- Konu Sahibi LilYumiyum
-
2010da hallettim ben o isi koylu adetlerini uygulamadan <3
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yıl 2014 hala böyle şeylerle uğraşan gençleri gördükçe şaşırıyorum.ne bohçası ne istemesi ne bileziği yahu komik..iki insan hayatını birleştiriyor sadece burdan bakmanız gerekiyor ayrıca 3 ay geç evlenirseniz ölmezsiniz korkmayın
Slm
Benim söz nişan beraber olmuştu. Ve ben hiç bu konuları konuşmamıştım sevdiceğimle. İstemeye geldiler o günde kayınbabam nişn tarihini istemiş. Babamla kararlaştdılar:))) 2 hafta sonra nişan oldu. Daha sonrada arayıp nikah tarihi aldılar. 4 ayda nişanlanıp evlendim. Hepsi geldiiii geçtiiii unuttum bile
Şimdi konuyu okuyunca hatıralar canlandı
Ben senin haklı olduğunu düşünüyorm. İsteme olmalı, söz aynı yada ayrı olmş pekte önemli değil bence. Ama anneni aramalı sevdiğin sana, sen annene söylememelisn. Sanki kız istemeye değilde arkdaşn oturmaya gelir gibi
Bohça konusunda da bırak ne getiriyolarsa getirsinler. İki parça bez için huzursuz olmayın ama ALTN için aynı şeyi söyleyemm
Şaka şaka zaten iş konusunda sıkıntısı varmış. Neyi layık görürlerse onu takarlar.
İsteme olmadan söz nasıl oluyormuş acaba, garip :) isteme, nişan falan olmadan düğünü yapıversinler oldu olacak. Sevgiline anlat canım ben bu şekilde istiyorum diye, istesinler yüzükler takılsın bitsin. Dayın falan varsa onlarda gelebilir istemede.
Cevap yazan herkese teşekkür ederim.. Tanışma oldu ama hiç o konular konuşulmadı zaten sadece anneler tanıştı. O yüzden tekrar gelinip konuşulması lazım bu konunun hadi diyelim gelinmiyor aramaları gerekir. Onlar erkek arkadaşıma söylüyor o geliyor bana söylüyor bende anneme gidip şu gün söz olacakmış mı demelimiyim ? Bunda anormal bir şey yokmu bende anlamıyormuyum acaba.. Söz bohçası nişanla söz arası çoksa yapılıyor ama genel olarak yapılmamasından yana herkes bu yüzden duyulmaması çok normal.. Benim üzüldüğüm nokta sürekli ertelenmesi.. Birde zaten yüzük var isteme olmasın denmesi. Allahın emriyle istemek bu kadar zor mu yada önemsiz mi.. Erkek arkadaşıma dediğim bir şey yok zaten ki benim yanlış anlamışsınız aksine uğraşıyor da yazdım.. Benim kırılmam isteme amaçlı gelmek istemiyor olmaları ben anlatamadım sanırım kusura bakmayın =)
şimdi biraz daha anladım sanırım sorununuzu
bikaç ay sonra benm de aileler tanışacak ardından söz nişan bir arada yapılacak, nasıl aranıp nasıl gelinecegini hala ben de merak ediyorumyani diyorum sevgilimin babası benm babamı hiç tanımadan telefonda arayıp musaitseniz gelelim mi diyecek yoksa arada benle sevgilim mi iletişim kuracagız :44: sanırım sizde de böyle bir düşünce var, yani erkek arkadaşınız arada köpri gibi. ama bu ufak bir sorun aşılır diye düşünüyorum ben genelde böyle şeyleri direk gidip anneme soruyorum. anne biz bohça isteyecek miyiz, anne biz kaç kişi çağıracagız onlar kaç kişi gelsin vs gibi sizde bi annenizin agzını arayın ona göre de sevgilinize söylersiniz konuştuklarınızı zamanla yoluna girer yani herşey, o kadar takıp da kendinizi üzmeyin bence
ama ertelenme konusunda haklı olabilirsiniz sanırım.. desem ki daha aileler bilmiyor tanışmadılar ondan erkek arkadaşın kafasına göre bi tarih veriyordu evdekilerin durumuna göre de tarih değişiyirodur, ama aileler de tanıştıgına göre bu durum da geçerli olamaz. belki de ailevi sıkıntıları vardır o yuzden erteliyordur ama size söylemek istemiyordur :44: açık açık ona sorup daha net bir cevap alabilirsiniz.
