sezaryan sonrası?

Kizim illa üzüldügü alindigi zamanlar oldu. Cok normal sevgiyi paylasmayi da ögreniyor zamanla. Ilk zamanlar oluyor. Ama asil kiskancligi benim kücük yapiyor. Ama ablaya sarilmiyim resmen gelip itiyor kucak kavgasi yapiyorlar.
Yani beni kendi mali gibi görüyor galiba, ben böyle birsey görmedim cünkü.
Kücük oglani tutamiyoruz ates gibi, söyle üc dört yasina girsin hepsi geride kalir da su an durumlar böyle =)
Ay tam sıpa desene :D valla benim halamın çocukları biri 16 biri 14 yaşında kızla oğlan birbirini yiyor anne söz konusu olunca ben pek ümitli değilim duzeleceginden :D

Ay tam sıpa desene :KK70: valla benim halamın çocukları biri 16 biri 14 yaşında kızla oğlan birbirini yiyor anne söz konusu olunca ben pek ümitli değilim duzeleceginden :KK70:

Ay ne olur simdiden ergenligi düsünmeyelim:KK14:.
Simdiden ergenlilge yatirim yapmaya calisiyorum sevgiye boguyorum. O zaman gelsin düsünürüz ama adaletli davranmaya calisiyorum. Simdilik uyutma sirasi problem oluyor, kitap okuyoruz her aksam normalde bazen kücük durmuyor okuyamiyorum üzülüyor.
Saglikli olalim da, oluyor böyle seyler. Planlar tutmuyor, elimden geleni yapiyorum napalim

Ben uykusuzluk çektim sadece saat başı emmek için uyanan bi fareydi benim kızım,onun dışında çok bunaltmadı beni,ikincide ne olur bilmiyorum kısmet:)
Üç haftalık lohusayken tatil biraz erken olur yani kanamalarınız bile devam ediyor olabilir,lohusa terlemeleri,gece korkuları duygu değişimleri derken hakkaten 40nın çıkması dediklerinin bi mantıgı var :)
Biz ilk tatilimizi yanımızda aile büyükleri varken 8 aylık yapmıştık güzel farklı bi tatil olmuştu ,sonraki yıllar gayet iyiydi ama

Daha doğum yapmamışsınız? Şahsi fikrim tıbben bir maniniz yoksa en azından normal doğumu bir deneyin derim. Ben denedim başaramadım bebek inmedi, zorunlu sezaryen oldum ama isterdim bebeğimi elime aldığım gibi doğumla ilgili bir sıkıntım kalmamış olmasını. Sezaryenden 3 hafta sonra slingle bile geziyorduk dışarılarda ama tatil biraz zorlama olur sanki ama normal doğumdan bir hafta sonra bile tatile gidebilirsiniz. Normal doğum gibi bir avantajınız varsa kaçırmayın derim, 36 saat sancı ve suni sancı çektim normal doğumu da yaptım sayılır:) olay korkuysa çok da korkulacak bir şey yok, aksine sezaryenden sonra spinalin etkisi geçip de hemşire ilk ayağa kaldırmak istediğinde “wtf!” olmuştum. :))

Sorunun cevabına gelirsek benim doktorum deniz için 1 ay sonra bebek de sen de girebilirsiniz demişti. Ama çok isteyip normal doğum da yapamayınca lohusa depresyonum ağır oldu deniz tatil gözüm görmedi.

Çalışıyorum hergün babaannesine bırakırım hiç ağlamaz bensiz herkesle her yere gider, benim gitmemide normal karşılar. Yani akşamları spora gittiğimde anne nereye der? Spora gidiyorum derim tamam anne der kapıdan uğurlardı . Ama bu iki günlük yokluğumdan sonra değişti. Yokluğumu farkettiğinde ağlıyor. Yani muhakkak her çocuk aynı olacak diye birşey yok ama oğlum bu durumdan olumsuz etkilendi

Aa ne kadar ilginc. Peki siz önceden oglunuz ile konustunuzmu? Hani olacaklari iyicene anlattinizmi?
Olumsuz etkilenmesine üzüldüm. Anneniz ne diyor? Acaba orda sikildimi cocuk?

