Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

bu kızların evlenırken biz hiçbirşey ıstemeyız diyipte sonra herseyı bana hıcbirşey yapmadı demelerıne sinir oluyorum..ınanın etrafımda kac tane var...bir degil ıkı deil...oglan tarafı ne olur bekleıyn bir oglumuz ış bulsun durumumuz yok...kız tarafları ısrarla yok gelın adı konsun....maddıyat onemlı degil diyıp sonrada o nıye olmadı bu niye olmadı...

Senin derdin sinav arefesi gelip kalmalari degil.. Zaten baska problemler de yasanmisti esinle ve ailesiyle alakali, simdi eski seyleri de dusunup kendini kuruyorsun.. Bu evliligi surdurmeye, hatta cocuk yapmaya bile karar verdiysen, "bize düğünde hic bi sey yapmadilar" diye eski mevzulari tutmayı birakacaksin..
Esinle ailenin arasi duzeldi mi?

Çok kindarmışsınız .. umarım gelecekte siz oğlunuza gittiğinizde gelininiz böyle düşünmez

Ya ben de başta abarttiginizi düşündüm ama tus'u duyunca anladım canım benim. Moralini bir de burada yazılanlarla bozma. Ben universite sınavında tm'den ilk 100e girmiş sonra da iş yaşamında hayvan gibi başarılar elde etmiş bir avukatım. Yine de hayatimda Tus'a çalışan arkadaşlarım gibi strese girdiğim bir dönem olmadı. Millet sevgilisini filan bırakıyor.

Aslında en güzeli senin bu durumu yalnız kalmak istemeni vs eşine ve ailesine tatlı bir dille aciklamandi ama soyleyememissin o da pasif agresyona dönüşmüş. Çok iyi anlayabiliyorum bazı insanlar böyle içine atarlar ve moralleri bozulur. Ama emin ol sana faydası yok bu yaklaşımın. Bir şekilde onların ne düşündüğünü takmayip bu durumları düşünmeyi 3 ay sonrasına erteleyeceksin ve ful konsantre her boş anda çalışacaksın. Rahatlamak için hava güzel bir 10 dakika yürüyüş vs. Sen deli gibi calisirsan zaten yanına yaklasamazlar. Onlar da yaşlı insanlar zaten anlamazlar. Belki kötü niyetleri bile yoktur yani ne anlayabilirler ki cahillikten bile olabilir. Sen takma önemli olan sonuç odaklı çözüm odaklı olmak. Sen elinden geleni yap her şeyin hayırlısı. Şimdiden sonucu düşünüp strese girme. Elinden geleni yap ve kazanamazsan da calistiklarin boşa gitmez yani canin sağ olsun. Bosuna anlamayacak yaşlı insanlara sinirlenme onlar için hiçbir şey fark etmeyecek ki. Sen kazanamazsan pişman olup uzulmeyecekler sonuçta. Eşin de tam anlamayacak. Bu işler böyle malesef. Sen şimdi kendi kendini üzmek yerine bir çay alıp deliler gibi çalış ve bu konuyu rafa kaldır. Kizacaksan da sınavdan sonra kizarsin. Şu an bunları düşünmenin 0 faydası var.

resmen saçmalamışsınız depresyondayım diyin bari milleti bahane etmeyin gören de yanımızda otur konuş diye zorluyorlar falan diyecek yazdığınıza göre yazıyorum kadın yemeğinizi yapıyormuş daha ne hazır yemek mi sizi sınava hazırlıyor.
ha birde sınavı kazanamazsanız kendi zekanızdan kazanamazsınız kaynana evde yemek yapıyor diye değil.

Canım o parmak günler önce basıldı.Konu sahibi insanlar soru sormasınlar filan diye ogretmen ligi isaretlemis ama doktormus
Tamam ama bir konusunda ikimizde memuruz demiş, konu sahibi KPSS olduğunu saklıyor bence.

Gitmedimi hala misafirlerin

Tamam ama bir konusunda ikimizde memuruz demiş, konu sahibi KPSS olduğunu saklıyor bence.