isteme konusunda da belki de babanız yanınızda olmadıgından dolayı sizin istemeyeceginizi düşünmüş olabilirler, sonuçta alt tarafı iki cümle yani, kurmaya üşenecek halleri yok yayine iş size düşüyor ona bunu açıkça anlatmanız gerekiyor. söz nişan düğün gibi özel günler her zaman kadınlar için daha özel olmuştur, bence erkek arkadaşınız bunun farkına varırsa siz çok daha rahat edersiniz ve sorunlar yaşamazsınız
Cevap yazan herkese teşekkür ederim.. Tanışma oldu ama hiç o konular konuşulmadı zaten sadece anneler tanıştı. O yüzden tekrar gelinip konuşulması lazım bu konunun hadi diyelim gelinmiyor aramaları gerekir. Onlar erkek arkadaşıma söylüyor o geliyor bana söylüyor bende anneme gidip şu gün söz olacakmış mı demelimiyim ? Bunda anormal bir şey yokmu bende anlamıyormuyum acaba.. Söz bohçası nişanla söz arası çoksa yapılıyor ama genel olarak yapılmamasından yana herkes bu yüzden duyulmaması çok normal.. Benim üzüldüğüm nokta sürekli ertelenmesi.. Birde zaten yüzük var isteme olmasın denmesi. Allahın emriyle istemek bu kadar zor mu yada önemsiz mi.. Erkek arkadaşıma dediğim bir şey yok zaten ki benim yanlış anlamışsınız aksine uğraşıyor da yazdım.. Benim kırılmam isteme amaçlı gelmek istemiyor olmaları ben anlatamadım sanırım kusura bakmayın =)
Evet anlamışsınız =) Bilmiyorum bana tuhaf geliyor isteme olmadan söze gelmeleri. Erkek arkadaşım para biriktiriyor o yüzden erteleniyor sürekli ona diyecek birşeyim asla yok olamaz da zaten.. Anlayacağını sanmıyorum bazı bayanlar bile köylü adeti diyebiliyorsa erkekler için ne derece önemi olabilir ki..
Canım bohça falan inan olması gereken şeyler ama çokta önemli değil..
Allah geçim wersin, ağız tadı wersin önemli olan bu..
Aracı olarak sözlünüzü kullanmalarıda saçma..
Madem anneler tanıştı, annesi rahatça aramalı söylemelii..
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz hala bu işler nasıl olur diye çözemediler arkadaşş...
Söz; adetlerimiz gereği kız ailesinden istendikten sonra takılan yüzüktür. Kimi tek taş takar kimi ince bir alyans. Siz söz ile nişanı karıştırıyor olmayasınız?
evet bende bunu anlayamıyorum madem böyle bir düşünceleri var en azından annemi aramalılar yanlışmı düşüncem onuda bilmiyorum
Evet anlamışsınız =) Bilmiyorum bana tuhaf geliyor isteme olmadan söze gelmeleri. Erkek arkadaşım para biriktiriyor o yüzden erteleniyor sürekli ona diyecek birşeyim asla yok olamaz da zaten.. Anlayacağını sanmıyorum bazı bayanlar bile köylü adeti diyebiliyorsa erkekler için ne derece önemi olabilir ki..
Karıştırmıyorum aksi bir şey söylemedim ki bende
İsteme-Söz-Nişanı ayrı yapmak ailelerin yani iki ailenin kararıdır canım benim, ama bende ayrı istemiyorum aileler tanıştığından, şuan istemediler ama bir sürü hazırlık içindesin mesela, istemeden söz tuhaf geliyor diyorsun ya, zaten birliktesin, benimkiler uzaklar gerçi de yakın olsalarda fikrim değişmezdi gereksiz teferruat geliyor. İsteme de ayrı uğraş, Söz de ayrı uğraş, Nişan da ayrıca bir daha uğraş. Bana düşünmesi bile yorucu ve zahmetli geliyor, tabii karar sizin.
E yukarda istemeden söze gelmeleri tuhaf demişsiniz. Zaten bu akşam istemeye gelen insan yarım saat sonra da söz takar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?