- 3 Aralık 2016
- 3.758
- 2.084
- 133
Cnm bu konu için demedim kendim için d3dim pruloton istiyorım ama jelden bi farkı yok bilimael bi kanıt yok olsa zaten veririz diyorlar o yüzden dedim cmm:)Bu islemle ilgili bilimsel kanitlar var sanrm soyle bi goz gezdrnce arastrmalara rastladm olumlu sonuclar olmus bu yontemi kullanan tup bebek merkezleride var. ise yarayacagina inandgmz herseyi denemeye raziyiz. Gorusmeden snra detaylica yazarm ztn hocanin ne dedigini
Anladn cnm bnde semra hocanin bu tavrini biliyrm hatta soracagm tum seylere bilimsel kaniti yok demesni bile bekliyrmCnm bu konu için demedim kendim için d3dim pruloton istiyorım ama jelden bi farkı yok bilimael bi kanıt yok olsa zaten veririz diyorlar o yüzden dedim cmm:)
Çok teşekkür ederim
Canım bana da nar suyu demiştiler yabi içmedim ben neden dersen kullandığın ilaçlarla yan etkisi olabiliyor çok hassas bir dönem mesela ben yumurta çok severim transfer sonrası bir alerji yaptı bende ölüyorum zannettim test günüme de vardı daha allahtan 2 gün sürdü sonra yemedim doktor bana normal beslenmemi ekstra bir şey denememi söylemişti ve her yediğini kontrol etmemi bir daha oluyorsa yemememi önermişti nacizane fikrim tabi iç ve ya içme demem sen bilirsin
Aa duymamıştım tmm cnm içmeye çalışırım
Varsa güzel tavsiyeleriniz alırım
Kesinlikle sırf içimde kalmasın diye söylüyoeum bendeAnladn cnm bnde semra hocanin bu tavrini biliyrm hatta soracagm tum seylere bilimsel kaniti yok demesni bile bekliyrmbn yinede sorayim da icimde kalmasn
Canım transfer sonrası yarım saat sonra çıkabilirsiniz denmişti bize. Bende en fazla yarım saat kalıyoruz sandım. 2 saat kalinabiliyor mu?Valla canım kalitesini sormayı unuttuk biz 4 dondurulmuş vardı ikisi de 100 100 canlıydı iki tane denedik iki tane kaldı ama çok takılma yani biraz rahat ol ilkinde bende sok stres yapmıştım olmadı ikincisinde çok rahat gittim çok şükür oldu bi de transfer sonrası iki saat falan kal hastanede ayaklarını hafif kaldır ve lavaboya saatin dolunca git ve çok su içme ilkinde çok içmiştim dayanamamıştım ikincisinde az içtim çok rahattım
Kızlar embriyo döllenrken kalsiyum iyonofor diye bir yontem kullanılıyormus yumurtalara kalsym veriyrlar sanrım ve daha basarılı döllenme oluyr bzm embrıyolarmz 5. Gune dgru giderkn baya azalıyr baska topikte bir arkadasa bu tedaviyi uygulamıs doktru ve daha fazla 5. Gıne ulasan embrıyosu olmus. Önceki tedavilrinde onunda ancak bir tane kalıyormus. Memorailda bu yontem uygulanyrmu semra hocaya soracgm ?
cnm senı merak ettık ben senı etıketlemiştim ama cvp gelmedi...
cnm senınkıler ikizdi ... ikiside kızmı ne güzel :))Benim doktor 10. Hafta kız dedi. 2 gün önce de muayenede sordum hocam hala kız mı diye. Evet dediçok erken gördüğü için tam güvenemedim başta ama demekki iyi doktormuş demek, erken gördü :))
Erkek de olsa elbette başımız gözümiz üstüne. Ne tedavilerden ne yollardan sonra geldi. Ama kız olmasını istiyordum be yalan söyleyeyim.
Allah aenin de gönlüne göre versin
canım yeni gördüğüm bu mesajı... hayırlısı böyleymiş demekkı.. Rabbim kızını sana bağışlasın sağlıklı ömürler versin inşFıstıklar merhaba durumunuz nasıl? Ben sınava hazırlandığım için uzaklaştım kadınlar klubünden çünkü hiiiiç elimden bırakmıyordum telefonu.
Biz iyiyiz ama artık 3 kişi değil 2 kişiyiz. Bebeğim birinin 8. Haftada gelişimi durdu malesef. Hala benimle ama yavaş yavaş küçülüyor. Doğumda bebeğin eşiyle birlikte alınacakmış. Cinsiyeti öğrendik. Kızım olacak inşallah. İkili testi iyi çıktı çok şükür. 14+6 günlük. Şimdilik benden haberler böyle. @sinkar senin tedavin ne aşamada canım? @xra221 sen nasılsın kuzum? Umarim bir sıkıntı yoktur.
