Allah hepimizin emeğinin karşılığını versin inşallah.hepimizin yüzü gülsün yarın bakalım kısmet pek umudum yok açıkçası hiçbir belirti yok hiç hemde sağlıkla hayırla gelsin inşallahBüyük heyecan vardr tabiki cnm bn saha transfer olmadm sonuc alma anını düşündükçe simdiden heyecanlanyrm. Yüzünüz güler inş hbrlerni beklıyrz
Bence güzel haber vereceksin, hiç umutsuz olma canımAllah hepimizin emeğinin karşılığını versin inşallah.hepimizin yüzü gülsün yarın bakalım kısmet pek umudum yok açıkçası hiçbir belirti yok hiç hemde sağlıkla hayırla gelsin inşallah
Aynen öyle kapsamlı tarama diye birşey varmış hepsine bakılıyormuş onu bugün internette gördüm bahceci sayfasında paylaşılmış yarın iyice araştırıp onu soracağım bu şekilde oluyorsa yapılsın yoksa pgt istemiyorum diyeceğimİçin nasıl rahat edecekse ve verdiğin karardan pişman olmayacak şekilde ver.. ben kesinlikle bir daha düşünmüyorum gerçekten bütün embriyo için bana sağlıklı, sağlıksız diyebileceği bir teknoloji yok ise baktırdığım kısımın hiç bir faydası yok.. zaten genetik sıkıntısı olan embriyo rahme tutunmuyor.. yani yapılan işlem bana diyor ki biz bu bölüme baktık diğer tarafları bilemem eee ne anladım bu işten sağlıklıda dönse belki bakılmayan yerde idi sıkıntı.. ikisinde de risk aynı yani pek değişen bir şey Yok.. boşuna 6aa embriyo mu gönderdim resmen sonuçta kalitesiyle alakalı küçükte olsa düşüş olmuştur ben pişmanım ama iyi ki de yaptırdım aklımda artık bu işlemle alakalı soru kalmadı
Aynen öyle kapsamlı tarama diye birşey varmış hepsine bakılıyormuş onu bugün internette gördüm bahceci sayfasında paylaşılmış yarın iyice araştırıp onu soracağım bu şekilde oluyorsa yapılsın yoksa pgt istemiyorum diyeceğim
Bayanlar okuyorum ama çok sık yazamıyorum
Bu pgt denilen olay bana biraz ilginç geliyor
Ben daha pgt lik bi sürece gelemedim ama sanırım yaptırmam
Daha önceki 2 negatifimdeki merkez düşünüyormusunuz pgt diye sordu hayır demiştik
Konu kapanmıştı
Şimdi okuyorumda sizlerde memorialin ağzında sürekli bi pgt isteği söz konusu
Acaba bi ticarilik işin içine giriyor olabilirmi diye beynim kurcalanıyor
Ha bu bi ticari vakasaydıda ben yinede merkezimi değiştirirmiyim hayır
Memoriale devam
Hayır canım benim ilk denemem tüp 5yıldır istiyorduk bir keremkendiliğinden hamile kalmıştım sene 2013 ama 6.haftada gelişimi durmuştu kendiliğinden ve kürtaj oldum daha sonra hamile kalamadım yaşım 30 ama Semra hoca istemedi ptg
Ticari bir vaka olacağını sanmam çünkü eğer öyle olsaydı herkese yaptırırlardı.memoriala ilk gittiğimde benim 3.denemem olacaktı ama memorialda ilkti.hatta şöyle söyliyim devlette 2.denememin negatif olduğunu öğrendiğim ilk gündü ilk önce bahçeciye gittim şöyle bi anlattı bişiler orda bi doktor ben sandımki ön görüşme yapacak muayene edecek ama nerde direk bana şu şu kadar para bu bu kadar yurt dışına gidiyor falan diye sıraladı inanırmısın 10 dakika durmadık ama ne kadar para ödeyeceğimizi tam olarak anlamasamda her şeyde bi yurt dışı konusu geçti.ordan çıktık şişli ye geçtik memoriala geldik neyin ne olduğunu bilmiyoruz bankoya geçtim ön görüşme yapıçam dedim ki önceden tel bile etmemiştim rast gele ordan bi doktor kartı gördüm gönül hanımınmış bi iki saat falan bekledik galiba tam hatırlamıyorum ama gönül hanımla görüştük anlattı muayene etti sonra hemen semra hanım geldi o da muayene etti hatta muayene ederken gönül hanım adet oldum orda testimin negatif olduğunu öğrendiğim gündü yıkıktım yani ne denirse kabul edecek durumdaydım.semra hamımla gönül hanım anlattı konuştu hemen başlama istersen dinlen dediler ben de 2 ay sonra başlamaya karar verdim çıkarken semra hanım isterseniz genetik testlerinizi yaptırın bu sürede çıkması uzun sürüyo dedi onların isimlerini verdi burda