Sevgilim benimle evlenmiyor

Erkek olsam bırak 30 u 40 tan önce evlenmezdim sanırım .
O sorumluluk nasıl olsa binecek sırtınıza aceleye gerek yok , hayatınızın tadını çıkarın .
Tabi illa evleneceğim diyorsanız , hayata bakış açılarınız farklı demektir ozaman ilişkinizi noktalayın evlenebileceğiniz birisini bulun .

Evliliği para içinmiş ya da ihtiyaçtanmış gibi tartışmaları da yersiz buluyorum. Devlet memuruyum işim garanti ve kendime yetecek kadar kazanıyorum. 3 kuruş adamdan gelsin diye evlenmeye çalışacak aciz bir kadın değilim.

ha tabi ki bu güvenceye ihtiyaç duyan, bunu sağlama almak isteyen kadınlara da hiçbir şey diyemem. kendi hayatlarıdır, çözüm yolunu o şekilde bulmuşlardır. tek laf edemem.
sadece altında yatan bakış açısı üstüneydi benim laflarım. öyle bir bakış açısını mantıklı bulmam mümkün değil. ama o da benim fikrim elbette.

Bırak evlenmezse evlenmesin kuzum sen onla hiç evlenme. En değerli sensin unutma. haysiyetini de düşün. Açma bence bu konuyu artık. Evlilik meraklısı imajı çizip haysiyetini zedeleme. Seviyorum diyosun zaten gençsiniz bir iki yıla netleşmezse o zaman düşünürsün.

Cnm calısmamakta acizlik değildir.evlenınce calısmamak senin en Buyük hakkın dinen hele.çünkü kadında evinde çalışıyor.vardan yok yapıyor buna emin ol.bak ben senden Buyük olarak söylüyorum senle evlilik pazarlığı yapan erkekten uzak dur.uzun ilişkilerin çoğunun sonu maalesef hüsran.zaten adam evlenmek istiyorsa en basından söylüyor sana.aynı zamanda maddi sebepler evlenemeye engel degil.adam asgari ücretle gecinsede kızını oğlunu kendi imkanlarıyla bir şekilde evlendırıyor.çevremizde çok var.ben eşimle 1,5 yıl flört ettim öyle evlendım.o flört asamasındada ufak tefek esyalarımızı aldık.oda para kattı bende.cnm bence erkek arkadaşına tek bırsey söyle ya bu deveyi gudersın ya bu dıyarsan gidersin.de.eğer gıdersede umrun olmasın

Son paragrafta yazdıklarımı pek doğru anlamadınız sanırım ya da ben doğru ifade edemedim.

Ataerkil düzene baştan aşağı karşı bi insanım ama bu "ataerkil düzen" lafının her yerde yerli yersiz kullanılmasından da son derece rahatsızım. Kavramın altını boşaltmaktan, ciddiyetini azaltmaktan başka bi şey yapmıyorsunuz.

Birincisi "Baba kavramı doğada yok, ataerkil düzenin çocuk üzerinde pay biçebilmek için uydurduğu bi şey" derken Şu argumanın hiçbir geçerliliği yok kusura bakmayın. Nereden böyle bi fikre kapıldınız hiç bilmiyorum.

Doğada pek çok kuş ve memeli türünde dişi ve erkeğin yavrulara birlikte baktığı görülür. Yani yavruyla ilgilenen anne ve baba kavramı doğada mevcut. Benim aklıma gelen ilk örnek penguenler oldu niyeyse. Yani ya penguenler de ataerkil düzenin kurbanı, ya da sizin sözlerinizde bi hata var

Evli olmanın çocuğun hukuki statüsü açısından faydalarını burada anlatmak oldukça uzun. Nüfusa kaydından tutun okula kaydına, sağlıkla ilgili işlemlerine kadar pek çok fayda sağlıyo.

Çiftle ilgili de çok basit bi örnek vereyim mesela o tutku ve arzuyla yanında durduğunuz sevgiliniz hasta olduğunda ve kendi sağlık sigortasında ya da güvencesinde bi sorun yaşadığında hiçbir işlem ya da prosedür gerekmeden sizin güvencenizden yararlanabiliyo evli oldugunuzda.

Ben burada çıkar değil çiftler arası yardımlaşma görüyorum. Her zaman zor durumda kalanı kadın olarak düşünmemek lazım.

Yurt dışındaki sevgili için vizeyi kendiniz söylemişsiniz zaten.

Soyadı konusunda haklısınız ben de yeni bi soyadı seçme işini düşünüyorum ya da çift soyadı kullanmayı.

Ama evliliği kadının erkeğin üstünden geçindiği bi çıkar ilişkisi olarak görmüyorum ben. Ya da bağlayıcı ek bi koşul olarak.

Boşanmak ayrılmaktan biraz daha zahmetli hepsi o. Gitmek istediğimde zaten giderim evli olmak ya da olmamak bi engel degil benim gözümde. Boşanmayı ölüm kalım meselesi haline getiren kişinin kendisi sadece.

Ayrıca yazılarınıza kocaman bir GENELLEMELERDEN KAÇININIZ ibaresi koymak istiyorum.

Kendinizi nasıl bi yetkili merci konumunda görüyosunuz ki çoğunuzun aklından geçen "para" gibi saçma sapan bi genellemeyi tek doğru olarak sunabiliyosunuz?

Toplumun yetersiz ve aciz yetiştirdiği, birey olamamış ve büyük ihtimalle de hayatının sonuna kadar olamayacak bi sürü insan var.

Hayatı boyunca bi erkegin bakımına ve parasına ihtiyaç duyan kadınlar ve arkasını toplaması için annesinin yerini alacak bi kadına ihtiyaç duyan adamlar var.

