- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.182
- 158
- Konu Sahibi kediii1506
-
Eşimi aramışlar söylemişler eşim de bana söyledi bir hafta 10 günlüğüne gelmek istiyorlar diye. Benim annem de 5-6 ay önce gelmişti bize o yüzden bişey diyemedim. E bide zaten 1 hafta 10 gün kalacakmış kısa kalacaklar nasıl olsa diye düşündüm. Ama şimdi kalktı 22 gün için bile ne erken ne geç şeklinde bir yorum yaptı kayınpeder. Ben de kendimi 10 gün 2 hafta şeklinde ayarlamıştım sinirlerim iyice bozuldu günü uzatıp bir de geç değil diye yorumuna. İlk önce 5-6 gün sonrası için bilet bakıldı aaaa o erken olur daha geç bilet yok mu diye bir tepki verdi bildiğin içimden delirdim o anSınava hazırlık sürecinde evde yalnız olmak istemeniz gayet normal,bu konuda anlayabiliyorum sizi.
Ancak bu insanlar size cat kapimi geldi?
Gelmeden önce haber vermediler mi?
Size haber verdiler ise neden "anne sınavım geçsin;hem sizi istediğim gibi ağırlayamam hem ben istediğim gibi çalışamam.sinavdab sonra buyrun gelin" demediniz?
Eşinize haber verdiler ise eşiniz size neden danışmadı?
Burada yanlış kişilere sinirleniyorsunuz.
Oğlunun evine yılda 20 gün kalmaya gelen kv ve kp degil;
kkendinize ya da eşinize sinirlenmelisiniz,kendi hayatınızı,onceliklerinizi ve sınırlarınızı koruyamadığınız için.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Kütüphane olsa koşa koşa gideceğim emin olun ama maalesef ki yokIlk mesajdan TUSa girecegini anlamistim, bence burda kimseye derdini anlatmaya kalkma cunku TUSa giren anlar ancak halinden, son gunlerin aylarin onemini, sana tek tavsiyem kazanmadan asla cocuk yapma cocukla olmuyor cunku hatta kazaninca bolume git seveceginden emin olursan dusun cunku cok insan bolumu, klinigi sevmeyip tekrar giriyor sinava.
Calismanda ve sinavda basarilar diliyorum, kimseye kulak asma, aksamlari calisabilecegin kutuphane falan yok mu yakinlarda?
O konu geçmişte yaşanmış bir konu evet ama annemler eşimle 2 sene önce barıştı. Annem 5-6 ay önce geldi ve eşim anneme karşı gayet iyi davrandı herhangi bir sıkıntı yoktu. Bı yüzden şimdi gelirken gelmesinler diyemedim eşime de. Hem bir hafta 10 günlüğüne geleceğiz demişler bişey olmaz diye düşünmüştüm. Şimdi kalkmış 22 gün için bile geç değil iyi diyorlar. Kendimi bir hafta 10 gün kalacaklar diye planlamıştım ben oysa ki. 22 günü duyunca çıldırdım içimden.O zaman eşine atar yapsın
Bu konuda eşini gayet anlayışlı bir koca olarak anlatmış, yemek yaptırmıyo vs,takı ayrıntısını verene kadar o ayrıntıyı verseydi benim annemler geldiğinde eşim böyle böyle yaptı deseydi
O konu geçmişte yaşanmış bir konu evet ama annemler eşimle 2 sene önce barıştı. Annem 5-6 ay önce geldi ve eşim anneme karşı gayet iyi davrandı herhangi bir sıkıntı yoktu. Bı yüzden şimdi gelirken gelmesinler diyemedim eşime de. Hem bir hafta 10 günlüğüne geleceğiz demişler bişey olmaz diye düşünmüştüm. Şimdi kalkmış 22 gün için bile geç değil iyi diyorlar. Kendimi bir hafta 10 gün kalacaklar diye planlamıştım ben oysa ki. 22 günü duyunca çıldırdım içimden.
