- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Dualarına amin Allah razı olsun .. fakat şunu anlayamıyorsunuz sanırım bilimin önüne geçecek şekilde bir düşünce sunmadım .. burdaki negatif yorumlardan dolayı pgt ye bir türlü netleşemiyorum ve sıcak bakamıyorum .. bilimin önüne nasıl geçiyor bu yorum ?Herkes herkesin düşüncesine saygı göstermeli evet. Zaten hepimiz burda birbirimizin destekçisi ve duacısıyız. Ben dualarımda hepimize dua ediyorum İnanın. Ama düşüncelerimizi bilimsel gerçeklerin bile önüne geçirecek şekilde söylemek doğru değil diye düşünüyorum sonuçta ben en başta kendimden yola çıkarak söylemek isterim ki çok etkileniyorum. Pozitif düşünceler bana daha mutlu ve umutlu hissettiriyor. Dilerim hayırlı tez zamanda hepimiz sağlıkla hayırla evlatlarımıza kavuşuruz arkadaşlar
İnşallah cnmm her defasında senin embriyon büyüdü toplandı döllendi 5.güne ulaştı bi de üstüne ngs yi geçti rahat ol diyorum ama böle şeyler görünce kalbim buruluyoo.bu 4. Denemem artık ilk ikisi devletteydi olmadı hiç 3.deneme memorial daydı 2 tane 5. Gün embriyosuydu biri 5aa diğeri 5ba tuttu fakat kürtaj oldu kanama oldu ve gelişim durdu 8. Haftada aynı şeyleri yaşayacaksam diye düşünmek yoruyoo ve acıtıyoo şunun şurasında 15-20 gün ya var ya yok transfere Allahım bu sefer ii etsin inşallah kalbim ve kafam rahat olsun istiyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum.semra hoca bu 4.deneme olduğu ve 3.cüsü kürtajla sonlandığı için teklif etti pgt yi diyorum ki ya yaptırmasaydık Allah korusun elenen embriyo koyulsaydı ve yine kürtajla karşi karşıya kalsaydım çok zor Allah bi daha aynısını ve daha zorunu yaşatmasın inşallah.bizimde genetikte sorun yok eşimle herşey normal bütün testler yapıldı doktor bi de bunu tavsiye etti diye kabul ettik amacımız sağlam ve canlı bebekle ewe dönmek se ne derler se kabulümüz dedik uzmanlık alanımız diil çünkü inşallah Allahım hayırlı eder bu sefer dua bekliyorum kızlar siz den de ben dua ederken herkese ediyorum Allahım hepimize kucağımızda sewdirsin inşallah ewlatlarımızıBen herkesin yazdıklarından etkilenmeni istemem kendine güven inşallah hamile kalırsın kafan karışık gitme çünkü herkes kendi fikrini yazıyor bazen ısrarlı bir şekilde dua ederek git bu yazılanları unut canım
Maşallah arkadaşım. Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al hayırlı evlat olsun inşallah. İyi ki yazdın. Ne güzel yazdın. Diğerleri de kardeş olsun yavruna inşallah. En iyi kalite de olsa genetiği sağlıklı da olsa her şey kontrol edilmiş de olsa Allah dilemezse olmaz. Biz sadece müdahale edebildiğimiz son noktaya kadar bütün olumsuz faktörleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Benim 4 embriyomdan 1 tane sağlıklı geldi ve dış gebelik yaşadım. Bu yaşadığım durumdan embriyoya ngs yapılmasını sorumlu tutmak ne kadar mantıklı bir yaklaşım olur...%1 olan ihtimal geldi başıma. Nasip bu da varmış imtihanımızda.Kesinlikle katılıyorum size ben de pgt yaptıran bir kisi olarak iyi ki yaptırmışım diyorum 24 embriyodan sadece 7 tanesi 5. Günü gördü ve 4 tanesi sağlıklı geldi. Daha önce iki tane kaybım var ve ne pihtilasma ne de rahimden kaynaklanan bir sorun olmamasina raģmen nasip olmadi. Semra hoca özellikle pgt yapılmasini önerdi ve şuan 16 haftalık hamileyim ćok şükür. Iki kere aktif olmayan kanamam oldu ve doktorlarin yorumu o kadar hormonu bana da verseler bende de kanama olur oldu. Kesede ya da rahimde kanama alani yoktu ve bebek de iyi durumdaydi. 2008 2009 da uygulanan yöntem ve laboratuvar sartlari ile günümüz teknolojisi arasinda dağlar kadar fark var. Iyi bir merkez ve iyi bir embriyolog ile hiç bozulma olmadan başarı sağlanabiliyor. Bizim embriyo 6aa idi çözüldüğünde yüzde 100 canlılığı devam ediyordu biyopsi yapıldığı için de zarından tamamen ayrılmış durumda idi tutunması kolaylaştı böylece. Eşimde ve ben de genetik sorun yok olsa idi ngs de kromozomlara ve belli başli genetik hastaliklara bakiliyor farkli bir tasiyicilik durumu varsa onun icin ileri bir genetik inceleme gerekiyor bunun da önceden bilinip söylenmesi lazım çünkü binlerce genetik hastalik var ve çoğu ülkemizde tespit edilemiyor. Ikili 3lü 4 lü tarama yapma gereği duymadi doktorum ve belli ki iyi bir bebek dedi bu haftalari hiç Göremeyen birisi olarak pgt yaptirdigimiz için hiç pişmanlık yaşamadik suan 3 tane dondurulmuş sağlıklı embriyomuz daha var ve sagsalim dogurursam ikinci cocuk içinde yine tercihim onlardan biri olur.
