Dondurulmuş transferi ohss riski olanlara pgt yapılacaklara vs uyguluyorlar nasipse benimde dondurulmuş transfer olacak çok fazla hormon aldığımız için rahim de dinlendirilmiş oluyorDondurulmus transfer nasıl oluyor? Dondurulmus transferde şans daha çok artar mı? Birde ben daha önce Acıbadem’de denemişim bana tutunma iğnesi yapmışlardı başka merkezlerde deneyen arkadaşlarımızda konuşuyorum onlardan yapılmış acaba bana vermeyi mi unuttular tutunma iğnesi yapılan var mı?
Beni şuan nasıl mutlu ettiniz anlatamam. Tabi ki verecek olan Allah onu çok iyi biliyorum. En azından insanın umudu oluyor sizin yazdıklarınızla. İçimde biyerde hep ümit var olacağım. Nasıl üzülüyordum anlatamam. Morf sayı hız ne olacak diye. Hep olumsuz yorumlar okuyorum örnekler duyuyorum. Herkesin hayatı farklı tabi aynı değil ama buradaki sıkıntımız hepimizin ortak. İnş sizin gibi müjdeler almak nasip olsun bize.Canım hiç ümitsiz olma
Benim eşimde sayı hız morfoloji hepsi yerle birdi
3 kere tese oldu eşim
2.teseden bir kızım var çok şükür Allaha
3.tesede 2 dondurulmuş negatifim var
4.tedaviye başladığımızda yine tese olucaktı ama bir ihtimal çıkma şansı 0 denildi
Laborantların ısrarı üzerine eşimin öncesinde kendi örnek vermesini istediler
Ve eşimde tese hariç 3 sperm çıkışı 1ihariç 2 iyi kalite denildi
Ve 3 embriyo oluştu
1i elendi 1si gerinden gelerek 2si 5.güne ulaştı
1. 5ab transferim oldu
Geriden gelen 6.gün sonlandı çöp oldu
5ab transferim tuttu dün keseyi gördükçok şükür
Yani geliceğim konu şu eşim tese ameliyatlım bir hasta iken şuan kendi örnek vererek tutmul bir gebelik var
Allahtan ümit kesilmez bol bol dua edin
Aynı sorun ve ruh hali bende de var cnm ilk tedavim olacak morfoloji 1 hız 1 sayı şükür iyiydi 23milyondan 60milyona çıkmıştı ama morfolojide 8den 1e hız 40dan 1e düşmüştü memorialde yapılan spermiyogram çok farklı çıktı eşim 20gün neofortil kullandı benim rezervime iyi dendi ama 5.güne 5tane embriyom ulaşabildi dr um pgt yaptırın diye her muayenemde söyleyince pgt yaptırmaya karar verdik sonucu bekliyorz ama nedense hep olmayacak tutmayacakmış gibi hissediyorum pozitif düşünmeye çalışsamda içime işleyen bu karamsarlığı nasıl atıcam bilmiyorum pgt embriyoya zarar veriyor diyenler var yaptırmasaydım bu kezde acaba bir kromozomsal bozukluk olur muydu diye düşünecektim Allahım hayırlısını nasip etsin inşallahBazen çok karamsar oluyorum arkadaşlar. Sperm sayı, hız düşük olup morf %1 olup hamile kalan yok mu? Erkek sorununda morf düşük olunca düşük olmasını ona bağlıyorlarmış. Tedaviye yeni başlıyorum başlangıçtan daha tutmayacak heralde diye üüzülüyorum. Böyle olup mutlu sona ulaşan var mı?
Zorlu bir süreç atlatmışsınız cnm Allah mükafatını vermiş gözünüz aydın tutunmasına çok sevindim darısı başımıza diyelim nelere dikkat ettiniz transfer öncesi sonrası önerileriniz var mıCanım hiç ümitsiz olma
3 kere tese oldu eşim
4.tedaviye başladığımızda yine tese olucaktı ama bir ihtimal çıkma şansı 0 denildi
Ve 3 embriyo oluştu
1. 5ab transferim oldu
Yani geliceğim konu şu eşim tese ameliyatlım bir hasta iken şuan kendi örnek vererek tutmul bir gebelik var
Canım dün bana hemşire yumurtalar geliştikten sonra ilişkiye girmeyin dedi erken çatlatırmış Allah korusun perhizini kendi yapsın dediArkadaşlar affınıza sığınarak cinsel ilişki tedavi süreci hangi aşamalarda yasak doktor bize hiçbişey demedi bende soramadım .. başladığımızdan beri ayıp olmasın hiç ilişkiye girmedik yasaktır diye internetten baktım bazı merkezler yasaklamış bazısı yasaklamamış doktorla görüşen var mı bu konuyu transfer öncesi sakıncalı mıdır ?
Masallah ne guzel bize umut oldunuz insallah Allah bizede o gunleri yasatir.benimde memorialde 5.denememCanım hiç ümitsiz olma
3 kere tese oldu eşim
Ve 3 embriyo oluştu
1. 5ab transferim oldu
Yazma gereği duydum çünkü içinizdeki karamsarlıklarının aynılarını zamanında fazlasıyla yaşadımBeni şuan nasıl mutlu ettiniz anlatamam. Tabi ki verecek olan Allah onu çok iyi biliyorum. En azından insanın umudu oluyor sizin yazdıklarınızla. İçimde biyerde hep ümit var olacağım. Nasıl üzülüyordum anlatamam. Morf sayı hız ne olacak diye. Hep olumsuz yorumlar okuyorum örnekler duyuyorum. Herkesin hayatı farklı tabi aynı değil ama buradaki sıkıntımız hepimizin ortak. İnş sizin gibi müjdeler almak nasip olsun bize.
