Sevgilim ve annesi...

Güzel arkadaşım öncelikle sadece bir olay üzerinden gidersen sevgilinin abarttığını düşünmesi normal. Düşünsene adama bir gün sevgilisi sadece cüzdanındaki resmim mevzusunda çıkışıp ayrılıyor. Diğer olayların farkında değil. Sizin abarttığınızı düşünmesi çok normal.

Konuya gelince beni sadece arabadayken arayıp sen beni hiç gezdirmiyorsun mevzusunda haklı buldum. Evet böyle bir durumda bende de tehlike sinayalleri çalmaya başlardı. Benim annem biz nişanlımla birlikteyken aramazdı bile rahatsız etmeyeyim diye.

Resim mevzusunda, benim de cüzdanımda annemin resmi vardır. Üzerine de kimseyi koymam. Kadınlar bu konuda hassastır birbirimizi anlamamız lazım. Annem üzülürse dayanamam. 30 yıl bakmış büyütmüş sonra birden hoop bir beyzadenin resmi gelmiş onunkinin yerine.

Tabi bir de sevgilin dengeyi kuramıyor sanki. Eşimin annesi bir kere benim incineceğim bir şey söyledi. O da annesine çıkışacak gibi oldu. Sus dedim. Annene benim için bağırma. Ben yanımda olduğunu hissettim mutlu oldum ama eğer ona çıkışırsan o beni sevmez. Empati yaptım. Oğlum bir kız için bana çıkışsa çok incinirim. Kızdan soğurum.

Son düzenleme:
Maalesef düzelmez canım.
Bu adamla evlendiğin taktir de daha çok üzülürsün.
En nefret ettiğim erkek tipi "ana kuzusu" olan tipler.

Anne sevgisi tabii ki baska birseydir, benim erkek kuzenlerimde annelerini cok severler.
Onemli olan annenin yerinin ayri, sevgilinin (esinin) yerinin ayri olmasidir!
Fakat anne gibi yar olmasa da, anneden de kari olmaz (kaba bir tabir oldu kusura bakmayin).
Bir cok erkek bunun idrakinda degil malesef... Idrakinda olmayanlara da "ana kuzusu" diyoruz zaten...

Senin sevgilin de ana kuzusu malesef.
Simdiden annesi ile seni yuzgoz etmis.
Degismez, aradaki dengeyi sevgilin kuracak sen degil...
Kararin ne olursa olsun, tek bir gercek var, nasil baslarsa oyle gider ve senin sevgilindeki bu huy degismeyecek!
Karar senin...

bunun bir benzer modeli bende var.

ama sizinki daha farklı... kadın sizi sınamak icin yapıyor olabilir, sırtını sıvazlarken tepkilerinizi de ölcüyordur.
sonucta sizi sevmis ve oglunun gonlu tumuyle size kaymasın diye arada kurnazlıklar yapıyor demek ki.

ben o kadar buyutulecek bir konu gormedim. onemli olan sizi kabullenmesi...
sevgiliniz de denge kurmak icin çabalıyor, anne ona da sarıl falan diyormus,
sizin alınacagınızı dusunmeden annesinin gizli gizli yedigini gülerek soylemis. iyi niyetli saf bir cocuk demek ki :)

ayrılıp barışmak sizin kararınız. ama her kv oglunu gelinden kıskanır,
onemli olan kadının size nasıl davrandgı ve oglunun da sizi ezdirmemeye calısması bence.

Açıkçası fotoğraf olayından başka elle tutulur bişey göremedim. Hatta siz kadını kıskanmışsınızda her yaptığı gözünüze batmış gibi hissettim.
Benm kayınvalidemde nişanlıma düşkündür nişanlımda ona düşkündür. Sarılır öper bunda ne var ki. İsterse 30-35 yaşında olsun o onun evladı tabiki sarılıcak askım da der aslanım da. Kaldı ki size de sarılıp öpüyomuş içinden gelmese niye yapsın. Size yaranmaya mı çalışacak koskoca kadın Ben tüm bunları sevgi dolu ve sevgisini açıkça belli eden bi anne olarak yorumladım.
Aşırılığa tabiki bende karşıyım ama sizde aşırı bi durum göremedim ben.

herkes annesine evladına düşkündür ama nedense erkek anneleri oğlunun hayatına birisi girince garip bir moda giriyor ben hiç kızını damattan kıskanan baba duymadım damadı rakip gibi gören onunla yarışan baba duydunuzmu hiç boşuna çıkmıyor kayınvalidelerin adı seninde işin zor arkadaşım bu çocuk değişmez değişmediği gibi emin ol ilişkiniz ciddiye bindiği anda annesi dahada abartılı davranışlar sergileyecektir bende görümcemin kıskançlığından okadar çok çektimki şimdi benimde kızım olacak çok korkuyorum halasına çekerse diye o kadar kötü birşeyki kıskançlık hem kendi canını hem başkalarının canını yakıyor

annesidir sevicek sayıcak ama sevgılınız dengeyı bulmayıda bilicek. haklı haksızı ayırmayıda bılecek ılerde haksız konuma dussenız annesı haklı olsa annem haksız demeyecek ama bu tam tersını yapar gıbıme gelıyor. ii yapmıssınız azck kendınızı gerı cekın. o evlatsa sızde evlatsınız ne demek yanii siz bı anne adayısınız ve onun oglundan belkı daha ustunsunuz .. uyuz oluorum böle anne merkezci tıplere

anneciligi bitmez gitmez belki evlenadikten sonra ayri eve cikarsaniz bukadar göze batmaz. cok sinir bozucu birsey gercekten ama annesinde oglunu kaptorcak bi goz yok ayni evdede olsaniz ayri evdede olsaniz o kadin sizi hep rahatsiu eder

