sifon çekmeyen ev arkadaşı

Siz de büyüğünü yapın çekmeyin. Eğer birşey söylerse “ben öyle alışmamışım cınım yaa, her s*çtığımda sifonu çekmiyorum” deyin

Su tasarrufu sebebiyle, yalnız yaşadığım için ben de her seferinde çekmiyorum ya da çiş yapınca sifon yerine taharet musluğunu fazladan açık bırakarak daha az su akmasını sağlamaya çalışıyorum. Ama evde başkaları da varsa öyle bir şey yapılamaz. Acaba arkadaşınız tasarrufu mu kastetti ben öyle alıştım diyerek? Belki ailesi her girişte sifonu çekmeyin su çok gitmesin demiştir?

Bi akrabamız çekmezdi
Adini küçükken "sifon da ne nevin" koymuştuk:)))
Bütün gün çekmez en son akşam bulaşıgınin suyunu dokerdi:))) doktordu bir de.. hadi o cimri idi..
O zaman mikroplarinla yasiyordun şimdi ev arkadaşın benim onlarla vedalasalim sifon cekelim diyin.. pes..

Su tasarrufu yapıcam diye sifon çekmemek de ilginç.

su tasarrufu dıyenler olmus cok guldum
1 ton su 10 tl cıvarı
sıfon 5 lıtre su alıyor
bır kac kurusla kımse zengın de olmaz fakır de
temızlık en onemlı sey su hayatta saglık ıcın temız olun yahu ne tasarrufu

Maşallah başka şeyde tasarruf yaomiyordur ama sağlık ve temizlikte yapmiyor .tebrikler ailevi sorun demkki buda oyle görmus kizcagiz ne yapsin

Su tasarufu derken barajlar boşalıyor diye az su tüketmeye çalışıyorlar muhtemelen ama bunu farklı yerlerde yapmak daha mantıklı. Sifonu es geçmek kazım bence. Temizlik bu ya mikrop kapabilirler. Cidden sifon çekmeyerek tasarrüf yapacağını düşünenlerin aklına aklım ermiyor :)

Kötü bi sahne yaşadım bu olayla ilgili .Sanırım sudan tasarruf yapmak ıcın biriktiriyor öyle mi çekiyor anlamadım.Yalnız yaşıyor . Bende mecbur sıkıştım tuvalete gırdım ve kapagı kaldırdım o annn yuzum, mıdem.Kusma evresındeydım o an çok fena olmuştum. Berbart kokuyordu . Fazla idrar biriktirince çok berbart kokuu oluyor mide kaldırmıyor yaa

aynen

hanı dıs fırcalarken suyu bosa akıtmazsın
gereksız bulasık ve camasır cıkarmayıp temız kullanıp makınayı bosa ve az kırlı varken calıstırmazsın
foşur foşur suyla yer halı balkon yıkamazsın da sılersın tasarruf dedıgın budur
altı ustu bır sifon mu kurtaracakmıs barajı

bunu yapan da cıgerı delercesıne parfum deodorant falan kullanıp havaya,
sakızını copunu yere atıp dogaya,
tum coplerı bır arada atıp cevreye zarar verıyordur emınım :)

keske herseye dıkkat etseler

Yani bilemiyorum da kendi evinde istediği kadar tasarruf yapabilir tabiki hic umrumda değil ama toplu yaşanılan yerlerde bu yapılacak şey değil. Ailesi su tasarrufunu ogretene kadar insan olmayı ogretseymis keske biraz. Kimse tuvalete girdiginde kimsenin pisliğini görmek zorunda değil

Aynen öyle ust uste girilip bekletildiğinde gerçekten cok kötü kokuyor

İğrenç ya... Ne demek öyle alışmamış. Bunun alışması mı var? Onun üstüne tekrar mı yapacak? Ben önce girerken sonra çıkarken çekerim üstelik. İğrendim.
Her girdikten sonra çekmemek nedir?

Bizim yurtta da vardı kız ortak banyoya diş fırçasını aynalığın önüne direk, kapsız, kılıfsız koyuyordu. Bir gün temizlikçi ablanın o diş fırçasıyla oraları fırçaladığını görmüştüm
Kız da öyle bakımlıyım, güzelim, süslüyüm havalarında takılıyordu, yersen içi pis.

Su tasarrufu diyen arkadaşlar olmuş. Kendisi hemen hemen her gün duş alır. Madem tasarruf onu da yapmasın o zaman. Haftada bir yikansin yeter tasarruf ya sonucta.
Ayrıca sifonun içine 1.5 litrelik pet şişe koyduk zaten tasarrufsa tasarruf.
O zaman hic hic birimiz sifon cekmeyelim elimizi yıkamayalm duş almayalım ayni kıyafetleri aylarca giyelim yikamayalım. Baya bir tasarruf etmiş oluruz...

Temel eğitimin işte ne kadar önemli olduğunu burada görüyoruz bir kere daha. İnsan kendisini hiç mi geliştirmez hiç mi doğruyu yanlışı kendi kafasında çözmez ya?? Aileden gördüğümüz her şey doğru mu? İğrençmiş buda ya sende bi af edersin büyük abestini yap sonra Şifonu çekme. Yemek ye ama temizleme. Ha bide sümüklü mendillerini yemek masasına felan koy. Çünkü öyle alıştım kusura bakmazsın artık dersin...
Cesi’den selamlar.

Su kaybi ev harcamalari yuzunden olmuyor, suyun buyuk kismi buharlasma yuzunden ve tarim dolayisi ile kayboluyor Yani istedigin kadar tasarruf et, zaten evlerde kullanilan su devede kulak gibi kaliyor.

Arkadasin bildigin pis, ama bence daha onemlisi tam sehirlesmemis, ondan oyle davraniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…