Yahu kardeşler doğru düzgün anlaşamıyor bi miras konusu çıksa birbirini vuruyor sen görümcelerin sevmesinden bahsediyorsun.Kızlar elim ayagım titriyor. Bugün markete giderken telefonum evdeydi bilerek ses kaydını açık bıraktım görümcem oğluma bakacaktı(2 aylık) neyse biz çıktıktan 2 dk sonra diğer görümcem geliyor bir baslıyolar saydırmaya anlatamam, bana birşey Al demişti bende alırım felan dedim ki aldımda. Arkamdan diyor o bi b*k mu alır gııı. Şu evin pisliğine bak mikrop insan. Ağza alınmayacak ne küfürler. Daha yarısını dinlemedim bu ilk 15 dakikası. . Telefonumun şifresini filan açmaya calışmılar öbürü ordan diyor o anlar elleme şunun telefonuna vs.
Daha ettikleri küfürleri yazmaya dilim varmaz. Hatta biara diyor telefonuda burda ses fln kaydeder . Hemen kıvırıyor yooo ne olcak evi topladım kaydetse nolcak vs vs . Ki kızlar yüzüme okadar iyiler ki görseniz öz kardeşim gibiydiler. Hele o mikrop vs diyen bana herkesten yakındı. Yüzüme çok iyiler ama arkamdan neler konusuyolar merak ettim ki süphemde haklıymışım.
Kızlar ben napıcam şimdi yüzleşsem nasıl yüzleşeceğim? Altlı üstlüyüz. Her dk gelirler yanıma. 2 yaşında kızımda var gerek o gerek başka her türlü yardımı yapıyolardı gerektiğinde. Nasıl bu laflari söyleyebildiler aklım almadı.
Eşime söylemeyi düşünüyorum şuan ne yapıcam bilemiyorum kızlar
Bu maddeyi paylaştığınız iyi oldu, cezası hiçte az değil..Kişiler yakınları hakkında suç duyurusunda bulunurlar ya da bulunmazlar, kendi bilecekleri iş. Ancak ayrıntı dediğiniz şey bakın Türk Ceza Kanununda nasıl düzenlenmiş;
“Madde 133- (1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Yargı makamları önlerine gelen olayda eylemin suç teşkil edip etmediğini incelemek durumundadırlar. Mahkeme kararlarını incelerseniz eşler arasındaki meselelerde bile cezaya hükmedildiğini görebilirsiniz.
Anlatamıyorum galiba. Ses kaydı alınmasının ceza olmadığını mı iddia ediyorum ben? Bu ülkede taciz/tecavüz olaylarında bile verilen cezalar malumken basit bir görümce çekiştirmesine sırf kendi evinde ses kaydı aldı diye -ki şüphelerinde haksız olmadığı da ortada- bebekli kadına beş yıl hapis cezası verilecekse dükkanı kapatalım tamamen. Gerçekçi olalım diyorum ben. Bu konuda ses kaydından daha ayıp ve çirkin bir durum var.Kişiler yakınları hakkında suç duyurusunda bulunurlar ya da bulunmazlar, kendi bilecekleri iş. Ancak ayrıntı dediğiniz şey bakın Türk Ceza Kanununda nasıl düzenlenmiş;
“Madde 133- (1) Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Yargı makamları önlerine gelen olayda eylemin suç teşkil edip etmediğini incelemek durumundadırlar. Mahkeme kararlarını incelerseniz eşler arasındaki meselelerde bile cezaya hükmedildiğini görebilirsiniz.
Yalnız gorumcenin biride tahmin etmiş ses kaydı alabileceğini söylemiş.Anlatamıyorum galiba. Ses kaydı alınmasının ceza olmadığını mı iddia ediyorum ben? Bu ülkede taciz/tecavüz olaylarında bile verilen cezalar malumken basit bir görümce çekiştirmesine sırf kendi evinde ses kaydı aldı diye -ki şüphelerinde haksız olmadığı da ortada- bebekli kadına beş yıl hapis cezası verilecekse dükkanı kapatalım tamamen. Gerçekçi olalım diyorum ben. Bu konuda ses kaydından daha ayıp ve çirkin bir durum var.
Samimiyetsiz ilişkilerin akıbeti işte...Yalnız gorumcenin biride tahmin etmiş ses kaydı alabileceğini söylemiş.
Onlarda demesin tahmin ettik o yüzden konuştuk diye ?
