Doğuma Hazırlık Sezaryan ile doğum yapanlar lütfen bana yardımcı olun

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
1- 2 gün acıdı igne yaptılar hastanede.sonra rahatladım.
2-ameliyatın ertesi günü ayaklandım. Ama tabi anca wc ye gidebiliyordum.
3-zorlarsanm ağırıyor.
4- spinal anestezi.
5- ameliyathaneye çorapla gir.
6-?

Spinal olmak zorunda kaldım.bir altı uyuşması çok korkmsms rağmen gebelik zehirlenmesi teşhisi ile 7 buçuk aylık doğum yaptım.Kizim 1 yaşına girecek co sukur sağlıklı.
Spinal aslında rahattı.doğumdan sonra uyuşukluk geçince çok ağrı oluyor yalan yok.ayrı kesici iğne yapıyorlar.üç gün doğrulamadı dikiş lerden.kabızlık zaten berbat bişey.bir haftada toparlaniyorsun.uc ay bol kıyafet giydim karnım çok açıyordu.kısaca sezeryan bence en rahat doğum şekli.o ağrı bir gün sonra geçiyor bitiyor sende yavaş yavaş toparlaniyorsun.
Hastanede üç gün kaldım benim ki zehirlenme olduğu için.kalıcı bel ağrısı olması turp gibiyim.genel deyil sipinal oldum ama genel tercih ederdim.
Az narkoz olayı çok saçma frkdi.sana tavsiyem doğum ile ilgili hiçbirşeyi kurcalama korku hikayeleri seni sürede sokmaktan öteye girmez.hastane ve druna guven gerisi Allaha birak.bol bol dua et hiç kurcalama doğum dan korkma cesaretli ol allahin yardım ediyor hiiiicc merak etme.hayırlı dogumlar

Evde sanxin oluck bende sezaryanla dogudm sancin tuvalete cikamiyacagin icin delice sancin olucak bol bol kayisi ye bana dua edersin cnm 5 tane kuru kayisi ye 15 dk sonra tuvalete giceksin sancin yok olucak bide 10 vya 15 gun sonra gece sana usu.e ve ates gelicek hemen hastaneye git hayatin teylikeye girmesin

Abimin eside bundan iki hafta once sezeryan ile dogum yapti.. belinden igne vurmuslar uyusma olmasi icin.. ameliyat bes dakka surdu diyordu.. ama cok olmasada agrisi oldu tabikide, bir hafta hastanede kaldi, sonra evine geldi.. ilk gunler yurumekte zorluk cekiyordu ama simdi iyi Allaha sukur.. normal dogum gibisi yok diyodu, cunku ilk cocukta normal dogum yapmisti..

Neden çıkardın bunları pardon, gününe kadar vermişsin birde 10 15 gün sonra diye, niye gelsin ateş ve üşüme, ayrıca sıvı bol alması gerek zaten, katı birsey yemediginden kabul falan da olmaz , delice sancın olacak ne demek yaa nerden tutsan saçmalık

Belden asagi oldum. Kirksekiz saat tutuyolar hastanede, hatga refakatci olagi da goktu sezeryan sonrasi hemen bebegimi verdiler optum dogfar dogmaz. İlk sekiz saat hemsire bebegini verip emzirmene yardimci oluyor, sekiz saat sonra ayaga kalktim. Sezeryanin ilaci bol bol su icmek. Gunde uc dort litre su ic ki narkozu vucudundan atasin. Ve bol bol yuru . ilk uc dort gun dik olamigorsun ama sonra dik yurumeye basliyorsun. Artik sezeryanlar eskisi gibi degil. Ben devlette oldum cok ta memnun kaldim. Bebegim sekiz aylik suan hjc bir sikayetim yok.bel agrisi olanlar su icmediginden oluyor, sezeryan sonrasi agri kesici igneler de yapiyolar sabah aksam. Ben onj bile yaptirmadim o derece.

1. Sancım olmadı , Sadece dogurdugum gece yattım sonra hep oturdum.
2. 6 gun hastanede kaldık ancak bebegım kuvezde kaldıgı ıcın
3. hayır
4. Genel anestezi
5. Sezeryandan önce mutlaka lavman ve sondayı sız uyutuldugunuzda takılsın uyandıgınızda cıkarmıs olsunlar boylelıkle sık sık tuvalete kalmak zorunda kalıp ıyılesme surecını hızlandırın derım.
6. Bilmiyorum

