- 15 Kasım 2013
- 7.679
- 3.799
- 448
- Konu Sahibi LilYumiyum
-
gelirler, isterler ,söz takılır
neyi abartıp tuhaflastırıyolar anlamadım
Benim babam yanımda değil ananemden isteyecekler ya da annemden.. Bilmem belki de bu yüzden bu kadar hassasım bu konuda =)
Evet işte bende bunu anlatmaya çalıştım.. Aynı gün tanışma isteme söz de olabilirdi ben buna takmadım ki.. İsteme olmadan söz olsun denmiş bu benim üzüldüğüm nokta
Bak böyle bir durum var madem, tatlı dille söyle. "aşkım, evet biz kararımızı zaten verdik bu yola çıktık. Ama anneminde benimle ilgili hayalleri var, biz hayallerimizi gerçekleştirirken onları da boynu bükük bırakmak istemiyorum. İsteme ve söz ayrı olsun diye arzu ediyoruz biz. Annenlerin de beni kıracağını düşünmüyorum, bu şekilde olursa ben daha mutlu olacağım içim daha huzurlu olacak" dersin olur biter.
Sakın çocuğun karşısına çıkıp "ben böyle istiyorum, böyle olacak" diye emir verme. Ailesin asla ama asla ona kötüleme.
Evet işte bende bunu anlatmaya çalıştım.. Aynı gün tanışma isteme söz de olabilirdi ben buna takmadım ki.. İsteme olmadan söz olsun denmiş bu benim üzüldüğüm nokta
Gelirler otururlar, "Allah'ın emriyle isterler", anneniz cevabını verir yüzük takacaksanız yüzük takarsınız aynı gece hepsi olur aslında. Sizin aileler tanışmış iyi yine, bizim sadece eşim tanışmaya gelmişti akşam yemeğine, aileler söz akşamı tanıştı. Kapıdan giriyorlar annem bana soruyor "annesi kim" diye :))
Sizin yorumlarınız içimi ayrı bir rahatlattı teşekkür ederim =) Ailesine söyleyecek kabul etmezlerse aynen bu şekilde söyleyeceğim bende.. Gerçekten de sizin dediğiniz gibi annem ve ananemin öyle çok hayali var ki.. Şimdi evin içini yaptırıyorlar mesela söz için gelen giden olacak daha güzel olsun diye.. Annemler isteyip onlar bu şekilde cevap verdiklerinde ben kırılıyorum istemeden de olsa.. Ailesini de çok severim çok iyiler asla onlar hakkında kötü konuşmadım ne erkek arkadaşıma ne bir başkasına..
yanii kız istenmeden , nasıl söz olsun deseneeee
Evlenme teklifi aldım ya ona sayıldı herhalde bilmiyorum =))
Takmayın kafanıza, ohoo neler olur daha neler..Benim ev temizlenirken, annem bıçakla pencerelerin kenarlarında ki boya kalıntılarını temizliyormuş. Kayınvalidem "ayy öyle yapmayın, sonra su alır" demiş. Ayy demez olaymış, annem kalktı "bir daha o kadının olduğu yere ben geldim" dedi. beyaz eşyalarım gelecek evime "o kadın da gelecek ben gitmem" diyor. çalışıyorum bende gidemiyorum. Ve sonra ne oldu biliyor musun? Beyaz eşyalar geldiği gün, akşam üzeri annem aradı "biz kayınvalidenlere geldik, kahve içiyoruz balkonda hahahahaa " diye kahkaha atıyor. Sonra da bana diyor ki "ben kayınvalideni çözdüm, içinde kötü niyet yok hiç" diyor.Güler misin ağlar mısın?
öyle şey olmaz canımm ..
gelinir kız istenir ...
kahveler höpürdetilir ..
gelelim sadetee denirr
Bende aynen bunu diyorum =)
=)) Böyle düşününce bizim iyimiş gerçekten =))) Peki isteme ve söz aynı gün olduğunda kahveyi nasıl yaptın o kadar kişiye herkese verildimi ki ?
Biz söze herkesi çağırmadık, herkesi çağırmadık derken sadece büyükler. Teyzeler-eşleri, amcalar-eşleri,halalar eşleri, kuzenler dahi yoktu. Onlar 7 kişi geldi, biz kalabalıktık biraz, o yüzden çok zor olmadı.Bizde kahve makinesi vardı bir de komşumuzdan aldık. Onlar geldiğinde kapıda karşıladım çiçeği ve çikolatayı aldım. Sonra mutfağa geçtim.İsteme olmadan kız içeri girmezmiş. Biraz sohbet ettiler, kahveler dağıltı o sırada , kahveleri bitince amcası istedi "Allah'ın emri peygamberin kavli...." diye, babam da "çocuklar birbirini sevmiş anlaşmış, bize de hayırlısı olsun demek düşer" dedi.beni çağırdılar içeri eşim tek taşımı taktı, kayınvalidem kelepçe bileziği taktı. El öptük işte bu kadar :))) Sonra bol bol yedik, çok şey yapmışız
Nişan yapacağımız için herkesi çağırmadık, nişanda tabi kuzenler,bazı yakın akrabalar da vardı.
Yok soz bohcasi yok bilmem ne sene olmus 2014 hala bunlarla nasil ugrasiyorsunuz aklim almiyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Siz uğraşmazsınız olur biter =)
yok hayır önemli değil merak etmeyin =) Bende onu anlatmaya çalıştım ama yanlış yazdım sanırım isteme olmadan gelip söz olsun dendi bu yüzden tepki gösterdim. Yoksa aynı gün olmuş sorun değil=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?