Allah razı olsun inş tutunam bebeğimi Rabbim kucağıma sağlıkla almamızı nasip ederZorlu bir süreç atlatmışsınız cnm Allah mükafatını vermiş gözünüz aydın tutunmasına çok sevindim darısı başımıza diyelim nelere dikkat ettiniz transfer öncesi sonrası önerileriniz var mı
Ara ara umutsuz arkadaşlarımı görünce yazıp içinize umut olmak istiyorumMasallah ne guzel bize umut oldunuz insallah Allah bizede o gunleri yasatir.benimde memorialde 5.denemem
O aşamaları geçtik biz o zamanlar yapmadık bişi :)) şimdi transfer olcam inşallah o aşamadayız kasım ayında başladık ocak oldu usluyuz :))transfer öncesi bişey olursa sakıncası var mıdır onu merak ettim çok sağol canımCanım dün bana hemşire yumurtalar geliştikten sonra ilişkiye girmeyin dedi erken çatlatırmış Allah korusun perhizini kendi yapsın dedi
Gercekten hic bitmiyor ha baktin rahata eriyorsun bide kardeşi olsun istiyorsunuz bakınız benGençler nedir bu karamsarlık 7 yıldan sonra oldu bu minnak ve hiç gebelik görmedim bu da olumsuz olacak dedim ama kendisi 3 aylık azıcık rahat olun gevşeyin bak bizim şu an ki derdimizde sağlıkla kucağımıza almak 2 3 4 testleri hiç birini yaptırmak istemedim ben size sizde bana dua edin ama hep bi soru olacak aklınız da tutunacak mı tutunsa sağlıklı olacak mı doğum nasıl olacak doğduktan sonra bu olacakmı şu olacakmı bi bakmışsınız bunların içinde bulacaksınız kendinizi
Hayır canım o zaman bir sakıncası yokO aşamaları geçtik biz o zamanlar yapmadık bişi :)) şimdi transfer olcam inşallah o aşamadayız kasım ayında başladık ocak oldu usluyuz :))transfer öncesi bişey olursa sakıncası var mıdır onu merak ettim çok sağol canım
Tabiki ananas konusunda çok abartmamamk lazım bende ilk 1 hafta yedim kan sulandırıcı kullanmıyordumS sus_panda bende yumurtlama döneminde kimyasal bir şey kullanmamaya dikkat ettim sağlıklı beslenmeye çalıştım transferden sonra ananas yiyip yememekte kararsızım bazı yorumlarda kan sulandırıcı etkisi olduğu için kan sulandırıcı ilaç kullanınca iyi olmayabilir falan yazmışlar, onun haricinde transfere kadar arı sütü bal polen yiyicem balık yağı ve dvit içicem tabiki birde folic asite devam edicem vücudum hormon ilaçlarından iyice arınsın istiyorum
Ben kan sulandırıcı kullanmıcam ananas yiyebilirim o zaman dimi test sonucumda pıhtı var dedi testi yaptığım hastane Gönül hanım iğneye gerek yok dedi yiyim o zaman ben ananas varsa sulandırsın :)Tabiki ananas konusunda çok abartmamamk lazım bende ilk 1 hafta yedim kan sulandırıcı kullanmıyordum
Bol sebze ve protein ağırlıklı beslenmeye çalış
Ben sebze yemeklerime bile kıyma kullanarak yapmıştım.
Bunlar ve dua elimizden gelen şeyler
İnş güzel haberlerini alırız cnm
Hastaneye getiriyormuş bir eczane ilaçları hemşireye sorun isterseniz.. idilde de gonal f 260 tl idi en son diğeri 240 a veriyormuşKizlar ilaclar icin indirimli satan eczane biliyo musunuz malum pahali surec ben ilk 2 tedavimde eczane onermisti doktor iskontolu vermisti ilaclari eczane
Transferden sonra hergün 1 dilim yesem iyi midirTabiki ananas konusunda çok abartmamamk lazım bende ilk 1 hafta yedim kan sulandırıcı kullanmıyordum
Bol sebze ve protein ağırlıklı beslenmeye çalış
Ben sebze yemeklerime bile kıyma kullanarak yapmıştım.
Bunlar ve dua elimizden gelen şeyler
İnş güzel haberlerini alırız cnm
Hastaneye getiriyormuş bir eczane ilaçları hemşireye sorun isterseniz.. idilde de gonal f 260 tl idi en son diğeri 240 a veriyormuş
Ben kan sulandırıcı kullanmıcam ananas yiyebilirim o zaman dimi test sonucumda pıhtı var dedi testi yaptığım hastane Gönül hanım iğneye gerek yok dedi yiyim o zaman ben ananas varsa sulandırsın :)
Canım inanki illa ye diyemem sana amaTransferden sonra hergün 1 dilim yesem iyi midir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?