Sigarayı bırakmak

Kendine hobi edinirsen zamanla biraka bilirsin. Sigaraya ihtiyac duydugun anlarda spor yap, hobilerine ugras, arkadasinla telde konus. Bir de sakiz iyi gelir diye biliyorum. Ama en dogru bilgileri netden arastira bilirsin tabii ki de.

bazen hoşuma gitmiyor yine de adet yerini bulsun diye içiyorum. sanırım kendime yaptığım en büyük kötülük bu

Yapmamaya çalış, inan nasıl bağımlı oldun anlamıyorsun bile
Başladığımda çok küçüktüm, her zaman sigara bulamıyordum, param olmuyordu
16 yaşımda çalışmaya başladım, ilk işim bir paket almak oldu
Sabahları işe giderken Eminönü'nde denize karşı bir tane keyif sigarasıyla başladı alışkanlığım, hem de aç karnına
Sonra baktım öyle gidiyor, şimdi sigaramla yatıyorum, başucumda duruyor, gözümü açar açmaz ilk işim daha yataktan çıkmadan bir sigara yakmak. Ailemde içiyordu, kimse içme demedi, sana zarar kendin bilirsin dediler. Belki biraz sıksalar içmeyecektim bilmiyorum. Uzun uzun yazıyorum kusura bakma nolur, ama bir kişiye bile faydam olsa kardır. İçme güzel kardeşim yazık sana içme

estağfurullah ne kusuru... bazen çok canım istiyor keyifli geliyor ama 2 gündür içmedim mesela hala da içmesem olur. sanırım artık içmemeye çalışacağım

ah kızlar nasıl kurtulucaz bu sigaradan nereden başladık bilmem ki amaç neydi ?
1 haftadır antibiyotik içiyorum acaip öksürüyorum ciğerlerim çıkıcak sanki. kendime acıyorum içme diyorum yine içiyorum.
hele stresli dönemlerde çok sarılıyorum kendi zayıflığımı fark ediyorum o zaman.
tamamen beyinde bitiyor ilaç sakız bant bence aracı sadece

Yok azaltıyorum yok sakız bilmem ne hepsi hikaye kendinizi kandırmayin bütün içicilere sesleniyorum ben yılların tiryakisi severken biraktim, kimse karşıma geçip bırakamiyorum demesin bu sadece ve sadece kendinizi kandırmaktan başka birşey değil itiraf edin kendinize bırakmak istemiyorsunuz bu kadar basit işte! !!

Vallahi ben bıraktım 4 sene olacak ama hala unutamadım bazen canım öyle istiyor ki. Ama asla içmiyorum 1 tane içsem gerisi gelir. Nasıl bıraktın derseniz kendimle inatlaştım bıraktım

ya ben açken hayatta içemiyorum hele sabah sabah biri içse nefret ederim yanımda eşime de sabahları içirmiyorum o da balkona kaçıyor.. ama kahvaltıdan sonra kahve keyfi yok muuuu süper oluyor işte sigarayla
yazdığınız satırları okuyunca bırakmak en güzeli diye düşünüyorum. ben keyif içicisiyim hani kahveyle arkadaşlarla sohbette telefonla konuşurken alkolle falan tüketiyorum buna rağmen günde 5-10 arası değişiyor sabahları o iğrenç tadı hep yaşıyorum bunun için bırakmayı istiyorum en çok..masrafını bi kenara koydum sağlık için elzem diyorum.. hiç bant sakız ilaç kullanarak bırakma çabam olmadı ama seviyorum zıkkımı ya bırakırsam severek ayrılmış olacağız

Benim istedigim de bu aslında. Bugun su saate kadar 2 tanecik ictim sadece:) canım cok cekiyor ama kendime engel oluyorum.