da yaptırabilirisniz devlette de dedi.hastaneden çıktık ve bizimle bir saatten fazla ilgilenilmesine ve muayneye karşılık beş kuruş vermedik genetik testleride üniversite hastanesinde yaptırdık.ticaret böyle olmuyor yani.düşünün nisanda ikinci negatifimi almıştım haziranda başladım.pişmanda olmadım Allah yinede etmesin.ordaki ilk denemede tuttu gönül hanımın nasıl sevindiğini gördüm kanama ve beta düşmesinde emre beyin nasıl üzüldüğünüde gördüm.sonuçta onlardan daha ii bilemiyoruz semra hanım pgt yi ilk getiren genel adı pgt ama yapılan işlem ngs bana email yoluyla gönderilen raporda yapılan işlemin ngs olduğu yazıyor.rapora tekrar baktım ve içim rahat biz elimizden geleni yapalımda Allahım takdir ettiyse vakti geldiyse olmazları oldurur inşallah Rabbim gerisi tevekkül.sıramız geldiyse bizde inşallah o güzel duyguyu yaşar ve kucağımızda seweriz inşallah cnm.Allahım hepimize tattırsın amin...Bayanlar okuyorum ama çok sık yazamıyorum
Bu pgt denilen olay bana biraz ilginç geliyor
Ben daha pgt lik bi sürece gelemedim ama sanırım yaptırmam
Daha önceki 2 negatifimdeki merkez düşünüyormusunuz pgt diye sordu hayır demiştik
Konu kapanmıştı
Şimdi okuyorumda sizlerde memorialin ağzında sürekli bi pgt isteği söz konusu
Acaba bi ticarilik işin içine giriyor olabilirmi diye beynim kurcalanıyor
Ha bu bi ticari vakasaydıda ben yinede merkezimi değiştirirmiyim hayır
Memoriale devam
Canım Allah yardımcın olsun, dualarımızdasın. İnşallah bu sınavın son aşamasıdır, bundan sonra yüzün güler hepsi unutulur bunların.. Allah sabrını bol versin, gücünü eksilmesin, belirsizliğin içinden çıkarsın sizi tez vakitte..Sevgili arkadaşlarım. Bilenler biliyor zor bir süreçten geçtim-geçiyorum. Destek oldunuz bana çok güzel şeyler yazdınız gerek burdan gerek özelden. Enerjim çok çok azaldığı için yazmaya güç bulamadım cevapsız bıraktım özür dilerim haklarınızı helal edin. Durumumun belirsizliği devam ediyor. İlaçları bıraktığım halde değerim azar azar artmaya devam ediyor. Takibe devam ediyoruz. Kesin olan sağlıksız bir gebelik olduğu. Allah sonunu hayretsin. Genetikten gelen tek sağlıklı embriyo ile %1 ihtimal olan dış gebelik durumunu yaşıyorum. Bu durumda kızabileceğim sorumlu tutabilceğim kimse yok. Biliyorum ki yapılması gereken en iyi şekilde yapıldı. Bi noktadan sonrası nasip. Benim imtihanım da böyle imiş. İsmim geçtiği ve çok kafa karışıklığı gördüğüm için yazmak istedim. Daha önce iki transferim oldu ilk tedavimden. Genetik bakilmamıştı. Bir negatif ve bir düşük ile sonuçlandı. Bu durum değerlendirilirken %80 genetik bozukluk olabileceği söylendi. Bu yüzden ben ilk tedavimde pgt yaptirmamanin pişmanlığını yaşadım açıkçası. Sağlıksız çıkarsa transfer süreçleri ile vakit kaybetmeden direk yeni tedavi ile yoluma devam edebilirdim. Sağlıklı olduğu halde negatif ise de ona göre farklı şeyler düşünülebilirdi. 2. Tedavimde 4 embriyom genetiğe gitti ama 1 tane sağlıklı geldi. Genetiğe bakılmasa teker teker onları transfer ettirsem diğer 3 embriyo da ya negatif ya düşük ya kürtaj gibi durumlarla neticelenekti. Embriyonun sağlıklı olduğunu bilerek transfere gitmek sonuç beklemek gerçekten çok daha rahat bir süreçti öncekilere göre. Bu konuda çok fazla şey okudum dinledim sizlere göre yeterince araştırmışmıyımdır bilmiyorum ama uygulanan yöntem ve sonuçları hakkında en ufak bir şüphem yok. Yeni tedavimde yine aynı işlemle ngs yapılacak. Bülent Urman la Hakan Yaralı nın genetik konusunu tartıştıkları bir video vardı çok ayrıntılı degerlendiririyorlardi konuyu bulursanız izleyin. Semra hocanın labaratuar konulu bir videosu var youtube da bir eğitimden. Tüpbebek-genetik internet sayfasındaki bilgileri okuyun. Rastgele yapılan yorumlarla kafalarınızı karıştırmayın derim.