Bence TUS olmasa bu kadar strese girmez. Günde 10 saat filan çalışmaktan bahsediyor, hedeflediği puanı filan da yazmış. Doktor arkadaşım çok, konu sahibi bence de TUS'a girecek, o enerjiyi ta burdan aldım. Konu sahibi kötü niyetli bir kız değil sadece psikolojisi çok bozulmuş stresten. Bence bir de biz üzerine gitmeyelim ya. Cidden TUS'a girenin halini bizim anlamamız mümkün diil diye düşünüyorum. Geçen yıllarda zavallı bir kızcağız ölmüştü çok oturarak çalıştığı için beyninde atrofi mi ne olmuş. Bu kız da zaten çok yüksek puan hedeflemediği için 6 aylık bir çalışma programı yapmış ama kv kp gelince stres yapmış işte. Normal bence aslında...

Canım sadece gelmelerini problem etmiyor ki. Taaa konuyu bana altın takmadılar diye açmış baksana. Bu insandan ne beklenir ki o zaman? Altın para muhabbeti yapmamış olsa amenna ama...

Evet kayınvalide ve kayınpederi sevmiyorum ve aynı ortamda olmak bile beni aşırı derecede geriyor. İlk mesajı yazdığımda takı mevzusundan falan bahsettim ama aslında ek olarak aramızda geçmişte yaşanmış olan birtakım sorunlar da var ve beni bu şekilde kayınvalide kayınpeder sevmeyen biri haline getirdi, ego mevzusu değil yani. Kayınvalide özellikle beni oğluna hizmetçi aldığını sandı, oğlunun her işini ben yapacaktım o elini sürmeyecekti hiçbir şeye. Benim ailem de zaten beni oğluna hizmetçi olayım diye yetiştirmişti :) Kayınvalide beni her zaman eşimin yanında 2. sınıf insan olarak görmeye ve tatlı dillerle oğlunun işlerini yapmam konusunda yönlendirmeye çalıştı ilk yıllarda. Ben de birşey demezdim dinlerdim. Kayınvalide ve kayınpederin gözünde zaten oğlu kaf dağında, mükemmel, hiçbir yanlışı olmayan, herşeyin en doğrusunu en iyisini en mantıklısını bilen şefkatli iyi niyetli dünyadaki en mükemmel insan, herşeyin en iyisini oğlu hakeder, en zor iş onunkisidir, işte en çok yorulan odur. Oğlunu överken bir yandan da beni oğlunun seviyesinden aşağıda gördüğünü, geri plana atmaya çalıştığını hissettim. Oysa ki aslında benim eşimden daha iyi bir mesleğim var ve gelirim onunkinden çok daha yüksek. Bunu kesinlikle kendini beğenmişlik olarak algılamayın kızlar sadece durumu anlatmak için söylüyorum. Ben kesinlikle kendimi eşimden üstün görmem eşitiz her konuda. İşte kayınvalidenin bu düşüncelerini gördüğüm an ben de ona karşı değiştim.
Hani bahsettiğim hiçbir konuda yardımda bulunmayan o kayınvalide bana evdeki bütün ütüleri benim yapmam gerektiğini, oğlum olursa kayınpederimin ismini koymak zorunda olduğumu ve çocuk olursa ücretsiz izin almamamı çocuğa kendisinin bakacağını ben izin alırsam eşimin evi tek başına nasıl geçindireceğini de söyledi. İşte ben en çok buna kızıyorum. Hiçbir yardım etmezsin hiçbir emeğin geçmez ama istediğini yapsınlar ve lafın dinlensin istersin ooohhh ne ala memleket. Kendinde bu hakkı nasıl buluyor bu kadın bilmiyorum. Bu isteklerinin hepsine olumsuz cevap alınca tavır yapmayı da bildi ama çok da umurumdaydı :)

Onlar değil ama bu öfkeyle siz ertelersiniz herşeyi. Yemek bile yapıyormuş bu ne hırs bu ne kin? Siz onları istemiyorsunuz açık açık belli ve hırsınıza yenik düşüyorsunuz. Sınavı kaybederseniz bulmuşsunuz bile kurbanları onları suçlicaksınız. Halbuki sadece dersinize çalışsanız başka bişey düşünmeden hırslı ve kinli davranmazsanız kazanan siz olursunuz. Ama zor bu fesatlıkla!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…