kime güvenicez biz kızlar hep hayalkırıklığıbaşta kapında köle olan yalvaran insan nasıl oluyorda bu kadar değişebiliyor erkeklere özgü bişy bu sanırım
erkeklern %98 i böle düşünüyo
Bana sevgilim eşim,fiziğimle ilgili eleştiri getiremez.Ben çevremdeki arkadaşlarımın eşleri veya sevgilileri tarafından fiziksel eleştiriye maruz kaldıklarını duymadım.Hani eş yine bir yerde de,sevgili böyle birşey yapamaz.Bu onun terbiyesiyle alakalı birşey.Kilo alsam,eşim kilo mu aldın der.Ama yok şu güzel,bu çok güzel,sen şöylesin diyemez.Şahsıma hakaret kabul ederim.Gururum zedelenir.
Senin içinde aynı şey geçerli.Beğenmiyorsa,gitsin beğendikleriyle olsun.Eski sevgili daha güzeldi de güzellik para etseydi,eski sevgili olmazdı.Eskimezdi :)
hayatımda bir kere makyaj yaptım o da düğünümde:) boyum kısa :) zayıf değilim (kilolu da değilim) ama eşimden fiziğime dair en ufak bir şikayet almadım bugüne kadar ki benim eşim gerçekten yakışıklı bir adamdır ve o dediğin sarışın mavi gözlü okulun en güzel kızları var ya belki de onlara gözü doyduğu için benden fiziksel anlamda değişmemi hiç beklemedi...bir kaç aydır kendim aynı konudan kaynaklı mutsuz hissederken bir anda silkelenip kendime geldim. bitmez tükenmez şikayetlerimizin sayın erkekler, kendileri çok yakışıklıymış gibi bizim sürekli güzel olmamızı ( ki benim sevgilim utanmasa niye sarışın ve mavi gözlü diyecek ki yüzüme baka baka tarzım sarışın mavi gözlüler diyerek günlerce kendimden soğumama neden olmuştur) beklerler. bu yazı başta kendi bencil sevgilime sonra da benim gibi özgüvenini kaybetmek üzere olan bayanlarıdır.
kadın olunmaz kadın doğulur lafını duymuşsunuzdur. bu sözü ilk duyduğumda aaa süsleneyim bari demiiş, kadınlığı bol cilveli bol rujlu şuh bi tavır olarak algılamıştım. sevgilimle yolda yürürken devamlı bakımlı! ( sarı saçlı mavi lensli porselen makyajlı gucci çantalı kırmızlı ojeli ebru şallı dudaklı mini elbiseler giyen 1.50 boyunda 20 cm topukla 1.70 olan 40 kilo bol allıklı kızlar) kadınlara bakması kendimde bi özgüven eksikliği yaratarak kadın olayım bari dedim. oysa bi fark vardı herkesten herşeyden ve duyduğum o sözden. kadın olunur evet ama nasıl? kadın olmak demek kendi çizdiğin yolda başkasının sana dayattığı hayatı değil kendi rolünü oynamaktır. ama bizim öğrendiğimiz önce ergenlikle başlayan kozmetik ürün takıntısı yok karma cilt yağlı cilt sonra fit bi görünüş elde etme çabası sonra tarz oluşturma çabası 40lı yaşlarla beraber cerrahi operasyonlar...
hdi diyelim bunların hepsini yaptık sayın bayanlar da sonra erkeklerin beğeni dünyasına sunulduk peki o zaman da bizim değerimizi belirleyen güzellik kalıplarımı? ideal ne sayın baylar? ideal olan kadın kim? siz ki bereket tanrıçasını yaratıp ( koca memeli koca göbekli ) tapan kişiler değil miydiniz? şimdi neden beden kadınların tüketip harcadığı nesnelere dönüştü?
kastettiğim kendini bırakmak felan değil ama endüstriyel güzelllik tuzaklarına düşmemek sayın bayanlar. evet hepimiz bir adriana lima olabiliriz aç kalarak yanlış diyet hapları ile ölerek olabiliriz tabiki...
