- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.578
- 168
- Konu Sahibi vespertine
-
O seninle evlenmiyorsa sende onunla evlenme postala gitsin. Erkek için 35 yaş çok fazla olmayabilir ama kadının sağlıklı doğurganlık yaşının sonu 35 zaten. Bir kadın için çok geç bir yaş. Bence uygun adayları değerlendir çocuk değilsiniz artık 25 yaşında olgun bir kadınsın. Kimsenin nazını niyazını çekme.Erkek arkadaşımla 6 yıldır birlikteyiz. İkimizinde yaşı 25. Her ilişkide olabileceği gibi ilişkimizin 3. yılında bir sürelik ayrıldık ama asla birbirimizi unutamadık. Başka insanlara birbirimize baktığımız gibi bakamadık ve tekrar çıkmaya başladık. İkimizinde okullarımız bitti ve işimiz var. Hemen şimdi değil ama 2-3 yıl sonra falan evlenmek istiyorum. Her genç kız gibi mutlu bir yuvam olsun istiyorum ama erkek arkadaşım illaki 35 yaşından önce evlenmem nokta diyip duruyor. Rest çekmek de işe yaramıyor neden diye sormak da. Lütfen özellikle ablalarım bana yardımcı olun. Ne yapmalıyım? Birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Beni sevdiğinden hiç bir şüphem yok ama anlayamıyorum.
Benim de aklımdan hemen hemen aynı şeyler geçiyo, klavyene sağlık mı denir ne desem bilemedimAynen katiliyorum. Ben 35ten once evlenmek istemiyorum demek, aslinda seninle evlenmek istemiyorum demek. Kafadan 10 yil diyeyim, gozu korksun terk edip gitsin diye dusunuyor bence bu herif.
Kafalarina uyan, cidden asik olduklari kadin karsilarina cikinca hemen evleniveriyor boyle diyen adamlar, etrafta ornegi cok. Eski sevgilileri de "Allah Allah?!!!! hani 35teh once evlenmicekti??!!?" seklinde olaya akil sir erdiremeyip, dumur olup kaliyorlar.
Evlenmeyi dusunmeyen kadin/erkek = evliligi dusundurecek biriyle karsilasmamis kadin/erkek derim.
Benim de aklımdan hemen hemen aynı şeyler geçiyo, klavyene sağlık mı denir ne desem bilemedim
Peşinden gidicek yeni birini buluncaya kadar 6 yıllık güvenli limanında kalacak. Bulduğunda da bi büyük kavga daha çıkacak aralarında "Beni boğuyosun, bıktım evlilik baskından da dırdırından da" gibi bi laf edecek ve bizim konu sahibesini bırakıp gidecek.
Sonra biz de burada "Ah ettim yeni yuvalarında mutlu olmasınlar bedduam tutar mı " adlı konusunu okuyacagız konu sahibesinin.
Ha bu sadece konu sahibesinin hatası mı aslında değil. Çünkü adım gibi biliyorum ki o adam bi yandan evlenmem derken bi yandan da kızın gözünün içine bakıyo, güzel şeyler söylüyo, mutsuzluğuna dayanamam, seni çok seviyorum, senden başkasıyla olamam palavraları atıyo. Şu duruma 2 kere çok yakından şahit olduğum için ezberledim artık.
Son olayda aynı palavralara inanan arkadaşımı uyarırken de aynı fırçayı yemiştim ben. Şimdi çocuk daha mezun olmadan başka kızla evlendi. Bizimki de Pucca kitaplarına sarılsın da yatsın ne desem boş yani.
