Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Ben hiç gebe kalmadım yaşımda 29 eşimin aile den dolayı istedi bende tamam dedim sizce yollamayım mı

Mrb arkadaşlar pgt ye gidecek kalitede embriyo oluşsaydı pgt ye gidecekti ama hakan bey aradı bugün sınırda embriyolar olabilir de olmayabilir de dedi. Transfer olma ihtimaline karşı çağırdı şehir dışında olduğum için bu tip embriyoların tutma ihtimali var mı arkadaşlar

Pgt yapılması ya da yapılmaması tutunma iiçim değil aslında. Pgt den sağlıklı gelen embriyonun sağlıkla devam etme ihtimali daha yüksek, fark sadece bu. Yoksa pgt yapılmayan sağlıksız 5.gün embriyosu da tutunuyor. Benim ilk transferim öyleydi. 9.haftaya kadar ne kanama ne bir ağrı yaşadım ama 9.haftada kalbinin durduğunu öğrendik. Genetikten gelen sonuca göre ağır bir Trizomi varmış, tutunması mucize o kadar devam etmesi de ilginç yorumu yapılmıştı. Vücudun daha önce bunu eleyip tutunma bile olmamasını beklerlermiş. Ki kendi kendine bile düşmedi b en kürtaj oldum, doğma ihtimali bile vardı yani..
Pgt yaptırma ya da yaptırmama herkesin kendi tercihi tabi, ama doktor öneriyorsa ve yeterli embriyo varsa pgt denenmeli şeklinde düşünüyorum. Çünkü önemli olan sadece hamilelik haberini almak değil, sağlıkla devam etmesi.. Pgt li embriyoda genetik bir problemden dolayı düşük vs olma ihtimali ortadan kalkıyor sadece. Ama yine kayıp olabiliyor farklı sebeplerden ya da sebepsiz vakti gelmediğinden.
Yolumuz uzun ve yorucu. Allah hepimize yardım etsin..

Bu ihtimal her embriyoda var bence
Amin

Semra hoca yada dr istedi ise yaptir arkadasim ...ben eger daha önce yaptirsaydim bu kadar yipranmazdim diye düsünüyorum ki zaten son 4
denemede saglikli bebek bulunamadi hepsi cok kaliteli 5.gün aa blastokist tabiki benim yasim var 42 ve 5 senedir ugrasiyorum esimden kaynakliydi sorun simdi bende yastan dolayi eklendim bana sorarsaniz eger mutlaka yaptirin hem transfer sonrasi bir sürü ilac da kullanmamis ayni zamanda vakitte kaybetmiyorsunuz rabbimde ol derse olur

Bence de kesinlikle yaptırılmalı Semra hocam bize de önermişti bir önceki tedavide iki embriyo oluştu 3ab 2 ba pgt ti kabul etmedim negatif sonuç aldık pgt yaptırsaydık neden tutunamadığını öğrenecektik en azından bu sefer gönderecektik şimdi de yeterli kaliteye ulaşmama ihtimali var rabbim hepimizinyardımcısı olsun çok Zor süreçler

Allahım inşallah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder gerçekten çok zor yıpratıcı ..

Kızlar uzun zaman sonra hepinize merhaba..
Öncelikle kısaca yeni gelen arkadaşlara ve diğer unutan arkadaşlara hatırlatma olarak kısaca durumumdan bahsetmem gerekirse erkek faktöründen dolayı doğal yollarla çocuk sahibi olamadığımızdan ilk tüp bebek deneyimim geçen sene başka bir klinikte negatifle sonuçlandı.. bu kez memorial hastanesinde 2. Denemeyi gerçekleştirdik 8 yum döllendi 5. Güne 2 tane kaldı genetik önerildi ve tek embriyo geri geldi oda mozaik olarak döndü.. genetik doktoru tutma olasılığının %20 olduğunu söyledi.. %19 dan iyidir diye düşündüm. Bu arada isterseniz hemen yeni tedaviye başlayalım diye bir teklif geldi, kabul etmedim. Dosyam dün doktoruma ulaşmış %30 hasar olduğunu bununda hafif hasar diye adlandırdı.. sonra olasılıklardan bahsetti işte burada benim kafam çok karıştı.. 3 olasılık var dedi..
1 ) sadece alınan parçada mozaiklik oluşmuş olabilir
2 ) embriyonun diğer bölgelerinde de mozaiklik olabilir
3 ) embriyonun diğer bölümlerinde farklı genetik hasarlar söz konusu olabilir..
Şimdi düşününce ben bu ngs yi olasılıkları ortadan kaldırmak için yaptıysam bu işlem bana ne kadar yardımcı oldu? Sonuçta kaliteli dedikleri embriyonun diğer bölümlerinde de hasar olma ihmali oluyor bu durumda. Sadece aldıkları parçayla embriyonun diğer bölümleriyle alakalı bilgi sahibi değil iseler bu işlemin yapılış amacını anlamış değilim açıkçası.. şuan görünürde kalan mozaik embriyonun tutunma olasılığı az evet bunu kabullenip tedaviyi devam ettiriyorum fakat bir sonraki deneme de kesinlikle bu işlemi yaptırmayacağım en azından bunu biliyorum. Kafanızı karıştırmak istemem ama sonuç olarak bana mantıklı gelmedi bu durum..

Bu mozaikli embriyo paylaşımından sonra merak edip bakmıştım evet alınan parça olabilir belki sağlamdır gibi şeyler yazıyordu alınan bir parçayla mozaikli diyip belki de sağlam embriyoyu çöpe atıyoruz yazıyordu gerçekten işimizi Allaha bırakıp hiçbişe yaptırmadan transfer mi ettirsek diye düşünüyorum şuan

Arkadaşlar bu glifor beni mahvetti yani mide bulantısından yataktan çıkamıyorum konuşsam istifar edecek gibiyim çok halsizleştirdi beni bu etki ne zaman geçecek bugün 3.gün yani hapı içeceğimi bilmek bile midemi bulandırıyor artık çok kötüüü

Dayan canım zamanlaetkisi azalacak ama düzenli kullan çok iyi önemli bir ilaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…