Sınırları çizilmeyen bir evlilik

Allah rızası icin bakın ne olacak .bende esimin ailesi ile cok sorunlar yaşadım ama yaşlanırlarsa bakarim esimin iyiliklerine merhametine karşı birde allah rızası icin bakarim

özensiz derken yazım yanlışı olabilir acele ile yazıyorum ondandır.yoksa her yazılanı dikkatli okuyorum. bir evlat olarak benim de bakmam lazım der

Evlat anne babaya bakmak zorunda ama sız degılsınız esınız sıze en kotu ıhtımalı soylemıs tam acıklama yapmayarak buna sız karar vereceksınız yapabılırmısınız yapamazsanız ayrılın. Oda kendıne destek olacak anne ve babasına bakacak bırını elbet bulur sızın ıcın aılesınden gecemez sonucta ve kardeslerının gelecekte ne yapacagındanda emın olamaz o yuzdende emın konusamıyordur napsın adam anne baba sonucta arada kalmıs yazık

Şu hayatta yapamayacağım konu anne babayla yaşamak. Anne babayla yaşayacak olsam evlenmem kendi anamla babamla yaşarım.
Eşime de aynen böyle dedim. Allah gecinden versin hastalansalar da kardeşler birleşir gerekirse bakıcı tutar ben yapamam.
Siz de yapamazsını.
Nedense evlenirken insan yaparım sanıyor ama evlenince anlıyor. Evlilik öyle değil. O evlilik öncesi gazı insana çok hata yaptırıyor. Aman diyim.
Ben bayramda bir haftada daralıyorum delirme.

KV ve KP 45-50 li yaşlarda olsa gelen yorumlar ;
Yaşlı olsalar bakıma muhtaç olsalar neyse daha gençler niye sizde kalacaklar ki şeklinde olurdu..

Eee şimdi yaşı 80 olmuş.. Allah bilir ama kalan ömrü geçen ömründen çok çok az kalmış olan insanlar söz konusu...

Kediden köpekten bahseder gibi ben bakmam ben istemem.. anlaşma yapalım 2 ay durur sonra gitsinler şeklinde yaklaşmayı ben doğru bulamadım... Utanirdim da bunun anlaşmasını yapmaya..

Samimi bir şekilde konuşan eş adayı var zaten zaman zaman anne babasına bakan kardeşler var...
Eee peki bu kadar kaprisli olmaya ne gerek var ?

Bizler ya da bizlerin aileleri hiç mi yaşlanmayacagiz..?
Onlar 7 tane evladı bir eve sığdırdı da 7 evlat onları hiçbir yere sığdırmiyor..
Çok bencilce..
Çok acımasızca.

Bakarsiniz 3 ay dururlar bakarsiniz 1 ay...
Bu kadar anlaşma yapmaya tarih koymaya şimdiden hiç gerek yok..

Acık ve net olmaz o iş
Tamam annedir babadır bastacıdır ama 7 evlat varken neden bitek siz ? Neden döndürülmüyor ay ya hepsinde
Ve daha yeni evli olacaksınız
Kendinize bunu yapmayın

Adamlarda köyden ogullarina gitme gücü var fakat tek bir evde kalma gücleri yokmus.

Kizlari teklif etmis, yakinimizda kal, ev tutalim diye fakat yanasmadilar. Ille ogullarin yaninda kalmak istiyorlar. Ille gelin bakacak.

Yani burda art niyet ararim. Sorun hastalik yada muhtaclik olsa, pekala kizlarin yakininda bir evde kalirlardi. Sorun zihniyet.

A Ayzagibi Evlenirsen basini yakarsin benden söylemesi. Ve 2-3 ay bakarim demissin. Yasli insanlar ile beraber yasamak, özelikle evliligin basinda resmen travma. Cici gelin oynama topuna girme. O ailede kadinlara saygi yok. Sevgilinin kardeside karisina emri vaki yapiyor, anne babama bak diye. Niye kizlarin teklifine yanasilmiyor?

Sevgilinde kardesi ile ayni kafada. Evlenirsen cok cook mutsuz olursun.

