Hayir gercekten sevgi ilgi goruyorum. Ve ayni sekilde bende ona buyuk bir askla bagliyim. Ama elimde degil gercekten beni kiskanmasini hesap sormasini cok istiyorum. Bendede söyle bir sorun varki; kendimi tam olarak ifade edemiyorum. Özgüvenim eksik.Bir iliskide, taraflardan biri cok kiskaniliyor, digeri de deli gibi kiskanilmak istiyorsa, o iliski de sorun vardir. Sorun ne mi? Sen yeterince sevilip ilgi gormuyorsun. Aslinda bu yuzden kiskanilmak istiyorsun. Bunun sebebi bu. Senin mantigin bunu dogru bulmasa da, sebep bu. Adami bos yere kiskandirmaya calisma. Oturun konusun adam gibi. Sana hakettigin, ihtiyac duydugun sevgiyi ilgiyi veremiyorsa, herkes kendi yoluna baksin.
Evet işte benim istediğim kıskançlıkta tam olarak bu bana diyo ki "sen bir ordunun içine çıplak git seni kıskanmam"diyo yani güvenirim demiyo asla kıskanmam diyo...Yani bu normal sizce?zira bu tutumu beni biraz üzüyor.Yani kıskançlık nedir, kıskançlık anlayışı nedir? Örneğin "o adamla görüşme. Onu giyme, şuraya ben olmadan gitme." Buınlar benim için çok sert sınırlar. Asla izin vermem.
Ama kıskançlığını bana yansıtmadan kıyın kıyın kıskanıyorsa idare ederim. İnsanız, duygularımıza yenik düşeriz. Ama bana asla emir kipi şeklinde yansıtmayacak.
Eski erkek arkadaşım kıskanç bir adam olmamakla birlikte bir kişiyi çok kıskanırdı. Çocuğun bana ilgisi vardı, bana açılmıştı ve ben sevgilime bahsetmemiş adamı kibarca reddetmiştim ama işte içgüdüsel olarak anladı. Ve ne zaman o grupla birlikte olsak, her zaman rahat rahat oturmayı tercih eden adamın eli sürekli kolumda, elimde, bacağımda falandı. Kendince bölgesini belirliyordu.
Örneğin bu benim göz yumacağım bir şey, çünkü içgüdüsel, farkında olmadan yaptığı bir şey. Buna rağmen adama hiç hırlamadı, adamı hiç açık açık rakibi haline getirmedi.
Bu kadarı sorun değil ve anlaşılabilir bir şey.
Ama bundan ötesi... Bana o adamın olduğu ortama girmeyeceksin deseydi, sanmıyorum ki ilişkimiz o kadar uzun sürsün.
Özgüveninizi kıskanarak yada kıskanılarak yerine getiremezsiniz.İzlediğiniz yol çokta hayrınıza değil.Hayir gercekten sevgi ilgi goruyorum. Ve ayni sekilde bende ona buyuk bir askla bagliyim. Ama elimde degil gercekten beni kiskanmasini hesap sormasini cok istiyorum. Bendede söyle bir sorun varki; kendimi tam olarak ifade edemiyorum. Özgüvenim eksik.yani aslinda kiskancligimi bi yandan ozguven eksikligine bagliyorum. Ya benden daha guzelini iyisini gorurde asik olursa diye milyon tane soru geciyor aklimdan. Ve sonuc olarak bu sorular kiskanclik olarak aciga cikiyor
Ahahahaha merak etme, lafta o. Tabii ki o kadar kolay değil o işler. Ayrıca bence bu kadar güvenmesi çok sağlam bir ilişkiniz olduğunun göstergesi.Evet işte benim istediğim kıskançlıkta tam olarak bu bana diyo ki "sen bir ordunun içine çıplak git seni kıskanmam"diyo yani güvenirim demiyo asla kıskanmam diyo...Yani bu normal sizce?zira bu tutumu beni biraz üzüyor.
