Sevgilim benimle evlenmiyor

erkeklerın en sık kullandıgı cumleler sunlarmıs:
- bakarız
-herseyın hayırlısı
-dunyada hıcbıseyın garantısı yok
-bakalım zaman gösterir
-hallederiz ya

Bunlar benim cümlelerim :)) bunlara ek olarak;
-hele bi yarın olsun.
-gün doğmadan neler doğar

Severek kullandığım kalıplar bunlar

Benim bir arkadaşım 9 yıldır beraber ve erkek arkadaşı evlenmeye yanaşmıyor. Beklediğine çok pişman, yaş geçti, kısmetler bitti ama adam hala evlenmiyor. Boşuna bekleme sonra iş işten geçmesin. Birşey olmaz fikri değilir belki deme sakın değişmez..

Uzun bir ilişkin olduğun farklı insanları tanımadığın ve tecrübesiz olduğun fikrini çıkarıyorum vespertine hatam varsa affola. Bazen insanların kişilikleri ile duygularını karıştırabiliyoruz, bize özel zannediyoruz ve hatayı burda yapıyoruz.
1- bir aylık bir ilişkiydi sadece ayrılırken adam hüngür hüngür ağladı otogarda. Ben de safım o zamanlar beni ne çok seviyomuş ya kıymet bilmemişim dedim. Kendisinin en yakın arkadaşı ona ne bakıyosun ya galatasaray gol atınca da ağlıyo o dedi. Meğer bildiği varmış. Aynı zamanda başka bir sevgilisi daha varmış ve uzun bir ilişki. Ben araya baharat olmuşum.
2- Elime kıymık batsa gözleri dolan adam, beni mutlu etmek için çırpınan, bir dediğimi iki etmeyen adam iki sene sonunda hala ailesine beni açmayınca - din farkından dolayı- ayrılmak istedim. O gün çok ağladı ama arkasına bakmadan gitti. Üç gün sonra nette kız aramaya başladı, eski sevgililerini yokladı.
İnsanlar gerçekten çok kötü. Umarım ne kadar kötü olabileceklerini hiç görmezsin.

Erkek arkadaşınızın düşüncelerini bilemem ama abim geçen seneye kadar 35ten önce evlenmem, deli miyim ben diyen biriydi. şuan 26 yaşında 2 ay sonra düğünü var :))

bence ciddi bir şekilde konuş olmazsa bitsin gibisinden o zaman korkucaktir sizi kaybetmekten fikri öyle degisebilir

arkadasiniz kndini ve keyfini dusnuyr herkesin kendince planlari vardir eger bir iliski varsa ortada sizn ne dusndugunzu sormadan kendince karar almis madem herkes kendini dusnuyor sizd kendinizi dusunn biraz bence bir kadin icin 35 e yakin yaslar evlilik icin gec yani beklmek isterseniz inan her yasin olmasi gereken yasanmasi gereken seyleri var bence arkadsiniz sizn fikrnizi almyor kendi dusncesini uyguluyorsa birakin gecmisinzde kalsin bunun dogrulugunu irlerde anlarsiniz sizden bir tane daha yok kimse icin uzun yillar bosa beklmeye degmez

Yorumunuz hoşuma gittiği için yazmak istedim ama biraz fazla romantik buldugumu da söylemeden geçemicem.

Aslında evlilik sizin deyiminizle aşk gibi manevi bi olguya hukuksal ve sosyal bi statü kazandırmaya çabasından başka bi şey değil.

İşin sosyal statü kısmı tam bi facia olduğu için bizim ülkede orada sonuna kadar katılıyorum size. Evlenmesen satırla kovalayacak o babadan evlenerek saygı görmeye çalışmak baştan aşağı hastalıklı bi durum.

İnsanlara gösterecegi saygıyı cinsellik üzerinden tayin eden bi toplumda ne desek boş zaten.

Sosyal olarak sağlayacağı geniş aile avantajından da pek yararlanamadığımız şuradaki kv ile görüşmüyorum, eltimden nefret ediyorum başlıklarından belli zaten.

Ama hukuki açıdan faydalı ve gerekli bi kurum olduğunu inkar edemicem evliliğin. Çiftin yaşayacağı evin kira kontratından tutun birbirlerinin sağlık sigortalarından yararlanmalarına, doğacak çocuğun haklarına kadar pek çok hukuki işi sorunsuz halletmenize olanak sağlıyo. Yani romantizmin hukukla buluşuğu anda evlilik hala ihtiyaç duyulan bi kurum ne yazık ki.

