- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.385
- 73
- Konu Sahibi kediii1506
-
5 senedir sınava çalışmıyorum, 4-5 ay az çalıştım ciddi anlamda çalışmaya da 2-3 ay önce başladım. İstediğim gibi çalışabilsem kazanma umudum vardı evet. 6 aylık ciddi bir çalışmanın 22 gününün gasp edilmesi büyük bir sıkıntı benim için. 12 dersimin 2 tanesini bu süreçte bitirebilecekken bitiremeyeceğim. Sınavın %15-20 lik kısmı belki de sınavı kazanıp kazanamamama etki edecek. Bu yüzden çok sinirliyim 6-7 aydır bir emek veriyorum gelip herşeyin içine ettiler sağolsunlar.
Yahu kulagina kulaklik tak oyle calis birak kiyametmi kopuyo ne oluyosa olsun bak sen kendini onemseyeceksin suan o yaptigin hirs senin hayatina mâl olacak rica ediyorum umursamayin birakin kayinvalideniz oglusuna ne hazirliyosa ne yediriyosa yedirsin siz dersinize odaklanin eger isterseniz basarirsiniz yeterki kafaniza koyunEvet gelmeleri haklarıdır o yüzden ses çıkarmadım gelme isteklerine ama evde sınava hazırlanan biri varken uzun süre kalmak ve bir odada ders çalışan varken öteki odada kahkahalar atmak hakları değil diye düşünüyorum.
6 sene önce mezun oldum. Sınava 1 kere öylesine girdim. Sıradaki yani 3 ay sonraki sınava da ciddi şekilde hazırlanıyorum. Bu sınav için de çalışmaya 5-6 ay önce başladım asıl.4 5 senedir sınavaçalışmıyorum derken?
Sen ne zaman mezun oldun bu kaçıncı girişin anlamadım ben
Onları sevmiyorum ve aynı evde olmak bile sinirlerimi bozuyor. Herşeye rağmen yüzsüzlük yapıp uzun kalmalarına kızıyorum. Kafamı boşaltamıyorum bu yüzden de çalışamıyorum. Hani gürültü değil benim için asıl problem huzurlu değilim kafama takıyorum herşeyi ve çalışamıyorumYahu kulagina kulaklik tak oyle calis birak kiyametmi kopuyo ne oluyosa olsun bak sen kendini onemseyeceksin suan o yaptigin hirs senin hayatina mâl olacak rica ediyorum umursamayin birakin kayinvalideniz oglusuna ne hazirliyosa ne yediriyosa yedirsin siz dersinize odaklanin eger isterseniz basarirsiniz yeterki kafaniza koyun
keşke sen de sadece başlıkları değil de içeriğini okusaydın da kocanın orada ne kadar haklı olduğunu görseydin.Bu kadının açtığı konuları biriniz akıl edip okudu mu? Eşi bu kadının annesiyle görüşmüyormuş annesi evlerine kalmaya geldiğinde görmezden gelmiş kadını. Bu kadın eşinden rica ettiği halde evine gelen KARISININ ANNESİNİ gram önemsememiş. Tek anne baba adamda var değil mi?
6 sene önce mezun oldum. Sınava 1 kere öylesine girdim. Sıradaki yani 3 ay sonraki sınava da ciddi şekilde hazırlanıyorum. Bu sınav için de çalışmaya 5-6 ay önce başladım asıl.
Niye yüzsüzlük olsun? Orası sizin olduğu kadar oğullarının da evi. Zaten sizin gül cemaliniz için gelmediklerini biliyorsunuz. Bütün siniriniz 2. planda olmak. Eşiniz ailesine bileti erkene alın demiyor, çünkü onları önemsiyor. 5 sene önceki altın meselesini kafasına takmıyor. Kayınvalide oğluna yemek yapmaktan memnun. Oğlu yaptığı yemekten memnun. Yüzsüzlük bir durum yok burada. Onlar halinden memnun sizi de görmezden geliyorlar.Onları sevmiyorum ve aynı evde olmak bile sinirlerimi bozuyor. Herşeye rağmen yüzsüzlük yapıp uzun kalmalarına kızıyorum. Kafamı boşaltamıyorum bu yüzden de çalışamıyorum. Hani gürültü değil benim için asıl problem huzurlu değilim kafama takıyorum herşeyi ve çalışamıyorum
Saat 4 te yattım evet anca kalktım ama derse otursam bile çalışamıyorum benim şu an derdim bu. Hayatınızda hiç sınava hazırlanmak nedir biliyor musunuz?
