- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Allahım inşallah ilk seferinde nasip eder ama etmezse kesinlikle pgt yollamayacağım .. düşüklerin çoğu pgtliydi hatta hepsi diyebilirim yolladığıma pişmanım şuanBende hiç olumlu bakamıyorım pgtli embriyom var diye denicem yoksa bi daha dener miydim bilmiyorum ilk görüşmede semra hoca pgtli embriyonun düşük riski erken doğum riski daha az diyordu ama hiç öyle olmadı her hafta kanama geçirdin sonunda düştü sözde düşük riski azdı
Düşük için başka bişey araştırdılar mi cnm tek kromozamalden dolayı düşük olmuyor yaAllahım inşallah ilk seferinde nasip eder ama etmezse kesinlikle pgt yollamayacağım .. düşüklerin çoğu pgtliydi hatta hepsi diyebilirim yolladığıma pişmanım şuan
Canım ben daha transfer olmadım pgt sonucunu bekliyorum da burdaki arkadaşların çoğu pgt li düşük yaşadı ondan bahsediyorumDüşük için başka bişey araştırdılar mi cnm tek kromozamalden dolayı düşük olmuyor ya
Yanlış anladım cnm kusura bakma inş kucağına alırsın sağ salim iyi düşünCanım ben daha transfer olmadım pgt sonucunu bekliyorum da burdaki arkadaşların çoğu pgt li düşük yaşadı ondan bahsediyorum
Yok canım bende okudum şimdi ben yanlış yazmışım :) kendim düşük yapmış gibi Allah korusun .. pgt ye çok kararsız yolladım zaten şimdi de daha sonucum gelmeden pişmanım .. bak arkadaş yaptırdığı halde şimdi hastalık çıkmış bebeğinde Allahım şifasını versin .. Rabbim neylerse o olacak zaten niye yaptırdık ki bu testiYanlış anladım cnm kusura bakma inş kucağına alırsın sağ salim iyi düşün
İki kişimiydi cnm pgtli düşük yaşayan kaç tı ki. Benim tutan embriyom pgtli diil di ama düştü nasibi yoktu dedik yapacak bişi yok ben pgt den şunu anlıyorum hamilelik oluşursa ve ilerlerse ilerleyen dönemlerde 2li 3 lü 4 lü tarama testlerine falan ihtiyaç duymuyor sun çünkü ngs çok ileri bi teknik ayrıca pgtli demek illa tutacak demek diil bunu bize göndermeden demişlerdi ama pgt de düşük ihtimalinin ve kanama olayını bu kadar üstüste görmemiz kafamızı karıştırdı sanırım.vakti saatidir inşallah ta kavuşuruz bebişlerimize.Canım ben daha transfer olmadım pgt sonucunu bekliyorum da burdaki arkadaşların çoğu pgt li düşük yaşadı ondan bahsediyorum
Bir iki değil canım daha fazla gördüm başka topiklere de bakıyorum burda da 2 den fazla .. tutması tabiki Allah nasip ederse olur pgt değil nereye yollarsan yolla ol demeden olmaz bunu biliyoruz elhamdülillah bunu bile bile niye yolladım diye kendime kızıyorum .. ve evet düşük olmasın vs diye yapılıyorsa bu pgt yinede düşük yaşanıyorsa gereksizmiş gerçekten .. maddi manevi gereksiz görüyorum şu olaylardan sonra bir tedavi parası az da değilİki kişimiydi cnm pgtli düşük yaşayan kaç tı ki. Benim tutan embriyom pgtli diil di ama düştü nasibi yoktu dedik yapacak bişi yok ben pgt den şunu anlıyorum hamilelik oluşursa ve ilerlerse ilerleyen dönemlerde 2li 3 lü 4 lü tarama testlerine falan ihtiyaç duymuyor sun çünkü ngs çok ileri bi teknik ayrıca pgtli demek illa tutacak demek diil bunu bize göndermeden demişlerdi ama pgt de düşük ihtimalinin ve kanama olayını bu kadar üstüste görmemiz kafamızı karıştırdı sanırım.vakti saatidir inşallah ta kavuşuruz bebişlerimize.