Der mı derler .
İki tarafta gayet birbirini çözdüğü halde gerekeni yapıp neden mesafe koyamamislar bunu anlayamadım.
Derler mi derlerYalnız gorumcenin biride tahmin etmiş ses kaydı alabileceğini söylemiş.
Onlarda demesin tahmin ettik o yüzden konuştuk diye ?
Der mı derler .
İki tarafta gayet birbirini çözdüğü halde gerekeni yapıp neden mesafe koyamamislar bunu anlayamadım.
Anlatamıyorum galiba. Ses kaydı alınmasının ceza olmadığını mı iddia ediyorum ben? Bu ülkede taciz/tecavüz olaylarında bile verilen cezalar malumken basit bir görümce çekiştirmesine sırf kendi evinde ses kaydı aldı diye -ki şüphelerinde haksız olmadığı da ortada- bebekli kadına beş yıl hapis cezası verilecekse dükkanı kapatalım tamamen. Gerçekçi olalım diyorum ben. Bu konuda ses kaydından daha ayıp ve çirkin bir durum var.
Bu söylediklerinizin hepsi bizde var aslında. Kardeşlerini koruması vs.bir de öğrenince ne yapacağınıza iyice karar vereceğiniz şeyleri araştırın
eşle aldatma konularıda öyle kadın öğrenmek için çırpınıp duruyor
sonra öğreniyor ne yapacağını bilmez halde dönüp adamla aynı evde oturmaya devam ediyor o hesap
mesela burada konu sahibi taşınmak istiyor olsa eşi yanaşmasa yaptığını anlarım
veya her durumda eşi kardeşlerini koruyordur buyur koruduğun kardeşlerin demek için yaparsın
şu durumda her şeyi öğrenip yüzyüze gelinince daha kötü olacak
Bence herkes her şeyin farkında, hiçkimsenin durduk yere forumdan herhangi birinin gazına gelip ses kaydı alacağını sanmam. Caydırıcılık açısından söylediğiniz gibi yerinde bir ceza, evet özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş, ancak bu maddenin “bu konuda” çok da işlevsellik kazanacağını düşünmüyorum. Çünkü amaç ve sonuç belli.Burada yaptığınız yorum ile belki başkalarının da aynı eylemi işlemeleri için cesaret vereceksiniz.
Daha bu elde edilen bilgilerin şantaj malzemesi olarak kullanılabilmesi var o apayrı konuBir sürü insanın okuduğu bir forumda hukuki konularda yorum yaparken daha dikkatli olalım diyorum, ben de.
Cezaların; bir işlevi de caydırıcılıktır. Burada yaptığınız yorum ile belki başkalarının da aynı eylemi işlemeleri için cesaret vereceksiniz.
Ayrıca şahsi düşüncem ses kaydı almanın da söylenenler kadar ayıp ve çirkin olduğu. Görümcelerin konu sahibi hakkında değil de kendi özel hayatları hakkında konuşma ihtimalleri de vardı. Siz bir yakınınızın konuşmanızı kaydetmesini ve o sırada çok özel bir bilginizi edinmesini ister miydiniz? Bu eylemi suç olarak nitelendirirken korunmak istenen işte tam da budur.
Dinledi mi eşin?Bu söylediklerinizin hepsi bizde var aslında. Kardeşlerini koruması vs.
Demekki siz gelinin görümcenin kayınvalidenin vs vs birbiri arkasından "g*tüne çomak s*kmak" gibi konuşmaları doğal ve olağan buluyorsunuz :/Allah aşkına gelininin görümcesinin kaynanasının arkasından konuşmayan mı var? Kardeş gibiyiz anne kız gibiyiz filan bunlar bana samimi gelmiyor. Her zaman bir açık aranır. Sen onlara hep el kızı oluyorsun yüzüne ne kadar gülseler de. Kv benim için kayınvalidedir dünya iyisi olsa anne değildir. Kızı görümcedir kardeş gibi değildir olamam da. Hiç kendimi de kandıramam yüzüme gülüyorlar diye. Ses kaydı alarak merakını gidermişsin e zaten böyle bir şey bekliyordun ki kaydettin. Daha da huzurunu bozmak istiyorsan yüzlerine vur ama ne değişecek? Yaptığın şey yanlış üste çıkacaklar. Eşine söylüyorsan söyle bundan sonra mesafe koyarsın niye mesafe koyduğunu bilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?