Eşimi aramışlar söylemişler eşim de bana söyledi bir hafta 10 günlüğüne gelmek istiyorlar diye. Benim annem de 5-6 ay önce gelmişti bize o yüzden bişey diyemedim. E bide zaten 1 hafta 10 gün kalacakmış kısa kalacaklar nasıl olsa diye düşündüm. Ama şimdi kalktı 22 gün için bile ne erken ne geç şeklinde bir yorum yaptı kayınpeder. Ben de kendimi 10 gün 2 hafta şeklinde ayarlamıştım sinirlerim iyice bozuldu günü uzatıp bir de geç değil diye yorumuna. İlk önce 5-6 gün sonrası için bilet bakıldı aaaa o erken olur daha geç bilet yok mu diye bir tepki verdi bildiğin içimden delirdim o an
eşimle ilk görüştüğümüz zamanlarda ailem eşimi istemedi
nikah öncesi annem benden kendi oturduğu evlerinden miras hakkı almamam ve hakkımı kardeşime bırakmam için imza atmamı istediğini belirtti. bana da evin yarısı değerinde bir para vereceğini söyledi ve imzayı atmazsan nikahına da düğününe de gelmem deyip beni tehdit etti.
ailem paraya düşkündür, eşim de tam tersi para muhabbetlerini sevmez.
evliliğimin 1. yılında annem bize kalmaya geldi 2-3 haftalık.
eşim işe gidince annem şu miras konusunu yeniden dile getirdi imza atıcak mısın diye. annemin ben tamam dememe rağmen bu şekilde ısrarcı oluşu da canımı çok sıktı ve yine annemle kavga ettik.
eşim işe gittiğinde de hep arkasından konuştu ve eşimin haketmediği ithamlarda bulunup tartışmaya devam etti benimle.
anneme kahvaltı edelim dedim istemedi tersledi beni yine. dışarı çıkalım dışarda bişeyler yiyelim dedim yine istemedi.
5 dakikaya giyinip geliyorum dedi ve ben de çıktım anneme söyledim bunu. annem de iyice sinirlenmişti söyle gelmesin o istemiyorum onu götür bırak beni otogara hadi dedi ve tekrar kapı önünde kavga ettik annemle. sonra içeri gidip eşime sen gelme ben annemi bırakıcam deyince şaşırdı ve tamam dedi. sonrasında ise küstüler birbirine. annem yatak odasından neden hemen çıkmadı diye eşime küstü.
2 ay kadar önce de eşimin amcası vefat etti. annem de baş sağlığı dilemek için aramadı eşimi.
anneme kıyamıyorum ama bi yandan da kızıyorum yaptıklarına.
O anneme geri dönüş yapmazsa ben de bundan sonra onun ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum. Haksızlık görüyorum bunu çünkü.
Böyle art niyetli davranırsan kazanamassın sınavı. Evlenirken yapılan fedakarlıkları, eşini sevdiğin için yapmadınmı? Şimdi neden kinleniyorsun.Kızlar iyi akşamlar. Çok sinirliyim şu an. Kendimi zor tutuyorum. 10 gündür kayınvalide ile kayınpeder bizde. İkisini de hiç sevmiyorum birarada olmaya bile tahammül edemiyorum her hareketleri batıyor bana resmen. 5 senelik evliyim evlenirken eşimin ailesinin beş kuruş faydası olmadı bize. Hatta düğün için 10 bin lira kredi çekmişler keyiflerine göre harcayıp takı bile yapamamış insanlar. Onların takılarını da biz yapıp ellerine verdik onlar taktı. Paramız yok deyip nişanda takı takmamak için nişan yapmak istemediler. Eşimi sevdiğim için ilk zamanlar anlayışlı davrandım görmezden geldim bunları ama evlendikten sonra bunları düşündükçe sinir oldum. Memlekete çok uzakta oturuyoruz. Onun için yılda bir gelir kayınvalide ile kayınpeder. Gelince de 1 aya yakın kalıyorlar. Benim de 3 ay sonra önemli bir sınavım var. Zaten sabah 8 akşam 5 işte çalışıyorum akşamları ders çalışabiliyorum bir tek. Eşim anlayışlı bir insan yemekleri dışardan getirirdi yemek yaparken vakit kaybetmeyeyim diye. Sınava kadar anca yetiştirebilecektim derslerimi ki onlar gelince bütün çalışmalarım sekteye uğradı maalesef. Ders çalışmak için odama geçsem bile sinirimden hiç ders çalışamıyorum. Sınava 3 ay kala komple 1 ayım boşa gidiyor. Hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. En geç bir hafta sonra giderler belki diye umut ederken 12 gün sonra gitmeye karar verip bilet alındı bugün. 22 gün kalmış olacaklar ve kayınpeder hala diyorki ne erken ne geç tam vakti olacak diye :) Yani kısacası 3 ay sonraki sınavım ellerimden kayıp gidiyor göz göre göre. Çok ama çok üzülüyorum. Elim kolum bağlı. Kayınvalide de dışardan yemek yediğimizi bilmiyordu ve şu an yemekleri kendi yaptığı için ders çalışmam için bana yardımcı olduğunu sanıyor bir de. Çaresizce bir dahaki sınava hazırlanmak zorunda kalacağım bu gidişle maalesef. Oysa ki ben bu sınavı kazanmak için çocuk planlarımı erteledim sınavı kazandığım gibi çocuk istiyorum Allah nasip ederse. Yani bu durumda hem sınavımı hem çocuk hayallerimi 9 ay sonraya ertelemek zorunda kalıyorum. Çok istiyordum ama ben 3 ay sonraki sınavı kazanmayı çok ama çok istiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?