- 26 Ocak 2013
- 5.186
- 3.410
- 248
- Konu Sahibi vespertine
-
Cnm calısmamakta acizlik değildir.evlenınce calısmamak senin en Buyük hakkın dinen hele.çünkü kadında evinde çalışıyor.vardan yok yapıyor buna emin ol.bak ben senden Buyük olarak söylüyorum senle evlilik pazarlığı yapan erkekten uzak dur.uzun ilişkilerin çoğunun sonu maalesef hüsran.zaten adam evlenmek istiyorsa en basından söylüyor sana.aynı zamanda maddi sebepler evlenemeye engel degil.adam asgari ücretle gecinsede kızını oğlunu kendi imkanlarıyla bir şekilde evlendırıyor.çevremizde çok var.ben eşimle 1,5 yıl flört ettim öyle evlendım.o flört asamasındada ufak tefek esyalarımızı aldık.oda para kattı bende.cnm bence erkek arkadaşına tek bırsey söyle ya bu deveyi gudersın ya bu dıyarsan gidersin.de.eğer gıdersede umrun olmasınEvliliği para içinmiş ya da ihtiyaçtanmış gibi tartışmaları da yersiz buluyorum. Devlet memuruyum işim garanti ve kendime yetecek kadar kazanıyorum. 3 kuruş adamdan gelsin diye evlenmeye çalışacak aciz bir kadın değilim.
Son paragrafta yazdıklarımı pek doğru anlamadınız sanırım ya da ben doğru ifade edemedim.hele son paragrafta yazdıklarınız tam da duymaya dahi tahammül edemediğim çıkar ilişkileri üstüne.
doğacak çocuğun hakları derken hele? baba kavramının doğada olmayan, ataerkil toplum tarafından ve erkeğin çocuk üstünde pay biçebilmesi için yapay olarak yaratılmış bir kavram olduğunu konuşmamıza gerek var mı gerçekten?
eğer ortada bir çocuk varsa ve kadının çocuğa bakacak durumu yoksa, zaten hukuki olarak, evlilik olsun ya da olmasın, adam çocuğa bakmakla, masraflarını karşılamakla yükümlü.
onun dışında ne gibi bir ekstra hak getiriyor ki atılmıl bir imzanın varlığı çocuk için?
bunlar çok hoş ezbere cümleler ama ne yazık ki altları boş.
Ayrıca yazılarınıza kocaman bir GENELLEMELERDEN KAÇININIZ ibaresi koymak istiyorum.bir insanın kendi yaşamını dahi idame ettiremeyecek kadar para kazanamıyor durumda olması anormaldir.
biliyorum evlilik dendiğinde çoğunuzun aklına ilk olarak maddi güvence geliyor. ha bir de sevişme mevzusu=)
ki ona şimdi girmeyeceğim. çok köklü ve uzun bir konu çünkü.
yani bütün bu hukuki güvence, yok efendim karşılıklı haklar gibi süslü cümlelerin altında yatan şey "para".
nasıl ki bir insanın kendi asgari yükümlülüklerini yerine getirememesi anormalse (kendi yemeğini yapmak, kendi evini temizlemek, kendi çamaşırını, bulaşığını yıkamak vs.),
kendi hayatını devam ettirebilecek parayı kazanamaması da anormaldir.
insanlar önce birey olmalıdır. kendisi bütün olmayan insan, diğer bir insana ancak "ihtiyaç duyabilir", onu gerçekten "sevemez".
vespertine sen duygularının düşüncelerinin arkasında dur. tavır koydum demişsiniz. aslında bu bir tavır değil kendi yaşamak istediğiniz hayat kararınızın arkasında durmak. kendi yaşamınızı kendi ellerinize almak. ben rest çek derken kendinin arkasında dur demek istedim. birinin senin hakkında vereceği bir kararı bekleyip durma. o seni istiyorsa istiyordur ve peşinden gelir seni alır hayatının tam da merkezine koyar. şu an için görünen köy kılavuz istemez, insanların çevre gözlemlerinden verdiği örnekler de tam da hayatın gerçekleri, bir erkek aşık olduğu kadını bulunca kararını hemen verir. eğer aşkınız karşılıklıysa o halde ikiniz farklı insanlarsınız ve o evlilik adamı değil. umarım temiz duygularının karşılığını hak ettiğin gibi bulursun.
Erkek arkadaşımla 6 yıldır birlikteyiz. İkimizinde yaşı 25. Her ilişkide olabileceği gibi ilişkimizin 3. yılında bir sürelik ayrıldık ama asla birbirimizi unutamadık. Başka insanlara birbirimize baktığımız gibi bakamadık ve tekrar çıkmaya başladık. İkimizinde okullarımız bitti ve işimiz var. Hemen şimdi değil ama 2-3 yıl sonra falan evlenmek istiyorum. Her genç kız gibi mutlu bir yuvam olsun istiyorum ama erkek arkadaşım illaki 35 yaşından önce evlenmem nokta diyip duruyor. Rest çekmek de işe yaramıyor neden diye sormak da. Lütfen özellikle ablalarım bana yardımcı olun. Ne yapmalıyım? Birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Beni sevdiğinden hiç bir şüphem yok ama anlayamıyorum.
Tavrımı değiştirdim. Bir kaç sene sonrasında ne istediğimi söyledim. O ise ayrılmamızın daha iyi olacağını düşünüyor. Sonradan daha çok üzülürmüşüm, gelecek yokmuş gibi bahanelerle. Kendinden emin asla istemiyor. İnşallah sizin gibi olur.sen ona bakma erkekler evlilikten sorumluluktan korkarlar benim eşimde öyleydi ömür boyu sevgili kalalım ama ayrılmayalım derdi bende böyle yürütemem dedim ve şehiride işimide hayatımıda değiştirdim sonra 1yıl bile olmadan geldi direkt evlenme teklif etti şimdi 4 yıllık evliyiz...
sana tavsiyem birazcık seni kaybetme korkusu olsun içinde belki çıkıp gidemezsin ama duruşunu tavrını değiştirmen işe yarayabilir
ya şekerim ayrıl gitsin bunla ömür mü geçer on sene beklicen de evlencen de ohoo ölme eşşeğim ölme.. o kadar garanti görüyor demek ki seniTavrımı değiştirdim. Bir kaç sene sonrasında ne istediğimi söyledim. O ise ayrılmamızın daha iyi olacağını düşünüyor. Sonradan daha çok üzülürmüşüm, gelecek yokmuş gibi bahanelerle. Kendinden emin asla istemiyor. İnşallah sizin gibi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?