Sigarayı bırakmak

bende tıryakıyım ama aç karnına ıstesem de ıcemıyorum
nadir durumlarda.. hatta ben nasıl tıryakıyım onu da bılmıyorum bazen akşama kadar bişi yemesem içemiyorum . şaşıran bıle oluyor bana.
azaltmalısın 2 paket fecı bişi

Dusunuyorum dusunuyorum burun estetigi yaptırmak istiyorum, param yok diyorum. Ustume basıma almıyorum, baca gibi sigara tutturuyorum. Her seyden kısıyorum. Kahvaltı alıskanlıgım yok sabah kalkar kalkmaz kahve sigara gazete rituelimi gerceklestiriyorum. Gazete bitene kadar 6 sigara iciyorum en azından. Caysız sigara dusunemiyorum. Yemekten sonra direkt kulluge kosuyorum. İckiden bi yudum sigaradan bi yudum alıyorum. Dersten cıkıyorum hop sigara yakıyorum. Durusmaya girmeden bir sigara cıkarken bir sigara yakıyorum. Her anıma eslik ediyor. Stresli bi donemdeyim ona sıgınıyorum. Ama cok sey kaybediyorum. Keske baslamasaydım diyorum paketten goz kırpıyır offf of

15 yaşında başladım 30 uma kadar içtim.. Çok istediğim bir operasyon için dr 10 gün önce bırakmamı istedi.. 2,5 paket içiyorum anca 1 pakete düşürürüm dedim.. Pazarlık yapma benle komple bırakacaksın ameliyata 10 gün kala dedi.. Paçalar tutuştu, patch ( yapışkan) denedim strestenmi nedir 3 pakete çıktı :/
Baktım 10 gü
N kalmış ben hala 1 tane eksiltmemişim.. Ve farkettimki bu işin az az ı yavaş yavaşı yok.. Birden bıraktım.. Birinci gün 4 tane nikotin sakızı çiğnedim dahaa ağzıma birşey sokadmadım.. Yalan söylemiyeyim ilk zamanlar çok zordu 1 hafta kadar uçan sinek sinirimi bozdu..şimdi etrafımdaki herkez içiyor, yak bir tane diyene kolayca HAYIRR diyebiliyorum.. Birazcık azimle herşeyi başarırız biz kadınlar :) 7 ay bitti

Nicorette 4 mg olanı yarım yarım çiğnedim. Meyve aromalı olanından. Bir de nicotinell var onu sevmedim açıkçası.

Lise son zamanlarımı hatırlattın. Ah o son sigara, içsen bir dert içmesen bir ..
Bende oyle baslamıstım sonuc gunde 2 paket:) icme kuzuum icme

Nicorette 4 mg olanı yarım yarım çiğnedim. Meyve aromalı olanından. Bir de nicotinell var onu sevmedim açıkçası.
Tesekkur ederim denicem. Bırakırsam size bi karton sigara yollarım:)

İlk bir ay Rüyalarımda içtim kahvenin yanında aradım boşluk bir eksiklik hissi vardı arkadaşlarım yanımda içiyorlardi ama ben kararlıydim eşim teklif ediyordu nasıl olsa yeniden baslayacaksin yak bir tane diyordu Hayır diyordum ve eşime artık evde İçmesine izin vermedigimi söyledim içeceğin zaman çık dışarda iç dedim resmen kavga etmeye başladım adamda soylenmeyeyim diye disariya çıkıp iciyordu yanıma yaklaşınca leş gibi kokuyorsun seni öpmek bile istemiyorum diyordum tam bir yıl sonra eşimde bıraktı yine haziran yanlız o 10 da 2013 şimdi bazen soruyorum canın çekiyormu hiç diye Hayır diyor hatta disarda yanında içenler olunca rahatsız oluyormuş hersey insanın beyninde bitiyor, insanoğlunun isteyipte yapamayacağı hiçbirşey yoktur.

Darısı basıma

Bende oyle baslamıstım sonuc gunde 2 paket:) icme kuzuum icme

Tesekkur ederim denicem. Bırakırsam size bi karton sigara yollarım:)
Aman siz bırakın da bana yollamayın sigara falan. Paket bana bakıyor ben pakete. Terapide paketinizi bitirmeyi beklemeyin, kırın atın diyordu terapist bey amca. Gaza geldim kırıp atacam şimdi.

Soyle bi salaklık var bide. Suan ailemin yanındayım 4umuz de sigara kullanıyoruz. Gunde 4 paketten ayda 1200 lira icim yanıyor

işe yaradı mı bant..biraz bilgi verirmisin :)
Şimdi ben once kadın saglıgı merkezınde sıgara bıraktırma odası oldugunu gördum orda kıytırık bı test yapıp nıkotın bagımlılıgını olcup sonrada zararlı oldugunu gösteren fotograflar gösterdı cok anlamsızdı benım ıcın tabı kı sonra bana bandı onerdı onları eczanede sorun zaten en tıryakıler ıcın olan en cok nıkotın ıcerenı..ondan aldım..kadın bu arada nıkotın sevıyemı ölctu bırseye ufleterek sanırım 9-10 tıryakı anlamına gelırken ben 21 cıktım:):) sonra da korktum kadın da bunu tak haftaya gel ölcelım deyınce hemen taktım ...kolundan sankı nıkotın vucuduna yayılıyor agzında bı sıgara tadıyla gezıyorsun dogal olarak canın da cekmıyor..basarmıstım bı anda..tavsıye ederım..

