Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Ben şuan zaten pgt sonucu bekliyorum canım .. benim de yorumlardan dolayı kafam karıştı zaten ve evet yine yorumlardan anladığım kadarıyla çok gerekli görmüyorum

Tekrarlayan düşükleri olan kişilere pgtli tüp bebek öneriliyor niçin? Ordaki yorumu yazan kişi yazmış. Sebebin genetik bir durum olup olmadığını anlamak için. Sağlıklı embriyolara rağmen yine düşük oluyorsa bunun sebebinin başka yönlerden araştırılması gerekir.
Donmuş embriyolarin çözülürken bozulması ifadesi var mesela orda. Burdan zayıf bir labaratuar olduğunu tahmin etmek zor değil. Memorial şişli labaratuarinin bu donma çözme konusundaki başarısı için ödülleri var.
Biyopsi nin embriyoya zarar vermesi konusu da aynı şekilde yapan embriyolog un tecrübesi çok önemli. Ayrıca klasik pgt de 3.gün alinan biyopsi ile ngs ile 5.gün trofektoderm biyopsisi arasında çok ciddi fark var. Semra Hanım ın youtube da labaratuar videosu var onu açıp dinlemeni tavsiye ederim

Ben bunları araştırıp öyle seçtim zaten hastaneyi zaten pgt cemiyeti başkanı seçildiğini de biliyorum .. sadece pgt ye sıcak bakmıyorum ve bu benim fikrim sizin fikrinize de saygı duyuyorum siz yollayın ben yolladım ilkinde nasip olmazsa ikincide yollamayı düşünmüyorum .. hayırlısıyla sonucumu bekliyorum ..

Ayrıca benim hiç düşüğüm yok hiç gebelik yok daha doğrusu .. eşimin tarafta düşükler var ondan dolayı benden de istedi yaşımda 29 :) her neyse hepimiz için hayırlısı emeklerimiz boşa çıkmaz inşallah ..

Ben şuan zaten pgt sonucu bekliyorum canım .. benim de yorumlardan dolayı kafam karıştı zaten ve evet yine yorumlardan anladığım kadarıyla çok gerekli görmüyorum
Biliyorum sonuç beklediğinizi. Allah muaffak etsin dualarımız hepimizle. Ama bilimsel olarak faydası kanıtlanmış bir yöntem. Tabi ki Rabbim ne derse o olur. Biz elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz

pgt de translokasyona bakmislar.soyleseydiniztalasemiye de bakardik dediler.
Demiş arkadaş biz mi söyleyeceğiz bu da değişik ..
Arkadaşım. O arkadaşın eşinde translokasyon olduğu için pgt yapılıyor. Yani daha önce karyotip analizi yaptırmışlar ve eşinde translokasyon olduğu ortaya çıkmış. Ama taşıyıcı oldukları hastalık karyotipte çıkmaz. Bunun için tek gen taraması yapılması gerek. Bu kromozom taramasından farklı bir durum.
Mesela eşimle ben de karyotip yaptırdık normal çıktı. Ayrıca benim trombofili bakıldı. Bu faktörler de gen bazında yapılan incelemeler. Anlatabildim mi anlayabildin mi bilmiyorum.
Mesela siz de genetik sonuçlariniz çıkmadan tedaviye başladınız diye hatırlıyorum. Eşinin sperm değerlerinde sıkıntı vardı sanırım. Bunun genetik sebebi olma ihtimali var(inşallah yoktur) sen direk transfer yaptırsaydın ve böyle bi durum sonradan çıksa idi?
Benim ilk denememde tavsiye edilmedi yaşım 37 olmasına rağmen. Bunun belli kriterleri var ve kesinlikle senin paranı almak için değil bu.
İnşallah sana yetecek kadar sağlıklı embriyon gelir ve sağlıklı bir şekilde kucağına almak da nasip olur. Bunları daha fazla anlamak öğrenmek tartışmak zorunda kalmazsın.

Tartışmak ? Bana bişey anlatmak anlatmaya çalışmak ısrarla senin fikrini empoze etmek zorunda değilsin neticede embriyologla ortak çalışma yapmıyorsun değil mi ? Güzel dileklerin için teşekkür ederim iyi günler ..

Yazmak istemiyorum ama sırf bu yüzden yazıyorum dışardan okuyan cidden böyle algılamasın diye. Embriyonun sağlıklı olduğunu bilerek transfere gitmek bile insanın stresini azaltıyor. Acabaları azalıyor.

