sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Lütfen kendisi ile konuşun ve bundan sonra masraflara ortak olmani istiyorum bu evde birlikte yasiyoruz diyin
Cevabi sizi suclamak olacak ya da kavga cikarip trip atacak kusecek
Eger giderim derse de gitsin ama ben olsam ailesine haber ucururdum gicikligina :) ailesine sevgilim var bile diyemeyen 30 yas ustu bir erkegin de yetiskin oldugunu düşünmüyorum hala cocuk
Emin olun borcu bitsin birikimi olsun sizi birakip gidecek o zaman daha büyük bir hayal kırıklığı yasayacaksiniz simdiden lütfen önlemini alın
Bir kere uzulursunuz ama en azindan yalanla avunmak yerine dogrularla yuzlesirsiniz

Şimdi bizim oğlan da böyle.
4 buçuk yaşında, yer içer; yemeği önüne gelir, temizliği eşimle ben yaparım. (Hakkını yemeyeyim girişiyor kendi odasına, topluyor döküntülerini, ıslak mendille de olsa siliyor ünite filan ama tabi çamaşırını asıp katlayamıyor daha, bi makarna yapamıyor. Krep yapıyor ama bak onu unuttum yapıyor yine)
Faturaya katkısı yok, kiraya yok, masrafa ortak değil.
Ama evlat yani ondan.

evet güler yüz, iltifatlar, güzel sözler..
beklentim mi düşük normalde neler olabilir ki diye düşündüm şu an

Sizin hikayenizle aynidir demiyorum elbette cok farkli baglamlar ama bisey anlaticam.

Benim bir erkek arkadasim vardi. Tek gecelik iliski gibi takilmistik. Ertesi gun yine geldi. Ertesi gun yine geldi. Kendimi onunla iliski icinde buldum birden. Erkek arkadasim buraliydi, burasi da oldukca fakir bir ulke. Yabancilari hele de beyazsa cok zengin goruyorlar. Haftasonlari kaldigim bir oda vardi baskentte oraya yerlesti bana sormadan. Sonra butun masraflari de facto ben ustlendim. Bazen ona (asla geri alamadigim) borclar da verdim az da olsa.

Iki ay sonra adamin beni kullandigini anlayip terk ettim. Ama bana deger vermedigi zannettigim kadar sevmedigi gercegi cok koymustu. Uzun sureli bir yalnizliktan sonra hayatima girmisti. Geceleri sarilmadan uyuyamiyordu. Uzun uzun yuzume bakiyor gozlerin ne guzel diyordu. Ben odadan cikinca yatagimi topluyordu. Elbise giymis olsam bu ne guzellik diyor gelip sariliyordu. Surekli iltifat opusme koklasma, sirlarimizi paylasmak, uzun uzun konusmak, birlikte icmek, gulmek, aglamak.

Ama bir yandan bencildi, kullaniliyordum.

Zannettigim kadar deger gormedigimi anladigimda kahroldum "beni kimse ben oldugum icin sevmez mi yani? Illa onlara hizmet mi etmeliyim? Ben sevilmeyecek biri miyim?" Diye baya bi ozguven sarsilmasi yasadim.

Allahtan arkadaslarim vardi ki sorunun bende degil karsimdakinde oldugunu anladim. Ve hak ettigim degeri kafamda belirledim. Ben sevilmeyi begenilmeyi kosulsuz sevilmeyi hak eden bir kadinim. Hepimiz oyleyiz. Daha dusuk standartlara evet diyemeyiz. Yalniz kalabiliriz evet ama tukenmeyiz bu sayede.

evet doğru
sıkıntıya düşünce herkes verir sıkıntı yokken vermesi asıl gereken
ama pat diye konuyu açmak yerine 15 ini beklemek gelmişti aklıma
maddi bir plan yapma teklifi çok mantıklı
hatta sadece maddi değil kısa vadeli bir gelecek planı da olabilir
evlilikten ödü kopuyor zaten..

evet güler yüz, iltifatlar, güzel sözler..
beklentim mi düşük normalde neler olabilir ki diye düşündüm şu an
Sizin için hiçbirsey yapmıyor oluşu başlı başına sorun değil mi?
Hediye, özel gün, kedilerinizle ilgili ihtiyacınız olduğu anda yok, evde yardımcı değil, maddi olarak sizi sömürmesi ortada.
Kuru kuru iltifatin ne önemi var bir yerden sonra.
Size verdiği değeri davranışlarıyla gösteriyor olması lazım.
Lise de kafede buluşup evine dönen gençler değilsiniz siz.

çok haklısınız
umarım hepimiz hakettigimiz değeri görebilecek insanlarla ömür tüketiriz..

sözün tamamını doğrultamayacağım ama hani bir laf var ya, karşı tarafa çok verir ve hiç almazsan o seni alacaklısı gibi görmeye başlıyor ve kimse alacaklısını sevmediği için de en sonunda terk ediyor. konu sahibinin mevzusu da buna dönecek.

