Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Konı sahibinin konularından pek haberdar değilsiniz anladığım kadarıyla. Kendi annesi de zorla miras hakkından feragat etmesini isteyen paracı bir insan. Kayınvalidesi de bütün yemek işlerini vs yapıyormuş zaten. Kimsenin gel bizimle otur dediği yok zaten. Konu sahibi benim böreğimi ısıtmadı, kocam kalkınca koşa koşa kahvaltı hazırlıyor noktalarına takılıyor.

Size de uzun uzun yazıyorum çünkü gerçekten haksızlığa gelemiyorum. Evliyseniz siz de bilirsiniz evlilikte adalet çok önemlidir. Orası eşinin de evi. Kayınvalideler her yıl 20 gün kalırlarmış. Bunu baştan düşünüp kendi annesini de kayınvalidesini de sınav sonrasına atacaktı. Yoksa eşi de kendi annen gelince sorun yok benimkiler gelince mi sorun var der, haklı da olur. O ev kadının olduğu kadar erkeğin de evi.

Onceki konularini bilmiyorum ama bu konusunu okudum, bi insana bir kere sinir oldumu herseyi batmaya baslar ya, borek falan mevzu ondan bence, dogru demiyorum ama anliyorum bu konuda konu sahibini, evlilikte adalete ben de inaniyorum tabii ki taraflar esit olmali, ama ben hayatta da adalete inaniyorum yani buradaki cogu insan konu sahibinin is ve egitim hayatinda ne yasadigini, girecegi sinavin icerik ve zorlugunu, calisma tarzini bilmeden yargilamis direk, ayni yollardan gecmis biri olarak insanlarin onu anlayabilmesini diliyorum.
Ingilizcede bir atasozu var ‘benim ayakkabilarimi giymeden bilemezsin’ gibi, yani karsimizdaki insanla ayni yollari yurumeden bu kadar kolay yargilamasak keske

Yani sırf düğünde takı takmadılar ,hatta siz ellerine altını tutuşturdunuz diye bu kadar kinlenmeniz saçma ÜZGÜNÜM.
Ayrıca yılda 15-30 gün kalmışlar çok değil yani.Oğlunun evi.
Üstelik kadın yemeğinizi yapıp yardımcı olmaya çalışıyor.

Bize de böyle yapıldı geçti gitti ne yapalım yani.
Adam sırf benim içlenmem kaprisim veya dırdırım yüzünden ANNESİNDEN ,BaBASINDAN mı olsun ?
Atın efendim mazeretlerinizi geçin odanıza rahatınıza bakarak çalışın ....

Keşke şuan evde biri olsa da yemeklerimi yapsa, oğlumla ilgilense ben de sınava çalışabilsem. Konum var 1 ay önce karar verdim çalışmaya. Ev işi çocuk iş derken hevesimi kaybettim maalesef

Yalnız o sınav zeka ölçmüyor, biraz çalışmaya dayalı bir sınav.
Yazan: ÖSS de ilk 1000 e giren vaktinin öğrencisi, şimdinin öğretmeni(KPSS derecemi söylemeyeyim)
Öss de ilk 1000 e öğretmen lisesi mezunu olduğunuz için aldığınız ek 24 puanla mı girmiştiniz? Çünkü öss de ilk 1000 e girip öğretmenlik yazan pek olmaz da :)

Öss de ilk 1000 e öğretmen lisesi mezunu olduğunuz için aldığınız ek 24 puanla mı girmiştiniz? Çünkü öss de ilk 1000 e girip öğretmenlik yazan pek olmaz da :)
Öğretmen lisesi mezunu değilim. Eşit ağırlık çıkışlıydım, tıp, mühendislik filan yazamıyordum o zamanların şartlarından dolayı, hukuk da ben istemedim. Zaten hayalim matematikle ilgilenmekti, tek tercih ile girdim( vazgeçirmeye çok çalıştılar, heba etme puanını diye) ama biraz dikbaşlıydım o dönemler kimseyi dinlemedim. Öğretmenlik mezuniyetten sonra karar verdiğim bir şey ( yaşanan talihsizlikler, üniversitede dönen dolapları geç farketmem) pişman mıyım, asla. Yine olsa yine kimseyi dinlemezdim, belki baştan istemedim ama şu an mesleğimi hiçbir şeye değişmem.

