Sinirden elim ayagın titriyor. Ses kaydı

Yahu kardeşler doğru düzgün anlaşamıyor bi miras konusu çıksa birbirini vuruyor sen görümcelerin sevmesinden bahsediyorsun.

Unutma kimse kimseyi şu zamanda sevmiyor gerçek anlamda. Herkes kendisine yaptığın iyilik kadar iyidir.

Bu maddeyi paylaştığınız iyi oldu, cezası hiçte az değil..

Anlatamıyorum galiba. Ses kaydı alınmasının ceza olmadığını mı iddia ediyorum ben? Bu ülkede taciz/tecavüz olaylarında bile verilen cezalar malumken basit bir görümce çekiştirmesine sırf kendi evinde ses kaydı aldı diye -ki şüphelerinde haksız olmadığı da ortada- bebekli kadına beş yıl hapis cezası verilecekse dükkanı kapatalım tamamen. Gerçekçi olalım diyorum ben. Bu konuda ses kaydından daha ayıp ve çirkin bir durum var.

Yalnız gorumcenin biride tahmin etmiş ses kaydı alabileceğini söylemiş.
Onlarda demesin tahmin ettik o yüzden konuştuk diye ?
Der mı derler .
İki tarafta gayet birbirini çözdüğü halde gerekeni yapıp neden mesafe koyamamislar bunu anlayamadım.

Arkamızdan konuşulanları bilseydik yüzüne bakacağımız insan kalmazdı bu dünyada.

Bence sen Bihter'in Matmazel 'e yaptığı gibi yap:
"Tabi siz her bakımdan yetersiz gördüğünüz kadının evinin mikrop olmasına şiddetle karşısınız ama" falan de. . Anlar onlar

Dedikodu suç değil ama ortam dinlemesi yapmak suç.
Sevmiyorsanız görüşmeyin. Ama insanlara böyle tuzaklar da kurmayın.
Benim de arkamdan muhakkak konuşuyorlardır. Açıkçası hic umrumda olmadı.
Yüzüme karşı iyiler, mesafeli ilişki yurutuyoruz bence Sorun yok.
Arkamdan konuşulanı ispatlamak hic aklımdan geçmedi.
Gereksiz şeyler yapmışsınız, şimdi sussanız zor, susmasanız suç.

Ses kaydı alacak kadar şüphen varsa muhakkak mideni bulandiracak seyler yasamissindir,ama yasamiskrmde yakindik demen doğru degil.degilmişsiniz.
telefonun ses kaydını acarken ne duycaginizi biliyor olmalısınız.
Onlarla yuzlesmeyi göze almış olmalısınız.
Bence sizde onları sevmiyorsunuz yoksa ses kaydı almazdiniz.
ben her iki taraf içinde üzüldüm.
ses kaydı alacak kadar güvensiz olan size
arkamızdan konuşacak kadar seviyesizlesmis onlara.
Bu saatten sonra herkese geçmiş olsun.

Samimiyetsiz ilişkilerin akıbeti işte...

Derler mi derler
Biz zaten dinlendiğimizi biliyorduk sana yetiştirsin diye özellikle öyle konuştuk abi bile diyebilirler

Asıl suç şu aile apartmanı denilen saçma sapan kavramda
Birbirini hiç tanımayan hatta nefret eden insanları sırf elti görümce kaynana diye yanana ip gibi diziyorsun sonra arada sorun çıkmamasını bekliyorsun

Son düzenleme:

Bir sürü insanın okuduğu bir forumda hukuki konularda yorum yaparken daha dikkatli olalım diyorum, ben de.

Cezaların; bir işlevi de caydırıcılıktır. Burada yaptığınız yorum ile belki başkalarının da aynı eylemi işlemeleri için cesaret vereceksiniz.

Ayrıca şahsi düşüncem ses kaydı almanın da söylenenler kadar ayıp ve çirkin olduğu. Görümcelerin konu sahibi hakkında değil de kendi özel hayatları hakkında konuşma ihtimalleri de vardı. Siz bir yakınınızın konuşmanızı kaydetmesini ve o sırada çok özel bir bilginizi edinmesini ister miydiniz? Bu eylemi suç olarak nitelendirirken korunmak istenen işte tam da budur.

Aman çoğumuz akraba olduğumuz için birbirimize katlanmak zorundayiz. Toplum yapısı idare etme üstüne kurulu. Yeri geliyor can ciğer olduğumuz insanın arkasından da gerzek gerzek konuşuyoruz. Çok sevmemize rağmen oluyor bu. Madem yüz yüze bakacaksınız bu topa girmek sizi üzmekten başka bir işe yaramaz. Bundan sonra adımlarınızı ona göre atın.

Sizde masum değilsiniz. Korkarım sizin gibilerden.

Aklınıza böyle şeyler geliyorsa fesatlık var demektir .

Ikiyuzlulermis onlarda. Yardımları batsın.

Bu söylediklerinizin hepsi bizde var aslında. Kardeşlerini koruması vs.

Burada yaptığınız yorum ile belki başkalarının da aynı eylemi işlemeleri için cesaret vereceksiniz.
Bence herkes her şeyin farkında, hiçkimsenin durduk yere forumdan herhangi birinin gazına gelip ses kaydı alacağını sanmam. Caydırıcılık açısından söylediğiniz gibi yerinde bir ceza, evet özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş, ancak bu maddenin “bu konuda” çok da işlevsellik kazanacağını düşünmüyorum. Çünkü amaç ve sonuç belli.

Daha bu elde edilen bilgilerin şantaj malzemesi olarak kullanılabilmesi var o apayrı konu

Demekki siz gelinin görümcenin kayınvalidenin vs vs birbiri arkasından "g*tüne çomak s*kmak" gibi konuşmaları doğal ve olağan buluyorsunuz :/
Umarım sizinle akraba falan değilizdir. Belli mi olur dünya küçük...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…