Bn birakali yedi ay oldu 8-9 yıldır iciyodm cokta kolay oldu bırakmam zaten ara ara birakiyordm ictgmde de baya iciyordm.Aradaki tek fark daha iyi nefes aliyorm o zamanlar nefes darligi cekiyordm
Nasıl bıraktın zorlanmadın mı? Ozlemiyo musun

Bende suan o ilk soylediginiz bahanelere sıgınıyorum.

Bn gunde yarim paket iciyordum
Simdi paket almiyorum aksamlari annem geldginde 1 2 iciyorum onun sigarasndan
Gunde 1-2 tane makul ama arttırmamaya calısın

Azaltmakla olmuyor ki benim bıcak gibi kesmem lazım kendimi durduramıyorym en ufak bi streste elime alıyorum

Canin her istediğinde dislerini fırçala üstüne sakiz cigne. ..insallah bırakabilirsin öncelikle gerçekten iste butun aklına kalbinle..
İnsallah cok tesekkurler

Cok yazık bize. İnsallah bırakır esiniz

Tesekkur ederüm umarım bırakırım

İnsallah tesekkurler

Tebrikler ben de bırakırım umarım

Avukatım ben haftada 2 gun ofisteyim, ofiste mutfak balkonumuz var kahvesini alan oraya geciyor:) muvekkille gorusmeye gidiyorum hemen sigara uzatıveriyolar. Adliyede de aynı sekilde. Yuksek lisans yapıyorum okulda da boyle. Cok stresliyim bana eslik ediyor gibi hissediyorum

Yüksek fiyatlı bir ilaç var bitkisel isim vermiyim reklam olur.
O ilaçla 2 kaynım ve görümcem bıraktılar sigarayı.
Eşim de geniz eti ameliyatı olunca bıraktı.
Eczaneye danışmanı öneririm.

Biliyorym o ilacla bi at bıraktım ama sersem gibi oldum kafamda bitirmek istiyorum

Bogazım benim de tahrisli. Agzımda paslı bi tat. Umarım bırakırız

bu videoyu izlemişmiydiniz ... bende işe yaramıştı...
İzledim ise yaramadı:) bi gun icmedim ertesi gun stresli bi anımda yaktım direkt:)

bu sabah önce kahvaltı, sonra sigara içmeyi
başardımmmm
akşam da 1 _2 tane daha içtimmi tamamdır
ayy ben bu işi beceriyorum galiba :)
Ben bugun sabahtan su saate kadar 2 tanecik ictim:)

İnsallah bırakıo o parayı catır catır yerim

Sigara bandı kullan canım ben öyle bıraktım he ara ara içiyor muyum evet ama alışkanlık haline getirmiyorum ve kendimi hep tutuyorum.
Bant falan degil benim kafamda bitirmem lazım

Kendine hobi edinirsen zamanla biraka bilirsin. Sigaraya ihtiyac duydugun anlarda spor yap, hobilerine ugras, arkadasinla telde konus. Bir de sakiz iyi gelir diye biliyorum. Ama en dogru bilgileri netden arastira bilirsin tabii ki de.
Tesekkur ederim oyalancak bi seyler bulmalıyım haklısınız

Kesinlikle kendimiz bitirmeliyiz bantla falan olacak sey degil bugun sadece 2 tanecik ictim bakalım:)

Haklısın da o gucu bulamıyorum bugun 2 tanecik ictim sadece ama her an bi paketi bitirecek gibi hissediyorum

Vallahi ben bıraktım 4 sene olacak ama hala unutamadım bazen canım öyle istiyor ki. Ama asla içmiyorum 1 tane içsem gerisi gelir. Nasıl bıraktın derseniz kendimle inatlaştım bıraktım
Darıs basıma:)

