Sınırları çizilmeyen bir evlilik

Babaannem bizimle kaldı bir müddet. Kimin evine gittiyse o istemedi. Halbuki kadının evini bozup zorla kalması için ikna etmişler. Çok üzülürdü, keşke çocuklarıma uyup evimi bozmasaydım diye.
Hatta yaşım büyük olsa ben babaannemi alıp başka bir eve çıkarırdım. Beraber yaşardık ama kısmet olmadı. Allah daha çok düşündü bizden.

işte tamam da yaşlılar oyle kabul etmiyorlar nerde rahat ediyorlarsa istiflerini oraya kuruyorlar oyle benciller ki
yaşlılar oyle bir oraya bir oraya gitmek istemiyorlar sorun bundan cıkıyor cogu zaman
e oyle herkeste de ev tutalım bakalım ımkanı olmayınca oyle oluyor
herkes yazıyor cok kolay gıbı yok ev tutun bakıcı tutun ama bunlar kac parayla oluyor bır evde karı koca calısıyor da ınsanlar kenlılerını zor gecındırıyor malesef
yaşlılar da masum degıl kesınlıkle cok bencıller ve tek dertlerı oyle ya da boyle bakılmak ben rahatsızlık verıyor muyum dıye hıc dusunmuyorlar ya da bılıyorlar ama anlamamazlıga vuruyorlar
nerde rahatlarsa orda kalıyorlar bıraz da otekı cocuguma gıdeyım demıyorlar

bu lafları sadece kendınızı avutmak için yapıyorsunuz kabul edin
aklı bir karış havada değilsiniz 31 yaşında meslek sahibisiniz
evet insanın başına her şey gelebilir gayet saglıklı kaynanası kayınpedir olup evlendikten 2 gun sonra onlar bakıma muhtaç hale gelebilir hatta kendi başımıza bile 5 dakika sonra ne gelebilecegini bilmiyoruz
ama göz göre göre gitmek var sonradan başa gelene razı olmak var
basbaya size göz göre göre önünüze sunulmuş secenek var burda
açıkcası hayatta bencil olmak gerekiyor, elalemin enayisi siz değilsiniz tamam anne babaya kim bacak meselesi olması çok üzücü işte biz yaşlanmayacak mıyız falan bilmem ne bu laflar karın doyurmuyor, güvenlik gitsin hem kendi dengini bulsun hem de bulamıyorsa anası babası ölünce evlensin! üzücü ama durum bu malesef

80 küsür yaşına gelene kadar 17 yıldır kendine baktıracagına tam bu yasında kendi kendine bakamaz hale gelince gitseydi o kadının yanına ne olurdu değil mi ? tam bakıma aslında muhtac oldugu zamanda krediyi bitirmiş ve kendinden bezdirmiş zaten , yazık ya çok benciller yaşlılar gercekten
gercekten yaslılara artık masum gözüyle bakamıyorum

7 kardes var, her biri 200 lira verse 1400 lira yapar. Kp'erde emekli maas aliyor. Yani bir sekilde geçinilip gidilir. Teklifte yapildi kizlari tarafindan (onlara yakin bir evde kalinsin diye) fakat istememisler. Kizlar bide onlarin yaninda kalmayi teklif etmisler "damatlarin yaninda rahat olamayiz" diye cevap geldi.

Bosuna yorum yaziyoruz burda. Konu sahibi tatli gelin olmayi kafasina takti. Kp'er diger gelin için demis ya "bu gelin bize bakmaz". Iste konu sahibi iyi gelin nasil olunur, onu gösterecek aklinca. Bizim dediklerimiz bos. Gitsin hizmet etsin iste.

kendi bilir evet bazıları buraya konu acıyor ama oylesıne aklında karar vermıs oluyor zaten
konu sahıbının bır de sık sık yazdıgı sey var ya saglıklı anası babası olanla evlenıp onların bakıma muhtac olmayacagı ne malum
bununla kendını kandırıyor bence
basımıza ne gelır bılemeyız elbette ama göz göre göre olan durumu da engelleyebilir ama o da bizim elimizde
31 yaşında meslegını almıs bunlarla ugrasmamalı bence
başımıza belayı kendimiz getiriyoruz çogu zaman aslında

ayrı ev teklifini bakma baba bilmiyor. bana
kızlar yanımızda kalırlar kisin 3 kız kardeşiz bakarız diyor ama erkek arkadaşım annem babam orda rahat edemiyorlar damatları var diye.erkek arkadaşının yorumu. anne baba biz kalmayız damatlar var demiyor.