Ay bende pşmanım valla düşük oldu sebep yok kan sulandırıcı kullandım bebek genetikten temiz geldi ama yok yani tıbbeb düşmemesi lazım dedi ancaYok canım bende okudum şimdi ben yanlış yazmışım :) kendim düşük yapmış gibi Allah korusun .. pgt ye çok kararsız yolladım zaten şimdi de daha sonucum gelmeden pişmanım .. bak arkadaş yaptırdığı halde şimdi hastalık çıkmış bebeğinde Allahım şifasını versin .. Rabbim neylerse o olacak zaten niye yaptırdık ki bu testi
Canım Allah sabır versin yani olup düşmesi daha zordur hiç yaşamadım ama anlayabiliyorum bulup kaybetmekAy bende pşmanım valla düşük oldu sebep yok kan sulandırıcı kullandım bebek genetikten temiz geldi ama yok yani tıbbeb düşmemesi lazım dedi anca
İki kişimiydi cnm pgtli düşük yaşayan kaç tı ki. Benim tutan embriyom pgtli diil di ama düştü nasibi yoktu dedik yapacak bişi yok ben pgt den şunu anlıyorum hamilelik oluşursa ve ilerlerse ilerleyen dönemlerde 2li 3 lü 4 lü tarama testlerine falan ihtiyaç duymuyor sun çünkü ngs çok ileri bi teknik ayrıca pgtli demek illa tutacak demek diil bunu bize göndermeden demişlerdi ama pgt de düşük ihtimalinin ve kanama olayını bu kadar üstüste görmemiz kafamızı karıştırdı sanırım.vakti saatidir inşallah ta kavuşuruz bebişlerimize.
Son zamanlarda Ngsli embriyo ile düşük yaşayan arkadaş @melekannesiinci idi o nikini değiştirmiş sanırım P Pamukprensali olmuş. Başka düşük yapan bu sayfada görmedim sayfa 1500 den beri okuyorum öncesini de okudum. Zaten ngs çok daha yeni bir uygulama. 2 yıllık kadar sanırım. Negatif alan var umudumtv idi sanırım arkadaşın ismi. Negatif oranları da diğerlerine göre daha az pgt lilerin. İhtimalin az olması olmayacağı anlamına gelmez. Benimki dış gebelik oldu ki bu tamamen farklı bir durum müdahale edilmeseydi daha da düşmeye niyeti yoktu.Bir iki değil canım daha fazla gördüm başka topiklere de bakıyorum burda da 2 den fazla .. tutması tabiki Allah nasip ederse olur pgt değil nereye yollarsan yolla ol demeden olmaz bunu biliyoruz elhamdülillah bunu bile bile niye yolladım diye kendime kızıyorum .. ve evet düşük olmasın vs diye yapılıyorsa bu pgt yinede düşük yaşanıyorsa gereksizmiş gerçekten .. maddi manevi gereksiz görüyorum şu olaylardan sonra bir tedavi parası az da değil
Aynı şeyden bahsediyoruz zaten .. ol demeden olmayacak bunu bile bile neden yolladım diyorum dedim bende .. doktorlar herşeye müdahale etsin doktor isterse düşük olmaz negatif olmaz demedim ..Son zamanlarda Ngsli embriyo ile düşük yaşayan arkadaş @melekannesiinci idi o nikini değiştirmiş sanırım P Pamukprensali olmuş. Başka düşük yapan bu sayfada görmedim sayfa 1500 den beri okuyorum öncesini de okudum. Zaten ngs çok daha yeni bir uygulama. 2 yıllık kadar sanırım. Negatif alan var umudumtv idi sanırım arkadaşın ismi. Negatif oranları da diğerlerine göre daha az pgt lilerin. İhtimalin az olması olmayacağı anlamına gelmez. Benimki dış gebelik oldu ki bu tamamen farklı bir durum müdahale edilmeseydi daha da düşmeye niyeti yoktu.
Tıbbın geldiği noktaya rağmen doktorların sürecin tamamına müdahalesi mümkün değil. Allah ol demeden olması imkansız. Tek kesin bilgi bu.
Kız brn o kadar üzülmedim insanın umudu gidiypr aslında ama kızımı düşünüp toplandm evet donmuş var ama 3.500 lira istiyolar bir de histeroskopi yapılabilir belki dedi hocaCanım Allah sabır versin yani olup düşmesi daha zordur hiç yaşamadım ama anlayabiliyorum bulup kaybetmekvar mı başka embriyon peki
Son zamanlarda Ngsli embriyo ile düşük yaşayan arkadaş @melekannesiinci idi o nikini değiştirmiş sanırım P Pamukprensali olmuş. Başka düşük yapan bu sayfada görmedim sayfa 1500 den beri okuyorum öncesini de okudum. Zaten ngs çok daha yeni bir uygulama. 2 yıllık kadar sanırım. Negatif alan var umudumtv idi sanırım arkadaşın ismi. Negatif oranları da diğerlerine göre daha az pgt lilerin. İhtimalin az olması olmayacağı anlamına gelmez. Benimki dış gebelik oldu ki bu tamamen farklı bir durum müdahale edilmeseydi daha da düşmeye niyeti yoktu.
