21 yaşındaki genç bir kıza ne güzel örnek veriyorsunuz öyle..
Ailesi duyarsa peki?
Sizce normal mi karşılarlar bunu..
Hanımlar aile bilsin diyorsunuzda,hangi anne baba evet der merak ediyorum açıkcası..
Zaten duyacaklarını yorumumda belirttim. Atasözü bilginiz varsa anlamış olmanız lazım.
Diyenler olabilir
Kuzenim kız kardeşi ve ikisinin sevgilileri aynı evde yaşadılar aileler biliyordu
Ben de sevgilim ile yaşadım ama biz öğrenci değildik bizi de herkes biliyordu
Atasözünü herkes bilir...
Ben olsam çıkardım dediğiniz için ifade ettim..
Beraber yaşamak birazda tercih meselesi..
Bunu her aile kabul etmez diye düşünüyorum.
Ben etmem mesela..
Atasözünü herkes bilir...
Ben olsam çıkardım dediğiniz için ifade ettim..
Beraber yaşamak birazda tercih meselesi..
Bunu her aile kabul etmez diye düşünüyorum.
Ben etmem mesela..
Tmm bu da benim yorumum. Niye bu kadar dert ettiniz. Ben olsam sevgilimle aynı evde yaşardım. Sizde çıkmama taraftarı olabilirsiniz???
Herkes etmez de eden olabilir dedim
Kimse kabul etmez dediniz de
Ben eşinle birlikte yaşadım şimdi oğlum ben sevgilimle yaşayacağım derse hayır diyemem
Deneyimlerimi olumlu olumsuz paylaşır tercihi ona bırakırım
Niye dert edeyim ki bunu,ben sadece bunun yanlış taraflarını aktarmaya çalıştım..
Bizler burada ne hikayeler okuduk dinledik..
İş şantaja kadar gidiyordu.
Siz yaşayın beni ilgilerndirmez,ama burada gencecik bir kızımız var konu açmış fikir bekliyor.
Benim gibi düşünen hissedenler ailenin haberi olmadan böyle birşeye kalkışma dedik..
Toplumun bir kesimi bence evet diyebilir,ben ne kadar modernde olsam fikrim yne aynı olurdu..
Bana gore sevgiliyle ayni evde yasamak cok ama cok yanlis biz bayanlarin korumasi gereken bir durumu var ki o da ister kabul edilsin ister edilmesin iki bacak arasi dedigimiz ve maalesef ayri oda ayri yatak bunlar hicbirseye engel degil ozelliklede aile izni olmadan boyle bisey cok yanlis tabi yinede senin tercihine kalmis bisey hayatini olumsuz etkilicek bisey olursa mahvolan hayat seninki olucakIl disinda universite okuyorum ucuncu sinifim ve bi senem kaldi ve kyk da yurtta kaliyorum bugune kadar bi sıkıntım yoktu ama psikolojik rahatsizligim basladi anksyete bozukluguu son zamanlarda oda arkadaslarimi yurttaaki kizlari bogcak duruma gelmistim her gun eve telefon acip agliyodum. Sorun su ki eve cikmak istyorum ama eve cikabilcegim arkadasim yok aslinda cok var ama icrataa gecebilecek olan yok tek basima kalkismak istemiyorum guvenemem tek basima baskasina sevgilimde ev aryo ve ayni eve cikmaya dusunuyoruz zaten calisiyo sabah gidiyo aksam geliyo ama iki yatak alcaz odalarimz ayri olcak cunku ailemin bu durumdan haberi olmcak ve vicdanim sizliyo uc yil okudum okulu birakip ailemin yaninada donmek istemiyorum bi yilim kaldii sizce ben dogrumu yapiyorum mecburum cunku
Ayrı eve çıkmanda sorun yok ama sevgilinle ayrı eve çıkmanda var. Arkadaşların dediklerine katılıyorum ateş ve barut misali. Senin kendine güvenin olabilir ama karşındaki bir erkek. Bak bu devirde baba öz kızına göz koyup hamile bırakıyo. İyi düşünIl disinda universite okuyorum ucuncu sinifim ve bi senem kaldi ve kyk da yurtta kaliyorum bugune kadar bi sıkıntım yoktu ama psikolojik rahatsizligim basladi anksyete bozukluguu son zamanlarda oda arkadaslarimi yurttaaki kizlari bogcak duruma gelmistim her gun eve telefon acip agliyodum. Sorun su ki eve cikmak istyorum ama eve cikabilcegim arkadasim yok aslinda cok var ama icrataa gecebilecek olan yok tek basima kalkismak istemiyorum guvenemem tek basima baskasina sevgilimde ev aryo ve ayni eve cikmaya dusunuyoruz zaten calisiyo sabah gidiyo aksam geliyo ama iki yatak alcaz odalarimz ayri olcak cunku ailemin bu durumdan haberi olmcak ve vicdanim sizliyo uc yil okudum okulu birakip ailemin yaninada donmek istemiyorum bi yilim kaldii sizce ben dogrumu yapiyorum mecburum cunku
Bu arada ben yorumumda konuya sadece bir açıdan yaklaştım, dar bir bakış açısı oldu. Eve çıkma meselesi sadece ateş ve barut meselesi değil. Yani böyle düşünmemek lazım. Ateşle barut başka bir ortamda da patlayabilir, aynı evde yaşamak şart değil. Ben olsam sevgilimle aynı evde yaşayacaksam her şeyi de yaşardım, yoksa niye sevgili oluyorum? Ama bu benim düşüncem. Sen bence tek kişilik odası olan yurtlara bak onlar daha iyi. Kimsenin kahrını çekmezsin. Ailene söyle, hastayım de, tek başıma olabileceğim bir odam olmalı falan de. Bizim bir arkadaşımız vardı 1. sınıftan beri sevgilisinin evine gider, birkaç gün kalır gelirdi. Oğlan tek yaşamıyordu 2 ev arkadaşı daha vardı erkek. Ve arkadaşımız doğal olarak sevgilisiyle aynı yatakta uyurdu. Daha sonra o 2 arkadaş gitti bizim kız da sevgilisinin yanına yerleşti falan ama aileleri zaten çoktan biliyordu. Fakat hayatlarının çok monotonlaştığını, evli gibi olduklarını söylemişti. Her iki taraf da yaş olarak uygun, işi gücü olan, özel hayatında bağımsız kişiler olunca haftada birkaç gün sevgilide kalmak sorun değil. Ama aynı evde yaşayınca evli gibi oluyorsun. Ayrılmak isteyince bir tekme yetiyor, hiçbir hak talep edemiyorsun. O kadar emek verip kirli donları yıkadıktan sonra adam bana "hadi git, sen kimsin ki, bitti" dese çok üzülür, asıl psikolojik sorunları o zaman yaşardım herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?