Bu yazdığınız o kadar hoşuma gitti ki, konu sahibinin savunmalarını okurken düşündüğüm buydu ama ifade edemedim, tercüman oldunuz.

Burdaki mesele imza vs degil ki bence, adam acikca sevmiyorum, seninle gelecek dusunmuyorum, daha iyisi cikarsa giderim, sen de uzulme iste demis. Umursamayn, sevmeyen adamdan ne cocugu ? Vallahi hata olur dostum.

Son düzenleme:

bi msjda yoluma bakarım demişsinama oda yanlış. kalbinde biri varken başkasıyla evlenirsen diğer adama da yazık ki sen evliykende mesajlar atabilir aklın karısabilir.

eşimle 17 yaşında tanıştık o yüzden evlenmek için 9 sene bekledik okullar iş güç askerlik vs derken zaman geçti ama 20 yaşında ilişkiye başlasam 9 sene beklemezdim tabiki hele ki evlenmek istemeyen bi adamı hiç beklemezdim bilmem çocuk istiyo musun ama kadınların seneler geçtikçe yumurtaları azalır kalitesi düşer bu da bi etken olsun karar alırken

Konu sahibesi evliliği falan bi kenara bırakın bi anlığına.

Benim merak ettiğim şey neden ilişkiniz istemediğiniz bi yola çekildiğinde "HAYIR" diyemiyorsunuz siz?

"Ben 35 yaşından önce evlenmeyeceğim" son derece saçma ve absürt bi cümle.

-Hayatım evlenelim mi?
-Olmaz.
-Neden? Evlenmeye mi karşısın?
-Yok evlencem. Ama 35 de.
-Hangi bilimsel, objektif ya da subjektif kritere göre 35 yaşı buldun canım sen?
-?? (Münasip bi yerimden salladım 35 i başka nerden bulcam!)

Konunun mantığı şu seviyeyi geçmiyo ama gel gelelim adam bu saçma beklentiyi bile size son derece net bi şekilde söylemiş ve arkasında duruyo. Yani ilişkisini istedigi gibi yönlendirebiliyo, istemediği bi şey olduğunda hayır deyip resti çekebiliyo. İkinizin hayatını etkileyen kararları tek başına verip sizi de kendi yolundan sürükleyebiliyo.

Ama siz kendi beklentinizi bi türlü ona net bi şekilde ifade edemiyosunuz. Üzerine tartışmaya bile çekiniyosunuz baksanıza. Ay alıştırarak mı söylesem, acaba kaç sen beklesem bla bla.

" Ben evlenmek istiyorum, bu kararı tek başına alamazsın, aksi halde beklentilerimiz uyuşmuyosa herkes kendi yoluna " diyemiyosunuz ayaklarınız yere basa basa.

Neden böyle yapıyosunuz ki?

O 35 e kadar bekler tabi ama bi bayan nasıl beklesin tamam bekler sma bunun daha çocuk yspması var... Biyolojik saatimiz tık tak çalışıyor. Ben olsam oturur ciddiciddi konuşur sonrada ayrılırdım. Haa birde hersey zamanında güzel şu an sdvişiyor musunuz sevişmiyorsanız onun için de 3( i mi bekliyceksiiniz... Nereden tutsan elinde kalıyor sacmalamış sewgilin

Durum hiç de öyle ayy tamam canım ya 35 öyle olsundan ibaret değil. Baya büyük kavga ettik. Ben de netim o da. Yukarıdaki bazı yorumlarda yazdığı gibi biyolojik saatimiz işliyor.

Bir derdimizi paylaştık herkes çok saçma sapan yorumlar yapıyor. Öyle ha diyince ayrılamıyoruz demekki. Sırf ben değil o da. İki ucu moklu değnek dedikleri durum. Evlenme görüşlerimizi dışında her şeyimiz uyuyor. Beraber olmaktan mutluyuz.

rest çekmek işe yaramıyor demişsin,adam seni kaybetmekten korkmuyor ama sen korkuyorsun.evlenmediğiniz müddetçe senin yok olduğunu anlaması gerekiyor ikide birayrılıp barışırsan sözünün hükmü sıfırlanır

Yorumum sizin mantık çerçevenize oturmamış olabilir, saçma da bulabilirsiniz benim için hiç sorun değil.

