- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Pgt olup düşükle sonlanması biraz tedirgin edici. Umut bey le konuştuğumda pgt den gelen embriyonun tutunma şansı yüksek eğer tutunursa bu sağlıklı doğumla sonuçlanır demişti. Ama tutunanlar düşüyor. Pgt yada pgt siz Allah ol demeden olmuyor demekki.kızlar benim pgt ye olan güvenimde bitmek üzere yani bu olanlar çok üzücü gerçekten Rabbim verecekse veriyor tabiki de 5. güne giden sağlıklı embriyoyu pgt yapılmadan transfer edilmesi bana daha mantıklı gibi gelmeye başladı .yani şu varki pgt den sağlıklı dönünce illaki tutunacak diye bişey yok aynı ihtimal 5. gün pgt yapılmayan embriyoda da varkafam yine karıştı fikri olan arkadaş varsa paylaşsın lütfen konuşalımm...
Bana verilen pgt raporunda ngs yapıldı yazıyor bütün 23 kromozama bakılmış hepsi tek tek sıralanmış hatta 3 embriyo gitmişti pgt ye 1 tanesinde 8.kromozomda hata çıkmış o yüzden o elendi.yani demek istediğim pgt deniliyor ama daha üst versiyonu ngs yapılıyor.Kapsamlı kromozom testi varmış pgt ile arasındaki farka bakın benim kafam karıştı .. pgt yüzde 60 80 lik kısmı kaplıyor yazıyor
Bana verilen pgt raporunda ngs yapıldı yazıyor bütün 23 kromozama bakılmış hepsi tek tek sıralanmış hatta 3 embriyo gitmişti pgt ye 1 tanesinde 8.kromozomda hata çıkmış o yüzden o elendi.yani demek istediğim pgt deniliyor ama daha üst versiyonu ngs yapılıyor.
Öncelikle geçmiş olsun bugün benim tedavimin 3. Günü bana da genetik test yapalım dedi tamam dedim ama kafam çok karıştıArkadaşlar uzun süredir sizi takip ediyorum.bugün yazmaya karar verdim.aslında hikayem uzun ama mümkün olduğu kadar kisaca anlaticam.1 kez aşılama bir kez de başka merkezde yaptırdığım tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım.maalesef ikisinde de 6.haftada düşük yaptım ve kürtaj oldum.memoriale gelene kadar hep sebepsiz dendi.semra hoca sol tupumde hidroselpinks olduğunu ve dusuklerimin nedeninin bu olduğunu söyledi.laparoskopi ile sol tupum kapatıldı.laparoskopiden sonra memorialde ilk normalde 2.tüp bebek tedavimi oldum.4 embriyom 5.güne ulaştı ve benim isteğim ve semra hocanın da onayı ile embriyolara pgt yapıldı.pgt ayni gün sonuçlandı ve 2 tanesi sağlıklı geldi.5.günün aksaminda bir tanesi taze transfer oldu ve kimyasal gebelikle sonuçlandı.transferim zor olmustu.rahim agzinda yapisiklik tespit edildi ve histeroskopi oldum.2016 yilinda pgtden saglikli gelen diger embriyomla naturel dondurulmus transfer oldum ve ilk defa negatif aldım.gecen ay memorialde 3.tüp bebek tedavimi oldum.daha once pgtli embriyolarla da hamilelik olusmadigi icin aslinda pgt konusunda kararsizdim ama doktorun öneriyoruz demesiyle ikna oldum.3 tane iyi kalitede 5.gün embriyosu pgtye gitti ve ben dün ikisinin anormal birinin de mozaik olduğunu ogrendim.genetikteki doktor mozaik embriyo ile hamile kalma sansimin düşük olduğunu söyledi ve yeni tedavi önerdi.tamamen sanssizlik dedi.doktorum gönül hanimdi.hastaneden henüz geri dönüş olmadı.benim kafam allak bullak şu an.pgt avantajmi dez avantajmi bilemiyorum artik.yanlış anlaşılmasın kimseyi üzmek umutsuzluğa düşürmek istemiyorum.sadece yaşadıklarımı paylaşmak istedim.hersey nasip işi tabi.yüce rabbim ol diyecek ve olacak.