tatlı biriyim normalde

ama tatlı gelin olmak gibi bir amacım yok.
5 yıldır görüşüyoruz 2 yıl önce ailem yine istemedi bitirme kararı aldıktan sonra ara ara görüştük ama kesin bitirince 8 9 ay boyunca hiç görüşmedim yapamadım ben ben aradım geri tekrar öyle başladık ben de şimdi çocuk oyuncağı gibi tekrar bu sebepten dolayı bitirmek istemiyorum.

ama çözüm yolu nasıl olur nasıl bulunur bunu ailesi bana ve erkek arkadaşıma hissettirecek
öyle olur bu iş.

inanin öylesine değil her yazılanı okuyup ölçüp biciyorum.
biraz zamana düşünmeye ihtiyacım var bu sürede de burdan da danışmak istedim.

Neyini his ettirecek daha? Adam diyor ki annemleri kiz kardeslerime birakmam. Sen "ben sadece 3 ay bakabilirim" dediginde bile "niye orgrasiyoruz daha" diyen bir adam. Adam adeta "ben senin ile annemlere bak, hizmet et diye evleniyorum" diye bas bas bagriyor.

Sen daha halen isin his ettirmesinde, bakalim, insallahindasin. Millet 20 yillik, çoluklu, çoçuklu evliligi bitiriyor. Yani 5 yillik iliski yaninda hiç kalir.

Yani yapamam edemem diye birsey yok. Ille sinirlerin harap bir sekilde bosanmanmi lazim baze seyleri anlaman için? Sevgilin artik bir nevi senin için bir aliskanlik olmus. Bildigin seylerden kopmak istemiyorsun fakat simdi kopmazsan ilerisi çok daha kötü olur.

Ailen istemediyse vardir bi sebebi. Bence bu bakim isindeki tavri bile bitirme sebebin olabilir. Erkek arkadasin bencil. Evde birilerine calisan biri olarak bakmak zor. Hic yeni evli gibi mayacaksiniz. Bile bile lades.

haklısıniz
seviyorum onunlayken mutluyum alışkanlık olsaydı 1 yıl duramazdım.
hala umut ediyorum bazı şeyler için.
yanlış karar vermeyeceğim inşaallah.
tşk ediyorum.

annem kardeşlerime halama diyor ki fratnrmn ile konusun vazgeçsin geceleri uyuamıyorum vazgecerse adak adadım demiş

çok gercekcisiniz.
kendi konum için söylemiyorum
genel olarak:
her sey bakım değil bir arada olmak sevilmek evlat sevgisi merhameti
bunlari bakımevi yapabilir mi
Bakimevinde kalmak evletlarla bagi koparmak degil ki. Herkesin kendi yasam alanina sahip cikarak birlik beraberlik icinde paylasimda da bulunarak yasanabilir. Bizde bakimevine biraz kotu gozle bakiliyor toplumsal yapimizdan dolayi. Ama bu toplumsal yapinin en agir yukleri kadinlarda ne yazik ki.
Kimisi bakim evi dusunmez ev tutulur. Kimisi yanina bakici tutar. Bir suru cozum var. Anne baba yine gelir misafirlige, kalir. Ama misafir olarak, misafirlik suresince.
Ben cok gercekciyim biliyorum ama inanin hayat da cok gercek. Ben cidden yaparim bunu inaniyorum kendime diyen varsa saygi duyarim. Demek ki o da boyle yasamak istiyor derim. Ama hayatimiz biricik. Hic bir yilimiz geri gelmeyecek. Huzur icinde cozume ulastirilabilecek secenekler varken bu kadar agir yukler altina neden girilsin ki.
Insanlara rahatsizlik vererek ayni cati altinda kalma israri yerine keske yaslilarimiz alternatif cozumleri kendileri onerse de, kimse kimsenin ozel alanina girmeden, mutlulukla, istekle paylasilsa guzel anlar.

insanlığı benim için onemli
değil bu başka biri için de insanlık onemli insanlığına bakarım
Evlendikten sonra bu durum size batacak. Ay olsun insanligi var diyemeyeceksiniz. Adam ana babasina ogretmen bakici tutmus olacak. O noktaya geldiginizde tekrar yazisalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…