sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

ben eşimlede evlenmeden önce birlikte yaşadım, başka sevgilerimlede, ev arkadaşlarımda da. hiç böyle bir parazitle karşılaşmadım, şanslıymışım. aramızda para mevzusu olmaz diye bir tabir varya o sizinki gibi bir düzenden bahsetmiyor, herkes elinden geldiğince katkı sağlar, huzur içinde yaşarız demek o. sizinle para biriktirip, sizi ortada bırakma ihtimali var ailesine yalan söyleyen bir adamın biliyorsunuz değil mi? kendinize gelin lütfen, büyü mü yapıyor bu adamlar basiretiniz nasıl bağlanıyor anlamıyorum valla.

Ay bir de ev işini de siz yapıyorsunuz.
Hayır evdeki işleri yaptır, bedava ye iç, faturalar zaten yok, üstelik ilişki sorumluluğu da yok aileden kaçılıyor.

Hayır Dünyadaki en reddedilecek insan bile en azından sevgili sahibi olmaz, sofra parasından tasarruf eder. Bu kadar mı umutsuzsunuz anlamadım ki, hiç mi değeriniz yok?

İçinizdeki “isteme istemeeee” diyen ses düşük özgüvenin sesi acilen susturun, susturamıyorsanız uzmanla görüşün ki sussun.

Hiç hoşuma gitmedi bari verdiği parayı geri almasın pes böyle bir insanı neden hayatında tutar ki insan?
aynen diğerleri de doğru değil hemde hiç herşeye ortak olması gerekir ama verdiği parayı geri alması tamamen şok edici.
tamamen sizi sömürüyor. belki çok agır olacak çok özür dilerim ama hem etinden hem sütünden modunda arkana bakmadan uzaklaş bence. o sizi sevmiyor siz onu seviyorsunuz ve sizin sevginizi sonuna kadar kullanıyor.

H hildabroom

ayrıca evlenip boşanmış biri olarak daha mantıklı bakmalısınız ilişkilerinize diye düşünüyorum daha secici olmalısınız. sonucta tecrübelisiniz. lütfen kendinizi kullandırtmayın tek başına bile hayat zorken birde yük almışşınız. kendinize yazık.

Son düzenleme:
Ne sevgisi yahu bedava yasiyor, bedava ev işlerini yaptiriyor siz sevgi diyorsunuz. Ben oyle adami direkt atarim evden şaka mi bu?
Sıkışırsan iste ne demek o evde kendisi de yaşiyor ve tabi ki istemeye gerek kalmadan ortak olacak kendisi, zaten laf olsun diye söylüyor vermek istediginden degil.
Giderlere ortak olmak ev arkadasliginda olmuyor sadece, evli insanlar da tum giderleri paylaşiyor.
İki kişi calisiyorken birinin zor durumda kalmasi normal bisey degil.
Sizin onu sevdiginiz kadar o sizi seviyor olsa azicik utanirdi, kiyamazdi hemde.
Maddi manevi her turlu feci şekilde kullanilma var burada.

Bu manipulatif erkekler paragozlugun tanimini degistirdi arkadaslar.

Paragozluk = baskasinin parasina goz dikmek, baskasinin parasinin hesabini yapmak, uckagitcilik, parayi fazla sevmek...

Paragozluk =/= kendi parani sebepsiz bir sekilde baskasina yedirmek istememek.

Benim de vardi boyle bir tane. Esek olunca semer vuran cok oluyor. Sevmiyorlar onlarin sevgileri gercek degil. Bu gercekle barisip yoluna bakmak lazim.

Sencede çok net olmadimi

Belesciye gel
Evden atip yerine kimi kimsesi olmayan birini alin,ogrenci falan. Bari sevap kazanirsiniz.

Yapılsın.
Hiç olmazsa bayramda arar sorar, bir dua alır. Daha güzel manevi tatmin olamaz, kaç öğrencinin yaşamı değişir o paralarla.

Yok öğrenciye gücüm yetmez/istemiyorum diyorsa bari kedilere mama koysun. Onlar bile sahibine hediye fare tutup getiriyor, bulamıyorsa sürtünüp rahatlatıyor, beleş yaşam hiçbir yerde yok.