Ozaman yolver gitsin bosunami berabersin geleceği olmayan biriyle anne olmak yuva kurmak istersin sonuçta bulmuş beleş yeri mis gibi evli değil ama evli gibi hiç gidermi uyanık çakal

bu konular dışında şefkatli ve sevgi dolu geliyor
inanamıyorum yalan olduguna
Sevgi ve şevkat dilde olmaz. Hayatında verdiği yer ve sizin için yaptığı fedakarlıkla ölçülür. Anladığım kadarı ile kendine bakan, iş güç sahibi genç bir kadınsınız, bu gün sokaktan geçen herhangi bekar erkeğe böyle bir kadın var, ilişkinin ve ortak yaşadığınız evin tüm sorumluluğu kadında olacak, beraber yaşayacaksınız ancak bu durumu kimseye söyleme zorunluluğunız yok, kendi çevrenizlede istediğiniz gibi görüşeceksiniz,ailenizin haberdar etme zorunluluğunuz yok, geleceğe yönelik bir söz ya da sorumluluğunuzda yok, kadına jest yapma, maddi hediyeler alma zorunluluğunuzda yok dese 10 erkekten en az 8 i kabul eder ve o adamdan daha fazla değer verir size emin olun.

Son düzenleme:
Size ne katıyor bu adam cidden merak ettim
bu sorunun bir cevabı yok
olmalı mı emin değilim
yani bir birliktelikte elbette taraflar birbirine bir şeyler katar ama saf sevgide beklenti olmamalı diye de bir düşünce geliyor aklıma
bilemiyorum o kadar sa saf seviyor muyum :/

Neden odu kopuyor sizce? Sorumluluk almak istemiyor çünkü
Ya da hazirlikta oldugu bir evlilik / es adayi var ama size aman evlilik uzak olsun modunda gorunup sizin beklentiniz olmasin istiyor
Kac yasinda ki bu adam evlilikten bu denli korkuyor? 35 yas altindaysa hadi bir nebze ama siz 34 yaşındayım demissiniz yani sizden yasca buyukse bence evlilikten değil sizinle evlilik ihtimalinden korkuyor

Desteğine ihtiyacı olmak değil ki bu, birlikte yaşıyorsunuz. Ev ikinizin evi, ikinizin de birbirinize ve evinize karşı sorumlulukları var. Evi geçindirmek de temizliği yemeği yapmak da ikinizin ortak sorumlulukları. İstediğiniz şey sizin kişisel harcamalarınıza para harcaması değil, ikinizin içinde yaşadığınız evi geçindirmek için para harcaması, payını vermesi.

Evlilik daha büyük bir sorumluluk çünkü, Türk toplumu evlilik yükünü çoğunlukla erkeğin omzuna bindirir gibi görünür... kadına evi neden gecindiremiyorsun denmez ama erkeğe denir; evlilik dusunmemesinin sebebi belki de budur.

Burda bir çoğumuz kendi kazancını sağlayan kadınlarız, yine eminim ki bir çoğumuz da maddi eşitlikten yanadir evet ama erkeğin ağır basması hepimizin hoşuna gider net. Belki de evrimseldir gayriihtiyari böyledir, erkek avlar yuvasını besler misali. Kocasının geçimini kendi saglayipta mutlu olanı pek görmedim açıkçası insan bi yerden sonra saygıyı kaybediyor, o yüzden gelecek planı da konuşmak şart derim.

kendisi 31 yaşında
evlenen tüm arkadaşlarının evlilikten yakınması nedeniyle böyle düşündüğünü söylüyor

Siz idealist bir insansiniz bu belli. Idealisti su anlamda kullaniyorum: yuce degerlere inanmak, mesela bagimsizlik, paraya tamah etmemek, kibarlik, merhamet, fedakarlik, adalet, karsindakini anlamaya calismak, empati yapmak, insanlari kirmaktan korkmak, harmoni... 16 personalities testinde arabulucu kisilik infp cikacaginizdan supheleniyorum. Buraya bile yazdiklariniz sanki sevgiliniz okuyacak da ona istemeden haksizlik yapacaksiniz gibi. Manipulasyona acik ve suclu hissetmeye yatkin bir kisiliksiniz. Bir yandan guclusunuz. Bosanma atlatmis kendi ayaklari uzerinde duran bir kadin gucludur. Ama zaaflariniz var sevilme acisindan.

Sevilmeye layik oldugunuza kendinizi inandirin. Sevilmeye layiksiniz. Insanlar sizin sevginizi hak etmeli. Bu yukarda saydigim degerler az buz degil. Boyle biriyle beraber olmayi herkes hak etmez. Siz de kendi degerinizi bilin bence.

Evet iste hep ver ver ver bir kere alayim de senden kotusu olmaz ayni yola cikiyor işte bi sekilde
Adamin niyeti borcumu odeyeyim birikim yapayim.sonra ailem bir kiz bulur evlenirim
Ha bu arada da bos durmayayim diye düşünüyor
Evli degilim, oyle uzun sureli iliskim de olmadı ama bu sonuca ben bile varabiliyorsam konu sahibinin daha onceden öngörebilmesi gerekiyordu

kendisi 31 yaşında
evlenen tüm arkadaşlarının evlilikten yakınması nedeniyle böyle düşündüğünü söylüyor
Baskalarinin lafini bu kadar onemseyen biri daha olgunlasmadi madem, o zaman mumkunse iliski de yasamasin kimseyle! Siz de bu cocugu adam edecegim diye uğraşmayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…