şimdi gidin ve aynada görünenin ötesindeki kendinizi görün sayın bayanlar... siz kadınsınız, sizin bedeninizde yaşam ve ölüm iç içe, siz karakter sahibi olan, güçlü ve özgüvenli insanlarsınız... kim olduğunuzu anlamanız için övgüye ihtiyacınız yok sizi siz yapan değerlerle uğraşın...
hayatımda bir kere makyaj yaptım o da düğünümde:) boyum kısa :) zayıf değilim (kilolu da değilim) ama eşimden fiziğime dair en ufak bir şikayet almadım bugüne kadar ki benim eşim gerçekten yakışıklı bir adamdır ve o dediğin sarışın mavi gözlü okulun en güzel kızları var ya belki de onlara gözü doyduğu için benden fiziksel anlamda değişmemi hiç beklemedi...
benim sevgilim yakışıklı değil ama o tür kızlara da doymuş biri hayatında hep güzel kızlarla çıkmış ben çirkin biri değilim çok şükür makyaj yapmama bile gerek yok kilolu deilim ama bugüne kadar çevremde dikkat çekmem hep duruşumla ilgiliydi öğretmenim yüksek lisans yapıyorum çok şükür iyi ve dürüst bi aileye sahibim zaman zaman hatalar yapsam da yanlıştan dönebilmeyi aklımla sağlamış biriyim işte beni bunlarla sevsin istiyorum
eğer sevgilin seninle birlikteyse seni mutlaka onlarla da seviyordur dış görünüşünle de seviyordur sonuçta onların hepsini toplayınca sen olmuyor musun? ama ben tam anlamadım galiba fiziksel özelliklerin ya da bakımınla ilgili eleştiriler mi yapıyor sana ?
evet yapıyor şunu yap yakışıyor mu böyle şeyler felan diye bazen yolda güzel kızlar geçiyor ona bakıyo çok üzülüyorum çünkü istediği o tarz kızlarmış gibi geliyor ve yarın birgün biri pas verse gidecek sanki bilmiyorum belki de ben abartıyorum
şimdi bu konuyu biraz açmak lazım sadece bir kere iki kere şunu şöyle yapsan yakışır mı demesi dış görünüşünü eleştirdiği anlamına gelmez ama sana bunu hissettirdiğine göre söyledikleri daha fazla sanırım, ya bak seni üzmek istemiyorum ben genelde anlayışlılığım konusunda eleştirilirim ama bu konu pek anlayış gösterilecek bir konu değil bence çünkü biz kadınlar beğenilmek isteriz bizi beğenmeyen biri ile mutlu olamayız ki uzun vadede ne kadar sağlıklı olabilir bu ilişki ? ben eminim ki sen çok güzel bir bayansın güzelliğini ve kültürünü onu anlamayan biri için feda etmeye değer mi? o güzelliğin ve kültürün peşinden koşacak ne kadar çok erkek var sana kendini değersiz hissettirmesine daha fazla izin verme derim.. çok incitir seni çünkü ne biliyim...
yani bi eksiklik görülürse ya da daha doğrusu yaşam kalitemin daha yüksek olması ile ilgili bi eleştiriyi tabiki anlarım ama olmayacak şeyler istenmesi çok saçma
Bende biscolata erkeği gibi bişey istiyodum ama tutmadı
Pişman değilim de hani birisi bi kalıp talep ederse benden, bende ondan bunu talep edecem
biskolatanın ilk reklamlarını hatırladım birden bir kadın grubu sokak ortasında yamyam dansı yapıyordu... çikolatadan soğuma eşiğine getirmişti beni.. hey gidi değişen reklamcılık zekası...
Bugün üzerinizde bi gerginlik var galiba
Birçok konuda birden fazla kişinin yorumlarını başka türlü anlıyorsunuz
Konu dış görünüş olunca, Adriana Lima nasıl bir örnekse Biscolata reklamındaki erkekte öyle bi örnekti
Reklamın konusu veya reklamcılığın geldiği noktayla bi ilgisi yok
Neyse..
Yarın tatil
Herkese şimdiden iyi bayramlar arkadaşlar
Çıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?