Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Ben o zaman pazartesine randevu alayım gitmişken ikisini görürüm varsa inşallah vardır. Endişe etme diyeceğim ama senden bir farkım Yok. İçim içimi yiyor resmen kalp atışını duyma isteği ya duyamazsam ya bir şey yoksa bir terslik varsa korkusu. Allah bize güç ve huZur versin inşallah herşey yolundadır
 
kızlar düşük yaptm ben hatrlayanlar vardr aranızda düşüktan sonraki adete mi transfer oldunuz yoksa bir sonraki adette mi transfer oldunz
 
Cuma günü transferim oldu .
hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza alın inş. Gelişmelerden biZi de haber edin. Çok farklı bi heyecan dır değil mi. Rabbim yardımcınız olsun dikkat edin. Size morfoloji için ilaç tedavi verdiler mi direk başladınız mı?
 
Bir arkadaşım vardi londrada yaşayan hamlieyken orada uc kez usg bakiyorlardi yanlis hatirlamiyorsam birinide i. Haftada diye biliyorum bi arastirip ona gore gidin cok zor londrada hamile olmak insan meraktan çatlar inşallah sizin icin hersey yolundadir bu guzel bekleyisler minik mucinezin melek yuzu ile taclanir
 
Arkadaşlar moralim çok bozuk eşimin sperm testinde morf sıfır çıktı. Bu şekilde hamile kalabilecek miyim;((
cnm bizimde %1 çıkmıştı... sayı ve hareketlılık normalse çokta sorun değil, zaten en iyi spermı buluyorlar
 
Canım bak erkek infertilitesi bölümünde morfoloji sayı hız diye bi topik var orayı bir incele istersen. Morfolojiyi yükseltebilenler var orda.
 
aynen üç kez ultrason bakılıyormuş önemli bir durum yoksa eğer.Arkadaşım 8. haftada demişti. ben sağlık ocağına gittim 12. hafta dedi. bende o kadar bekleyemem. özel bir yer buldum orda bskınacağım. Aynen sağlık sistemi felaket. Sağlık burda çalış çalışma herkese bedava.Özel hastane çok fazla değil. Olanlarda acayip pahalı. Sabırla sağlıkla güzellikle bu yolu yürüyeceğiz bebeğimşe inşallah. Vakti gelincede inşallah kucağıma alırım. Gerçekten zor
 

Amin inşallah hepimiz kavuşuruz . Şuan farklı birşey yaşamıyorum sakinim sadece merak var ne olacak diye pek birşey hissedemiyorum yani .

Şöyle söyleyeyim memorial ürolog lari ile görüşmemizi onerdiler ama biz gitmek istemedik. Zaten ondan oncesinde bir çok Dr a gitmiştik hepsi aynı şeyleri söyledi .
Bu konuda en çok araştırma yapan kaan aydos a da mail attım ama randevu en erken 6 ay sonrasına oluyor. Kaan beyin tedavi sinde olumlu sonuçlar alan var almayanlarda var çok az da olsa olumsuz etkilenen de var . Erkeklere hormon verilen bir yöntem uyguluyor. En son ona gidecektik ama o kadar beklemek istemedik tedavi de bir o kadar sürecekti. Bi daha şansımızı deneyelim dedik . Kaan beyin yeme içme konusunda ki önerilerini yaptık . Size yazdığım şeyleri kullanmaya calıştık ve öyle başladık tedaviye .

Sperm test sonuçlarınız da önemli morfoloji sıfır evet ama alt gruplar nedir hafif bozuk sayısı nedir problem nerede kullanılabilecek var mı bunlar önemli .

Sperm analizi konusunda çok ayrıntılı bir test yapıyor memorial ve ona göre konuşuyorlar semra hanım bu konuya da çok hakim o yüzden burayı tercih etmeme sebep oldu. Yuvarlak konuşmalar yapmadı Hiçbir zaman . Size şunu söyleyebilirim evet morfoloji cok önemli bir sıkıntı bazılarının aksine ama olmayacak bir şey de değil dediğim gibi spermin hangi şekillerde olduğu önemli . Sizin sonucunuz elinizde dır bi araştırın nette bakın anlarsınız . Tüp bebek te sayı düşüklüğü hız hiç önemli değil mikroenjeksiyon olduğu için.

Umarım anlatabildim . Ama tavsiyem madem başlıyorsunuz bu kadar stres yaşamamanız gerçekten sizi olumsuz etkileyecek yapmayın . Bi teslim olun hem Allaha hem hastaneye Rabbim nasip edecekse olur muhakkak. Aklınıza takılanları bize de sorun ama önce Dr nuz la bu konuları konuşup netlestirin içiniz en iyi o şekilde rahatlar . İnşallah tedaviniz olumlu geçer ve son tedaviniz olur
 
Canım maşallah çok güzel yazmışsın. Cuma günü vedalasamadik senle. Umarım herşey yolundadır. Ben farklı hiçbirşey hissetmiyorum. Herşey aynı gibi sanki sende var mi belirtiler. Bide pazari beklemeden cuma günü falan test yapsam mı diyorum.
 
Aslında ön görüşmeye gittiğimizde verilen kitapta herşey yazıyor açıkcası üstten bakıp geçmiştim dün okudum ayrıntılı bir şekilfe .. bir çok sorumun cvbını aldım
 
Ben 6+3 te karından duydum. Merak etme duyarsın.
 


Canım fırsat olmuyor ki o telastan nasıl geçti gitti anlamadım ben . Gerçi hala birşey anlamadım ama çok şükür bir sıkıntım yok . Hafif bi kasık ağrısı oldu dün bide bi kere bi batma hissettim bugün hiçbişey yok . Kendimi dinlemek istemiyorum açıkçası . Ama belirti yok diyebilirim.
Test için de çok merak ediyorum sanırım bende cumadan bir test yapabilirim :)
 
Allah hayırlı sonuçlar almak nasip etsin inşallah canım. Umarım emeklerimizin karşılığını alırız. Bende cuma evde idrar testi yapacağım sanırım.
 
Elimde sonucum ama tam olarak neye bakılacağını anlamadım. Mesela amor baş %72 hafif amorf baş anamolisi %1 şiddeetli %71 bu biraz beni korkutuyor. Serbest baş normal %0 serbest baş anormal morf %1. Stoplazmik droplet %15 pin head %12 ilk baktığım şeyler. Ne anlama geliyor bilmiyorum. Semra hoca henüz yorumlamadı ama siz incelediğiniz ve size söylenen kadarı ile hangisi önemli acaba
 

Baş anomalileri önemli olan %72 oranında yazıyor . Hafif amorf baş da 1 miş sanırım bu kısımdan kullanıyorlar . Serbest baş ve pin head mi var sadece . Yani ben uzman değilim ama ise yarayan spermler bulacaklardır diye düşünüyorum sonuçlara göre .
Baş anomalileri kısmında hangileri var
Pin head var serbest baş var bu kadar mı
 
Round head, tapered sperm, büyük baş küçük baş uzun baş hepsi var. Boyun ve kuyruk anomalisi de var. Oradaki değerler ne kadar önemli onu bilmiyorum. Benimde bildiğim hafif amorf baş önenmli o %1 işte. Sizin değerler nasıldı peki?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…