Ben yapamam ama yapmak isteyenlere söyleyeyim, annemin iki komşusu böyle bıraktı.
Akşam sigaraları iç iç küllüğü dökme, sabaha filtreleri at, külü al, bardağa koy, suyla karıştır ve bir yudum içmeyi dene. Acaip mide bulandırıp tiksindiriyormuş sigaradan. Her yaktığında aklına geliyormuş falan. İllaki içmen gerekmiyor suyu sadece dene, zaten kokusu yetiyor demişlerdi.

Tam da tedavi oncesi sigarayi birakma gerekliliginin sancilariyla bogusurken bu basligi gormem iyi oldu.
Bahsettiginiz yontemler her farkli bunyede ise yarayabilir ama maalesef ben de sigarayi biraksam mesela ne yapicam ki neden cay iceyim ozaman hatta neden yemek yiyeyim falan diyenlerdenim
Ve evet sabah ac karnina icilen sigara kadar igrenc birsey yok ama maalesef bende de o aliskanlik var
Bundan 5 yil once son paketin kalanini gece kusana kadar icip ertesi sabah sigarasiz bi hayata baslamistim 8 ay icmedim butun srkadaslarim iciyordu teklif ediyilardi yokkk
Sonra calismaya basladim cevremde kimse sigara icmezken ofiste bi musterinin unuttugu ve tam da benim ictigim marka sigaradan bitane tellendireyim derken yine basladim
Gunde 1 paket net iciyorum.bana da tavsiyede bulunun.tup bebek tedavisine baslayacagim ama once bu illetten kurtulmam lazim

owff değil içmek,kül ve su karışımı kokusu adamı delşye döndürüyor...rezalet bir koku...

aboooo iki senede araba alırsınız o paraya ...
Cok yazık ediyoruz cok hala goz ucuyla pakete bakıyorum

En buyuk dunyevi zevkim sigara. Elim ayagım gibi. O kadar amlam yukledim ki ona:) buyuk keyif veriyor ve ben bu keyiften nasıl vazgecicem onu dusunuyorum.

owff değil içmek,kül ve su karışımı kokusu adamı delşye döndürüyor...rezalet bir koku...

Bi de aç karnına sinüslerini bu kokuyla doldurunca, nasıl tiksinirsin ama ben de işte sigarasız bir hayat düşünemiyorum. Sanki bağımlılık değil de keyifmiş gibi, hayattaki tek zevkinmiş gibi, oysaki nasıl da yanlış, nasıl da tersi.

Of of, ben de bir birakamadim. Buradan bir arkadas sakiz tavsiyesi vermisti ama yan etkilerinden korktum. Tiroidim de oldugu icin endiselendim. Bu arada 2 yakin arkadasim birakti ben birakamadim. Aslinda hep beraber karar verip bir anda biraksak harika olur. Benim paketim biraz once bitti mesela. Anlasalim da yarin almayayim. :)

Ben bir sekilde biraktim. Yani tam biraktim demeyeyim de bagimlilik statusunden sosyal icilik statusune gectim diyeyim. Zaten hedefim de buydu. Komple birakmak degildi. Gebe kalirsam gunun birinde o zaman komple birakacagim.

Herkesin bunyesi farklidir, ben kendi surecimi anlatayim.

Oncelikle aliskanliklarimdan vazgectim. Yani her yemek pesine bir sigara, gunun belli saatlerinde sigara, telefon gorusmesi yaparken sigara, gune sigara ile baslama uyumadan once sigara icerek bitirme. Bu tarz aliskanliklarimi biraktim once. Sigara iciyodum ama. Aliskanliklar da bagimliligin bi boyutu cunku tek dert nikotin degil.

Bu surecte ictigim sigara miktari ister istemez azaldi azaldi git gide azaldi.

Sonra is yerinde icmeyi biraktim. Nikotin bagimliligim azaldigi icin zorlanmadim.

Bi sure sonra evde icmeyi de biraktim.

Su an genel olarak icmiyorum. Ama disarda bi yerde sigara icilen bi ortamdaysam iciyorum. Otlanmiyorum tabi paket aliyorum :) keyfim dilerse arada evde vs de icerim

Bu dozun sagliga da butceye de fazla zarari yok, ama keyfe katkisi cok. Ne kadar az ve aralikli icersen sigaradan o kadar keyif aliyosun cunku :)

Bicak gibi kesmeye calistigim paketleri cope attigim denemelerim de olmustu verim alamamistim. Su anki durumumdan memnunum gayet.

Su an dusunmuyorum ama bi gun bebek dusunursem gebelik ve emzirme doneminde icmem hic

500 lirayı sokağa atmıyon tatlım her ay düzenli olarak kendini zehirlemeye 500 lira harcıyosun

Hıncım sana değil yanlış anlama konu başlığını görünce sevgilimi hatırladım tepem attıı..
Beyfendi ramazan boyunca koskoca 30 gün totalde 5-6 sigara içmiştir anca bırakçam diye kendini sıka sıka..
Ramazanı uğurladık tütünlü günlere hoşgeldin dedik tekrardan..

Eskiden anlayış gösteriyordum yıllardır içiyor demekki onada zor geliyor diyip kıyamıyordum..
Nezamanki gördüm koca 1 ayda anca 5-6tane içebiliyosa ve kendini tutuyorsa demekki istese bırakır iradesi var..
Ve artık kesinlikle anlayış göstermiyorumm ha içmiyor mu içiyorr hala ama yumşak değilim artık bu konuda olmicamda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…