Geçen günkü kızkardeşin evinde yaşamaya çalışan nişanlı konusu bir, bu iki, yine bir tam dolduğumuz delirtmelik konu gelmiş.

bu konu hakkında oturup konuşmamanız lazım. Sevgilinizin de işine gelmiş para vermemek. Düşünceli biri olsa iste demezdi verirdi. En basiti faturaları alır öderdi. Ya da bir masrafı karşılardı.
haklısınız oturup konuşmadığım için gelip burdan medet umdugum için hatalıyım
belki de kendisi hiç farkında bile değil

bahsettiginiz gibi eksik hissetmemeye çalışsam da bazen engel olamıyorum buna
bu neden gurur yaptıgım için hiç istemedim ama zamanla rahatsız etmeye başladı işte :/

birkimiz geçtim ayı kurtarsam yetecek.

kendiai de benim kadar kazanıyor. kredi borçları var onları ödüyor kalanıyla yatırım borsa vs sanırım. net bilmiyorum.

Ya kusura bakmayin benim tercihim demişsiniz ama tercihleriniz saçma sapan.
Yemeğini yap çamaşırıni yika pisligini temizle, üstüne bir de evine çöksün beş kuruş vermesin. Bu mu tercih?
tercihim derken kastettigim temizlik vs kısımlarını yapması gibi bir beklentim yok
kendisi yaparsa yapar yoksa ben idare ediyorum demek istedim
temel sorun bu değil zaten

ailesine böyle söyleme nedeni kız arkadaşı ile beraber yaşamak görüşlerine ters oldugu için
yoksa arkadaş çevresi ile tanıştım

haklısınız oturup konuşmadığım için gelip burdan medet umdugum için hatalıyım
belki de kendisi hiç farkında bile değil
Ne kadar da iyi niyetli bir üye

Açık açık konusun ve bekleyin bi süre bakalım ne oluyor.

ev arkadaşı gibi kirayı vs ikiye bölmek neden sizde istemiyorsunuz? birlikte yaşıyorsanız tabi ki her şey ortak olacak. ortak olmuyorsa da o mutfak alışverişini faturaları halleder, siz kirayı ödersiniz. yani bunda ortak bir yaşamak göremedim. bas baya ekmek elden su gölden yaşıyor sevgiliniz. oturup paranın yetmediği hakkında konuşun ve ortak bir gider planı yapın. madem birlikte yaşıyoruz ikiye bölelim masrafları deyin. o kadar çok seviyor ve aynı evde yaşıyorsanız bunları konuşmaya da çekinmezsiniz herhalde

evlilik konusmuyoruz hiç
ileride ne olur bilemem
ama bu söylediğiniz ihtimal dahilinde elbette
öneriniz için teşekkürler

benim de sevgilim çoğunlukla annemle yaşadığımız eve, annemin olmadığı dönemlerde geliyor, 1-2 ay falan birlikte kalıyoruz, 2 hafta aradan sonra tekrar birlikte kalmaya devam ediyoruz, vs. vs.. o ısrar etse de ben kirayı bölüşmüyorum zaten kirayı annem ödediği için adil gelmiyor. faturalar da bende ama dert değil zaten o olsa da olmasa da o fatura ödenecekti gözüyle bakıyorum.

normal harcamalrımız için ortak bir atm kartımız var. aynı anda eşm iktar para atıyoruz içine, bittikçe yeniliyoruz. bunun dışında yemek sipairşlerini karma ödüyoruz, su siparişini arada o öder, gibi gibi. bir de bu ara ben çalışıyorum ve o çalışmıyor, dolayısıyla dengesizlik varsa bile zerre umursamıyorum normalde nasıl biri olduğunu bildiğim için. sizin durumunuzda erkeğin yaptığı şey tamamen sorumsuzluk. maddi manevi yük eşit bölünmüyorsa, ağır yükü yüklenen tarafı pasif agresif yapar. bizim düzende yemekleri hep benim ypaıyor olmam bile sinirimi bozuyor mesela, dengeyi ekstra ev işi yapmasını talep etmede buluyorum. utanmayın sıkılmayın, kesinlikle bu konuyu konuşun. siz çocuk evlat edinmediniz, sevgilinizle birlikte yaşıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…