Ders çalışmak için kalktım zaten herkes uyuyo şu an. Oturuyorum ama bunları düşünmekten kendimi alamıyorum dersime de odaklanamıyorum. Benim kendilerini pek istemediğimi hissettirdiğimi düşünüyorum ancak nasıl bu kadar yüzsüzlük edip uzun kalabiliyorlar anlamıyorum. Sinirimden çalışamıyorum yaaBen zaten o konuya takılmadım @Sailor Saturn yazınca bikac kelam ettim
Bak hala çalışabilirsin burda vaktini harcama derim naçizane
keskin sirke ,küpüne zararçekiliyormuş ama sinirden çalışamıyormuş..
uzun misafirliklere bende karşıyım ancak şu durumda kendinizi düğünde birşey takmadılar diye kurmanın alemi yok.
nişanı zaten kız tarafı yapar ona niye düşünüp düşünüp sinirleniyorsunuz anlamadım.
çekilin odanıza ders çalışın bu kadar.
5 senedir sınava çalışmıyorum, 4-5 ay az çalıştım ciddi anlamda çalışmaya da 2-3 ay önce başladım. İstediğim gibi çalışabilsem kazanma umudum vardı evet. 6 aylık ciddi bir çalışmanın 22 gününün gasp edilmesi büyük bir sıkıntı benim için. 12 dersimin 2 tanesini bu süreçte bitirebilecekken bitiremeyeceğim. Sınavın %15-20 lik kısmı belki de sınavı kazanıp kazanamamama etki edecek. Bu yüzden çok sinirliyim 6-7 aydır bir emek veriyorum gelip herşeyin içine ettiler sağolsunlar.Evlenene kadar yumurta bile kirmayip
Evlendikten sonra 5 sene daha calisip
Yemek bile yapmadan haldir huldur calisilan
Ama bir turlu kazanilamayan sinav nedir yahu
Dusunsene 85 kere sinava girip kazanamiyorsun
Kv 20 gun kaldi diye butun ihale ona kaliyor
5 senedir sınava çalışmıyorum, 4-5 ay az çalıştım ciddi anlamda çalışmaya da 2-3 ay önce başladım. İstediğim gibi çalışabilsem kazanma umudum vardı evet. 6 aylık ciddi bir çalışmanın 22 gününün gasp edilmesi büyük bir sıkıntı benim için. 12 dersimin 2 tanesini bu süreçte bitirebilecekken bitiremeyeceğim. Sınavın %15-20 lik kısmı belki de sınavı kazanıp kazanamamama etki edecek. Bu yüzden çok sinirliyim 6-7 aydır bir emek veriyorum gelip herşeyin içine ettiler sağolsunlar.
Aynen ya bizmkilerde cok onemsemizlerdi demekki böyle bir ortamda çalışsam kesin tıp kazanırdım kesin yaniÇevreniz hiç doğru seyler yapmamış, siz doğru yaptıklarını sanıyorsunuz :)
Stadyumda bile ders çalışabilirim. Birden fazla iş aynı anda yapabilirim, dikkatim kolay kolay dağılmaz, canım istiyorsa 1 aylık müfredatı 1 haftada bitiririm. Hep başarılı bir öğrenciydim.
Lisede benden çok daha başarılı, çok daha iyi yerleri kazanması kesin gözüyle bakılan bir arkadaşımla aynı okulda sınava girdik.
Ve o gün okulum çevresinde bir olay çıktı, sınavın yaklaşık 1 buçuk saati dışarıdan sürekli sesler geldi. Ama öyle böyle değil. Bir de kapıda bekleyen aileler dahil olunca olay büyüdü vs.
Sonuç? sizin gibi misafir kabul etmeyen, komşuları 1 yıl sessizliğe mahkum eden bir aileye sahip arkadaş çuvalladı.
Ve işin garibi ne zaman aileme ama arkadaşlarımın aileleri hiç misafir çağırmıyor vs desem, babamın bugün Prof olan bir arkadaşını örnek gösterdiler, otogarda otobüs yıkayarak ve orada uyuyarak tıp fakültesini kazandı ve bitirdi diye.
İçeride kayınvalide oturuyor diye ders çalışmamak ben kazanamayacağım ve kendime bir bahane buldum demek.