Seviyorsan ısrar etme evlilik icin daha fazla,bu sekilde surdurmeyi kabul etmen gerek yapacak birsey yok..evlilik iki tarafında istemesiyle olur,tek tarafın ısrarıyla degil..Illa evlenicem diyorsan baskasini bul bence ama bu da ne kadar saglikli olur artik orasini dusun..Onemli olan evlenmekmi,mutlu olmakmı?Erkek arkadaşımla 6 yıldır birlikteyiz. İkimizinde yaşı 25. Her ilişkide olabileceği gibi ilişkimizin 3. yılında bir sürelik ayrıldık ama asla birbirimizi unutamadık. Başka insanlara birbirimize baktığımız gibi bakamadık ve tekrar çıkmaya başladık. İkimizinde okullarımız bitti ve işimiz var. Hemen şimdi değil ama 2-3 yıl sonra falan evlenmek istiyorum. Her genç kız gibi mutlu bir yuvam olsun istiyorum ama erkek arkadaşım illaki 35 yaşından önce evlenmem nokta diyip duruyor. Rest çekmek de işe yaramıyor neden diye sormak da. Lütfen özellikle ablalarım bana yardımcı olun. Ne yapmalıyım? Birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Beni sevdiğinden hiç bir şüphem yok ama anlayamıyorum.
35 yasinda evlenmek istemesi hic de anormal degil,gunumuzde evlilik yapmak hic kolay degil..ayrica kimsenin basi evlenince goge ermiyor,yada aski dahada artmiyor..aksine evlilik aski olduruyor..duygularinizi ve insanlarin duygularini surekli kaliplara sokmaktan vaz gecin artik..herkes birbirine benzemek,toplum kurallarina uygun yasamak zorunda degil..bir insan hicbir zamanda evlilik istemeyebilir,bu sevgi yasamiyor anlamina gelmez..orhan gencebayla sevim emre hicbir zaman evlenmediler ama bircok evli insandan daha cok birbirilerine baglilar..sizin bu mantiginizla sevim emrenin coktan orhan babayi sutlamasi gerekirdi..35 yaş geç bir yaş beklemeye değmez bence.Gerçekten evlenecek insan dediği bir kız bulduklarında bir an bile düşünmezler.Hem ayrıca sorumluluk almaktan uzak bir insan 35 de mi sorumluluk alacak ben o yaşa gelince çok sorumlu insan olacağım mı diyecek.Boşverin bence daha iyileri karşınıza çıksın hayırlısı olsun.
Emin olduğum bişey varsa erkeklerle ilgili . O da şudur :
Bi kızla evlenip evlenmeyecegine en başta karar veriyor erkek. . Ikisi nin gidişatı ona göre şekil alıyor. . Doğru yada yanlış ama benim tespitim bu..
Erkek evlenmeye karar vermiş ise evleniyor. Bu kadar basit..
Eşimin bi lafı var konuya uygun geldi biraz. Bi kere sormuştum sacma sapan bi merak iste... dedim ki :hiç daha önce beni sevdiğin kadar başka birini sevdin mi ..
Aldığım cevap çok manidar :
" sevmis olsaydım, ne yapar eder evlenirdim.."
Erkekler bizim gibi değil. . Biz bi kaç kere aşık olup unutabiliyoruz ama onlar esaslı bi kere sevdi mi çok zor oluyor unutmalari..
Araya başkaları giremez demiyorum , elbet oluyor ama akılları hep sevdikleri kızda kalıyor. ......
Bu sadece kendi çevremdeki gözlemlerime dayanarak konuşuyorum. .
Çok güzel bir konuya parmak basmışsın canım. Biz ayrıldığımız zamanlarda da olan aslında tam da buydu. Beni sevmekten asla vaz geçmedi. Beni unutsun diye başka kızlarla mı tanıştırılmadı ya da tanımak için dışarı mı çıkmadı. Sonuçta yine beni istiyordu. Benim için de aynıları geçerli. Başkası olsa çoktan unuturdu ve başka kızlarla gününü gün ederdi. Sen olmasan da evlenmiyicem istemiyorum diyor başka bir şey demiyor. İyi o zaman ayrılalım bitti madem ki asla diyorsun dedim. Seni boş yere umutlandırmak istemem daha mutlu olacaksan ne diyebilirim ki dedi gözleri dolmuş bir şekilde. Ben daha çok üzüldüm tabi o ayrı. Sen olmasan da benim için başkası olmayacak yine aynı şeyler olacak biliyorsun değil mi dedi. Gözümden gelen her damla yaşa benim üzüldüğümden daha çok üzülüyor. Hiç kıyamıyor ama sana da yalan söyleyip boş yere umutlandıramam diyor. Seviyorum ama evlenmek için yeterince olgun değilim kendime daha bakamıyorum diyor.
