özensiz derken yazım yanlışı olabilir acele ile yazıyorum ondandır.yoksa her yazılanı dikkatli okuyorum. bir evlat olarak benim de bakmam lazım derGerçekten merak ediyorum, neden bu kadar özensiz yazıyorsun? Yazdıklarını okuyor musun?
Konun içinse bence erkek arkadaşınla uygun değilsiniz ya o adam seni çok zorlayacak gibi geldi bana, yuvarlak konuşmaları çok rahatsız edici. Neden siz bakıcaksınız ev tutulsun daha mantıklı.
Acık ve net olmaz o iş
Tamam annedir babadır bastacıdır ama 7 evlat varken neden bitek siz ? Neden döndürülmüyor ay ya hepsinde
Ve daha yeni evli olacaksınız
Kendinize bunu yapmayın
Şu anne babaya kim bakacak sorunsalı çok trajik değil mi sizce de ? Tamam bazen yaşlılar da yerinde durmuyor karıştırıyorlar ortalığı gençleri kirdiriyorlar birbirlerine ama gerçekten bazen düşününce üzülüyorum. Kendim de bir anne olarak özellikle daha çok hassaslasiyorum. Kim bakacak kim bakacak muhabbeti yerine kardeşler olarak hepimiz sırayla bakmalıyız çözümünü düşünmek çok mu zor Allah aşkına.? Bu arada yanlış anlaşılma olmasın lafım konu sahibine değil asla . Vefasız davranan evlatlara!
KV ve KP 45-50 li yaşlarda olsa gelen yorumlar ;
Yaşlı olsalar bakıma muhtaç olsalar neyse daha gençler niye sizde kalacaklar ki şeklinde olurdu..
Eee şimdi yaşı 80 olmuş.. Allah bilir ama kalan ömrü geçen ömründen çok çok az kalmış olan insanlar söz konusu...
Kediden köpekten bahseder gibi ben bakmam ben istemem.. anlaşma yapalım 2 ay durur sonra gitsinler şeklinde yaklaşmayı ben doğru bulamadım... Utanirdim da bunun anlaşmasını yapmaya..
Samimi bir şekilde konuşan eş adayı var zaten zaman zaman anne babasına bakan kardeşler var...
Eee peki bu kadar kaprisli olmaya ne gerek var ?
Bizler ya da bizlerin aileleri hiç mi yaşlanmayacagiz..?
Onlar 7 tane evladı bir eve sığdırdı da 7 evlat onları hiçbir yere sığdırmiyor..
Çok bencilce..
Çok acımasızca.
Bakarsiniz 3 ay dururlar bakarsiniz 1 ay...
Bu kadar anlaşma yapmaya tarih koymaya şimdiden hiç gerek yok..
ayrı ev fikrine yanasmayan benim sevgilim.Adamlarda köyden ogullarina gitme gücü var fakat tek bir evde kalma gücleri yokmus.
Kizlari teklif etmis, yakinimizda kal, ev tutalim diye fakat yanasmadilar. Ille ogullarin yaninda kalmak istiyorlar. Ille gelin bakacak.
Yani burda art niyet ararim. Sorun hastalik yada muhtaclik olsa, pekala kizlarin yakininda bir evde kalirlardi. Sorun zihniyet.
A Ayzagibi Evlenirsen basini yakarsin benden söylemesi. Ve 2-3 ay bakarim demissin. Yasli insanlar ile beraber yasamak, özelikle evliligin basinda resmen travma. Cici gelin oynama topuna girme. O ailede kadinlara saygi yok. Sevgilinin kardeside karisina emri vaki yapiyor, anne babama bak diye. Niye kizlarin teklifine yanasilmiyor?
Sevgilinde kardesi ile ayni kafada. Evlenirsen cok cook mutsuz olursun.
Bence de çok doğru noktaya kendiniz değindiniz: neden orta yol bulmuyor? Kardeşleri bunu öneriyor, siz de bunu öneriyorsunuz.sevgiliniz takmış illa benim dediğim diye çocuk gibi ısrarcı.
Siz ana babasını reddedelim başımızdan atalım demiyorsunuz ki sürdürülebilir makul bir seçenek sunuyorsunuz.nitekim tek çocuk olsa neyse 6 çocuk ev kirasını veya bakıcı masrafını ödemeyecekse demek oluyor ki arada alır bakarız türünden sözlerini de tutmayacaklar.sevgilinizin çekinik konuşmasından da bu kaygı seziliyor, kardeşlerinin ne mal olduğunu biliyordur.