Evet arkadaşım maddiyat önemli değil ama bu demek olmuyor ki yapılması gerekenlerin asgarisi de yapılmasın. Hem bizde öyle bir durum olmadı kayınvalide zaten ilk başlarda beni bilmediği için eşime kız bakıyormuş memlekette. Kayınvalidelerin kendi kredi borçları 1 sene önce bitti. Hiç de demiyor biz bu kıza düğünde hiçbir hediye veremedik de şimdi borç yokken bir hediye yapalım da verelim diye. Hemen eski arabalarını değiştirdiler yeniden borca girdiler. Bu arada ek olarak nişan döneminde o kayınvalide anneme gelip demişti ki şimdi çocuklar istemiyor ama onlar taşınınca eşyaları için ikimiz de 10-15 bin verelim eşyalarını alsınlar diye. Be kadın sen ne yaptın da gelip anneme eşya için sen de para ver diyebiliyorsun? Annem hiçbir cevap vermemiş bu yüzsüzlüklerine. Bir de anneme demişler ki bizde adet damada künye yapılır diye. Biz kız tarafı olarak şunu bunu istiyoruz yapın dememişken ve ne yaparlarsa kendileri bilirler diye söylemişken onlar ne cürettir ki kalkıp anneme damada künye yapın diyebiliyor. Annem de künye yapmadı saat yaptı eşime, bana da 3 bilezik taktılar. Bunu duyan görümce de inat olsun diye gidip kendisi eşime künye yapmış düğünde künye taktı. Ben o zamanlar tam anlamıyla onların yaptıklarını idrak edememişim ki iyi insanlar olduğunu düşünüyordum herşeye rağmen. Ha şu an mesela benim annem kendisi der taşınırken size yardım edeceğiz ne kadarsa yarısını vereceğiz biz diye, onlardansa çıt çıkmıyor artık eşya parasına yardım etme konusunda. Aslında o zamanlar eşime olan sevgimden bunlara pek takılmıyormuşum ama şu an yaşananları hatırladıkça vermediğim tepkilerime yanıyorum. Hani bizim kayınvalide ve kayınpeder öyle rahat insanlar ki bi de bu aşamada tüm sorumlulukları hep eşimin üstüne yıktılar. Ben küçük bir nişan yapmak istedim mesela. Kayınvalide annemle konuşurken diyor ki ama benim oğlumun parası yok nişan yapamayız biz nişan isterseniz oğlumun arabasını satması gerekecek diye. Hani yapacağın herşeyiyle 5-10 bin lira masraf en fazla erkek tarafı olarak. Onda bile kendilerini çekerek eşime sorumluluğu yüklediler. Eşim arabasını satmayı düşünüyordu zaten ama bunu duyunca annemin gönlü razı olmadı beni ikna etmişti nişan olmaması konusunda.

Kime anlatıyorsun ki derdini?Burada seni eleştirenler değil misafir etmeyi adını almıyorlardır ağızlarına ne sanıyorsun ki?...Boşver yaaa gerçekten misafirlik üç gündür daha fazlası sadaka olur kalınması uygun değildir...Konu maddiyat olsa eşimin ailesine kul köle olmam gerek sanırım nede olsa evlerinde oturuyoruz ama durum ortada önemli olan insanın elinden geleni yapması sevgi saygı hürmet bunları göremeyince insan üzülüyor sonrada kötü gelin sen oluyorsun boşveeer...