Arkadaşlar uzun süredir sizi takip ediyorum.bugün yazmaya karar verdim.aslında hikayem uzun ama mümkün olduğu kadar kisaca anlaticam.1 kez aşılama bir kez de başka merkezde yaptırdığım tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım.maalesef ikisinde de 6.haftada düşük yaptım ve kürtaj oldum.memoriale gelene kadar hep sebepsiz dendi.semra hoca sol tupumde hidroselpinks olduğunu ve dusuklerimin nedeninin bu olduğunu söyledi.laparoskopi ile sol tupum kapatıldı.laparoskopiden sonra memorialde ilk normalde 2.tüp bebek tedavimi oldum.4 embriyom 5.güne ulaştı ve benim isteğim ve semra hocanın da onayı ile embriyolara pgt yapıldı.pgt ayni gün sonuçlandı ve 2 tanesi sağlıklı geldi.5.günün aksaminda bir tanesi taze transfer oldu ve kimyasal gebelikle sonuçlandı.transferim zor olmustu.rahim agzinda yapisiklik tespit edildi ve histeroskopi oldum.2016 yilinda pgtden saglikli gelen diger embriyomla naturel dondurulmus transfer oldum ve ilk defa negatif aldım.gecen ay memorialde 3.tüp bebek tedavimi oldum.daha once pgtli embriyolarla da hamilelik olusmadigi icin aslinda pgt konusunda kararsizdim ama doktorun öneriyoruz demesiyle ikna oldum.3 tane iyi kalitede 5.gün embriyosu pgtye gitti ve ben dün ikisinin anormal birinin de mozaik olduğunu ogrendim.genetikteki doktor mozaik embriyo ile hamile kalma sansimin düşük olduğunu söyledi ve yeni tedavi önerdi.tamamen sanssizlik dedi.doktorum gönül hanimdi.hastaneden henüz geri dönüş olmadı.benim kafam allak bullak şu an.pgt avantajmi dez avantajmi bilemiyorum artik.yanlış anlaşılmasın kimseyi üzmek umutsuzluğa düşürmek istemiyorum.sadece yaşadıklarımı paylaşmak istedim.hersey nasip işi tabi.yüce rabbim ol diyecek ve olacak.
Aminnnn dün çok ağrım vardı önemsememiştim biraz yorulmuştum ona bağladım akşam kanamam başladı durdurdular şimdi ama haftaya tekrar bakıcaklar inşallah tutunur senin üzün çok üzüldüm allah büyük yardım edicek bize
Yok canım medilife beylikdüzüne gittikMemorialde misin
Ngs fiyatı nedir acabaArkadasim senin tedavilerinde pgt yapilmis yani tam kromozon degil simdi ngs cikti hepsine bakiliyor asil gerekli olan düsük olamamasi icin simdi yapilan yani son yaptirdigin ! ! benimde ilkinde mozaik cikti dr deneyeceksin dedi ve dinledim 1 tane bulduk nasipse transfer olucak olmazsa da yine ngs yaptiririm nedeni ileri gebelik kaybi cok daha kotu bunu yasadim vakti saati gelince hersey oluyor dua ve istemekten baska sansimiz yok bence semra hn ne derse dinle ben cok kayip yasadim maddi manevi baska yerlerde memorial sisli gibisi yok
Amin canımçok geçmiş olsun hiçbirşey olmaz İnşallah.....
Yok canım medilife beylikdüzüne gittik
Ngs fiyatı nedir acaba
Aminnn canımInsallah guzel haberlerini duyariz dualarimiz seninle
Maddi olarak hepsini yollayamazzak ne oluyor peki295 dolar embriyo basina
Maddi olarak hepsini
Yollamazsin transfer istersin herkese önerilmiyor zaten yas faktörü ve sürekli kayip yasayanlarda yapiyorlar
Arkadasim senin tedavilerinde pgt yapilmis yani tam kromozon degil simdi ngs cikti hepsine bakiliyor asil gerekli olan düsük olamamasi icin simdi yapilan yani son yaptirdigin ! ! benimde ilkinde mozaik cikti dr deneyeceksin dedi ve dinledim 1 tane bulduk nasipse transfer olucak olmazsa da yine ngs yaptiririm nedeni ileri gebelik kaybi cok daha kotu bunu yasadim vakti saati gelince hersey oluyor dua ve istemekten baska sansimiz yok bence semra hn ne derse dinle ben cok kayip yasadim maddi manevi baska yerlerde memorial sisli gibisi yok
Amiiin canım benim inşAllah hepimiz hayırlı haberler alırızMavera3 kardeşim güzel haberlerle dön inşaAllah
Kızlar benim tranaferim carşamba günü olmuştu ve bugün cok miğdem bulanıyor birde boğazımda yanma hissi var sizce hasta mı oluyorumne yapabilirim hasta olmamak icin
Cook sağol canım birde onu deniyimCanim sicak su icine 1 kasik elma sirkesi ve 1 kasik bal koy ıc cok iyi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?