- 2 Kasım 2017
- 945
- 559
- 23
- 33
Hayırlı akşamlar .. ilk önce tahliller yapılacak sonra adetin 2.günü muayeneyle birlikte tedavin başlıyor .. rahim filmi de istiyorlar
Muayene ediyor senin durumuna göre ilaç yazıyor bana adetin ikinci günü gonalf450 yazdı 150 dozda başlattılar glifor hap sabah yarım akşam yarım bir de folicasit yazdı 4.gün de cetrotide diye iğne başlatıldı her gitmende e2 hormonuna bakılıyor sonra msjla ilaçları bildiriyorlarŞimdi muayene esnasında neye bakıyolar canım? Hemen ilaçlara başlancakmı iğneylemi yapılcak tedavi.
Muayene ediyor senin durumuna göre ilaç yazıyor bana adetin ikinci günü gonalf450 yazdı 150 dozda başlattılar glifor hap sabah yarım akşam yarım bir de folicasit yazdı 4.gün de cetrotide diye iğne başlatıldı her gitmende e2 hormonuna bakılıyor sonra msjla ilaçları bildiriyorlar
Yanlız adetin ikinci günü alttan muayene ediliyor bende pko olduğu için sonra başka testlerde istedi insulin açlık şekeri falan .. benim tedavide 6.günüm cetrotide iğnem bir kutu alayım mı dedim 1 kutu daha al belki gerek kalmaz dedi o yüzden tedavinin devamıyla alakalı birşey demeyim yanlış bilgi olurAnladım canım. Nezamana kadar sürcek ilaç kullanımı peki
PKo olanlar donduruluyor yumurtalar rahim dinlenior cnm bir sonraki adette transfer oluor zaten sana bilgi verirler sanaİnşallah canım ya bende bu ay bir tane taze transfer denerim diyordum genetik istemesem bile bekleyeceğim yani
Sağol canım yarın Sevinç hanıma yazmışlar randevuyu unutmazsam tüm soruları soracağım bugün gittim muayene oldum çıktım ne soracağımı unutuyorum resmen ya çıkınca geliyo aklımaPKo olanlar donduruluyor yumurtalar rahim dinlenior cnm bir sonraki adette transfer oluor zaten sana bilgi verirler sana
11. Gün catlatma iğnemi oldm cnm 12. Gün hcbrşey vurulmadm 13. Gün ise toplandı.Bir de 13.güne kadar gonal f ve cetrotide vurulmaya devam ettin mi ? Bana 5 güne yumurta toplama yaparız büyük ihtimal dedi bugün 6.günüm
Nasip olacaksa hngi doktor girerse grsin pozitfi görecegz inş cnm. İlk denemen nezmndı taze transfermiydi o? Taze transferde kimyasal yasayanların dondrlmusla saglıklı gebelıgı dvm edyr sanrm. Bnde brz cekınıyorum taze transferdn bi daha hüsrana ugramam inş. Dondrlmusum kalacakmı o mechul cunkuEvet canim dondurulmus ve ilacsiz tedavi benimde gönül hn girdi semra hoca ile ama kismet olmadi pazar gününe denk geldim bu arada ilk denemede semra hoca yapmamisti zaten hamile kalmistim drlarin hepsi yetenekli zaten düsünsene kaç kisiye yaptilar tecrübe var artik hakkimizda hayirlisi birlikte takip ederiz
Benim histereskopi de de şöyle bişi oldu adet olmadan bi gün önce aradım söyledm durumu bankodaki kızlar anlamadı sonra cuma adet oldum aradım tekrar tedaviye başlıycam sandılar ve Cumartesi ye randevu verdiler anlattım histereskopi diye anlayan olmadı sonra içine kurt düştü hemşireyi aradım yanlış anlamışlar dedi adet süremi sordu 4-5 gün dedim adetim cuma başladı diğer cuma yani adetin 8.günü histereskopi oldum.Hatta randevu ayarlandıktan bi gün sonra Pazartesi yapsak size uygunmu dediler yani adetin 4. Günü diil dedim sonra yine ilk verdikleri güne döndüler.yani ben adetim salı bitti cuma histereskopi oldum yani adetin 8. Günü cnmValla ben birsey anlamadım. Bende perde var o alınacak bide transfer öncesi çizik atılacak. Ilk görüşmemde semra hanım adet bittikten 3 gün içinde yapılması gerekiyor, rahim kalınlaşmadan demişti. Adetin 11.gününe verdiler yani bittikten sonra 6 gün geçmiş olacak. Cumartesi akşamı adet oldum pazar gününü birinci gün saydılar. Pazar günü aradım hastaneyi sorumlu hemşireye bildireceğiz yarın semra hanımla gününü belirleyip sizi arar dediler. Pazartesi arayan olmadı ben aradım tekrar. Yine biz iletiyoruz sorumlu hemsire size dönüş yapacak dediler. Kimse dönmedi. Bu sabah tekrar aradım. Yine aynı şeyi söylediler. Pazar gününden beri arıyorum aynı seyi söylüyorsunuz kimse dönmüyor diye kizdim bende. Neyse öğleden sonra aradı sorumlu hemşire feyza. Demez mi dosyanız bana iletilmedi yoksa bu zamana kadar planlardik diye. Görüştüğüm kişiler kimse hiç söylememişler bile sorumsuzluğa bak. Semra hanımla görüşüp sizi tekrar arayacağım dedi. 11 gün sonraya vermişler işte. Çok geç degilmi semra hanım 3gun icinde yapılması gerekiyor demişti dedim. Yok sorun olmaz dedi. Bide o gün gittigimde iptal ederler mi rahim kalınlaşmış diye. Öyle olursa bir aylık zaman kaybı ve bu benim icin çok önemli. Yarın doktoru arasam semra hanım öyle karar vermiş diyecek. Ne yapsam bilemedim. Kusura bakmayin cok uzun yazdım ama kafam cok karisti. Histereskopi olan arkadaslar adetinizin kaçıncı günü oldunuz yazabilir misiniz