Zaten anne babanin beklentisi normal olsa, ille evladinizi yaninda kalmak istemez. Biraz yasli diye daima bakima muhtac degil ki. Yani kizlari teklif etmis, bize yakinda ev tutalim diye. Sonucta kardesler birlesip, gündelikci tutabilirler. Kardesler ziyaret edebilir, arada gezmeye götürmeler,..

Yani niye bu evlatta kalma israri? Evladin düzeni bos yere bozuluyor. Bizim toplumuzda bu "kendine biktirma" özentesi var. Kadin olunca evlendiginde, esi ona maddi anlamda baksin ister. Erkek evlenince, kadin benim yemegimi, camasirimi yapsin ister.

Yas 50-60 olunca bile kendilerini yasli bulurlar, evlatlara yüklenir.

Oysa bunlara gerek yok.

Ben çok özgür ve serbest yetiştim. Annem babam hiçbir şeyime karışmadı. Evde de öyle hara güre iş yaptırmadılar. Bir de atandım, tek başına yaşamaya başladım. Bi iş, evimin işi, kendimin işi. Ben de bu konularda çok sıkılıyorum. Bizim de ailelerimiz tanışacak ama sevgilimin babası ölmüş. Annesi de maşallah çok konuşuyor. Evlenince de evimizden çıkmayacağa benziyor. Üstü kapalı ev temizliği bekliyor benden. Bilemiyorum sevgi falan bir yere kadar. Evet vicdan merhamet önemli ama şu an düşünüyorum da azıcık aşım kaygısız başım. Evlendikten sonra böyle bir kadınla uğraşmak istemiyorum.

Bir anne olarak diyorum bunu, çocuk sahibi olmak zaten bencilce bir his.
Bizler bir duyguyu yaşamak için çocuk yapıp bakıp büyütüyoruz. Bizim vazifemi hakkıyla bakmak. Yaşlanınca bize baksınlar diye değil.
Ben istemem oğlumun yeni evliylen benle yaşamsını. Gençken gezecek tozacak, eşiyle hayatın tadını çıkaracak. O da biricik hayatını en güzel şekliyle yaşamalı.
Allah elden ayaktan düşürmesin elbette ama insan eti ağırdır derler. Çok zor bakılması bakması.
Ben istemem açıkçası beraber yaşamak.
Rahatsılığı yoksa kendi yaşamalı insan. Benim anneannem 85 yaşındaydı bizi evinde ağırlardı. Her gün çocukları uğrardı, kimi kahvaltıya kimi sabah kahvesine kimi akşam yemeğine gelirdi. Sığıntılık hissini yaşamadığı için de güzel yaşadı. İnsan bi başkasının evine evladı da olda sığmaya çalışınca mutu yaşamıyor. Kendi misafirini eşini dostunu ağırlamak en güzeli.

Bence de çok doğru noktaya kendiniz değindiniz: neden orta yol bulmuyor? Kardeşleri bunu öneriyor, siz de bunu öneriyorsunuz.sevgiliniz takmış illa benim dediğim diye çocuk gibi ısrarcı.
Siz ana babasını reddedelim başımızdan atalım demiyorsunuz ki sürdürülebilir makul bir seçenek sunuyorsunuz.nitekim tek çocuk olsa neyse 6 çocuk ev kirasını veya bakıcı masrafını ödemeyecekse demek oluyor ki arada alır bakarız türünden sözlerini de tutmayacaklar.sevgilinizin çekinik konuşmasından da bu kaygı seziliyor, kardeşlerinin ne mal olduğunu biliyordur.
İlla kocaman kavgaları, korkunç olayları tahayyül etmeyin günlük bir yaşamı düşünün.en iyisi sizin öneriniz yine.sevgiliniz de bir zahmet biraz uzlaşmacı olsun koskoca adam

ayrı ev fikrine yanasmayan benim sevgilim.
kodları en mantıklı olan bu diyor. Anne baba kızlarının yanında da kocaları var diye rahat edemiyorlarmiş

erkek arkadaşım elalem ne der düşüncesinde çocukları basından atmış bakamıyorlar diyecekler derdinde nitekim o da başlarına birşey gelse vicdan azabı çekmem de diyor