Ahh şu erkekleri anlamak gerçekten zor. Ona göre hiç bir zaman yeterince olgun olmayacak ki.
35 yasinda evlenmek istemesi hic de anormal degil,gunumuzde evlilik yapmak hic kolay degil..ayrica kimsenin basi evlenince goge ermiyor,yada aski dahada artmiyor..aksine evlilik aski olduruyor..duygularinizi ve insanlarin duygularini surekli kaliplara sokmaktan vaz gecin artik..herkes birbirine benzemek,toplum kurallarina uygun yasamak zorunda degil..bir insan hicbir zamanda evlilik istemeyebilir,bu sevgi yasamiyor anlamina gelmez..orhan gencebayla sevim emre hicbir zaman evlenmediler ama bircok evli insandan daha cok birbirilerine baglilar..sizin bu mantiginizla sevim emrenin coktan orhan babayi sutlamasi gerekirdi..
Yorumunuz hoşuma gittiği için yazmak istedim ama biraz fazla romantik buldugumu da söylemeden geçemicem.
Aslında evlilik sizin deyiminizle aşk gibi manevi bi olguya hukuksal ve sosyal bi statü kazandırmaya çabasından başka bi şey değil.
İşin sosyal statü kısmı tam bi facia olduğu için bizim ülkede orada sonuna kadar katılıyorum size. Evlenmesen satırla kovalayacak o babadan evlenerek saygı görmeye çalışmak baştan aşağı hastalıklı bi durum.
İnsanlara gösterecegi saygıyı cinsellik üzerinden tayin eden bi toplumda ne desek boş zaten.
Sosyal olarak sağlayacağı geniş aile avantajından da pek yararlanamadığımız şuradaki kv ile görüşmüyorum, eltimden nefret ediyorum başlıklarından belli zaten.
Ama hukuki açıdan faydalı ve gerekli bi kurum olduğunu inkar edemicem evliliğin. Çiftin yaşayacağı evin kira kontratından tutun birbirlerinin sağlık sigortalarından yararlanmalarına, doğacak çocuğun haklarına kadar pek çok hukuki işi sorunsuz halletmenize olanak sağlıyo. Yani romantizmin hukukla buluşuğu anda evlilik hala ihtiyaç duyulan bi kurum ne yazık ki.
Yorumunuz hoşuma gittiği için yazmak istedim ama biraz fazla romantik buldugumu da söylemeden geçemicem.
Aslında evlilik sizin deyiminizle aşk gibi manevi bi olguya hukuksal ve sosyal bi statü kazandırmaya çabasından başka bi şey değil.
İşin sosyal statü kısmı tam bi facia olduğu için bizim ülkede orada sonuna kadar katılıyorum size. Evlenmesen satırla kovalayacak o babadan evlenerek saygı görmeye çalışmak baştan aşağı hastalıklı bi durum.
İnsanlara gösterecegi saygıyı cinsellik üzerinden tayin eden bi toplumda ne desek boş zaten.
Sosyal olarak sağlayacağı geniş aile avantajından da pek yararlanamadığımız şuradaki kv ile görüşmüyorum, eltimden nefret ediyorum başlıklarından belli zaten.
Ama hukuki açıdan faydalı ve gerekli bi kurum olduğunu inkar edemicem evliliğin. Çiftin yaşayacağı evin kira kontratından tutun birbirlerinin sağlık sigortalarından yararlanmalarına, doğacak çocuğun haklarına kadar pek çok hukuki işi sorunsuz halletmenize olanak sağlıyo. Yani romantizmin hukukla buluşuğu anda evlilik hala ihtiyaç duyulan bi kurum ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?