İlla kocaman kavgaları, korkunç olayları tahayyül etmeyin günlük bir yaşamı düşünün.en iyisi sizin öneriniz yine.sevgiliniz de bir zahmet biraz uzlaşmacı olsun koskoca adam
ayrı ev fikrine yanasmayan benim sevgilim.
kodları en mantıklı olan bu diyor. Anne baba kızlarının yanında da kocaları var diye rahat edemiyorlarmiş
erkek arkadaşım elalem ne der düşüncesinde çocukları basından atmış bakamıyorlar diyecekler derdinde nitekim o da başlarına birşey gelse vicdan azabı çekmem de diyor
E iyi de aynı mantıkla sorumsuz kardeşlerin aklına gelecek de kendiliğinden gelip ana babayı alacaklar da siz tatile gidebileceksiniz mesela.yoksa siz tatildeyken onlara bişey olur korkusundan biyere gidemezsiniz.ayrı ev fikrine yanasmayan benim sevgilim.
kodları en mantıklı olan bu diyor. Anne baba kızlarının yanında da kocaları var diye rahat edemiyorlarmiş
erkek arkadaşım elalem ne der düşüncesinde çocukları basından atmış bakamıyorlar diyecekler derdinde nitekim o da başlarına birşey gelse vicdan azabı çekmem de diyor
Daha önce yaşadığınız çok büyük bir travma var sizin, bu nedenle çok fazla üzüntü ve stresi kaldırabileceğinizi sanmıyorum,bu sizi çok zorlar. Ayrıca bu yaşa kadar aileniz de sizi darlamamış rahatlığa epey alışmış olmalısınız.erkek arkadaşınız bu konuda çok net, lafı dolayıp çevirmiyor, bu bir açıdan iyi,perşembenin gelişi çarşambadan belli yani.bütün karar size ait yani,siz kendinizi ateşe atacak mısınız ?
Şuan ayıp olan birşey yok konudan anladığım kadarıyla ailesi yasli sadece hasta degiller
Uzun aureli yatili kalindiginda kendi evinde misafir olursun. Esinle ozelin kalmaz. Agiz tadiyla tartisamazsin bile. Istedigin gibi banyo yapamazsin. Istedigin yere gidenezsin. Kendi ailene bile gitsen girdigini ciktigini hesap verirsin. Her yonden sorun. Cocuk yetistirsen iayedifin gibi yetistiremezsin. Ilk basta bu durumu kabul edersen sonradan hayir demen daha zor.
Sevgilin vazgecilmeyecek biri mi?
Sen bu fedakarligi yaparsan sevgilin ne fedakarlik yapiyor mesela? Senin icin neyinden vaz gecti? Fedakarlik tek tarafli olursa hep senden beklenir. Daha simdiden sorun baslamis. Yol yakinken ayril. Cok basin agrir cunku. Bir gun degil iki gun degil bir omur evinde ozelin olmayacak. Istedigin gibi duzenin de olmayacak.
bunlar yıllardır düşünüyorum kendi evimde misafir olacam istediğim. gibi giyenemecegim.gezemeyecegim.vazgecilmeyecek biri
kendisi yıllardır bekliyor beni yaptığı fedakarlık bu ona göre.ama ilerde benim ailem bakıma muhtaç olursa yanimda olacakmış.
kendi ilgilenip bakacaksa kalsınlar istedikleri kadar. onun annesi babası sonuçta istedikleri kadar kalabilirler ama size yük olmamalılar. yemeklerini temizliklerini oturup yapacaksa kabul edin bence. elini sürmeyeceekse de kusura bakmayacak kimsenin ana babasına bakıcı olarak harcamayacaksınız en güzel yaşlarınızı siz de
sırf onun için yapmıyor kendi düşkünlüğü var ondan. valla bizde kaldıkları surece nasıl olur bilemem ben söyle böyle çıkar gézerim tamam diyor ama aynı ortamda olunca bilmiyorum nasıl olur.E iyi de aynı mantıkla sorumsuz kardeşlerin aklına gelecek de kendiliğinden gelip ana babayı alacaklar da siz tatile gidebileceksiniz mesela.yoksa siz tatildeyken onlara bişey olur korkusundan biyere gidemezsiniz.
Elalem her şartta konuşur.desinler diye yaşayacaksa kendi bilir,ama sizin yaşamınızı da mahvedemez.kaç yaşında koskoca adam artık elalemin dedikodusunu takmamalı.bence sorununuz yaşlıya 3 ay 5 ay bakmak değil,sorununuz: uzlaşmacı olmayan elalemneder’ci sevgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?