Tusta hedefim çok yüksek bir puan değil. 4-5 ay az çalıştım son 2 aydır da ciddi şekilde çalışıyordum ta ki onlar gelip çalışmamı baltalayana kadar. Ben 6 ayda bütün derslerimi bitirip üstüne 1 tekrar atabilecek şekilde planlamıştım çalışmamı ve bu bana yetecekti büyük ihtimalle. Şimdi 22 günlük kayıp benim için 12 dersten 2 sini bırakmak demek. Bu da sınavı kazanmamı etkileyebilecek maalesef. 23 Nisan 1 Mayısta işe gitmeyeceğim iyice çalışırım artık diye düşünürken bütün planım bozuldu. Bunları düşündükçe iyice çileden çıkıyorumyanlış anlamayın da tıpta uzmanlık sınavına,son birkaç ayda hazırlanıldığını ilk defa sizden .duyuyorum.şimdiye kadar ,bütün konuları yalayıp yutmuş olmanız lazımdı.sizin ki,bütün sene yatıp,son gün sınavım var ,çalışmam lazım diyen,lise öğrencileri gibi olmuş.
Hadi kaynanayi pastırmayı geçtim evlenmeden önce ailesinin evinde çok guzel çalışma imkanin varmış eee niye halen kazanamadınz acabaValla oynayamayan gelin yerim dar dermis
Saat olmus 12 .
Siz anca kalkmissiniz sinava calisicam diye
Sizin iciniz rahatsa tum ustume duseni yaptim ama kv bana soguk borek verdi
Yok pastirmaliyi ogluna yedirdi bla bla bla diye sinava calisamadim
Ok .o zaman ne diyelim haklisiniz ...
Gecmis olsun ..
Kahrolsun bu kaynanalar ..
Saat 4 te yattım evet anca kalktım ama derse otursam bile çalışamıyorum benim şu an derdim bu. Hayatınızda hiç sınava hazırlanmak nedir biliyor musunuz?Valla oynayamayan gelin yerim dar dermis
Saat olmus 12 .
Siz anca kalkmissiniz sinava calisicam diye
Sizin iciniz rahatsa tum ustume duseni yaptim ama kv bana soguk borek verdi
Yok pastirmaliyi ogluna yedirdi bla bla bla diye sinava calisamadim
Ok .o zaman ne diyelim haklisiniz ...
Gecmis olsun ..
Kahrolsun bu kaynanalar ..
Tusa çalışmaya 5-6 ay önce başladım ve çalışmamı 2 aydır hızlandırdım. 5 yıl önce evlendim ve bazı sebeplerden ötürü bulunduğumuz ilde kalmamız gerekiyordu o yüzden tus kazanıp başka ile gidemeyeceğim için daha önce çalışmadım. 3 ay sonraki tusa hazırlanmak için 5-6 ay önce başladım zaten. Yani hedefim 3 ay sonraki tustu. Ama sayelerinde kaybım büyük ve çalışamıyorum.Hadi kaynanayi pastırmayı geçtim evlenmeden önce ailesinin evinde çok guzel çalışma imkanin varmış eee niye halen kazanamadınz acaba
Saat 4 te yattım evet anca kalktım ama derse otursam bile çalışamıyorum benim şu an derdim bu. Hayatınızda hiç sınava hazırlanmak nedir biliyor musunuz?
En yakinimdan örnek vereyim eşim acilde 1 gün arayla 24 saat nöbet tuttu aylarca doktor olmadığından çoğu tusu kazanıp gittiğinden kitapları hep yanındaydı hasta olmadığında ders çalışırdı arkadaşlarıyla mesaiyi paylaşıp aralarda ders çalışırdı gece 2 den sonra hastane de uyumayp ders çalışırdı nöbetten çıkar 3 4 saat uyuyp ders çalışırdı normal aktivitelrinide yapardı yemekte yapardı ben nöbetteyken vs vs en sonunds kazandi gtti diğer acildeki arkadaşlarda öyle çalışmak isteyen her türlü kargaşa da çalışıyor yaniTusa çalışmaya 5-6 ay önce başladım ve çalışmamı 2 aydır hızlandırdım. 5 yıl önce evlendim ve bazı sebeplerden ötürü bulunduğumuz ilde kalmamız gerekiyordu o yüzden tus kazanıp başka ile gidemeyeceğim için daha önce çalışmadım. 3 ay sonraki tusa hazırlanmak için 5-6 ay önce başladım zaten. Yani hedefim 3 ay sonraki tustu. Ama sayelerinde kaybım büyük ve çalışamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?