Cnm 3,5 ay once spinal anestezi ile kizimi aldim kucagima mecburi sezeryan oldum aglaya aglaya girdim ameliyata cok korkuyrdum anestezi uzmanina kestilermi diye sorarken ooo coktan hazir ol kizin geliyr dedi ve o anda kizimin sesini duydum oyle guzel bi andi ki...dogum sonrasi en onemlisi ilk kalkis kesinlikle yere bakma tamamen karsiya bakarak bikac adin daha atsan yeterli 1-2 saatte bir kalkip her kalkista daha uzun yuruyusler yapacaksin bol bol suicve nescafe ic bu bas agrisi olmamasi icin cok onemli ayrica sondan hemen cikar tuvaletede cikinca bide gaz var tabi oda ciktimi tmmdir hersey bitti gitti planli sezeryanda kayisi hosafi yap yaninda gotur bol bol 1hafta falan duzenli ic ki kabiz olma ben 1,5gun sonra cijtim hastaneden agri sizi 1haftaya geciyr acisa bile hareket etmeb lazim yurudukce iyilesme surwci hizlaniyr bunu unutma simdiden hayirli ilsun bebisiniz insallah saglikli sekilde alirsiniz kucaginizada zaten bebisi gorunce agri sizi viz geliyr

ilk dogumumda felc oldum sandim 10 gun prmagim kipirdamadi ve cok cektim. ama ikincide ilk gece kalktim bebegime kendim baktim hic agrim sizim olmadi. ikinci dogumum rüya gibi harikaydı. ilkinde iki ikincisinde bir gun kaldim hastanede

yani tamanen o anki durumun doktorun ve hastaneyle alakali.

biraz ayakta durayim belim feci agriyor bu arada.

Aynı yöntem uygulansa bile her doğum farklıdır. İnsanların acıları ve kötü anıları sizi korkutmasın. Bunlar o insanlara özel durumlardır. Sizi doğum ve sonraki sürece en iyi doktor hazırlar. Sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınıza.

Narkozu az vermek nasil bisey???
bende epidural anestezi oldum.bel aşağısını uyuşturdular ama dr başka bir doğumdan gelene kadar yarım saat masada bekledim.bebeği aldı karnımı dikerlerken acımaya başladı hissediyorum dememle beraber 10 dakikalık daha genel anestezi verdiler.işlem bitmesi için.bende bu sıkıntı oldu.ama epidural derim ben süper bişi bebeğini hemen kucaklamak.sonrasıda iyyidi.ben ilk bebeğimi normal doğurdum bir ay totomun üsyüne oturamadım.bana sezeryan daha kolay geldi ne yalan söleyim.

bu biraz da sana baglı. 2 doğumumu da epidural sezeryan oldum. ikisinde de 1 gece yattım hastanede ve hemen toparlandım. ameliyattan 5 saat sonra yürümeye başlamıstım ve kendi işimi kendim yapmaya gayret ediyodum. evde hiç yatak serdirtmedim. baslarda uzandıgında kalkmak için destek alıyosun mecburen ama ne kadar çabuk ayaklanırsan o kadar çabuk iyileşirsin bence. tabii istisna durumlar hariç. görümcem o kadar nazlıydı ki ameliyat olalı 4 ay gecmesine ragmen annesine ' anne ben eğilemiyorum bebegi sen al yataktan derdi'...

1 )EVET AMELİYAT SONRASI AĞRIN OLUYOR.BEN KOLUMU KALDIRDIĞIMDA KARNIM ACIRDI ÇOK HAYRET ETMİŞTİM OZAMAN.
2 ) 3 GÜN YATTIM SONRASINDA AYAKTA DOLANDIM HİÇ YATMADIM
3) HAYIR OLMADI
4) BELDEN UYUŞTURULDU HİÇ HOŞ DEĞİLDİ ((
5) BENCE GENEL ANESTEZİ YAPTIR.EGER DR KABUL EDERSE.
6) TÜPLERİMİ BAĞLATMADIM İLK BEBEĞİMDİ. 1 TANEYLEDE KALDIM 2, BEBEĞİNSE BAĞLAT DERİM.HAMİLE KALANDA DUYMADIM.

Tüm yorumlardan çıkan sonuç "herkesin bünyesi farklıdır, iyileşme süreci kişiden kişiye değişir" ve belki de en önemlisi doktor faktörü ,kullanılan malzemenin kalitesi vs. 1 hafta sonra banyo yapabilen de var mesela. Ben ayağa kalktığım gibi hastane odasında ki banyoda duşumu almıştım.

Ben çok rahattim iki gün hastanede iki gün evde yattım ayaklandim ama o iki gün ne çektim evde işkence gibiydi sebebi de epiduraldi,baş ağrısından ağladım surekli.geçince iyiydim hep doktor çok önemli bu arada. Sezeryan olacaksan kesinlikle riske atma genel anesyeziyle ol kalb-i mecruh

Spinal sezeryan oldum. Hastanede 2 gece kaldım, 2.gece prosedür gereğiydi. Sabah doğum yaptım, akşama kadar acı, sızı oldu. Sonra rahattım. Eve gelince normal yaşantıma döndüm. Hatta fazla iş yaptığım, dinlenmediğim îçin anestezi yayılıp baş ağrısı yaptı. Sonra evde 1-2 dinlenip bol sıvı aldım, o da geçti. Çok çabuk iyileştim, çünkü ameliyat oldum diye düşünmedim hiç.