Kesinlikle katılıyorum size ben de pgt yaptıran bir kisi olarak iyi ki yaptırmışım diyorum 24 embriyodan sadece 7 tanesi 5. Günü gördü ve 4 tanesi sağlıklı geldi. Daha önce iki tane kaybım var ve ne pihtilasma ne de rahimden kaynaklanan bir sorun olmamasina raģmen nasip olmadi. Semra hoca özellikle pgt yapılmasini önerdi ve şuan 16 haftalık hamileyim ćok şükür. Iki kere aktif olmayan kanamam oldu ve doktorlarin yorumu o kadar hormonu bana da verseler bende de kanama olur oldu. Kesede ya da rahimde kanama alani yoktu ve bebek de iyi durumdaydi. 2008 2009 da uygulanan yöntem ve laboratuvar sartlari ile günümüz teknolojisi arasinda dağlar kadar fark var. Iyi bir merkez ve iyi bir embriyolog ile hiç bozulma olmadan başarı sağlanabiliyor. Bizim embriyo 6aa idi çözüldüğünde yüzde 100 canlılığı devam ediyordu biyopsi yapıldığı için de zarından tamamen ayrılmış durumda idi tutunması kolaylaştı böylece. Eşimde ve ben de genetik sorun yok olsa idi ngs de kromozomlara ve belli başli genetik hastaliklara bakiliyor farkli bir tasiyicilik durumu varsa onun icin ileri bir genetik inceleme gerekiyor bunun da önceden bilinip söylenmesi lazım çünkü binlerce genetik hastalik var ve çoğu ülkemizde tespit edilemiyor. Ikili 3lü 4 lü tarama yapma gereği duymadi doktorum ve belli ki iyi bir bebek dedi bu haftalari hiç Göremeyen birisi olarak pgt yaptirdigimiz için hiç pişmanlık yaşamadik suan 3 tane dondurulmuş sağlıklı embriyomuz daha var ve sagsalim dogurursam ikinci cocuk içinde yine tercihim onlardan biri olur.

Mesela ben korkuyorum ve bu msjlar tedirgin ediyoo 3 tane yollamıştık pgt ye çok şükür ikisi sağlıklı geldi ve transfer için hazırlanıyorum bu ay transfer olacak inşallah.öncesinde histereskopi yapıldı ve rahme çizik atıldı yani ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum sonraki takdir tevekkül ediyorum yani.ama okuyunca ümidim kırılıyo ister istemez sonrada diyorum ki veren de Allah alan da olucak sa inşallah olur da vakti saati gelmiştir ve kucağımızda seweriz bu sefer.

Kuzum kızıma bakmadılar keşke baksalardı bize yol olurdu ama maalesef yapmadılar yücel bey iğne ile jelin bi farkı yok psikolojik olarak iyi hissedeceksen iğne veririz dedi progesteron eksikliği olduğunu düşünmüyor rahimle bi problemim olsaydo kızımı 7.aya kadar nasıl taşırdım bilemiyorum ama adet olunca bi daha fil çekilcem düşükten dolayı olmazsa histeroskopi yapılabilir dedi yücel bey

Canım kesinlikle sana katılıyorum insanları etkileyebilrsinz biz o kadar bilgi sahibiysek bizde doktor olaymışız bide tüp bebek doktoru yani herşeyi ince düşünmek zorundalar benim arkadaşım orda yaptı 36 yaşında ilk denemesinde hemde ikizi oldu bende doktorlar gerek duygukları için pgt gönderiyordur bence her pgt düşük değildir nasip değilmiş diorum ben sadece keşkeyle yaşamak zor olur bu kadar akılda soruyla transfere gitmek transferi de etkiler die düşünüyorum arkadaşlar için daha kafanızı rahat tutmak ve doktorlara güven önemli die düşünüyorum

Pgt de
Pgtde ilk deneme mi oldu cnm

Bu kadar yazdığım şeyden bunu anlıyor bunu çıkarıyorsan cidden sana artık benim söyleyebileceğim hiç bir şey yok. Üzgünüm.

Canım bende yorumlardan dolayı karıştım ve fikrimde bu yönde .. hepinizin fikrine saygı duyuyorum bu da benim fikrim pgt ye sıcak bakmıyorum net olamıyorum

Pgt de

Pgtde ilk deneme mi oldu cnm
Aşilama ile birkez hamile kaldim düşük yaptim sonra tüp bebek tedavimiz iģne vurulma asamasinda sonlandi denizlideydik o zaman polikistik olduğum icin asiri uyarilma oldu ilaçlari biraktim. Sonrasinda normal yolla hamile kaldim hersey yolunda giderken kese gelisimi yavasladi kalbi durdu 8. Hafta kürtaj oldum kromozom bozuklugundan olabilir dediler. Iyi bir yerde tüp bebek yapalim işi şansa birakmayalim dedik memoriali seçtik aslina bakarsan ilk tüp bebek denemesiydi ve pgt yapılmasi uygun görüldü ve hamile kaldım ilk denemede

Ben herkesin yazdıklarından etkilenmeni istemem kendine güven inşallah hamile kalırsın kafan karışık gitme çünkü herkes kendi fikrini yazıyor bazen ısrarlı bir şekilde dua ederek git bu yazılanları unut canım

İnşaallah bu defa her sey yolunda gider. Kaç embriyo göndermiştin kaç sağlıklı geldi? Bir de kan sulandırıcı kullanmış mıydın kızında?

İnşallah test sonucum gelsinde hayırlısıyla bakalım transfer olmak nasip olur inşallah sonra da bebişime kavuşurum :)

Herkes herkesin düşüncesine saygı göstermeli evet. Zaten hepimiz burda birbirimizin destekçisi ve duacısıyız. Ben dualarımda hepimize dua ediyorum İnanın. Ama düşüncelerimizi bilimsel gerçeklerin bile önüne geçirecek şekilde söylemek doğru değil diye düşünüyorum sonuçta ben en başta kendimden yola çıkarak söylemek isterim ki çok etkileniyorum. Pozitif düşünceler bana daha mutlu ve umutlu hissettiriyor. Dilerim hayırlı tez zamanda hepimiz sağlıkla hayırla evlatlarımıza kavuşuruz arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…