Maşallah arkadaşım. Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al hayırlı evlat olsun inşallah. İyi ki yazdın. Ne güzel yazdın. Diğerleri de kardeş olsun yavruna inşallah. En iyi kalite de olsa genetiği sağlıklı da olsa her şey kontrol edilmiş de olsa Allah dilemezse olmaz. Biz sadece müdahale edebildiğimiz son noktaya kadar bütün olumsuz faktörleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Benim 4 embriyomdan 1 tane sağlıklı geldi ve dış gebelik yaşadım. Bu yaşadığım durumdan embriyoya ngs yapılmasını sorumlu tutmak ne kadar mantıklı bir yaklaşım olur...%1 olan ihtimal geldi başıma. Nasip bu da varmış imtihanımızda.
Arkadaşım için rahat olsun inşallah bu sefer mutlu sona ulaşırsın. Bu saydıklarının üstüne bir de dondurulmuş transferin tutunma şansı tazele göre biraz daha fazla son verilere göre.İnşallah cnmm her defasında senin embriyon büyüdü toplandı döllendi 5.güne ulaştı bi de üstüne ngs yi geçti rahat ol diyorum ama böle şeyler görünce kalbim buruluyoo.bu 4. Denemem artık ilk ikisi devletteydi olmadı hiç 3.deneme memorial daydı 2 tane 5. Gün embriyosuydu biri 5aa diğeri 5ba tuttu fakat kürtaj oldu kanama oldu ve gelişim durdu 8. Haftada aynı şeyleri yaşayacaksam diye düşünmek yoruyoo ve acıtıyoo şunun şurasında 15-20 gün ya var ya yok transfere Allahım bu sefer ii etsin inşallah kalbim ve kafam rahat olsun istiyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum.semra hoca bu 4.deneme olduğu ve 3.cüsü kürtajla sonlandığı için teklif etti pgt yi diyorum ki ya yaptırmasaydık Allah korusun elenen embriyo koyulsaydı ve yine kürtajla karşi karşıya kalsaydım çok zor Allah bi daha aynısını ve daha zorunu yaşatmasın inşallah.bizimde genetikte sorun yok eşimle herşey normal bütün testler yapıldı doktor bi de bunu tavsiye etti diye kabul ettik amacımız sağlam ve canlı bebekle ewe dönmek se ne derler se kabulümüz dedik uzmanlık alanımız diil çünkü inşallah Allahım hayırlı eder bu sefer dua bekliyorum kızlar siz den de ben dua ederken herkese ediyorum Allahım hepimize kucağımızda sewdirsin inşallah ewlatlarımızı
İnşallah cnmm benim inşallah Allahım hepimize nasip etsin en yakın zamanda kucağımızda bebişlerle ewimize girmeyi nasip etsin hepimizeArkadaşım için rahat olsun inşallah bu sefer mutlu sona ulaşırsın. Bu saydıklarının üstüne bir de dondurulmuş transferin tutunma şansı tazele göre biraz daha fazla son verilere göre.
Canım ben bilimsel olarak faydası kanıtlanmış şeylere rağmen ısrarla olumsuz yorumlar yapmaktan bahsediyorum yoksa tabi ki yorumlarınız bilimsel gerçeklerin önüne geçemez. En azından benim için. Ben sizin olumsuz düşüncelerinize de saygı duyuyorum bu sizin hissiyatınız düşünceniz ama bu şekilde yorumlarınızı burda ısrarla yapmanız bizim gibi umut arayan insanları olumsuz etkiliyor ben bundan bahsediyorum. Allah hepimize evlat mutluluğunu yaşatsın inşaAllah hayırlarla sağlıkla. Daha fazla yorum yapmayı düşünmüyorum. Sevgiler herkeseDualarına amin Allah razı olsun .. fakat şunu anlayamıyorsunuz sanırım bilimin önüne geçecek şekilde bir düşünce sunmadım .. burdaki negatif yorumlardan dolayı pgt ye bir türlü netleşemiyorum ve sıcak bakamıyorum .. bilimin önüne nasıl geçiyor bu yorum ?
