Sevgilim benimle evlenmiyor

O seninle evlenmiyorsa sende onunla evlenme postala gitsin. Erkek için 35 yaş çok fazla olmayabilir ama kadının sağlıklı doğurganlık yaşının sonu 35 zaten. Bir kadın için çok geç bir yaş. Bence uygun adayları değerlendir çocuk değilsiniz artık 25 yaşında olgun bir kadınsın. Kimsenin nazını niyazını çekme.

Benim de aklımdan hemen hemen aynı şeyler geçiyo, klavyene sağlık mı denir ne desem bilemedim

Peşinden gidicek yeni birini buluncaya kadar 6 yıllık güvenli limanında kalacak. Bulduğunda da bi büyük kavga daha çıkacak aralarında "Beni boğuyosun, bıktım evlilik baskından da dırdırından da" gibi bi laf edecek ve bizim konu sahibesini bırakıp gidecek.

Sonra biz de burada "Ah ettim yeni yuvalarında mutlu olmasınlar bedduam tutar mı " adlı konusunu okuyacagız konu sahibesinin.

Ha bu sadece konu sahibesinin hatası mı aslında değil. Çünkü adım gibi biliyorum ki o adam bi yandan evlenmem derken bi yandan da kızın gözünün içine bakıyo, güzel şeyler söylüyo, mutsuzluğuna dayanamam, seni çok seviyorum, senden başkasıyla olamam palavraları atıyo. Şu duruma 2 kere çok yakından şahit olduğum için ezberledim artık.

Son olayda aynı palavralara inanan arkadaşımı uyarırken de aynı fırçayı yemiştim ben. Şimdi çocuk daha mezun olmadan başka kızla evlendi. Bizimki de Pucca kitaplarına sarılsın da yatsın ne desem boş yani.

Ehhhh aynen.

Benim eski isyerimde de erkek bir arkadasim 3 yillik sevgilisini birakip baska bir is arkadasimizla evlendi. Sonra da dedi ki, hayatimda ilk kez asik oldum, gorur gormez evlenecegim kiz oldugunu anladim vs vs.

Yani boyle diyen bir adam evlense bile zaten ne olacak ki. Mutlu, hayirli bir evlilik olmaz bence.

Sizi oyalıyormuş gibi geldi bana da. Yani gerçekten sevdiği kadın olsanız bence hemen evlenmekte bir sakınca görmez gibi geliyor bana.

35 yaş geç bir yaş beklemeye değmez bence.Gerçekten evlenecek insan dediği bir kız bulduklarında bir an bile düşünmezler.Hem ayrıca sorumluluk almaktan uzak bir insan 35 de mi sorumluluk alacak ben o yaşa gelince çok sorumlu insan olacağım mı diyecek.Boşverin bence daha iyileri karşınıza çıksın hayırlısı olsun.

Seviyorsan ısrar etme evlilik icin daha fazla,bu sekilde surdurmeyi kabul etmen gerek yapacak birsey yok..evlilik iki tarafında istemesiyle olur,tek tarafın ısrarıyla degil..Illa evlenicem diyorsan baskasini bul bence ama bu da ne kadar saglikli olur artik orasini dusun..Onemli olan evlenmekmi,mutlu olmakmı?

35 yasinda evlenmek istemesi hic de anormal degil,gunumuzde evlilik yapmak hic kolay degil..ayrica kimsenin basi evlenince goge ermiyor,yada aski dahada artmiyor..aksine evlilik aski olduruyor..duygularinizi ve insanlarin duygularini surekli kaliplara sokmaktan vaz gecin artik..herkes birbirine benzemek,toplum kurallarina uygun yasamak zorunda degil..bir insan hicbir zamanda evlilik istemeyebilir,bu sevgi yasamiyor anlamina gelmez..orhan gencebayla sevim emre hicbir zaman evlenmediler ama bircok evli insandan daha cok birbirilerine baglilar..sizin bu mantiginizla sevim emrenin coktan orhan babayi sutlamasi gerekirdi..