Tıbbın geldiği noktaya rağmen doktorların sürecin tamamına müdahalesi mümkün değil. Allah ol demeden olması imkansız. Tek kesin bilgi bu.[/QUOTE
Evet ı benim cnm ben tıptan artık bişry beklemiyorum ya çünkü bi yere kadar dediğin gibi Allahu teala ol dicek ancak o zaman olcak ama şimdi üstümde sübyan duası taşıyacağım şifa Allahtan diyip çünkü ben tıbbem bişey olduğunu sanmıyorum yücel bey bile böyle dedi
Arkadaşım sen kaç embriyo gönderdin kaç sağlıklı geldi? Önceki gebeliğinde kan sulandırıcı kullanmış mıydın? Kızının genetiğine bakmadılarını ihmal olduğunu yazmıştın. Şimdi bu durumun sebebinin embriyo genetigiyle ilgili olmadığını biliyoruz. Onun dışında sebeplerin araştırılması lazım. Histereskopi yapıldı mı sana rahim filmi normal mi? Jelin sürekli geri geldiğini yazıyordun. Progesteron yetersiz gelmiş olabilir. Önce de yazmıştın ama bunu doktoruna özellikle belirt. İğne kullanmak istediğini söyle. Senin durumunda en son suçlanacak faktör pgt diye düşünüyorum.Ay bende pşmanım valla düşük oldu sebep yok kan sulandırıcı kullandım bebek genetikten temiz geldi ama yok yani tıbbeb düşmemesi lazım dedi anca
Diyorum ki pgtli olup düşük yapan öyle çok kişi yok. Negatifler var tamam ama otantiladığın zaman o kadar çok değil.Aynı şeyden bahsediyoruz zaten .. ol demeden olmayacak bunu bile bile neden yolladım diyorum dedim bende .. doktorlar herşeye müdahale etsin doktor isterse düşük olmaz negatif olmaz demedim ..
Mesela burda yazdığın arkadaş eylül. Mesajinda bebeğinde hastalık çıktığını mı yazdı? Hayır. Transferden sonra genetik testlerinde kendisinin ve eşinin talesemi taşıyıcısı olduğu ortaya çıkmış onu yazdı. Yani bebek yüzde25 ihtimal hasta olabilir. Önceden bilinse idi bu hastalık embriyolarda taranabilirdi. Cvs de ortaya çıkacak kesin sonuç. Daha dikkatli okumanı tavsiye ederim.Yok canım bende okudum şimdi ben yanlış yazmışım :) kendim düşük yapmış gibi Allah korusun .. pgt ye çok kararsız yolladım zaten şimdi de daha sonucum gelmeden pişmanım .. bak arkadaş yaptırdığı halde şimdi hastalık çıkmış bebeğinde Allahım şifasını versin .. Rabbim neylerse o olacak zaten niye yaptırdık ki bu testi
Ben sana kesinlikle katılıyorum canım. Ayrıca bu bir önlem ve belli bir yerden sonrasina ne biz ne de doktorlar müdahale edemeyiz. Allah'ın takdiridir. Ve şunu da belirtmeden edemeyeceğim ki diğer arkadaşlara saygı duyuyorum Allah herkesin muradını hepimizin muradını sağlıkla hayırla nasip etsin inşaAllah fakat bu şekildeki yorumlar tedavinin eşiğinde olan pgt ye embriyo göndermiş ve belki umutla beklerken morali yerinde olan çoğu arkadaşımızı olumsuz etkiliyor. Sonuçta bu işlerde moral de çok önemli.Diyorum ki pgtli olup düşük yapan öyle çok kişi yok. Negatifler var tamam ama otantiladığın zaman o kadar çok değil.
Evet ben de oyle anladım okurkenMesela burda yazdığın arkadaş eylül. Mesajinda bebeğinde hastalık çıktığını mı yazdı? Hayır. Transferden sonra genetik testlerinde kendisinin ve eşinin talesemi taşıyıcısı olduğu ortaya çıkmış onu yazdı. Yani bebek yüzde25 ihtimal hasta olabilir. Önceden bilinse idi bu hastalık embriyolarda taranabilirdi. Cvs de ortaya çıkacak kesin sonuç. Daha dikkatli okumanı tavsiye ederim.
pgt de translokasyona bakmislar.soyleseydiniztalasemiye de bakardik dediler.Mesela burda yazdığın arkadaş eylül. Mesajinda bebeğinde hastalık çıktığını mı yazdı? Hayır. Transferden sonra genetik testlerinde kendisinin ve eşinin talesemi taşıyıcısı olduğu ortaya çıkmış onu yazdı. Yani bebek yüzde25 ihtimal hasta olabilir. Önceden bilinse idi bu hastalık embriyolarda taranabilirdi. Cvs de ortaya çıkacak kesin sonuç. Daha dikkatli okumanı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?