sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Sizle çok benzer süreçlerden geçtim. Sevgilimle tanıştık, 2 ay sonra bana taşındı. O dönemde de sabit bir geliri yoktu ama elindeki işler bitince parasını toplu alıyordu. Ben de ilk başlarda çok da iyi tanımadığım için kaygılıydım açıkçası. Ama benim gibi aylık maaş almadığı için bir şey de diyemiyordum. Sonra eline toplu parası geçti, hemen tatile çıkalım dedi. Baktım tatilde elimi cebime attırmadı, hemen kredi kartımın borçlarını kapattı. Sonra bu şekilde de devam etti. Eline geçen parayı olduğu gibi bana vermeye başladı. Şu an evliyiz, gene böyle eline toplu para geçtiğinde evimizin bütün eşyalarını yeniledi. Ben de hiç ondan esirgemedim ama. Hep kesemiz bir oldu. Evet sevgi çok güzel ama hep bir taraf fedakarlık ediyorsa olmaz öyle iş. Kendisi ne yapıyor mesela maaşıyla ? O olmasa siz kenara köşeye para atabileceksiniz ama şu durumda resmen kendisini siz finanse ediyorsunuz. Ben olsam soğurdum. Yani her şeyi bedavaya getirip kendisine birikim yapıyorsa bu hiç hoş değil. En azından mutfak masrafı ve faturalara el atmalı. Konuşmalısınız bu durumu, utanacak sıkılacak bir şey yok. Artık hayatı paylaşıyorsunuz. Hep sizden hep sizden olmaz. İnsan misafir gittiği yerde bile 1 haftadan fazla kalıyorsa mutfağa erzak falan alır.

beraber yaşamayın.
oh ne ala adamın işine gelmiş. hiç sevmem öyle bedavacı erkek tiplerini. kendinizi kullandırtıyorsunuz.

Şaka yapıyorsunuz değil mi? Bu anlattıklarınız mantıklı mı ki bir de yanlış mı düşünüyorum diye soruyorsunuz ? Adam bedava hayat bulmuş, tabiki melek gibi olur. Ciddi de birikim yapmıştır o şimdi, yarın gider mal mülk sahibi olur size de tekmeyi basar. Kendinizi kullandırtmayın lütfen. Sıkıştıysan benden iste ne demek, höst! İnsan ol da sorumluluğunu bil.
1 hafta babamın evinde kalsam gidip market alışverişi yapıyorum çoluk çocuk çöktük adamların tepesine diye.
Ne garip insanlar var, siz de oturmuş kendinizi sorguluyorsunuz.

gider o malları da evleneceği karısına yapar konu sahibi sonra şok.

Adamın keyfi yerinde. Yemeği ütüsü her işi hazır. Ev kirası filan da ödemiyor. Ondan bir şey olmaz, yol yakınken ayrılın gitsin. Böyle Alfonso erkeklere nefret ediyorum ya
alfonso değil bu baya bilidğin asalak. hani denizde olur ya baskalrının sırtına yapısıp yasayan parazit.

Gerçekten ha. Kvlara gidip tatlı yapacaksam bile her şeyini eşime aldırıyorum, annemlerde de öyle ))

Gerçekten ha. Kvlara gidip tatlı yapacaksam bile her şeyini eşime aldırıyorum, annemlerde de öyle ))
Ayy aynı ben. İki gün diye giderim, yanımda malzeme götürürüm yufka alırım vs vs. Sonuçta kalabalık oluyoruz gidince, az yetmiyor çok artmıyor hesabı. Annem stres olmasın diye kendim plan yapar bir şeyler ayarlarım orda bile yapacak olsam.

Ben hiç sevgilimle aynı evde yaşamadım.
Eşim öğrenciyken bile herşeyimi alırdı evime geliyorsa kahve makinasından tut, tatlı, pasta, yemek ne seviyorsam eli kolu dolu gelirdi.
Cimri 2 kuruşun hesabını yapan, tüm masrafı kadına yıkmaya çalışan erkekler bana itici geliyor öyle biriyle beraber olmazdım.

Biraz sert konuşacağım ama...

Bu adamın sizinle evlenmeye niyeti yok, uzun vadeli de düşünmüyor. Üç gün sonra annem bir kız buldu onunla evleniyorum derse şaşırmayın.

Böyle asalak usulü birliktelikler nadiren devam eder, kişi emer emer işi bitince köşeye atıverir. Sizin almaktan çekinmenizle ilgisi yok, zaten kendisinin teklif edip gerekirse zorla ödemesi lazım.
Biz borcumuzu bir gün ödemesek uyuyamıyoruz, beyefendi bir de borç(?) veriyor.

Ailesine de söylememiş sizi. Aklında yeriniz gayet net.

Adama resmen bakıyorsunuz farkında mısınız her şeyi ikiye bölün isteyemem edemem demeyin bunu teklif ettiğinizde sorun olacaksa zaten çıksın gitsin daha fazla beslemeden kurtulursunuz

İyi de her şeyin söylenmesi gerekmez ki. Ben de bu sene evimizle ilgili bir sorundan dolayı bir hafta arkadaşımda kalmak zorunda kaldım ve arkadaşım istemediği halde mutfak alışverişini ben yaptım. Bunu da söyleme sebebim başkasının evinde kalırken beleşçi bir insan değilseniz akıl eder ve masraflara ortak olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…