sık sık yapılan şikayetler üzerine

znrznr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
1.752
3
46
Ankara
bir kaç aydır kendim aynı konudan kaynaklı mutsuz hissederken bir anda silkelenip kendime geldim. bitmez tükenmez şikayetlerimizin sayın erkekler, kendileri çok yakışıklıymış gibi bizim sürekli güzel olmamızı ( ki benim sevgilim utanmasa niye sarışın ve mavi gözlü diyecek ki yüzüme baka baka tarzım sarışın mavi gözlüler diyerek günlerce kendimden soğumama neden olmuştur) beklerler. bu yazı başta kendi bencil sevgilime sonra da benim gibi özgüvenini kaybetmek üzere olan bayanlarıdır.
kadın olunmaz kadın doğulur lafını duymuşsunuzdur. bu sözü ilk duyduğumda aaa süsleneyim bari demiiş, kadınlığı bol cilveli bol rujlu şuh bi tavır olarak algılamıştım. sevgilimle yolda yürürken devamlı bakımlı! ( sarı saçlı mavi lensli porselen makyajlı gucci çantalı kırmızlı ojeli ebru şallı dudaklı mini elbiseler giyen 1.50 boyunda 20 cm topukla 1.70 olan 40 kilo bol allıklı kızlar) kadınlara bakması kendimde bi özgüven eksikliği yaratarak kadın olayım bari dedim. oysa bi fark vardı herkesten herşeyden ve duyduğum o sözden. kadın olunur evet ama nasıl? kadın olmak demek kendi çizdiğin yolda başkasının sana dayattığı hayatı değil kendi rolünü oynamaktır. ama bizim öğrendiğimiz önce ergenlikle başlayan kozmetik ürün takıntısı yok karma cilt yağlı cilt sonra fit bi görünüş elde etme çabası sonra tarz oluşturma çabası 40lı yaşlarla beraber cerrahi operasyonlar...
hdi diyelim bunların hepsini yaptık sayın bayanlar da sonra erkeklerin beğeni dünyasına sunulduk peki o zaman da bizim değerimizi belirleyen güzellik kalıplarımı? ideal ne sayın baylar? ideal olan kadın kim? siz ki bereket tanrıçasını yaratıp ( koca memeli koca göbekli ) tapan kişiler değil miydiniz? şimdi neden beden kadınların tüketip harcadığı nesnelere dönüştü?
kastettiğim kendini bırakmak felan değil ama endüstriyel güzelllik tuzaklarına düşmemek sayın bayanlar. evet hepimiz bir adriana lima olabiliriz aç kalarak yanlış diyet hapları ile ölerek olabiliriz tabiki...
şimdi gidin ve aynada görünenin ötesindeki kendinizi görün sayın bayanlar... siz kadınsınız, sizin bedeninizde yaşam ve ölüm iç içe, siz karakter sahibi olan, güçlü ve özgüvenli insanlarsınız... kim olduğunuzu anlamanız için övgüye ihtiyacınız yok sizi siz yapan değerlerle uğraşın...

Her cümlesine katılıyorum yazdıklarının..
Güzelliği en çok ergen erkekler önemsiyor. Olgun erkekler, her şeyin bilincinde olan erkekler güzellikten de ötesine bakıyor.. Güzellik elbette çok önemlidir ama karakter...Peki ya karakter? Seni karaktersizliğiyle rezil eden bir kadının güzelliği o anda biter... Dünyanın en güzel yüzlü kadını olsa bile..

canım seni konu başlığının da bunu yazmamda etkisi var seni çok iyi anlıyorum bnm sevgilimin önceki kız arkadaşı çok güzel sarışın mavi gözlüymüş ama bunu aldatmış çok şükür elim yüzüm düzgün ama erkek ve kadınları mum gibi karşımda tutmamın sebebi çok sağlam bi karakterimin olması çünkü çok okumuş kültürlü biriyim ama erkek arkadaşım fiziksel olarak kendimi kötü hissetmeme neden oluyo

şikayet eden erkek mi?
bence öyle erkekler için hiç üzülmeye değmez.
neysen osun en başta da aynıydın ilişki devam ederkende.
mutasyona uğramanı mı bekliyormuş?
madem sarışınlardan hoşlanıyormuş neden bulmamış.
çünkü onlarda biliyor ki adriana lima açmış kollarını onları beklemiyor.

biraz uzaklaş bence.
istersen hala şansın var kendine mavi gözlü sarışın bulabilirsin de.
merak etme gitmez.

buyur yol senin hayalindeki kadını bulabilirsin dediğimde
benim hayalim aşık olduğum kadın sensin diyor
ama aradada bana laf sokmayı ihmal etmiyor

Katılıyorum bayanların seçici değil seçilen olan konuma getirilmiş olması benimde canımı çok sıkan bir durum.
Sürekli 0 beden, bol makyajla renklendirilen reklamlar, saçma sapan dizilerle kişiliğin değil bedenin, şehvetin ön plana çıkarılması vs
Görsellik kişiliğin önüne geçmiş maalesef.
Dışı güzel olmadıkça tanımaya layık bile görülmüyor artık insanlar
Oysa kimse ne zayıf olmak zorunda ne de makyaj yapmak.