Ama bu iki durumu herkesin evlenmesi için tek sebep kabul etmek konuya at gözlüğüyle bakmaktan, ben dediysem doğrudurculuktan başka bi şey değil.

Ki evliliğe hiç de sıcak bakmayan bi insana evliliği savundurdunuz ya şu dar bakış açınızla bana pes yani.

vespertine sen duygularının düşüncelerinin arkasında dur. tavır koydum demişsiniz. aslında bu bir tavır değil kendi yaşamak istediğiniz hayat kararınızın arkasında durmak. kendi yaşamınızı kendi ellerinize almak. ben rest çek derken kendinin arkasında dur demek istedim. birinin senin hakkında vereceği bir kararı bekleyip durma. o seni istiyorsa istiyordur ve peşinden gelir seni alır hayatının tam da merkezine koyar. şu an için görünen köy kılavuz istemez, insanların çevre gözlemlerinden verdiği örnekler de tam da hayatın gerçekleri, bir erkek aşık olduğu kadını bulunca kararını hemen verir. eğer aşkınız karşılıklıysa o halde ikiniz farklı insanlarsınız ve o evlilik adamı değil. umarım temiz duygularının karşılığını hak ettiğin gibi bulursun.

Teşekkür ederim. İstediğim hayatın arkasındayım ve olmaya da devam edicem. Eğer istiyorsa gelir. Artık ne yapması gerektiğini biliyor. Şuanda durumu kabullenip arkasından koşmadığıma şaşıyor. Aklı başına gelirse ne ala. Elbet birisi çıkar ne yapabilirim ki.

Bence seviyorsa gelecektir biraz zaman ver. Gelmiyorsa da ya sevmiyor ya da sevgisinin arkasında duracak kadar güçlü değil. Sense forumda bile iyi niyetli ve gerçekçi yorumlara bile karşı duracak kadar ilişkinin arkadasındasın. O zaman o da aşkının arkasında dursun. O yüzden sen en iyisini hak ediyorsun. Umarım dilediğin gibi olur.

Dün neden çabalamıyorsun diyip güya üzülen adam, güya sevip değer veriyormuş güya üzülmemi istemiyormuş. Ahh geleceği de bilirmiş (medyum falan heralde). Bizim için de bir gelecek görmüyormuş. Bense burada oturmuş salak gibi beni seviyor ama diyorum. Aklı başına gelir diyorum. Konuşacak hiç kimsem de yok. Gerçekten nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum.

Bir kapı kapanırsa diğeri açılır vespertine. 6 sene dile kolay şu an ne durumda olduğunu anlayabiliyorum. Ancak sevinmelisin çünkü karşında senin ona verdiğin değeri sana vermeyi çok gören bir adam varmış ve sen bunu çok daha sonra da öğrenebilirdin. İlişki sorunsuz ilerliyodu nasıl olsa gittiği yere kadar böyle giderdi. Yaralarını sarmak için daha çok zamanın oldu böylece. Allah hakkında hayırlısını verir inşallah. Umutsuzluğa kapılma.

sen ona bakma erkekler evlilikten sorumluluktan korkarlar benim eşimde öyleydi ömür boyu sevgili kalalım ama ayrılmayalım derdi bende böyle yürütemem dedim ve şehiride işimide hayatımıda değiştirdim sonra 1yıl bile olmadan geldi direkt evlenme teklif etti şimdi 4 yıllık evliyiz...
sana tavsiyem birazcık seni kaybetme korkusu olsun içinde belki çıkıp gidemezsin ama duruşunu tavrını değiştirmen işe yarayabilir

Tavrımı değiştirdim. Bir kaç sene sonrasında ne istediğimi söyledim. O ise ayrılmamızın daha iyi olacağını düşünüyor. Sonradan daha çok üzülürmüşüm, gelecek yokmuş gibi bahanelerle. Kendinden emin asla istemiyor. İnşallah sizin gibi olur.

Tavrımı değiştirdim. Bir kaç sene sonrasında ne istediğimi söyledim. O ise ayrılmamızın daha iyi olacağını düşünüyor. Sonradan daha çok üzülürmüşüm, gelecek yokmuş gibi bahanelerle. Kendinden emin asla istemiyor. İnşallah sizin gibi olur.

evlenmek istemeyen birini neden evliliğe zorluyorsunuz?
gayet açık söylemiş.
ya kabul edip yada vazgececeksiniz..

ya şekerim ayrıl gitsin bunla ömür mü geçer on sene beklicen de evlencen de ohoo ölme eşşeğim ölme.. o kadar garanti görüyor demek ki seni boşver aman yaşın genç nasılsa bulursun kendine göre birini

Düsuncesini iyice belli etmis son soyledikleriyle...ayrilmaniz konusunda..eminim sevseydi böyle demezdi..otuzbes deyimde ben,bir iki yila ne olacagi belli olmaz ayriliriz belki diye dusunuyormus demek ki..sizinde yasinuz yirmibes,eminin sizi ondan fazla sevecek,evlilik yolunda bir iliski sürdurebileceginiz birisi muhakkak cikacaktir karsiniza.omrunuzu onu bekleyerek gecirmek cok sacma.hakkinizda hayirlisi olsun.

Be yazıkki kk haklı çıktı... Son yazdıklarından sonra ben bile adam iyi niyetli demek gercekten sewiyor gibi düşünmeye baslamıştım ki hemen su koyvermiş... Hhiiiiiiiç üzülme üzülecek biesey sevindcek çok sey var. Daha fazla vakit kaybetmedin en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…