Kaç kaç
Erzurumluyum
Biz de mantık şu: Kız bakmaz, damatla kız mutlu olsun, ama gelin eşek gibi bakmalı
Nereden mi biliyorum?
7 kız kardeşe rağmen dedemle babaanneme yıllardır her kış 3 4 ay bakan annemden :)
Kaç diyorum sana
Sonra annem gibi sinir hastası olursun
direnmiyorumkim evliyken mutlu ki herkes şikayetçi burda evelenecem diye direniyorum.kime sorsan pişman im der . çok mutluyum diyenler az.
valla hayırlı olan ne ise Allah kalbimi ona meyletsin
çok ayıp siz de yaşlı olacaksınız Allah ömür verirse!
benim ailem de eşimin ailesi de o yaşlarda herkesin eli ayağı tutuyor ama yarın öbür gün bir şey olsa iki tarafı da kimselere vermem elimden geldiğince gül gibi mis gibi bakarım.
KV ve KP 45-50 li yaşlarda olsa gelen yorumlar ;
Yaşlı olsalar bakıma muhtaç olsalar neyse daha gençler niye sizde kalacaklar ki şeklinde olurdu..
Eee şimdi yaşı 80 olmuş.. Allah bilir ama kalan ömrü geçen ömründen çok çok az kalmış olan insanlar söz konusu...
Kediden köpekten bahseder gibi ben bakmam ben istemem.. anlaşma yapalım 2 ay durur sonra gitsinler şeklinde yaklaşmayı ben doğru bulamadım... Utanirdim da bunun anlaşmasını yapmaya..
Samimi bir şekilde konuşan eş adayı var zaten zaman zaman anne babasına bakan kardeşler var...
Eee peki bu kadar kaprisli olmaya ne gerek var ?
Bizler ya da bizlerin aileleri hiç mi yaşlanmayacagiz..?
Onlar 7 tane evladı bir eve sığdırdı da 7 evlat onları hiçbir yere sığdırmiyor..
Çok bencilce..
Çok acımasızca.
Bakarsiniz 3 ay dururlar bakarsiniz 1 ay...
Bu kadar anlaşma yapmaya tarih koymaya şimdiden hiç gerek yok..
Erkek arkadasin en azindan durust denmis de, evlilik icin tek gerekli ozellik durustluk degil malasef. Baska seyler de lazim. Adam durust ama asiri bencil. Kimse kusura bakmasin gencecik karisini altina kaciran annesi ve 90 yasinda babasiyla yasamaya zorlamak merhamet falan degil. Merhametliyse size de merhamet etsin. Tabi ki kadin olarak isin buyugu sizin uzerinizde olacak. Hadi elin insanlariyla ayni evde yasamanin zorlugunu gectim, yemeklerini temizliklerini kendi mi yapacakmis? Annesi altina kaciriyormus, camasirlarini oglu mu yikayacakmis?
Acimasizca konusuyorum gibi gelebilir ama aslinda sadece gercekciyim. "Biz de yaslanacagiz nolacak" bana gore cok ters bir mantik. Ben yaslaninca asla asla istemem gencecik insanlarin bana bakmasini. Her seyin yolu yordami var. Veriyorsun maasini bakimevine, bakiliyorsun mis gibi. Hayatinin baharinda insanlara hayati zindan etmek nedir? Cok iyi dusunun, sinirlarinizi belirleyin ve net bir sekilde ben ancak bu kadarini yapabilirim diye konusun bana kalirsa. Sizin icin mantigini devreye sokamiyorsa da baskasini bulsun bakalim bulabilecek mi?
2012 de annem vefat etti. Bir yıl boyunca altına hasta bezi kullandık. Yuruyemiyordu yatağa bagimliydi. Korkmaniza hiç gerek yok. Sağlıklarında yanlarında olmanız bence sizin için büyük bir sans.çok Gecmis olsun.Allah yardımcınız olsun .
amin insaAllah.
böyle ağır bir hastalığı varsa ben zaten bu kadar düşünmezdim Allah rizasi eyvallah derdim. annesi yurumek te zorluk cekiyor idrarını uzun süre tutamıyor. yani bakıma muhtaç kadın hizmet edilmesi gerekir.
ama dediğim gibi erkek arkadaşım bütün sorumluluğu kendinde bulduğu için korkuyorum.
