Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

bizde iki gündür üzerine baya düşünüyoruz cnm , eşim 6 ay kaan aydosta tedavi gördü sperm canlılıgımz iyi değildi spermlerin kalıtesı duzeldı tüp bebege başlayablrsnz demişti. Semra hocanin yorumunu ve tup bebegin kimyaal oldgunu doktorumuza bildrdk buna katilmadgini sperm kalitesinin gayet iyi oldugunu tum testlerin iyi ciktgini soyledi. Baska bir laboratuvarda deneyin demis. Birkac vitamin vermis esime subatta tekrar baslayacgz demistim desteklemeye dvm ediyr. Bizimde kafamiz karisti tedavi epkrizini isteyecgm ve dosyami baska doktrlara da gosterecgm. Semra hoca dusuk doz ilacla yumurta toplamaya yanasmadi ama bn onu denemek istyrm belki yum kalitesi bozulmaz. En azindan farkli bir teknik deneyblrm. Ayni doz ayni tedaviyi olup sansimiz yaver giderse saglikli embriyo olusr diyip beklemek de cok icime sinmiyr inancim yok yani.

Merhaba öncelikle seninle aynı sorunu yaşamışız bnm de 19 aralıktı tranferim embriyolarla ilgili bilgi almak istedik ve çözülen embriyoların sıfır canlı olduğunu söylediler çöp olmuş yani 3.embriyoda yüzde seksen canlı denildi isterseniz tranfer edelim dediler bn neden böyle gunu sordum bazı embriyolar -200 dereceye dayanamaya biliyor denildi bnmiki embriyom kalmıştı onlar çözüldü bekledik bir tanesi yüzde yüz canlı geldi kalitesi 5ab onu transfer ettiler ilk tüp bebek denemem ve hiç embriyom kalmadı hayılısı olsun inşallah tutunurlar uzun oldu aynı durumu yaşamışız yazmak istedim

Kaan aydos sayfasından hatırlıyorum sizi, bizde yazın gitmiştik sorun çıkmadı DNA da proxeed kullanıyor eşim bizde şubatta gürgan klinikte deneyeceğiz, bizim iki denememiz Oldu izmirde embriyolar 3. Gün donduruldu hiç 5. Güne embriyom çıkmadı ama yumurta kalitesiz yorumu almadım yada sperm kalitesiz diye, morfoloji 2 olmasına rağmen Kaan Aydos dahil normal yolla olur dendi, sonuçta her ay aynı kalitede yumurtamız olmuyor.Bence moralini bozma takviyelere devam, embriyo resimleri falan varsa iste başka doktorlara da danış. Olmaz diye birşey yok :)

cnm ilk denemem mı tam bilmıyorum ama tüp bebekte herşey normal olsa bile tutma olasılıgı %55-60 arası.. eve canlı bebek götürme ise %35 civarı yane bu ne demek oluyor tutsa da hemen hemen yarı gebelık düşük yada kimyasalla sonuçlanıyor...illakı birsey olmasına gerek yok , yane hiçbir sebeb yokken de tutmayabılır, yada düşük olabılır... deneye deneye şansımızı arttırmaya çalısıyoruz elden de birsey gelmıyor... sen labaratuvar olarak en iyi yerlerden birisinde tüp bebek yaptırıyorsun yine kendi kararın ama değiştirme, memorial en iyi yerlerden birisi...
bak bende hiçbir sebeb yokken de yane doğal olarak tıbben hamile kalabilmem de hiçbir sebeb yokken de hamile kalamadım... üstelık hersey güzel ilerlerken de ilk tüp bebekde negatif ile sonuçlandı... ve bana semra hoca tarafından yapılan açıklama, içerde bizim anlamadığımız bir durum oluyor ve doğal döllenme olayı sizde gerçekleşmıyor . Biz bu döllenme olayını gerçekleştırdık , embriyoarı deneyecegız tutana kadar... bazı seyler açıklanamıyor, yada sen tatmin olamıyorsun... biz buna nasip diyoruz... inş Rabbim en kısa zamanda hepimize nasip eder

Hayırlısı buymuş demekki cnm ilk başta üzüldm ama nasibmz buymş daha detaylı bi açıklama beklerdm hastaneden sormadan ilerlemesi durdu deyp araştırmadan ikinciyi çözdük ne blym gcık oldm hastnye

kaan hocanın yorumu bıze moral oldu cnm acıkcası bıraz gardımız düşmüştü genetık yapınız bu şekilde sperm ve yumurta üretiyor yorumunu alınca çünkü bunu değiştirecek herhngı bir tedavi yok. sadeec belkı bır ay denk gelır ve saglıklı üreme hucrelerımz olur o da saglıklı embrıyo olusturur diye bekleyecgz açıkcası bunu düşünmek olumsuza hazırlanmaya den gelıyor.
bzmde morf %2 sonucta 40-50 mılyon spermden kalıtelı brsey buluncakatr diye umuyrz. yumurta meselesi daha ciddi bir sorun galıba sperm kendını yenılıyor ama yumurta dogustan beri aynı dvm edıyor dıyorlar.
pes etmeden araştrmaya ve denemeye devam edecegz

