- 15 Kasım 2013
- 7.679
- 3.799
- 448
- Konu Sahibi LilYumiyum
-
canım boş şeyler bunlar sen sevgilinle mutlu huzurlu ol sözde olur nişanda düğünde olur kimseyi dinlemeyin kendi bildiğiniz gibi yapın vlla çok üzülürsünüz böyle çnkü her lafadan bşka ses çıkar istmeye gelnce sözde oluversin sonrada nişan yaparsnız bu kadar büyütme bnce dha neler neler görceksin bu da neymiş diceksinTam mutluyum herşey yolunda gidiyor mutlaka bir aksilik çıkıyor. Buraya yazınca rahatlıyorum bazen bakıyorum ortada sorun bile yok belki yine böyle olur.. Benim nisan mayıs gibi sözüm olacak. Ben evlenme teklifi aldım aileler tanıştı. Geçen erkek arkadaşımla kafede oturuyoruz sözden konu açıldı. Önce söz bohçasını sordu. Yengesi annesine sormuş ne alçaksınız falan gibilerinden o da bohça istemediğini nişanda olacağını söylemiş. Bizim sözle nişan arası bir seneyi bile geçebilir o nedenle annem en azından ufak tefek şeylerde olsa verilsin diyordu. Ben anneme daha önceden durumu az çok bildiğim için istemediğimi söylüyordum o da kabul etti ne diyebilir ki.. Sonra da istemeye gelmeden söz olacak diye konuşuyorlarmış. Ben evlenme teklifi almışım zaten yüzüğüm de varmış gelip söz yapacaklarmış sadece. Bunu duyunca sinir oldum haliyle. Arayıp müsaitseniz söz yapmaya geliyoruz mu diyeceksiniz dedim. söz olduğu gün isteme olacak işte dedi. Bunu da kabul etmedim. İki kere gelmek zor geliyor on dakikalık yere sanki. Sonra tamam söylerim evdekilere dedi. Birde aslında söz tarihi nisan olacaktı. Söz bileziği için para yetmemiş mayıs gibi olsun mu diye sordu. Nisan da da olur ama iyi bir şey alamayabilirim dedi ona da tamam dedim. Çünkü iş değiştirdi iki aylık maaşını tam alamadı.. Herşeyi biliyorum falan ama yine de çok kırgınım.. Belli etmedim ona çünkü bizim için uğraşıyor askerden geldiğinden beri ama ocaktan beri sürekli erteliyoruz buda beni üzüyor. Birde annesine kırıldım bilmiyorum hakkım var mı buna aslında çok iyi çok anlayışlıdır.. Böyle şeyler olunca ben kendimi çok kötü hissediyorum.. Şimdi yorumu size bırakıyorum umarım yine benim kuruntularımdır..
çok özür dilerim ama ben tam olarak sorunu anlamadımertelenmesine mi bozuldunuz ? kız istemeye gelmeden söz nasıl olacakmış ki söz zaten kız isteme olayı değil mi zaten tek taşınız varsa ayrıca yüzük takılacak sonra nişan olursa ne takılacak ben çok cahilim galiba bu konularda :44:
Ayy bende anlayamadım neye bozulduğunu, benimde isteme - söz bir arada oldu. Karşı tarafın çokta kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen şöyle düşündüler, "aileler zaten tanıştık, ee çocukların niyeti zaten belli gerek yok demişlerdir", ayrıca bence de gerek yok. Zaten evlenme teklifi olmuş, siz de kabul etmişsiniz :) şimdi sorarım size "ailenizin sizi verip vermeyeceğini bilmeden nasıl kabul ettiniz bu teklifi, bizim geleneklerimizde evlenme teklifi var mı?" , "yok"... Daha şimdiden karşı tarafın yaptığı her harekette kötü niyet aramayın lütfen, sonra çok üzülürsünüz. Bizim de isteme-söz bir arada oldu.Bir tek taş + kelepçe bir bilezik takıldı. Zaten şu söz bohçası olayını bu forumda duydum, başka yerde de duymadım. 6 ay sonra da nişan yaptık, valla biz yine bohça yapmadık. 3 adet bilezik + set +nişan yüzüklerimiz. Eşime de ailem bir saat taktı. Bir tek bohça yapmadık, düğün de dahil.
Bazen fikir ayrılıkları olabilir, hemen kötü yorumlamayın. Benim çeyizim alınacağı zaman kayınvalidem aradı beni "çeyiz almaya bizim gelmemize gerek var mı " diye sordu. Başta üzülmüştüm ama, sonra kendisiyle konuştum, üzüldüğümü söyledim. Ne açıklama yaptı biliyor musun ? "ahh be kızım, ben ailem 15 yaşında evlendirdi, ne çeyiz verdi ne bir çaput. Nikahım kıyıldı gelinlik yoktu üzerimde, aldı beni baban Almanya'ya götürdü yıllarca orada yaşadık. Çeyiz alma nedir, nasıl yapılır bilmiyordum ki, o yüzden sordum" dedi.
Anlatabildim mi ? Bazı şeyleri empati yaparak düşünün, anlayışlı olun, olabilecek şeyleri de tatlı dille arzu ettiğinizi söyleyin.
Biraz uzun oldu ama, umarım kafanda ki sorunu bir nebze yok etmiştir.
Cevap yazan herkese teşekkür ederim.. Tanışma oldu ama hiç o konular konuşulmadı zaten sadece anneler tanıştı. O yüzden tekrar gelinip konuşulması lazım bu konunun hadi diyelim gelinmiyor aramaları gerekir. Onlar erkek arkadaşıma söylüyor o geliyor bana söylüyor bende anneme gidip şu gün söz olacakmış mı demelimiyim ? Bunda anormal bir şey yokmu bende anlamıyormuyum acaba.. Söz bohçası nişanla söz arası çoksa yapılıyor ama genel olarak yapılmamasından yana herkes bu yüzden duyulmaması çok normal.. Benim üzüldüğüm nokta sürekli ertelenmesi.. Birde zaten yüzük var isteme olmasın denmesi. Allahın emriyle istemek bu kadar zor mu yada önemsiz mi.. Erkek arkadaşıma dediğim bir şey yok zaten ki benim yanlış anlamışsınız aksine uğraşıyor da yazdım.. Benim kırılmam isteme amaçlı gelmek istemiyor olmaları ben anlatamadım sanırım kusura bakmayın =)
Haklısın
Adet yerini bulsun diye herkes istemeye gidiyor
Oldu bittiye getirmenin alemi yok
Açıkça söyle, babamdan gelip istemeniz lazım diye
Hiç tv de mi izlememiş bunlar
Benim babam yanımda değil ananemden isteyecekler ya da annemden.. Bilmem belki de bu yüzden bu kadar hassasım bu konuda =)
Af edersin
Lafın gelişi dedim
Annenden istesinler o zaman
Adet budur, bir büyükten istenir
İsteme ve söz neden farklı günlerde olmak zorunda ki onu anlayamadım. Artık herkes öyle yapıyor. Hem söz bohçası nedir yani o kadar önemli birşey mi? Eskiden kız üstüne başına bol bol alamazmış damat tarafı yeni şeyler getirirmiş. Şimdi dolabımızda kat kat kıyafet en az 3 yazlık 3 kışlık ayakkabımız var. Böyle şeylere takılmayın. Şimdiden bunları sorun ederseniz ileride tahmin bile edemeyeceğiniz sorunlar yaşarken ne yaparsınız bilmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?