının yanında olabilmek için eğitiminden, geleceğinden vazgeçme. Şaşmaz, yanılmaz sadece Allah var. Her şey biz insanoğlu için. Geleceğin sana neler getireceğini biliyor musun? Oku diyorum sadece. Bu arada benim de üniversitede 1 yılım geçti ama hiç pis bir ortam değil doğrusu. Herkes kendi aleminde. Neden gözünü korkutmaya çalışmış sevgilin anlamadım. :44:Hakkında hayırlısı olsun.
22 yaşındaki erkek daha çocuktur yahu. Kuzenleri evleniyormuş da kendini kötü hissediyormuş Allah AllahBunlar hep askerden gelen erkek bir an önce evlenir mantığından ileri geliyor. Üniversitenin pis ortamı konusuna hiç girmiyorum bile. Sevgili arkadaşım sen önce istediğin bir bölümü kazan, daha sonra ailene aç durumu. Eğer bir şeyler olursa 2 sene senin okulun 1 sene çalışıp tecrübe kazanman, Yani 3 seneden önce o iş olmaz, olmamalı. Şimdi biriciğin ve ailesi akılları sıra seni aceleye getiricek, bak söz yaptık ev de alındı vs diyip seni bir yükün altına sokacaklar. Buna izin verme.
bu yaşta evlilik telaşına düşeceğinize keşke üniversite telaşında olsaydınız.
evliliği kimse kaçırmıyor ki
aileniz emek verip kazananız için uğraşıyor, muhtemelen kazansa nasıl olur diye planlar yapıyorlar ama siz evlilik planlarındasınız.
gerçekten ailelere çok üzülüyorum bu durumda. bari boş ümitlenmeseler sizin bu hazırlıgınızı bilseler
Dün aynısını ben de yazdım,sizi ilgilendirmez dedi konu sahibi.Kendi düşen ağlamaz.
arkadaşlar yine sert cevaplar başlamış anladığım kadarıyla konu sahibi sadece evinde mutlu değil ve sevgilisiyle pek görüsemedgi için evliliği çözüm olarak görüyor yani hemen terslemenizi anlayamyrum.
bence önce okulunu kazan sonra zaten sevgilinle hala bu duygularda olursan annen pek karısmaz ama önce okul diploma sonra evlililk olsun düşüncen kendi paranı kazanmanın mutlulugunu tatmadan evlenme acele etme daha yasın küçükmüş
peki biz sizin dediğinizden ne farklı söyledik de sert olduk
Kızlar merhaba ben 20 yaşındayım derdimi paylaşmak istedim belki bir çözüm olur sevgilimse benden 2 yaş büyük 2010dan bu yana beraberiz ben okula geç gittiğim için şuan lise sondayım ve üniversite telaşı dolanıyor bizim evde ama bir yandan da o var işte o benim öyle bir ortama girmeme razı değil okumama asla karşı değil sadecee üniversitenin o pis ortamından korkuyor onu unuturum vs gibsinden annem kazanmam için baskı yapıyor ve bu konuya çok ters geçen sene ona söyledim ve eşyalarımı topladı git dedi sonradan sakinleşti biraz olsun, sevgilim askerliğini yaptı şuan çalışıyo ve ailesi bizim için ev bakıyo ev alınacak e bende onun yanında olmak istiyorum biriciğimin ailesi artık bu işin adı konulsun istiyorlar ondan küçük kız kardeşi bizden önce evleniyor kuzenleri falan bu ara çok düğün oldu iyice sıkıntı yaptı kendine çok dertli ve bu konudan dolayı bana çok baskı yapıyor sen bizim için hiçbirşey yapmıyorsun söylemiyorsun gelmiyorsun diye o da haklı tabiki ama ben korkuyorum annemlere nasıl ne şekilde söyleyecğimi bilemiyorum onlar benden üniversite beklerken canım askımda yuvamızı bekliyo zaten zor görüşüyoruz haftada 1 2 kez hal böyle olunca offffffff... bende mecbur sınavdan sonra anneme konuyu tekrar acmak istiyorum ama nasıl lütfen yardımcı olur musunuz birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var bende artık onun yanında olmak istiyorum artık sıkıcı ve dayanılmaz bir hal alıyo çünkü :/
söylemek istiyorum içim rahat değil bilmek hakkı ve bunlar doğal şeyler evde ön hazırlık canım yarın evlenmiyorum yani kapiş insan nasıl kumbarasında aylar sonrasına para biriktirir ve kzançlı çıkar o misal bilmem anladın mı senaz önce sectıgınız evı tadılata verıyodunuz..
e annenlerı de evlendıgınde evıne;gelin görmeye davet edersın,ögrenırler..
söylemek ıcın acele etmene gerenk yok yani;nasılsa öğrenir bıgun
arkadaşlar yine sert cevaplar başlamış anladığım kadarıyla konu sahibi sadece evinde mutlu değil ve sevgilisiyle pek görüsemedgi için evliliği çözüm olarak görüyor yani hemen terslemenizi anlayamyrum.
bence önce okulunu kazan sonra zaten sevgilinle hala bu duygularda olursan annen pek karısmaz ama önce okul diploma sonra evlililk olsun düşüncen kendi paranı kazanmanın mutlulugunu tatmadan evlenme acele etme daha yasın küçükmüş
aynen öle dert payaşıyorum burda herkes dert paylaşıyo ama birileri canı sıkıldıkça ortaya muhalefet oluyo herkes bir tepkili yahu birinizde düzgün yumuşak konuşun ne anladım ben dert paylaşmaktan bir dertti bin dert oldu vallahi sağolasınızilk yorumları okudum ve gerçekten tavırlar çok sertti kız sadece derdini paylaşıyor
valla bende anlamıyorum bu tepki ne böyle sanki adam öldürcem yardım eden var mı dediktövbe tövbe Allahım koru sen ya
dur ben seni alkışlicam çok güldüm ya ne bu tavır annem misin babam mısın nesin ki dert ortağı mı sen dert çoğaltrsn neyse arkadaşlarına yardım diliyorumBence annenize benim canim askim var hatta evlencem evide bulduk, tadilat icin fiyat bile arastiriyorum diyin en mantiklisi, ortada birsey yokken gelin guvey olmanizi annenizde gorsun :)
sen olayı anlmadın sanıırm örnek vermek nedir bilir misin :)
sen milletin sana önce oku sonra evlen demesini adam öldüreceğim yardım edin.le eşit tutuyorsan gerçekten evlen
sen olayı anlmadın sanıırm örnek vermek nedir bilir misin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?