Kötü bir durum gerçekten işin zor ama bu bir ayrılık konusu olmamalı bence... böyle tepki göstererek annesine daha çok yakınlaşmasına neden olabilirsin

şimdi bazı şeyler törpülenebilir, ama bu adam o durumda değil.
yani bigün belki biraz değişir ama çok yıpranırsın değiştircem diye.
niye böyle bi savaşa giresin ki
bence arkana bakmadan kaç

Hepinize yorumlari icin tesekkur ederim. Kotu yorum yapanlarin benim ne kadar üzgün oldugumu gormediklerini dusunuyorum ve cevap vermiyorum!! Ben de anne adayıyım benimde annem benim icin en degerlimdir su oglan anneleri burda yazilanlarda bunu anlamiyo malesef.benim derdim aşkım aslanım demesi degil benim yanımda beni dışlamasıydı herneyse...zaten düzelicek gibi degil aramiz eger sevgilim o dengeyi kurabilseydi o kadar anneci olmasaydi buraya gelmezdim.anne sevgisi baska annecilik baska sunu anlayin artik hanımlar! destekleriniz icin tesekkurler

Aşkım vs gibi durumlar olmasa da, benim kayınvalidem de hemen hemen oğluna çok düşkündür. Tek oğlu değil, 3 oğlu var lakin ilk evlenmeye kalkan nişanlım olunca sıkıntı büyük oluyor. İlk başlarda çok tartıştık, çok ağladım, birbirimizle konuşmadığımız zamanlar vs oldu. Lakin inan bu senin elinde.. Ben nişanlıma açık açık söyledim ''Bu zamana kadar önce ailen, sonra bendim. Bu zamandan sonra önce ben, sonra ailen olacak'' diye.. İnsan açık konuşmayı görsün, net konuşup onun dilinde derdini anlatabildiğin sürece sorunlar ortadan kalkıyor inanki.. Ayrılığı falan düşünmek yerine çok net bi şekilde görüşlerini bildirmelisin sevgiline.. 3 yldır birlikteliğiniz varmış, onun dilinden konuşmayı senden iyi bilen yoktur ki. Tartışarak, sert çıkışarak söylemek çok yanlış. 'Hayatım,aşkım' gibi cümlelerle kalbini okşayarak başlarsan duruma etkili olabileceğini düşünüyorum.
Ben şükür ki aştım bu durumu.. Artık annesinin hareketlerine karşı sevgi çerçevesinde dur diyebiliyor.
Bi erkeği sevdiği kadın değiştirir sadece unutma bunu canım

ne güzel yazmışsınız anneci olmak başka anne sevgisi başka daha ilişkinin başında annesini bu kadar ilişkinize dahil etmesi hata zaten hakkınızda hayırlısı olsun

Annenin oğluna aşkım aslanım koçum vs demesini dert etmiyorum. Burdaki sorun daha İLK tanismamizda aradan dakikalar geçmiş durup dururken oğlunun sırtını sıvazliyo bu benim aslanım bu benim koçum bana bakıyo sonra. Bu gozdagi vermektir baska aciklamasi?? Oğlan anneleri şunu tarafsiz okuyabilir mi!!

Bugune kadar birkaç kere kucuk seyler soledim sakayla karisik onlara bile bozulup savunmaya gecti..en sonda bu olay patlak verdi bana söledikleri cok agirdi ben zaten o kavga sonunda ayrildim. Hatta kavgaya baslarken elele falan tutusuyoduk yani. Tabi ayrılıktan sonra konusmalari falan degisti ama gelde inan okdr seyi duyduktan gordukten sonra..benim onlarla ugrasmaya gucum yok:/

Gene de kendin bilirsin lakin 3 yılını vermişsin, bi çırpıda silip atılmaz ki koca 3 yıl.
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Alnımızda ne yazılıysa o sonuçta

Henüz sevgiliyken böyle bir şey icin konusmaya baslarsaniz gunah kecisi hep siz olursunuz...

Ki şuan sevgiliyken annesiyle asik atamazsiniz olan size iliskinize olur.. Bu yüzden ayrildiginzi duyarsa bir de tobe billah araniz duzelmez kaynanayla...

Eğer ben buna tahammül edemem diyorsaniz barismayin... Barisacaksaniz da biraz göz ardi edin..

Belki çok ince düsünüyorum ama ben evlilikten on yıl sonrayi düşünüyorum mesela.artik bana duydugu aşk boyle buyuk olmaz sonucta evlilik bu baska seyler giricek isin icine.biz sevgiliyken adam bu kadar anneciyse ileride nolur?okdr cok ornegi varki bunun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…