Tavsiyem eğer panik atak vs yoksa genel anestezi olma. Hamilelik tansiyonum olduğu halde genel anestezi olmadım ben. Ne evde ağır hasta gibi yat, ne de benim gibi abartıp işlere giriş. Hafif işlerini bebeğin bakımını yap, yavaş yavaş dolaş evin içinde. Daha çabuk iyileşirsin.

Tüp bağlanmayı düşünmedim ilk çocuğum olduğu için. Ama 10 çocuğum olsa da düşünmem. Allah korusun yarın öbür gün çocuklara birşey olur yeniden anne olmak istersin, o zaman işin daha zor. Hap ya da Kondom uymuyorsa iğne ya da deri altı implant düşün.

merhaba :)
34 gun oldu ben sezeryanla dogum yapalı
amelıyat oncesı odamda sonda takıldı (acımadı)
spinal oldu (ıgne yapılırken acımadı)
odama cıktıgımda zaten agrıkesıcılerın etkısınden bırsey hıssetmıyordum uyusuklugumun gecmesı 6 saat falan surdu arada agrı kesıcı kattılar serumuma bırsey hıssetmedım sadece o 6 saat ıcerısınde dıkıs yerıne bastırıp akan kanı ve pıhtıyı kontrol edıyorlar onda dıkıs yerımde bı yanma hıssettım okadar

sondayı cıkardılar ılk ayaga kalkısım ıcın , ılk ayaga kalkmak gercekden zor , kalkarken asla vazgecme oturma comelme yere bakma dımdık dur ılk adımı at ve bılkı asla bıdaha oyle acımayacak onemlı olan o ılk adımı atabılmek ve yuruyebıldıgın kadar yurumek.

ertesı gun oglen evımdeydım 2 gun yattım yatarken kalkarken dıkıs yerlerı cekıstırıyor onun hassasıyetı oluyor doktor agrı kesıcı verıyor zaten hap ıgne sadece hapı kullandım ıgneye ıhtıyac bıle duymadım 3. gunu bebısımın kıyafetını yıkayıp serıp utuluyordum :)

tam ıyılesmem cok rahat hareket etmem 1 hafta surdu

benım ılk sezaryanım ama 3. amelıyatım emın ol gecırdıgım hemoroıd amelıyatı agrısı daha kotuydu :)

hayırlı olsun :)

tavsıyem sezeryandan cıktıktan 1-2 saat sonra bol sıvı al kayısı suyu ve su 3-4 lıtre de su ıc
her saat bası yuru yurudukce acılıcaksın esneyeceksın dıkıs yerlerın cabuk ıyılesıcek ve emzırebıldıgın kadar emzır sutgelmesede o bebıs o memeyı tutsun karnının agrısının hemen nasıl gectıgıne ınanamayacaksın emzırdıkce
gogus pompası al bol bol gogsunu sag hemen sutun gelsın ben sezeryandan cıkar cıkmaz bu sayede guzel sutumu getırdımm

Canm ben 20 gün önce dogm yaptm spinal anestezi tam uyusmadm sanırım hissettm çünkü kestiklerini bebeği çıkarınca bayiltmislar heralde gerisi bende yok çünkü ama herkeste öyle olmuyo tabi benle birlikte olan herkese sordm hiç biri hissetmems bunyeyle alakalı sanırım hastanede 2 gün yattm evdede bi gün yattm sadece sonra ayaklandm hemen ilk 3 gün çok agrim vardı yatıp kalkarken çok zorlanyodm ama 5. Gün çok çok iyiydm ayaklandm annem yanmda kalıyordu ona yardm ettm yemek felan yaparken surekli yatarsan zor iyilesrsn çok yurumen lazm baş bagrisida bel ağrısı da hiç cekmedm

1.Genel anestezi mahvetti beni 3 gün şiddetli ağrı 10 gün ağrı ve ömür boyu ağrı çekiyorum
2.Bir gün yattım
3.Belime sezeryanden önce ağrımazdı hiç şimdi ağrıyor hep )
4.İlki genel anestezi ikincisi epidural..
5.Zorunluluk yoksa sezeryani önermem;varsa epidural anestezi öneririm...
6.Tanıdığım üç-dört kişi de %100 etkili olmuş yöntemdir..
Geçmiş olsun hayırlı doğumlar...

1) ameliyat sonrası aşırı sıkıntım olmadı ilk 2 gün zordu sonra 7. gün çarşıya çıkmıştım :d
2)hastanede 1 gün yatınca çıkartacaklardı ben birgün daha yatmak istedm...
3) bel ağrım var ama yorgunluktan mı sut sağmaktan mı bilmiorum
4) önce spinal oldum ama uyuşmadım ardından genel anestezi
5) tavsiyem yanında sana yardımcı olacak birileri olsun
6) boyle birşey yaptırmadım ama benimle sezeryan olacak bir teyze diyim :d o esnada tuplerinide bağlatcaktı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…