Kim ne yaparsa yapsın %100 kimse hiçbir şeyin garantisini veremez. Allah nasip etmişse kendiliğinden de gelir düşük kalite embriyo ile de yoğun kanamalara rağmen de. Nasipte yoksa istediğin kadar ileri teknik falan filan oluyor hikaye. Biz yine de elimizden geleni geldiğince yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah her birimiz en kısa zamanda çabalarımızın karşılığını en güzel şekilde alırız. Allah her birimize maddi manevi güç kuvvet sabır versin yardımcımız olsun.
Görüştükten sonra paylaşır mısın canımAciklama buysa cok sacma genetik yaptirmamiz o zaman bunu yarin ben tekrar konusacagim kontrol var su anda bebegini kaybeden arkadaslara bakarsak yazdiklarini teyid ediyoruz bende bunaldim gercekten cok yoruldum deneme tahtasi olmaktan
Hayırlısı olsun.benim başka bir merkezdi ama memnundum.5 deneme olduğu için artık değiştirmek gerekir diye düşünüyorum.şişli memorialdan randevu aldım.Son iki denemem canım memorialde zaten sonuncuda transfer olmadı pgt den sağlıklı gelmeyince ben başka ilden geliyorum zor oluyor ama yine memoriale gideceğim nasipse tabi doğru yer olduğunu düşünüyorum
Hayırlı olsun tedavin bu sefer sonu güzel biter güzel haberler paylaşırsın İnşallah ...Hayırlısı olsun.benim başka bir merkezdi ama memnundum.5 deneme olduğu için artık değiştirmek gerekir diye düşünüyorum.şişli memorialdan randevu aldım.
Aslında kalın gibi gözüküyor sadece, deriye değen ilk noktanın gonalf Ten bir farkı yok, sadece odaya odaklan. İlk girişten sonra istediği kadar kalın olsun zaten bişe fark etmez. Bence kendini zorla biraz, her gün klinik zor olabilir.Gonal f 150 idi 162.5 yapmış
Cetrotide iğne bugün başlıyor bu iğneden çok korkuyorum klinikte yaptırırım ucu kalın gibi
Ya ben iğneyi görünce kötü oluyorum Allahım neden bu kadar mız mızım ya izledim tansiyonum düştü şimdi akşam 8 olacak diye korkuyorumAslında kalın gibi gözüküyor sadece, deriye değen ilk noktanın gonalf Ten bir farkı yok, sadece odaya odaklan. İlk girişten sonra istediği kadar kalın olsun zaten bişe fark etmez. Bence kendini zorla biraz, her gün klinik zor olabilir.
Lekelenmen veya rahimde kanama alanı yoksa 12+0 da bırakılacak. Eğer varsa 20. Haftaya kadar devam12.haftaya kadar kullanmamız gereken crinone jel 12+0 damı yoksa 12+6 oluncami kesilmeli
Canımm tekrar çok geçmiş olsun. Senin sanırım 2. Düşüğün oldu. Sana tavsiyem bir dahanki transferde yerinden kalma sadece wc için kalk bazı kadınların 9 ay boyun yatarak hamilelik geçirdiğine şahidim mesela benim teyzem iki çocuğunda da 9 ay yatmış çünkü kalkınca felaket kanaması oluyormuş adet gibi değil parça parça öyle öyle iki çocuk dünyaya getirdi. İnşallah Allah sana da isteyen herkese de nasip edecekVar cnm 1 kere daha deneyeceğiz
Cnm kan verdinmi inş iyi hbrlerin vardrAllah hepimizin emeğinin karşılığını versin inşallah.hepimizin yüzü gülsün yarın bakalım kısmet pek umudum yok açıkçası hiçbir belirti yok hiç hemde sağlıkla hayırla gelsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?