Sinirim iyice zıpladı.

İyi sabretmişsiniz. Kararınızın arkasında olun.

Niye köle ettiniz kendinizi ona ? Fazla tevazu aptallıktır arkadaşın şark kurnazı sense masum köylü ama fazla vicdan seni köle etmiş ona parmağında döndürüyor seni burada maalesef en büyük hata sende lütfen kendi kişiliğine haksızlık etme gerekirse yol ver

Basiretiniz falan mı bağlanıyor nedir nasıl böyle asla hayır diyemiyor, sürekli kendinizi kullandırıyorsunuz? Arabamı verdiğim kişi araca hasar verirsem asla ödemem diycek dahs onu evinden alıcam öyle mi? Ya onu aşmaya giderken araba hasar alsa, kaza yapsam? Niye senin için masrafa giriyim ki derdim yani cidden hiç mi laf diyemiyorsunuz ya??

Bir gün de bana aniden arabanı bana ödünç vermekle kaza riskini kabullenmiş olursun. Arabanla kaza yaparsam hasarını falan ödemem isteyemezsin dedi
Oldu pasam baska?Herkes anasından arabayla dogmuyor.Araban yoksa gıtme pazara ozman dıyın.Hatta hıc gorusmeyın bu ınsanla.

Ne kadar iyi bir arkadaşsn keşke senin gibi bir arkadasm olsa konu gerçek gelmedi ama gerçekse kendini çok güzel kullandrtmissn birde üstüne dalgasını geçmiş seninle

Ben olsam, böyle yüzsüz birisine, "Ben seninle nasıl arkadaş olayım, araban bile yok." derdim.

Bıde bısey soylucem kımse kımseye artık arabasını odunc vermesın acıl bısey olmadıkca.Suan 5 bınden asagı kasko yok arkadaslar.O da %60 hasarszlıkla falan.Yanı kaza yaptı,kaskom var dıye guvenmeyın.Yenılemede fahıs fıyatlar cıkıyor.Araba vermek falan su zmanda yapılcak seyler degil:)Sıgortacı konusuyor:)

Saf mısınız?
Ölümlü kaza olsa, kaçsa siz zan altında kalırsınız.
İnsanlardaki rahatlıkta pes yani. Biz kardeşler arasında vermeyiz arabalarımızı birbirine.

yani söylenecek laf değil haklısınız. Araba ödünç vermeyi ben de pek doğru görmüyorum evet risktir, kişi kaza yapabilir, kötü kullanabilir bir yerine hasar gelir vb. Ama kaza yaparsam hasarı ödemem ne demek, ödemek zorunda etik olarak. Siz arabanızı bir daha vermemekle doğru bir karar verdiniz bence. Herkesin arabası mı var? onca insan toplu taşıma kullanıyor. Dolmuşa binemiyormuş o zaman ya araba alacak ya da taksiye binecek. Hani arada bir bir yere götürebilirsiniz, evine bırakabilirsiniz vs ama size uygun olduğu zaman. Bakın ben de pandemi öncesi pek hoşlanmazdım ama pandemi sonrası dolmuş ve toplu taşıma kullanmıyorum. Eşimin arabası var, eşime bile çekinerek derim yani beni oraya götür buraya götür diye. Kaldı ki biz bir ilçede ve merkeze 6km uzak bir köyde yaşıyoruz, burada toplu taşıma ve ulaşım derdimiz var, eşim de her zaman yanımda olmuyor, sıkça şehirde olur. Ben kimseden isteyemem çekinirim. Komşu sorarsa ve kendi teklif ederse benim için de çok elzemse o zaman komşu ile beraber onun arabasına biner merkeze gider alışverişimi yapar ve onu hiç bekletmemeye dikkat ederek onunla geri dönerim. Kimseye yük olmak istemem. Siz arkadaşınıza yardım etmek istiyorsanız arada bir götürürsünüz ama bunu sizden devamlı talep etmesi doğru değil, arabanızı istemesi, arabanızı ödünç vermeniz de bence gereksiz ve doğru değil.

Yok artık daha neler. Cidden gözlerim pörtledi şaşkınlıktan.
İş arkadaşımla aynı mahallede oturuyoruz, o ana caddede ben ara sokaktayım. Birkaç kez onunla işe gitmek zorunda kaldım, benim için ara sokağa girmeye uğraşmasın diye erken gidip arabasının yanında bekledim sabahları. Benim için ekstra yarım km yol yapsın istemem.
Suç sizde ama, arsızlığı görmüşsünüz ona rağmen sınır koymamışsınız.

B
Benim arkadaşım olsana. Bide buraya taşın. Ben işe otobüs ve taksiyle gidip duruyorum. Bide öncesinde çocukları anneme bırakıp gidiyorum. Şuan doğum iznindeyim ama başlayınca nolucak bilmiyorum. Arabam yok nasıl yapayım şimdi ben?

Aracımı alalı 2 sene kadar oldu benim de ondan önce yoktu. Her yere otobüsle ya da nasır olarak taksiyle giderdim erkek arkadaşım otobüse binmeyeyim diye her yere bırakırdı beni sağ olsun kendi işini bırakıp gelirdi o süreçte ben alıştım arabaya baktım olmayacak ehliyet alıp araba aldım :) insan alışınca binemiyor otobüse vs ama arkadaşınızın sizin arabanıza alışıp kendini acınnırması iğrenç bir durum tabii.
Benim aracım annemde olduğu zaman bı yere gideceksem ya taksiyle gidiyorum ya da evde kalıyorum erteliyorum erkek arkadaşım kaç kere benimkiyle git dedi bugüne dek bir kere bile almadım, başkasının arabasını asla suremem sakinilan göze çöp batar demişler cesaret edemem. Zaten çok iyi değilim şoförlukte :)
Bence çok net konuşun imayla falan anlayacak bir karakter değil belli ki

Saf mısınız?
Ölümlü kaza olsa, kaçsa siz zan altında kalırsınız.
İnsanlardaki rahatlıkta pes yani. Biz kardeşler arasında vermeyiz arabalarımızı birbirine.
Her şeyin farkındayım aslında hep ayıp olacak gibi geldi ama artık umrumda değil. Bana yapılan ayıp çünkü

Bindirmiyorum artık arabama. Vicdan azabı da çekmiyorum. Hala yüzsüz yüzsüz bakıyor bir de alacak mı arabaya diye

Ya bir de bir gün götürmedim bunu avm ye gidecekti. Yorgunum bırakamıcam dedim. Trip atıyor bir de senin yüzünden dolmuşla gittim dolmuşcu beni sinirlendirdi diye
Arkadaşınız ruh hastası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…