Ama ben de sizin durumunuzu saçma buluyorum.

Biyolojik saatiniz biz burada konuşurken bile işliyo. Durdurmanın yolu var mı? Hayır yok.

Sizin evlilik dışı çocuk yapma imkanınız var mı? Önceki yorumlara verdiğiniz cevaplara bakılırsa o da yok.

Adamın evlenmeye niyeti var mı? Büyük kavgalar ettiğinize göre hayır yok önümüzdeki 10 sene için. Ki önünüze 10 sene gibi bi yokuş sürdüğüne göre bence sizinle evlenmeye toptan niyeti yok ama neyse.

Bu 10 sene bekleme süresi için bi mantıklı gerekçesi var da onu mu yazmadınız? Belki o zaman hii tamam ben yanlış anlamışım dicem.

Aksi halde görünen durum 6 yıllık alışkanlığa yenilip ilişkiyi devam ettiren bi adam ve o adamı bi punduna getirip nikah masasına oturtmanın planlarını yapan bi kadın. Öyle mutluyuz huzurluyuz profili değil yani.

Ki bu ilişkilerin sonunun nasıl bittiğini, o ben evlenemen diyen adamların nasıl kısacık sürede yeni birini evlendiğini konunun altına yorum yapan bi sürü arkadaş yazmış zaten.

Ben kendi gördüklerimi anlatmıyorum inanın üzülürsünüz. Kendinizi bulabileceginiz bi ton kötü durum var.

ikinizin de yaşı 25 ve 6 yıldır birliktesiniz. okullarınız bitmiş maddi sıkıntınız da yok. madem birbirinize deli divane aşıksınız evlenmemek için somut bir neden de yok. 28 veya 30 dese az biraz anlarım da 35 yaşından önce evlenmem dediğine göre bir 10 yıl daha bekleyeceksin. o zamana yönelik de sana evlenme vaadi yok. zaten olsa da 16 yıl boyunca yaşanacak her şeyi yaşayıp ilişkiyi tüketip birbirinizden sıkılcaksınız. bi insan karşısındaki insandan eminse evet aradığım insan bu diyebiliyorsa 6 yıldır da tanıyorsa bi 10 yıl daha niye beklesin ki. demek ki o tam olarak seninle evlenmek istediğinden emin değil. ya da sen evlilik kadınısın ama o evlilik adamı değil. gerçekçi olmalısın. birbirinizden farklı duruyorsunuz. ama sebep ne olursa olsun, tek çözüm oturup onunla konuşman. kesin ve net bir şekilde kendini ifade edip onun vereceği cevaptan sonra da önünü görüp bir karar vermen. illa da bişey yapcam diyosan kaçan kovalanır, evlenmek istemiyorsa tavrını net koy, burnu sürtsün, eğer seni gerçekten istiyorsa ne yapar eder peşinden gelir, bişey yapmıyorsa inan ki ortada bi ilişki yok sen kabullenemiyorsun. bu böyle olcak gibi görünmüyor. bol şans.

Son düzenleme:

Aynen katiliyorum. Ben 35ten once evlenmek istemiyorum demek, aslinda seninle evlenmek istemiyorum, yeterince sevmiyorum demek. Kafadan 10 yil diyeyim, gozu korksun terk edip gitsin diye dusunuyor bence bu herif.

Kafalarina uyan, cidden asik olduklari kadin karsilarina cikinca hemen evleniveriyor boyle diyen adamlar, etrafta ornegi cok. Eski sevgilileri de "Allah Allah?!!!! hani 35teh once evlenmicekti??!!?" seklinde olaya akil sir erdiremeyip, dumur olup kaliyorlar.

Evlenmeyi dusunmeyen kadin/erkek = evliligi dusundurecek biriyle karsilasmamis kadin/erkek derim.

Bir de sunu anlayamiyorum, madem asik degilsin, niye berabersin kardesim ? Bir arkadasima da sevgilisi seninle evlenmicem, seninle evlenmicem diyip dururdu. O arkadasim da s....tir git o zaman dedi bir gun . Sonra , adam elinde yuzukle kopek gibi surune surune geldi ama is isten gecmisti tabi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…