Cok sagol cnm haftaya negatf gorusmesi yaptgmzda dollenmedeki sorunun sperme bagli oldgna dair brsy derlerse belki bu yontemi kullanirlar. Bnm korkum yumurta kalitesizse bunun cozumu yok sagliklisi denk gelene kdr deneyin diyorlar. Ne gerekiyorsa yapilsn istyrm bu sefer. Surekli bir embriyoyla transfere gidiyrz ve dondrulms kalmiyor hep bastan basliyrz cok yorucu oluyor.Tabi ki uygulanıyor gerektiğinde. Bize uygulandı . Yalnız yumurta için değil sperm sorunlarında özellikle de morfoloji sıkıntısı olan hastalarda uygulanıyor. Calsiyum iyonofor eklenerek spermin dölleme kapasitesi artırılıyor. Bazı vakalarda da spermin dölleme yeteneği çok düşük yani yumurtanin içine girebilmesi için enzimler ya az yada hiç yok bu tedavi spermin gerek duyduğu o enzimlere destek gibi birşey. Umarim anlatabildim .
Bu yüzden gerekli vakalarda kullanıyorlar. Tabi ki Dr sorup öğrenmek daha rahatlatıcı olabilir sizin adınıza. .
Cok sagol cnm haftaya negatf gorusmesi yaptgmzda dollenmedeki sorunun sperme bagli oldgna dair brsy derlerse belki bu yontemi kullanirlar. Bnm korkum yumurta kalitesizse bunun cozumu yok sagliklisi denk gelene kdr deneyin diyorlar. Ne gerekiyorsa yapilsn istyrm bu sefer. Surekli bir embriyoyla transfere gidiyrz ve dondrulms kalmiyor hep bastan basliyrz cok yorucu oluyor.
inşallah cnm hepimiz o güzel duyguyu yaşayalım. sizin tedaviniz ne aşamada? . Calsiyum iyonofor ile yapılan döllenmede bir farlılık oldumu ?Rica ederim. Anlayabiliyorum kaygınızı . İnsan yapılabilecek herşey yapılsın istiyor umutla . Stres yapmayın eğer nasibimizde de varsa tek yumurtaylada olur . Umarim hepimiz tez vakitte güzel haberler alırız ..
inşallah cnm hepimiz o güzel duyguyu yaşayalım. sizin tedaviniz ne aşamada? . Calsiyum iyonofor ile yapılan döllenmede bir farlılık oldumu ?
hadi inşallah güzel sonuclar alırsın ve saglıkla ilerler. pozitifi görmek de yetmıyor benim sevıncım 2 gun surdu snra kımyasal oldugunu anladık sımdı bende adet olmayı beklıyorum. genetıge gonderılmedı sanırım oluşan 2 embrıyon. kaliteleri nasılmış? bnm 5aa idi tutundu ama ilerleyemedı kromozomu mu bozuktu bılmıyorum bakalım semra hoca ne dıyecekAmin insallah.. bizim Transfer olacak inşallah regli bekliyorum şuan .
Bu bizim ikinci tedavimiz. 1. Yi tedaviden saymıyorum aslında kocaeli üniversitesinde oldu . 5 yumurta toplandı ama malesef hiçbiri dollenmedi elimiz bomboş kaldı. İyice araştırıp on görüşmelere gittikten sonra memorialde karar verdik. İnanın hiç döllenme olusmayinca 2. Tedavide o aşamayı geçmek beklemek çok zor oldu bizim için .
Allahın da izniyle 3 yumurtadan 3 ü de döllendi ama 2 embriyomuz sağlam kaldı ama kaliteliler. Hayırlısı olsun inşallah ilk defa transfer olacak..
Canım transfer sonrası yarım saat sonra çıkabilirsiniz denmişti bize. Bende en fazla yarım saat kalıyoruz sandım. 2 saat kalinabiliyor mu?
Teşekkür ederm cnmm acil ve korkarak birşey daha sormak istiyorm adrt fln olmam dmi alt karında ağrm var dündn beri fazla dgl ama korkuttuyo bni doltoru araamam gerekirmi sizlerdede oldumu acabaBir süredir yoktun, transferin hayırlı olur umarım, kalınlık gayet iyi canım
Sanmıyorum, gün olarak çok olmaz gibi. İlaç kullanıyor musun estrofem falan belki onlar yapmıştır. İçin rahat etsin diye ara istersen doktorunla bi görüşTeşekkür ederm cnmm acil ve korkarak birşey daha sormak istiyorm adrt fln olmam dmi alt karında ağrm var dündn beri fazla dgl ama korkuttuyo bni doltoru araamam gerekirmi sizlerdede oldumu acaba
hadi inşallah güzel sonuclar alırsın ve saglıkla ilerler. pozitifi görmek de yetmıyor benim sevıncım 2 gun surdu snra kımyasal oldugunu anladık sımdı bende adet olmayı beklıyorum. genetıge gonderılmedı sanırım oluşan 2 embrıyon. kaliteleri nasılmış? bnm 5aa idi tutundu ama ilerleyemedı kromozomu mu bozuktu bılmıyorum bakalım semra hoca ne dıyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?