Hayırlısı buymuş demekki cnm ilk başta üzüldm ama nasibmz buymş daha detaylı bi açıklama beklerdm hastaneden sormadan ilerlemesi durdu deyp araştırmadan ikinciyi çözdük ne blym gcık oldm hastnye

Canım banada sormadan 3 tane çözmüşlerdi sonra 2 tane kalmıştı onlarda sordular bnde kabul ettim bir ihtimal canlı gelir diye çok şükür canlı geldi ben açıklama istedim yumurtadanda olabilir dayanamayada bilir denildi sadece bnde üzüldüm ama hayırlı buymuş morel bozmayalım güzel sonuçlar alırız inş.

cnm bu 2. denemem mi bizde 6-7 yum toplanıyor ve hep 1 tane embrıyo 5. gune kör topal ulaşıyor. dondurulmusum olmuyr o yuzden olasılıgımz azalıyr. her sefernde baştan başlıyrz. bir embrıyo elde etmeye hatta onunda saglıklı olmasına cabalıyrz o yuzden herseyı düşünmek zorundym benzer tedavıler ve dozlarla yıne aynı sonucu alma ıhtımalım var. hatrladgm kadaryla senın 8-9 dondurulmsuun vardı bunalrın hepsinin saglıklı olamayacagını soylemıstı semra hoca. ve onları sırayla deneyecksn yada genetge gonderıp belkı bırkac tanesı elıne saglam gelecek. sonucta deneme şansın cok. bizdekı durum cok sıkıntılı ztn bır embrıyo kalıyor o da genetge gıdecek saglıklıysa transfer olacak. yanı cok riskli aslında. ıkı denemde de aynı gelişim sürecini yasadık hep 5. gune bozulmalar oldu 3. de de aynı seyı yaşayablrz. o yuzden 3. ye farklı bir yaklasım olması gerektgne ınanmaya basladım helekı yumurtadakı kalıte dusuklugu ılac dozuyla etkılenen birşeyse bunu baska bır ilaç protokoluyle test etmek gerekıyor. daha dusuk bir doz belkı daha saglıklı embrıyo olustrck belkı olustrmayacak. ama sureklı olarak denenmısı denemektense bırde farklı bır yontemle denemek daha mantıklı gelıyor. sonucu aynı olblr olumszu görebiliriz ama yumurta rezervı az olup kalıtesı bozulan ve sadece klomenle yum gelıstırıp dolleme yapıldgnda poztf alan hastalarda gördüm. düşünmeden edemeıyroum ya bızde şifamızı boyle bır tedavıde bulacaksak.
en azından maddi manevı emegımı farklı bir tedavı yaklasımıyla denemeyı daha dogru buluyrm. tabı bu bnm kendı dusuncem baska doktorlarla da bunu görüşecegm belkı bıze uygun görmeyecklerdr bu tedavıyı onuda bılmıyrm. ama bır ıkı kısı uygun gorurse ve kafama yatan yerler olursa şansımı onunla deneyeblrm. memorılın teknolojısıne guvenyrm ama semra hoca düşük doza yanaşmadı belkı de dogru bırsey soyluyor amacım hoca yanlıs dusunuyor demek degıl haddıme de degıl. sadece eşim ve ben bu süreçte aynı seyleri deneyıp farklı sonuc beklemenın cok dogru olmadgnı düşünyrz. baska bır yolu olmasa mecburen sureklı olark aynı seyı deneyıp bırgun saglıklısı gelır belkı dıye dvm edecektık ama suan baska secenkler de oldgunu dusunuyrm.
kafamız inanılmaz karısık ama bir umut arıyoruz genetık olrk sıkıntı oldguna inanmayı reddediyoruz belkıde cunku bunu kabullenmek sürecın cok zor oldgunu belkıde hıcbrzmn saglıklı embrıyo olustramayacgımızı kabullenmye götürüyor bizi. suan 2 tüp bebek denemesinden snra bukdr erken pes etmek ıstemıyorum 30 yasındayım iyi kötü yumurttam var eşimin spermlerı de normal sınırlara yaklastı yanı daha ne zor vakalar cocuk sahıbı oldu dıyerek motive etmeye calsıyrm kendımı. cok uzun yazmısım farkındyım:))

O okaliptus Eski yazışmalarına baktım iki denemede de az yumurtan çıkmış havuz yöntemi dediğin gibi daha iyi olabilir kalitesini arttırmak için de ilaç kullansan faydası olur, bende tedaviye başlayacağım yumurta kalitesini arttırmak için ilaç vs. araşrıyorum, inofolic kullanmamı istedi doktorum çok faydalı olduğunu okudum bir araştır istersen, birde teatrio eşime önerdi bende kendime alacağım yumurta kalitesi için faydalıymış.