Umarim oglunuz tez zamanda atlatir. Tabi bence siz yine iyi bir konusma yapin "ben senin annenim, sana yalan söylemem, korkmana gerek yok" tarzi seyler. Umarim teselli olur. Cocuklarimiz hep saglik ile sihhat ile büyüsünler.

Denize girince sütün gaz yapar.
Bizzat yasadim bu durumu. Soylemislerdi de inanmamistim. Cocuk resmen kivrandi kendime cok kizdim.

Bir de 3 haftada hala kanaman olur sanki ya... Tabi bunyeden bunyeye fark gosterir.

Ben de cok rahat bi insanim oglum 3 gunlukken yuruyuse basladim hic yatmadim 10 gunde pilatese yavas yavas geri dondum falan ama tatile gitmezdim ben.

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.

Bende mecburende olsa sezeryan dogum yaptım 3 gun sonra ayaktaydim ama tam toparlanmak elbette 1 ayi buluyo... biz 40imizin ciktiginin ertesi gunu tatile gittik
ama bebegimi bırakmadım sonucta emiyordu. Ama.yaninizda guvenilir.birini göturmenizi tavsiye ederim en azindan nöbetleşe ugrasirsinuz bebekle ve tatilden keyif alirsiniz. Ben oyle yapmıştım

Ve bu arada sunuda soyleyeyim 3 hafta az bir sure.40inizi bekleyin en azindanki kanamaniz dursun yada azalsin.

Neyi anlatması gerekiyor ya bu ne saçmalık. Sizin bebeginizin olmamasının suclusu bu kadın değil. Herkesin hayattaki önceliği sizinle aynı olmak zorunda da degil. Bayılıyorum şu bebeginiz henüz olmadığından kıymet bilmiyosunuz edebiyatı kasmanızdan.
Edebiyat yaptığım yok suçlu da aramıyorum ayrıca size ne ? İlgilendiren kısım neresi ? Rabbim başınıza verdiğin de konuşalım

Gün geçmiyor ki analarımız biraz daha delirmesin...
3 haftalık bebeği bırakıp tatile gitmeyi planlayana değil de şahsa bu gazı verene şaşarım.
İlk kim attı bu fikri ortaya acaba, mesela kim siz gidin ben bakarım dedi?
Çevrede bırakan çok nasılsa ben de bırakabilirim nasıl bir düşünme şekli?
Hamilelikte hormonlar bir tek bize mi çalıştı?
Memlekette herkes tertemiz delirmiş artık iyice ikna oldum ben.

merhaba kızlar:) 1 ay sonra hayırlısıyla doğumum var. kendi isteğimle sezeryan. ( bu konuda herhangi bir karşı yoruma kapalıyım) kırkım cıktıktan sonra tatil planımız vardı. fakat bazı nedenlerden dolayı doğumumdan 3 hafta sonra şehirdışına çıkmamız gerekti. hazır uzaklaşmışken tatili de yapalım dedik. bı daha yeni konusuldu aramızda o yüzden doktoruma soramadım. ancak haftaya sorabilirim.
sizce yapılabilir mi? tabiki herkesin bedeni farklı ama ben biraz rahatımdır aslında yaparım ama şuna şuna dikkat etmelisin dediğiniz konu var mı?
mesela bir arkadaşın konusunda bebiişi bırakabileceğimi yazmıştım ama cok güzel öneriler geldi neden bırakmamam konusuyla ilgili.
tabiki sart değil tatil ama gitmek istiyorum bu yüzden de engellerimi önceden bilip yolumu açmak istiyorum.

Öncelikle sağlıklı doğumlar dilerim. Ilk bebegin sanirim. Bende sezaryenle doğum yaptım. Her bunye farklıdır ama ben 2-3ayda vücut sağlığı ve 10-11 Ay sonra ruhsal sağlığıma kavuştum diyim :) doğumdan sonra aşırı unutkan olmuştum.

Ayrıca bebegin uyumlu bir bebek olacak mi? Ya da hemen kendini toparlayabilecek mısın bunlari şimdiden ön göremezsin. Her ihtimale kendini hazırla.