Sizin otobiyografinize öğretmen yazıp doktor olduğunuzu iddia ettiğiniz gibi mi?
Doktor olduğumu iddia etmiyorum doktorum zaten. Daha önce de söylediğim gibi insanların benim konularımı mesleğimi göz önüne alarak yorumlamalarını istemediğim için otobiyografide öğretmenim diye yazmıştım. O hariç söylediğim herşey doğrudur

O zaman tebrik ederim arkadaşım gerçekten güzel bir başarı. Mesleğini sevmen herşeyin çok ötesinde zaten. Burada kendimi beğenmiş gibi yazdığım bütün cümleler tamamen kişilerin yazdıklarına tepkidir, doktor olduğuna inanmıyorum şeklinde ithamları olanlara. Yoksa gerçek hayatta kesinlikle böyle bir kişiliğim yoktur, kendimi üstün zekalı falan görmem yani, keza bu konumdan önce doktor olduğumu konularımda bile söylemeye yanaşmamışımdır.

Mesleğini göz önüne alarak yorumluyorum, bir doktorun 5 10 bin lira için bu kadar dert yanmasini anlayamıyorum

Evet eşimle ailemin arası iyi şu anda bir sıkıntı yok. Eşim ailemle öyle ayda 1 falan telefonda anca konuşur ama kandil özel gün falan unutmaz. Eşimin ailesi de evlerindeyken ben de aynı şekilde onun ailesiyle telefonda ayda bir konuşurdum.

Mesleğini göz önüne alarak yorumluyorum, bir doktorun 5 10 bin lira için bu kadar dert yanmasini anlayamıyorum
Arkadaşım işte onu diyorum inan ki olay 5-10 bin lira olayı değil, ellerinden geleni yaptık gibi gösterip gerçek anlamda yapmamış olmalarıdır. Hani nişan yapmadık da bu süreçte de bayram kıyafeti hariç bir tane birşey alıp çeyizine koy gibisinden vermemiştir. Annemden düğünde damadına künye yapmasını isteyen kayınvalide, düğünde elinde takısı olmadan kalıvermişti. Düğünden 2 gün önce biz alıp eline verdik takısını.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten çok iyi moral verdiniz. Onlar geldiğinden beri bütün motivasyonum bozuldu ve şu an her zamankinin çeyreğini çalışıyor olsam da yine de vazgeçmedim çalışmaya devam ediyorum. Size de iş hayatınızda başarılar özel hayatınızda da mutluluklar dilerim. Çok sağolun.

İki oğlum var ve evlenince onları görememekten çok korkuyorum millet kafayı yemiş yirmi iki gün nedir ya 22 günde mi kazanacaktınız hiç mi merhamet YÖK siz yardıma gelmiş kadın yemek yapıyor si gidip odada sinirleniyorsunuz sizinde evladınız olacak

Allah aşkına okurken ben sinirlendim ne kadar tahammülsüz ne kadar olayı büyüten bir insansınız. İnsanlar zaten uzakta yaşıyormuş senede bir kere 20 gün idare edemiyor musunuz? Ayrıca yemeğini de yapıyormuş odana çekilip ders de çalışıyorsun daha ne yani napıyor bu insanlar size de batıyor yazık ya. 22 günle mi.kazanacaksınız sınavı ki.size ders çalıştırmıyor değiller hiç olmazsa kocanızın boğazından sıcak yemek geçiyor onlar ordayken.

Sınava girecekseniz çok önceden çalışmaya başlamış olman lazım zaten değil mi 3 ay kala telaş yapmazsın. Sınavın var diye onca zaman dışarıdan mı yiyecektiniz ne kadar saçma. Planlı çalışın son zamana sıkışmayın yani sınav falan bahane..Eşinizde sizin aileniz gelince öyle yapsın o zaman zaten tüm gün iştesiniz akşamdan akşama bile dayanamıyorsunuz o ev sadece sizin değil eşinizinde ev bir de sizin için kredi.çektilerse neden keyfi.harcasınlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…