Emin olduğum bişey varsa erkeklerle ilgili . O da şudur :
Bi kızla evlenip evlenmeyecegine en başta karar veriyor erkek. . Ikisi nin gidişatı ona göre şekil alıyor. . Doğru yada yanlış ama benim tespitim bu..
Erkek evlenmeye karar vermiş ise evleniyor. Bu kadar basit..
Eşimin bi lafı var konuya uygun geldi biraz. Bi kere sormuştum sacma sapan bi merak iste... dedim ki :hiç daha önce beni sevdiğin kadar başka birini sevdin mi ..
Aldığım cevap çok manidar :
" sevmis olsaydım, ne yapar eder evlenirdim.."
Erkekler bizim gibi değil. . Biz bi kaç kere aşık olup unutabiliyoruz ama onlar esaslı bi kere sevdi mi çok zor oluyor unutmalari..
Araya başkaları giremez demiyorum , elbet oluyor ama akılları hep sevdikleri kızda kalıyor. ......
Bu sadece kendi çevremdeki gözlemlerime dayanarak konuşuyorum. .

Çok güzel bir konuya parmak basmışsın canım. Biz ayrıldığımız zamanlarda da olan aslında tam da buydu. Beni sevmekten asla vaz geçmedi. Beni unutsun diye başka kızlarla mı tanıştırılmadı ya da tanımak için dışarı mı çıkmadı. Sonuçta yine beni istiyordu. Benim için de aynıları geçerli. Başkası olsa çoktan unuturdu ve başka kızlarla gününü gün ederdi. Sen olmasan da evlenmiyicem istemiyorum diyor başka bir şey demiyor. İyi o zaman ayrılalım bitti madem ki asla diyorsun dedim. Seni boş yere umutlandırmak istemem daha mutlu olacaksan ne diyebilirim ki dedi gözleri dolmuş bir şekilde. Ben daha çok üzüldüm tabi o ayrı. Sen olmasan da benim için başkası olmayacak yine aynı şeyler olacak biliyorsun değil mi dedi. Gözümden gelen her damla yaşa benim üzüldüğümden daha çok üzülüyor. Hiç kıyamıyor ama sana da yalan söyleyip boş yere umutlandıramam diyor. Seviyorum ama evlenmek için yeterince olgun değilim kendime daha bakamıyorum diyor.

Ahh şu erkekleri anlamak gerçekten zor. Ona göre hiç bir zaman yeterince olgun olmayacak ki.

bende yaşadım bu durumu ve şuan ayrıyız çünkü bu belirsizlik karşı tarafın tamamen korkak olduğunu gösteriyor ve bazı şeylerden cidden korkuyor.bence tekrar konuşun ve konuya netlik getirin çok severek bir yere varılmaz kimse kimseyi kandırmak zorunda degil yaşlarınız küçükde degil ve 35 yaşda beklenilcek bir yaş degil.tekrar düşünün ve olmuyorsa da zorlamayın

evet sevgili "vespertine" biz seni düşünerek yorum yapıyoruz, sonunda üzülebileceğin bir bilinmezlikte boğulma. daha önce de yorum yaptığım gibi, evlenecek erkek evlenir. arkadaşların yorumları gerçekçi gözleme dayalı yorumlar. hazır değilim der birini bulur evleniverirse sen üzülürsün. aslında bi arkadaşımın erkek arkadaşı da bi kızla uzun süredir birlikteydi. kız ilişkiyi ciddiyete dökmek istedi. çocuk emin değildi. evet demedi. başlarda da aldırıyor gibi değildi. kız kendi hayatına bakınca aradan biraz zaman geçtikten sonra deli oldu bu. kız ne isterse yaptı. şimdi evliler çok da mutlular. ama o kız o resti çekti. çocuğun arkadaşıma dediği de şuydu: bir karikatür vardır bilen bilir. ayrıldıktan sonra kadın ve erkek diye. abi bu çok doğru ya biz erkekler böyleyiz demişti. karikatür de şöyle bişi: ayrılıktan sonra ilk zamanlar erkek keyfinde, ortasında kafasına dank ediyor, sonunda ayrılık acısından sürünüyor. anlayacağım bizim tam da tersimiz. senin durumunda biraz da senin inanmak istediğinden anlamazdan gelme durumun var. madem eminsin aşkından otur konuş hala evlenemem diyorsa restini çek kendi hayatına bak. seni istiyorsa sürüne sürüne gelecektir bol şans.