Inanin ozguven eksikligini yenmek icin cok ugrastim ama olmuyor. Birsürü kisisel gelisim kitaplari okudum faydasi olmadi. Hatta psikologa gitmeyi bile dusundum. Gercekten bu konu benim icin ayri bi sorun teskil ediyorÖzgüveninizi kıskanarak yada kıskanılarak yerine getiremezsiniz.İzlediğiniz yol çokta hayrınıza değil.
Sevgiliniz resmen sizin zaafınızdan faydalanıyor.
Az kendinizi toplayın ve özgüveninizi kazanacak başka uğraşlar bulun...
Ayy çok çok teşekkür ederim vallahi rahatlattınız oleyyyyy yuhuuuuAhahahaha merak etme, lafta o. Tabii ki o kadar kolay değil o işler. Ayrıca bence bu kadar güvenmesi çok sağlam bir ilişkiniz olduğunun göstergesi.
Örneğin bu bahsettiğim erkek arkadaşım, ben giyinip süslenip dışarı çıktığımda hoşlanırdı. Yanında güzel bir kadın vardı ve o kadın onun yanındaydı, onu seviyordu. Çünkü bana güveniyordu.
Bazı erkekler bu şekilde düşünür.
Psikoloğa gitmeyi düşünmeyin sadece gidin.Inanin ozguven eksikligini yenmek icin cok ugrastim ama olmuyor. Birsürü kisisel gelisim kitaplari okudum faydasi olmadi. Hatta psikologa gitmeyi bile dusundum. Gercekten bu konu benim icin ayri bi sorun teskil ediyor
Sanirim haklisiniz. Psikologa gitmeden bu cekingenlik ve ozguven eksiliginden kurtulmam pek mumkun gorunmuyor.. Fikirleriniz icin cok tesekkür ederimPsikoloğa gitmeyi düşünmeyin sadece gidin.
Sevgilinizle aranızda olan diyolog sizi daha kötü yapabilir.
Yaşınız küçük daha.
İlerleyen zamanlarda kıskanılmanın insanın başına ne gibi dertler açtığını deneyimlemeden bu fikrinizi rafa kaldırın...
Neden oyle dusundunuz.? Kiskanilmak kötü biseymi sizce :)Rahat mi batiyor acaba diye dusunuyorum
Rica ederimSanirim haklisiniz. Psikologa gitmeden bu cekingenlik ve ozguven eksiliginden kurtulmam pek mumkun gorunmuyor.. Fikirleriniz icin cok tesekkür ederim
Beyninin bunu kabul etmeyecegini soylemistim zaten :)Hayir gercekten sevgi ilgi goruyorum. Ve ayni sekilde bende ona buyuk bir askla bagliyim. Ama elimde degil gercekten beni kiskanmasini hesap sormasini cok istiyorum. Bendede söyle bir sorun varki; kendimi tam olarak ifade edemiyorum. Özgüvenim eksik.yani aslinda kiskancligimi bi yandan ozguven eksikligine bagliyorum. Ya benden daha guzelini iyisini gorurde asik olursa diye milyon tane soru geciyor aklimdan. Ve sonuc olarak bu sorular kiskanclik olarak aciga cikiyor
Erkekler iste ne yapsaniz yaranamazsiniz :) kiskancliginizi gizlemeniz onu simirlendirdimi peki :)Ayy bende çok kıskancım bi ara burnundan getirdim çocuğun sonra baktım bu böyle olmayacak tuttum kendimi içim içimi yese de kıskanmıyormuş gibi yaptım bu seferde bana dedi ki sen beni çok kıskanırdın hayırdır ne oldu ilgin mi azaldı vs.
Yani ne yapsan da yaranamıyorsun.
Ne guzel iste degerini bilinOfff ya keske benm kocam da kıskanmasa bıktım artık evden dişarı adım atsam haber wermemi istiyor bende bundan bıktım emin ol benmki daha zor sen tadını cikarmaya bak offfff offfff
Erkekler iste ne yapsaniz yaranamazsiniz :) kiskancliginizi gizlemeniz onu simirlendirdimi peki :)
İste bu cok iyiKıskandığımda kavga ediyorduk sonra bunu belli etmedim ve o bundan rahatsız oldu hani kıskanıyordun ilgin mi azaldı falan demeye başladı şaşkın işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?