Şu ülkede bakımın b sini geçtim dişini bile fırçalamaktan aciz olan erkeklerin bakımlı kadın istemesi tuhafıma gidiyor

Elin yüzün düzgün okumuş karakterli bir bayan olarak, seni kendine kötü hissettirmeyi başaran erkeğe göre biraz fazla değil misin?
Bırak kendisi gibi basit kokoşlarla beraber olsun ve gerekirse haksa yine aldatılsın..
Sen ona göre çooook fazlasın canım :)

Bu arada çok güzel bir yere gelmişsin. orasına burasına bb kremleri sürmekten kendilerini alamayıp dişlerini fırçalamayan insanlar var ülkemizde.. Oysa bana göre çok önemlidir diş bakımı. Bu konuda çok hassasım. Üç vazgeçilmezim diş macunu, diş fırçası, diş ipi :)

çok doğru gerçekten kimse senin ne düşündüğünle neyi sevdiğinle ilgilenmiyor

sadece ona gününü göstermek istiyorum
aşık olduğum insandan nefret eder hale geldim

buyur yol senin hayalindeki kadını bulabilirsin dediğimde
benim hayalim aşık olduğum kadın sensin diyor
ama aradada bana laf sokmayı ihmal etmiyor

insan kalple sever gözüyle mi?????
sen de ona laf sok.
brad pitt istemiştim ama sen geldin.
neyse buna da şükür

Doğada her zaman seçici taraf kadındır yeter ki bunun farkında olsun, sevgilisi beğensin diye şekilden şekile giren kadın bir süre sonra kaçınılmaz olarak kendine olan saygısını da özgüvenini de yitirir, aslolan malzeme bu beğenmeyen oğluna almasın diyebilmek

bir de şöyle bir durum var:

siz giyinir süslenir, makyajınızı yapar çıkarsınız. '' aşkım ben seni olduğun gibi seviyorum. doğal halin daha güzel.'' der.
yanınızdan aynı şekilde bir kadın geçer, o zaman dibi düşer.

Son düzenleme:
Burda mesele güzellik meselesi değil ki.Sevgilinin kendisini yetiştirmemiş olması.Dar kalıpta kalması.Beğenmeyen defolur gider.Bakım önemli birşey.Bakımlı olmak,dediğin gibi süslü püslü dizilerden fırlamış gibi olmak demek değil.Kadında erkekte önce karşı cinsin dış görünüşünden etkilenir.İlk izlenim.Ama karakter herşeyin ötesinde.

bence sorun güzellik bakımla alakalı değil erkeklere çok fazla değer verince onların gözünde değerimiz kayboluyo hiç bi erkek için kendinden ödün vermeye deymez bunu iyi anladm artık önce ben diyorum beğenmeyen yol alsın

Biraz kendimi öveyim,içimden geldi aynaya her baktığım da"heyyy kızım çok iyi görünüyorsun"derim sakın bu"kendini beğenmişlik"olarak görülmesin,yada ne isterseniz düşünün bir birey olarak,kendime çok saygı duyarım..bakımı sadece "kendim"için yaparım..hiç bir zaman karşı cinse kendimi beğendirmek gibi bi çabam olmadı "erkekler"ne ister?neyi beğenir? Vs.. Umurumda değil..bazen eşim"aşkım 1,2 kg al" der ve hemen cvp alır"1,2 kg fazlası olan biriyle evlenseydin yada boşa ve istediğin gibi biriyle evlen" çokta FİFİ seçen ve seçilen konusuna gelirsek,eşimi ben seçtim internet sitesinde onlarca erkeğin içinden,dedim ki"bu olsun,bu iyidir yaww" Allah'tan seçimim iyi olmuş özetle" Ben Çok Değerli Bi Kadınım" tüm kadınların olduğu gibi EZDİRMEYİN KENDİNİZİ KIZLARRR

erkeklern %98 i böle düşünüyo

İnsan egzotik olanı begenir. Yurtdışındaki erkekler sarışın mavi gözlü kızlara doydukları için Türk kızları da onlara cekici geliyor hatunlarım :)
İnsanların kafasında bir 'sarışın mavi gözlü' profili var, nerde ne zaman görürlerse güzel diyorlar. Bırakın Allah aşkına, Türk kızı bence 'sarışın mavi gözlü' oldugunda bile güzel :))

Arkadaşım eşinden boşandı saçları siyah makyaj yapmayan biriydi, eşi evliyken aynen sizin tarif ettiğiniz gibi mavi lensli sarı boya saçlı pembe öjeli pembe rujlu boyu kısa etine dolgun biriyle aldattı hemde defalarca, arkadaşım boşandıktan sonra saçlarını platin sarısına boyadı makyaj yapmaya başladı zayıfladı burnunu yaptırdı, şu an eski eşi peşinde dört dönüyor çok sinir bozucu ama işte sevdiği için reddemiyor, genel olarak Türk erkeklerinde sarışın takıntısı var.

Son düzenleme:

bu erkeklerin hepsi pislik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…