Akışına bırak şuan hayatınızdan memnunsanız biraz daha gözlem yapın derim zaten 25 yaş sonrası yavaştan mantık devrede oluyor gözümüzün önündeki aşk perdesi kalkıyor yavaştan :)
Amaaaan bekarlık gibisi var mı :)

canım gerçekten seni üzmek amaçlı yazmıyorum, zaten bir çok arkadaş da aynı konuya değinmiş
bence sevgilin evlenmek istemiyor değil, seninle evlenmek istemiyor
biliyorum bu şu an sana çok saçma ve alakasız geliyor çünkü sen onun aşkına inanıyorsun, sana göre tutkulu bir aşk yaşıyorsunuz ve sevgisinden şüphe dahi etmiyorsun ama bunca insan bunu söylüyorsa herkesin bir tecrübesi ve etrafında gördüğü vardır, bunları direk kulak arkası etme

erkekleri çözmek zor değil, aksine çok basit. bu tipler senden ayrıldığı gibi evleniverir sen de onun bahanesine inanmış biri olarak nasıl yani hani evlenmeyecekti diye şaşakalırsın.

Tamam da burada konu sahibesine yorum yapıyoruz ve evlenmek istiyor kendisi sevgilisi istemiyor.Burada iki insan da deseydi biz evlemicez hep böyle mutluyuz dese olay farklı boyutta olurdu.o zaman hep böyle kalın derdik.Ama burada evlenmek isteyen taraf var.Ben 35 yaşının bebek için geç olabileceğini düşünerek dedim yoksa bebek istemiyorsa yaşında bir önemi yok.35 evlendi diyelim Belki erken menopoz oldu ve bebek sahibi olmak çok istediği halde olmadı diyelim.O zaman erkek bunu anlayamaz bile.İnsanların karakterine, hayata bakış açısına,ahlak değerlerine göre evlilik yaşı değişir.

neden 35 i bekliyor erkeğin metobolizması ile kadınınki bir değil ki 35 te evlenip 10 sene sonra menepoz sorunları yaşayınca bütün cazibeniz gidecek mi?.sizde 2-3 sene sonra tekrar sorun o noktayı ozamanda hayır derse kendi yolunuza bakın zaten şuan için ilişki yaşadığınız erkeği sevgili olarak tanıyorsunuz onun koca şeklini görmediniz bile.

aynen öyle. evlililk bu ülkede tamamen bir iş anlaşması. hukuksal bir güvence. bunun da altında kadının erkeğe bağlı yaşadığı bir sistem var.
ben bir insanla beraber olmak istediğim sürece beraber olurum. gitmek istediğimde de giderim. beraber olurken hukuksal formalitelerle uğraşmak istemediğim gibi, giderken de asla istemem.
yani romantizm değil. benim için biriyle beraber olmadaki tek koşul, karşılıklı duygu ve arzulardır. başka bir bağlayıcı olması benim karakterime ters.
evliliğin bugün, türkiye tipi toplumlarda hukuki açıdan gerekli olması, evliliğin zaten ataerkil bir kurum olmasıyla ve bu toplumun da gerek kültürel gerek sosyal olarak ataerkil bir kurum olmasıyla bağlantılı.
evliliğin getireceği formalite haklardan yararlanma durumu benim için ancak şu koşullarda kabul edilebilir olur. norveç'te yaşıyorsunuzdur, norveç'li bir sevgiliniz vardır ve orada oturmaya devam etmek için o devlete bir evlilik kontratı sunmanız gerekmektedir.
yani ben eğer bir türk erkeğiyle sevgili olsaydım, asla evlenmezdim. çünkü buna gerek yok.
ama bu konuda çok yorum yapmak da istemiyorum çünkü bu yorumu yapabilmem için türk erkekleriyle sevgili olabilme gibi bir durumun benim için olası olması gerekirdi. oysa öyle bir olasılık yok=)

ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim. hangi ülkede, hangi kadın için olursa olsun... soyadının erkek üzerinden devam etmesi tüm kadınlar için rahatsız edici olmalı. ve o kadar kabullenmişler ki edilgenliği, "isteyen kadın kendi soyadını kullanmaya devam ediyor" gibi dandik cümlelerle kendilerini avutmayı seçiyorlar. o isteyen kadının kullandığı soyadı da "babanın" soyadı.
ben bir gün şu vatandaşlık/oturma izni ayağına evlendiğimde ne yapacağımı söyleyeyim. yeni bir soyadı seçeceğim. hem sevgilim hem ben o soyadını alacağız. daha sonra da bu soyadı anneden kıza geçecek bizim ailemizde. nesiller boyu. hep. çevremde hatrı sayılır ölçüde kadın arkadaşım da bunu yapacak.
sizlere de öneririm.