İnşaAllah doğum çok kolay olur hiçbir sıkıntı yaşamazsın. O zmn rahatça gidersin bence. Ama plan yapma derim. Çnkü herkeste farklı oluyor

Ben de dört aylık taze anneyim. Sezaryen ile doğum yaptım. Üç hafta sonra tatile çıkılır ama sakın düşük bel kot giyme. Ben o hatayı yaptım ve dikişlerimden çok ufak bir yırtık olmuştu. Operasyon gerektirmedi ama doktor dikkat et dedi. En az bir sene yüksek bel giy canım. İç çamaşırını da değiştir. Dikiş yerine denk gelmesin. Onun haricinde bir sıkıntı yaşamazsın. Ağrı sızı o zamana geçmiş oluypr; hareket kabimiyetin de geliyor baya ama giyimine dikkat et dediğim gibi.

Ben nasılsa ağrım sızım geçti iyileştim diye giydim dar kotu aldım agzımın payını:) sen yapma

Ha bu arada kanaman henüz durmamış olabilir benim tam üç hafta sürmüştü.. denize girebilirsin ama havuza girme genital yoldan mikrop kaparsın

Bi de ister emzir ister emzirme farketmez bebeğini sakın bırakma çok minik olacak sana en ihtiyaç olduğu zaman olacak

Bende sezerayn oldum sadece belden asagısı uyusturuldu ve uyusuklugum gdince hemen ayaklandm eve gelince hep yurudum ve sukur bi sikintim olmadı ama kisiden kisiye degisiyor gorumcem asansor bozuk oldgu icin kac kat merdvan cıkmıs ve dikisleri patlamstı ve cok zor iyilesti hala daha ceker 4yasnda cocguda

Hanımlar rica ediyorum sakin olun ve üsluplara dikkat edin.

Farkındaysanız konu sahibesinin ilk bebeği, acemi olması garipsenmemeli, bilmiyor olması iyi bir anne olmayacağı anlamı da taşımıyor.

L limonluwaffle ,
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın, sezaryen bünyeden bünyeye değişir, kimi kadın sezaryen sonrası 3. gün ayaklanırken kimi kadının toparlanması birkaç haftayı bulabilir, doğum sonrası kanamalarda yine değişkendir, bazısı 2 hafta kanama yaşar, kiminin ilk bir haftada kanamaları kesilir, bazısının da 40 gün kanaması olur, 3 haftalık bebekle bebeğin ve sizin sağlık durumuna göre doktora danışarak tatile gidebilirsiniz ama henüz dikişleriniz taze olacağından, rahmin toparlanmaya çalıştığı bir dönem olduğundan dışarıdan gelecek mikroplara açık olursunuz bu sebeple de denize girmeniz sakıncalı olabilir, ayrıca denize girmek dikiş yerlerinizde ağrı ve gaz sancısı yapabilir.

Hava sıcaklığı yaşadığınız yerle aynı olacaksa, bebek hava değişiminden çok etkilenmez ama özellikle saat 10:00 ve 16:00 arası bebeği dışarı çıkarmamalısınız, bebekler ilk 2-3 ay sık aralıklarla emer, dolasıyla sık sık alt değiştirmeniz gerekir, 3 haftalık bebekte gece gündüz kavramı henüz oluşmadığından geceleri sık sık uyanır, emzirmek ve alt değiştirmek için geceleri sürekli uyanmanız gerekir, bu da sizi uykusuz ve yorgun yapar, haliyle bu da tatili istediğiniz gibi yapamamanız için bir dezavantajdır.

Doktorunuz izin verdikten sonra 3 haftalık bebekle tatile gidilmez diye birşey yok ama denize girmemek şartıyla, doğum sonrası doktorunuz daha fazla süreyle yasak koymadığı müddetçe en az 2 ay denize girmeniz yasaktır.

Edebiyat yaptığım yok suçlu da aramıyorum ayrıca size ne ? İlgilendiren kısım neresi ? Rabbim başınıza verdiğin de konuşalım
Rabbim kimsenin başına vermesin isteyenin kucağı boş kalmasın inşallah. Böyle kötü kalbin kimseye faydası yok hamile kadına ben çok istiyorum tatilden bile vazgecerim ama olmuyo sen gecemiyosun ama oluyor minvalinde yazılar yazmayın yani.Tanımadığınız insanların yaşadığınız acıyla sınanmalarını da dilemeyin. En önemlisi bu. İnşallah en kısa zamanda da hayırlısıyla olur cocugunuz,iyi geceler

Back
X