çok gercekcisiniz.
kendi konum için söylemiyorum
genel olarak:
her sey bakım değil bir arada olmak sevilmek evlat sevgisi merhameti
bunlari bakımevi yapabilir mi
Her ikiside yaşarken neden orada burada kalıyorlar anlam veremedim maaş falan yok mu bende bunu anlamıyorum sadece biri olsa anlarımda...Belki bekar olduğu için o kadar kalıyorlardır olamaz mı?
Bu konuyu açmanıza sevindim çünkü önceki konunuzda anlaştık 2 ay kalacaklar yazdığınızda bunu bir netleştirin diye yorum yapmıştım.
Açıkçası ben klasik aile tiplerinde mümkünse zaten kızların bakmasını daha doğru buluyorum. Yani benim annem mesela hasta olsa, benim yanımda abimin eşinin yanında olduğundan daha rahat eder.
Eşinizle kalıyorlarmış, onun gidin başka yerde kalın diyemem demesini anlıyorum. O da haklı kendince.
Ben yalnız sizin ilişkinizde çok fazla alarm veren olay görüyorum. İşiniz, maaşınız eşinizden iyi, aileniz istemiyor damadı, eşinizin bakıma muhtaç ailesi var ve evinde bakmak istiyor. Yani bu kadar güveniyor musunuz gerçekten?
Siz evlenin sevgili üye. Bu cevabınız üzerine daha da yazılmaz. Siz de o adanmislik var. Yasayin görün.
Siz çalışıyorsanız gündüz onlara kim bakacak anlamadım? Yemekleri vs?
kendi başlarına idare ediyor lardı.
kahvaltıyı kendileri kurabiliyorlardı bazen tek olunca.kadin her geçen gün daha geriye gidiyor. böyle kızlarının ici nasıl rahat edecek bilmiyorum. kendileri de gündüz siz yokkken nnpacaklar diyorlar da ailesi ile daha net konuşmam lazım bu konuyu.
Benim eşimin babaannesi ve dedesi 80 yaşında. Kendi evlerini satıp çocuklarının olduğu şehire taşındılar. Kendi evlerinde kalıyorlar. Babaanne ameliyat geçirdi ondan beri gelinler ve kızlar yemek pişirip taşıyor. Yaşlılar kendi ısıtıp yiyor. Arada temizlikçi tutuluyor. Onun da parasını kimde sıraysa o veriyor. Bazen kim müsaitse gidip evi bir silip süpürüyor. Alışverişleri yapılıyor. Babaanne hep evde ama dede de çıkıp getiriyor. Hastalık olunca çocuklar kendi aralarında organize olup doktora götürüyorlar. Maddi manevi herkes elinden geleni yapıyor.
Bir çocuğun evinde kalma durumu çok çok nadir oluyor.
Çok güzel bir sistem otutturmuşlar. Yaşlıların da hiç bir eksiği yok.
Sizinkiler de 7 kardeşmiş. Bence tek bir kişiye yüklemeden de gayet güzel bakılır.
Sen öğretmensin galiba oyle okudum...o zaman yazları direkt sen bakarsın...2 yaşlıya birden 3 öğün sürekli yemek hazırlaman lazım her seyi yemeyebilirler...Bi yere gitsen kısa sürede eve dönmen lazım çünkü bişey başlarına gelirse evde sorumlusu sen olursun...yani bu kış olmasa yaz gelirletir illa ki gelirler bu durumdan kaçışın yok...gelirlerse de uzun kalabilirler...Eşin işte olacak bütün gün her iş sana bakar...
Sen genc ve yeni evli olarak butun bu sorumluluğu kaldıramazsın daha kendin evine alışamamışken...
Bence hiç evlenme derim...Sonra anne baba kavgası yaparsınız eşin kırıcı konusur..eş bulunur ana baba bulunmaz işte kapı orda diyebilecek bi adama benziyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?