Hepimiz yaşlanıp bakıma muhtaç olabiliriz. Ama 7 çocuk bir olup bakamiyorsa gerçekten yazık. Yeni evli geline yüklemek ne kadar doğru? Hani uzun süren bir evlilik olur anne baba bakıma muhtaç olur alıp bakarsın. Ama neden 6 kardeş daha varken yeni evlenen çift baksın. Burada sorun bakamam meselesi değil. İlk kez aynı eve gireceğin bir adamın bir bakacaksın ki bilmediğin huyu suyu var. Evliliğe alışmak bir süreç ve bazen zor olabiliyor. Daha evliliğin cicim aylarını yaşamadan iki yaşlıya bakmak sizi zora sokacaktır. Siz çalışacaksınız iş ev belki çocuk üstüne bu mesele. Eşiniz hayırlı bir evlat belli ama sizi de düşünmesi ve bu konuyu kardeşleriyle çözmesi gerekiyor. Sonuçta onların da ana babası. Eşiniz anne babasına git diyemez zaten diğer kardeşlerin sizi almaya geldim demesi gerekir. Bu konuyu çözmeden evlenmeyin ailenizi dinleyin.

sinır cizmiyor cunku 2 3 ayda gitmeyeceklerini biliyor. gidin demeyecek kendisi bunu da biliyor.
bastan yalan yanlis soz vermiyor size. yol yakinken dönmek isterseniz dönün diye.
ama siz hala sınır diyorsunuz.
evlendiginizde buraya acacaginiz konulari simdiden goruyorum.
ama ozaman da kocan sana basta soylemisti
boyle olacagini diyecegim sana.
degisir evlenince cikmaz sozumden diyosan, aksine evlenince bayramdan bayrama gordukleri ailelerine aniden tapmaya basliyorlar haberin olsun.

Dogru kendi dogurduklari kizlarin yaninda rahat edemezler, ama tanimadiklari gelinin yaninda rahat ederler!!

Senin lafin, elalemin lafi kadar degerli degil, farkindamisin? Yapamam dediginde "ne icin ograsiyoruz" demis. Pardon seni esi olarakmi aliyor, anne babasinin bakicisi olarakmi?

Babaanne ile beraber yasamis, sonuc olarak sinir hastasi olan anne ile beraber yasamis olan biri olarak sakin sakin evlenme diyorum.

kendi ilgilenip bakacaksa kalsınlar istedikleri kadar. onun annesi babası sonuçta istedikleri kadar kalabilirler ama size yük olmamalılar. yemeklerini temizliklerini oturup yapacaksa kabul edin bence. elini sürmeyeceekse de kusura bakmayacak kimsenin ana babasına bakıcı olarak harcamayacaksınız en güzel yaşlarınızı siz de

E iyi de aynı mantıkla sorumsuz kardeşlerin aklına gelecek de kendiliğinden gelip ana babayı alacaklar da siz tatile gidebileceksiniz mesela.yoksa siz tatildeyken onlara bişey olur korkusundan biyere gidemezsiniz.
Elalem her şartta konuşur.desinler diye yaşayacaksa kendi bilir,ama sizin yaşamınızı da mahvedemez.kaç yaşında koskoca adam artık elalemin dedikodusunu takmamalı.bence sorununuz yaşlıya 3 ay 5 ay bakmak değil,sorununuz: uzlaşmacı olmayan elalemneder’ci sevgili.

travma mi ne siz sorun ne ben
bu saatten sonra tamamen kapatmış olacağım evliliği öteki türlü ben nde bu kafa olduktan sonra evliliğin altından da kalkar miyim bilemem Hayırlısı olsun insaAllah
Şuan ayıp olan birşey yok konudan anladığım kadarıyla ailesi yasli sadece hasta degiller

annesi destek alarak hareket ediyor idrar kaçırma var

kendi bakar ama benim temizliğimimi yemegimi yapacaklarını sanmıyorum.

sırf onun için yapmıyor kendi düşkünlüğü var ondan. valla bizde kaldıkları surece nasıl olur bilemem ben söyle böyle çıkar gézerim tamam diyor ama aynı ortamda olunca bilmiyorum nasıl olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…