öte yandan konuya dönecek olursak, sevgilim benimle evlenmiyor tadında bir bakış açısı bana hala anlam verilemez geliyor çünkü burada evliliğe ve sevgililiğe yüklenen anlamlar, (sadece konuyu açan arkadaşın yüklediği anlamlar değil, yorum yapan herkesin yüklediği anlamlar, siz dahil) nereden bakarsanız bakın mantıksız ve anlaşılmaz benim için.

hele son paragrafta yazdıklarınız tam da duymaya dahi tahammül edemediğim çıkar ilişkileri üstüne.
doğacak çocuğun hakları derken hele? baba kavramının doğada olmayan, ataerkil toplum tarafından ve erkeğin çocuk üstünde pay biçebilmesi için yapay olarak yaratılmış bir kavram olduğunu konuşmamıza gerek var mı gerçekten?
eğer ortada bir çocuk varsa ve kadının çocuğa bakacak durumu yoksa, zaten hukuki olarak, evlilik olsun ya da olmasın, adam çocuğa bakmakla, masraflarını karşılamakla yükümlü.
onun dışında ne gibi bir ekstra hak getiriyor ki atılmıl bir imzanın varlığı çocuk için?
bunlar çok hoş ezbere cümleler ama ne yazık ki altları boş.

bir insanın kendi yaşamını dahi idame ettiremeyecek kadar para kazanamıyor durumda olması anormaldir.
biliyorum evlilik dendiğinde çoğunuzun aklına ilk olarak maddi güvence geliyor. ha bir de sevişme mevzusu=)
ki ona şimdi girmeyeceğim. çok köklü ve uzun bir konu çünkü.
yani bütün bu hukuki güvence, yok efendim karşılıklı haklar gibi süslü cümlelerin altında yatan şey "para".
nasıl ki bir insanın kendi asgari yükümlülüklerini yerine getirememesi anormalse (kendi yemeğini yapmak, kendi evini temizlemek, kendi çamaşırını, bulaşığını yıkamak vs.),
kendi hayatını devam ettirebilecek parayı kazanamaması da anormaldir.
insanlar önce birey olmalıdır. kendisi bütün olmayan insan, diğer bir insana ancak "ihtiyaç duyabilir", onu gerçekten "sevemez".

Kızlar metalobizma konusunu düşünüyorum zaten bende. Çoğunuzun söylediği şey "o seninle evlenmek istemiyor" cümlesi. Bazılarınız ise eğer rest çekersem olacağı varsa olur yoksa da kendi hayatıma dönmem konusunda. Hiç birimiz bilemeyiz ne olacak ve herkes farklı insandır. Başkalarınınki gelip evlenmeye karar verdi diye evlenecek ya da gidip bi o.... buldu da evlendi diye başkasını bulacak değil.

Evlilik için yaşımın henüz ben de küçük olduğunu düşünüyorum yani çocuğa 2-3 ayda evlenme teklif et demiyorum. 2-3 yıl diyorum oldukça uzun bir zaman.

Artık benim tavrımı ve düşüncelerimi fazlasıyla iyi biliyor. Sabahtan beri ona çok soğuk davrandığımın madem öyle bitsin o zaman vs dediğimin de bilincinde. Sanırım kafası karışık. Kendi de ehh tamam seni daha fazla oyalayamam evlenmek planlarımda yok demesine rağmen aşkım canımlı mesajlar atıp duruyor. İstifimi bozmadan kararımı korumaya çalışıyorum. Bu beni çok yıpratacak biliyorum ama ya sonunda amacıma ulaşıcam ya da onu unutup başkasıyla karşılaşıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…