offf cnm seni anlıyorum çok karışık işler bunlar
insan ne yapacagını ne düşeneceğini şaşırıyor...
siz kromozom testiti yaptırdınız değil mi? temiz çıkmıştı sankı, eğer genetik birsey olsaydıı testte bellı olurdu herhalde...
3. günden sonra sperm devreye giriyor diye biliyorum, sizinde sanırım 3. günden sonra problem başlıyor... spermde sonuçta kendini 3 ayda bir yenileyen şey , ne bileyim olucak ta işte bizi uğraştırıyor veletler... :))
benım bu ikinci denemem olacak inş, 10 tane dondurulmuşum var, bana semra hoca sizin gibi çok sayıda yumurtası olan bir kadının embriyolarını pgt'ye yollasak yarısı kusurlu çıkar, bu sizde genetik problem olduğunu, yada yumurta yada spermın kalıtesiz olduğunu göstermez, sadece doğal olmayan birşekıl de işlem yapıyoruz her ay kadında sadece 1 yumurta gelişirken, biz sizden 15 yumurta geliştirmişiz haliyle hepsinin sağlıklı olması mümkün değil dedi...

işte aslında bnde bunu dıyorum bak okdr ilaç alınca ister istemez oluşan yumurtların hepsinin sağlıklı olmasını beklmeıyorlar helekı bnm yumurta yapım da gebelık ihtimalini azaltan bir yapıya sahıpse bnce dozu az kullanrsak daha verımlı kalabılır. kalmazsa canımız sagolsun bosuna bir tedavı daha gecırmıs oluruz. ztn kısa vadede cvp gelmez gozuyle bakıyorlar 3-5 Allah ne verdıyse tup bebek deneyecegz dıye dusunuyrz. ömrümüz böyle gececk herhalde

Ya tabi herşey kısmet ama AA kaliteye ulaşmış sa nasıl bebeğin oluşturan iç kısımda nasıl sorun oluyor ozaman sorun varsa nasıl AA kalitede oluyor
iki tane embriyom 5 aa ve 5 ab kalitedeydi pgt de 16. gende sıkıntı varmış. ve üç numaralı embriyom 3ab kalitede pgt den sağlıklı döndü. transfer edildiğinde yüzde yüz canlı 4ab kaliteye ulaşmış. yani 5 aa olması onun kaliteli ama sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. tutunmasıda tamamen nasip artık

Anladım canim cok sağol bu embriyo transfer edildi mi sana

evet edildi 18 aralıkta 27 si test günüm. pgt dw. sağlıklı gelen tek embriyomdu
Ayy evet kusura bakma sen diyince hatırladım senle bi arkadaş daha beraber olmuştu hatta trsferiniz
Dilerim inşallah pozitifı görür sonucunda saglikli dogurup kucağınıza da almak nasip olur
Yani 3ab çözülunce gelişimi ilerleyip 4 ab mı oldu çok iyi maşallah
Benim bundan önceki tedavimde 3ab bi embriyom vardı cozulurken bozulmuştu şimdiki tedavimde yine 3 ab bi embriyom oluştu çözülunce bozulacak diye çok korkuyorum bide pgt li değil onu yollamaya uygun bulmadilar

Teşekkür ederim 9.gün 265 11.gün 570 bugün 14. Gündeyim 1000 i geçmiştir görülme ihtimali var diyorsun ?

Vallahi ne yalan söyleyeyim burada pozitif diye paylaşan arkadaşlarım olunca kendim pozitif sonuc almıs gibi seviniyorum. Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım. Benim de bu akşam çatlatma iğnem var. Pazar sabah Emre hoca opu yapacak arkadaslar dualarımızı eksik etmeyelim lütfen sağlıklı yumuşlarım toplansın.

Canım dualarım seninle insallah birsürü tane saglıklı kaliteli yumosun olur icinden en az 2 tanesi de sana evlat olur

Cnm bnm kafan surda karisti 5aa olmasi kromozm olark saglikli oldgunu kanitlamiyor onu biliyrm ama smdi bir embriyonun 5 olmasi icindeki sivi dagilimina verilen derece ilk a dis cekirdek ikinci a ic cekirdek mi ne. Yanlis da olblr siralamam ama bnm embriyomun ic cekirdegine de a derecesi verildiyse hucre sayisinin fazla ve siki oldugu anlamina gelmesi gerekiyordu. Bnm hucreler az ve gevsekse a degil b veya c seviyesinde mi yani? Laboratuvarin derecesi 5aa ise semra hoca niye oyle yorum yapti bu da oturmadi kafamda. 5. Gune gelmis ama tam istedgmz olgunlukta blastosist degil dedi ic cekirdegi gevsek dedi o an insanin aklina gelmiyor hersy snradan dusununce aklima geldi bu sorular

ben bir şey sormadım. söylenen eğer pgt yapmasaydık bunlardan birini transfer ederdik buda olumsuz sonuçlanırdı. orda bile soramadım transfer edilenin tutunma şansı nedir diye. çok bir bilhim yok yani 3ab 4 ab oşmuş çözülünce. inşallah 4ab bir can olur dünyada gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…