Nasip olacaksa hngi doktor girerse grsin pozitfi görecegz inş cnm. İlk denemen nezmndı taze transfermiydi o? Taze transferde kimyasal yasayanların dondrlmusla saglıklı gebelıgı dvm edyr sanrm. Bnde brz cekınıyorum taze transferdn bi daha hüsrana ugramam inş. Dondrlmusum kalacakmı o mechul cunku
Zor günler yaşamıssın cnm ngs den kac tane saglıklı embryon geldi?Ilk transferim tazeydi hamileydi ikizdi biri erken öldü digerinin 16 haftayi gecmistik plesantasina yapisip deldi kader dedim sonra donmus vardi naturel onu koydurdum tutmadi simdi de ngs yaptirdik insallah rabbim yüzümüzü güldürür
3203 e baglanacaksn cnmKızlar yarın embriyoların durum bilgisi için Memorial ‘i arayacağım ama direkt laboratuvara bağlanmak için hangi numarayı aramam gerekli bilen varsa cevap yazabilirmi
Teşekkür ederim canım3203 e baglanacaksn cnm
bende de hafif pko mevcut amh 5,67 15 tane yumuırtam gelişti, çoğu sağ taraftan sol taraftan pek yumurta gelişimi olmadı neyse hepsi toplandı ve olgundu , hepsi döllendi ve 15 tanesini 5. güne gitti . 11 tanesi 1. kalitede, 4. tanesi ise orta kalitede dediler... çok sayıda 1. kalitede olduğu için orta kaliteleri dondurmadık diğerleri donduruldu dediler... vallahi o kadar doktora gittim hiçbiri bana pkosun demedi ama hepsi çok zengin yumurta rezerven var dedi... adetlerim düzenli olduğu için kilo problemi , kıllanma gibi pko belirtileri olmadığı için hiç aklıma gelmedi pko olduğum... semra hanım diyince çok şaşırmıştım ...Polikistik over olan kadınlarda yumurta sayısı çok oluyor böyle olunca da taze transfer çok riskli ohss olma ihtimali oluşuyor 2 adet dinlendirilip o şekilde transfer yapılıyor. Ben de polikistik hastasıyım amh 12 ve 60 80 arası yumurta gelişti fakat olgun olarak 28 tanesi toplanabildi geri kalanları baskılamak icin opu sonrası 5 adet iğne daha vuruldum 26 tanesi döllendi ama 5. Günü 7si gördü pgtye yolladık 4 ü sağlıklı geldi
ewt canım 2 adet beklıyeceksınİnşallah canım ya bende bu ay bir tane taze transfer denerim diyordum genetik istemesem bile bekleyeceğim yani
Sizin şişli memorial da görüşmeniz vardı diye hatırlıyorum.nasıl geçti görüşmeniz.ne yapmayı düşünüyorsunuz.bende randevu aldım aralikta görüşmeye gidicez sizin görüşmenizi merak ettim.Selam canım rezerv azlığı ve morfoloji amh 0.6 sizin sorun nedir
Aynı durumdayız bana da bir doktor pco var dedi diğerleri yok dedi hatta burda da sevinç hanım yok dedi gönül hanım var dedi amh 4 çıktı şimdi muayeneden çıktım 8 yum varmış alel acele geçiştirdi sorumu bile sordurmadı :))bende de hafif pko mevcut amh 5,67 15 tane yumuırtam gelişti, çoğu sağ taraftan sol taraftan pek yumurta gelişimi olmadı neyse hepsi toplandı ve olgundu , hepsi döllendi ve 15 tanesini 5. güne gitti . 11 tanesi 1. kalitede, 4. tanesi ise orta kalitede dediler... çok sayıda 1. kalitede olduğu için orta kaliteleri dondurmadık diğerleri donduruldu dediler... vallahi o kadar doktora gittim hiçbiri bana pkosun demedi ama hepsi çok zengin yumurta rezerven var dedi... adetlerim düzenli olduğu için kilo problemi , kıllanma gibi pko belirtileri olmadığı için hiç aklıma gelmedi pko olduğum... semra hanım diyince çok şaşırmıştım ...
Anladım canım inşaallah 5. Güne kadar gider embriyolar Emre beye sorduğumda bi aksilik olurda gitmezse 5. güne kadar 3. günde transfermi yaparız dedim çokda 3. gün embriyosunu önermediklerini her zaman 5. güne kadar gitmeyi tercih ettiklerini söyledi kısaca 3. gün embriyo hiç embriyo demek istedi.
3. Gün embriyosuyla 7 yaşında sağlıklı bir kızım varöyle düşünme canım 3. gün embriyosu transfer olupta hamile kalan bebeğini kucagına alan birçok kişi var... anne rahminde embriyolar daha iyi gelişim gösterebiliyor sen içini ferah tut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?