Hay Allah :) zaten burdaki olumsuzluklardan negatif yorumlardan kafası karışmış biri olarak bütün oklar bende oldu nedense pekale iyi günler size de :)Canım ben bilimsel olarak faydası kanıtlanmış şeylere rağmen ısrarla olumsuz yorumlar yapmaktan bahsediyorum yoksa tabi ki yorumlarınız bilimsel gerçeklerin önüne geçemez. En azından benim için. Ben sizin olumsuz düşüncelerinize de saygı duyuyorum bu sizin hissiyatınız düşünceniz ama bu şekilde yorumlarınızı burda ısrarla yapmanız bizim gibi umut arayan insanları olumsuz etkiliyor ben bundan bahsediyorum. Allah hepimize evlat mutluluğunu yaşatsın inşaAllah hayırlarla sağlıkla. Daha fazla yorum yapmayı düşünmüyorum. Sevgiler herkese
seninle aynı fikirdeyim bu bu fikrim değişmeyecek. sağlıksız bir embriyonun anne rahminde kendini onardığınıda okudum. bu konuyla ilgili başka doktorada sordum. aslolan allahın takdiri. vakti gelmişse ve allah verecekse verir. her nasip vaktinin esiridir. herkes kendine göre haklıdır kim nasıl hissediyor nasıl inanıyorsa öyle yapsın. allah herkesin muradını tez zamsnda versin.Hay Allah :) zaten burdaki olumsuzluklardan negatif yorumlardan kafası karışmış biri olarak bütün oklar bende oldu nedense pekale iyi günler size de :)
Evet bende okudum ve 2.gün embriyosunu transfer edip hastasına açıklaması bu olmuş anne rahmi en iyi laboratuvardan iyidir demiş ... Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ..seninle aynı fikirdeyim bu bu fikrim değişmeyecek. sağlıksız bir embriyonun anne rahminde kendini onardığınıda okudum. bu konuyla ilgili başka doktorada sordum. aslolan allahın takdiri. vakti gelmişse ve allah verecekse verir. her nasip vaktinin esiridir. herkes kendine göre haklıdır kim nasıl hissediyor nasıl inanıyorsa öyle yapsın. allah herkesin muradını tez zamsnda versin.
4 mm rahim kalınlığı gebeliğe uygun değil mesela tıbben ama tutmuş ve canlı doğum gerçekleşmiş. bende çok okudum. ve ne olmazlardan olmuş örnekler gördüm.tevekkül edip nasibimizi bekliyoruz.Evet bende okudum ve 2.gün embriyosunu transfer edip hastasına açıklaması bu olmuş anne rahmi en iyi laboratuvardan iyidir demiş ... Allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ..
Evet canım kesinlikle öyle .. hakkımızda hayırlısı artık4 mm rahim kalınlığı gebeliğe uygun değil mesela tıbben ama tutmuş ve canlı doğum gerçekleşmiş. bende çok okudum. ve ne olmazlardan olmuş örnekler gördüm.tevekkül edip nasibimizi bekliyoruz.
Dahaa ilk denemem olucak inşaAllah canım düşüpüm negatifim yok o yüzden şuan için pgt düşünmüyorum canımCnm ben pgt için tüpe geçtim semra hoca beni hastanedeki genetik doktoruna gönderdi görüştük bana kızımda bişey varsa bi daha tekrarlıcağını sanmam dedi ama garantisi de yok dedi ben genetik ve kromozom testlerini yaptırmıştım bunlar temiz ama bebek oluşurken sorun olabiliyor kromozomlarda demişti o zamam içimden şey geçmişti o zamam neden bu testleri yaptırdım :) ama negatif ya da düşüğün yoksa pgt mantıklı değil
Canım bu talasemi olma ihtimali % kaç? Yani olucaksa sağlıklı bebek dediklerinde de olabilir belkide çocukta bi sıkıntı olmıycak tabiki karar senin ama tevekkül et Rabbime sığınpgt de translokasyona bakmislar.soyleseydiniz talasemiye de bakardik dediler.
Olmuş olan için yapacak bişey yok. Çok büyük sorun oluşturmaz. Doktora da kontrole gittiğinde söylersin bilgisi olsun. Diğer günler verilen saatlerde hergün aynı vakitte yapmaya çalış.Kızlar gonal-f kullanmaya başladım 4 ila 7 arası yapmam gerekiyodu dün akşamda şehir dışına çıktık ben 8’de yapabildim yani 1 saat geçmişti 1 günden sorun olurmu acaba bilgisi olan varmı?
Tedaviye başlarken,embriyolar dondurulup çözülürken eşlerin imzalı onayı alınıyor. Eğer eksik varsa trye gelmeden orda fotokopi çektirip imzalat eşine aksilik olmasın istedilerse. Biz sürekli eşimle gittiğimiz için bilemiyorum ayrıntısını.kızlar biz ilk başlarken evlilik cüzdanı kimlik fotokopisi verdik imzalayarak. şimdi tekrar istiyorlar eşim trabsferde gelmeyecek benimle bir yanlışlıkmı var yoksa hem başlarken hem transferdemi veriliyor bu evraklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?