Bende cok seviyorum onla da olmuyor onsuz da

Bu saate kadar 2tane çok iyi....
demek ki dayanabiliyorsun
demekki istiyorsun,yapabiliyorsun
2paket içip ,sonra 2tane içebilmen harika

cok pasif bir kullanıcı olarak,günde 3 adet bana kâfi,sinirlerimi gevsetiyorum "yeterli".
Kontrollu icici
En tehlikeli olani aslinda

hep imrenmişimdir isteyince sigara içip
isteyince de içemeyenlere...bu kişiler de sayılıdır..ve bende onlardan olucam...
bu ne böyle ta sigara bize bağımlı olsun biz değil :) :)
Kontrollu iciciligin tek iyi yani gelisi guzel icene gore daha rahat birakabiliyor

Ha bide sunu soyleyeyim gunde 1 tane icenle bir paket icen arasinda asli da bir fark olmadigini soyluyor dr lar. Nasil mi
Soyleki
Her vucut kendi kapasitesince yani icebilecegi in maximumunu iciyor. Bu kimine 1 kimine 5 kimine 2 paket
Sacma gibi geliyodur su an ama olay tamda boyle

evet bir yerde haklılar aslında...
ama mesela konu sahibi 2paket içebiliyor ama bugün 2tane içti....yani iradesini konuşturdu...azltma işlemini de çok uzatmamak lazım ya aslında ...iradeni fark edecek kadar azaltıp sonrada farkındalığı yakaladın an komple bırakmalısın...
...benim bugün 3gün azaltarak içtiğim...
yarın içmemeyi deniycem bakalım

Bu saate kadar 2tane çok iyi....
demek ki dayanabiliyorsun
demekki istiyorsun,yapabiliyorsun
2paket içip ,sonra 2tane içebilmen harika
3 oldu az once:) bu bile basarı ama fırsatını bulsam, bi problem yasasam, arkadaslarımla bulussam bi paket bitiririm anında. Beni bu korkutuyor

Azaltarak birakilmiyor arkadasim
Bir anda birakicaksin kut diye
1-2 ay zorlaniyosun gerginlik oluyor
Sonrada kaderine razi gelir gibi icmiyorsun ve alisiyosun
Ama sunu bilir sunu soylerim 1 kere sigara tiryakisi olmus kisi biraksada her an baslamaya hazirdir saatli bomba gibi
Keske hic alismamis olsaydik

Ben terapiyle biraktim 3 ay oldu ama her stresli animda seytan durtuyor
Bendede stres bitmiyor o yuzden korkmuyo degilim kendimden
Ha bu arada terepi felan olaylarida fasafiso para tuzagi
Beyin gucunuzu kullanacaksiniz yani is yine irademizde kisacasi

Sigarayı bırakmanın tek yöntemi :İRADE.
Amcam bir gün sıkıldım artık nefesim daralıyor içmeyeceğim demişti çocukluğumda,o gün bıraktı,14yıldır kullanmıyor..

Ben sigara icmeyi cok seviyordum. Bir huyumda sigaram bitsin kriz halindeydim. İllede elimin altinda olacakti. Yanliz sigarayi alincada hwemen saldirmazdim pakete. Bir tuhaf icixiydim belli :). Bundan 6 yil once su sigaraya vwerdigim parayi kendime harcasam dedim ve o gun bugun birakmis oldum. Evdeki esyalari attik hep. Badana boya, dip kose temizlik. Evimize gelen rahatlikla ixerdi oyle dusunun yani. Kahvehne sanki. O gunden sonra 6 ay zaman zaman yoklasada cikti hayatimizdan. Esimle birlikte biraktik biz. Cok sukur oglum sigarasiz vir ortamda buyuyor. Tavsiyem azaltarak degil bir gunde birakmaktir. Birde sigara birakmak isteyenlwrin topigi vardir umarim. Birbirinize destek olursunuz. Bu arada gunde 2 pakete ykin iciyordum. Esim birini sondururken digerini yakiyordu. Devam etseydi esim muhtemelen cigerleri iflas etmis olurdu. Paradan once saglik diyorsaniz zaten kolay birakirsiniz. Aldigimiz nefes cok kiymetli, kaybetmeden basarmali insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…