Amh icin gun yok istedigin zaman yaptirabilirsinAdetin kaçıncı günü amh testi yaptırılıyor canım eşim o gün test verecek zaten bizim problem de sperm morfoloji ve hızı
Merhaba
Adetin 2.gunu sonuclarim soyle
Estradiol 42
Fsh 8.42
Lh 5.45
Progestron 0.78
Serbest t4 0.92
Tsh 3.06
Amh 1.48
Sizce nasıl o kadar uzuldum ki
anladım tatlım bende bu tedavide imsi yöntemini sorucam bizim morfolojide de baş ve kuyruk kısmı değerleri düşüktü diye hatırlıyorum zaten %1morfoloji 60milyon toplam sayı vardı acaba diyorum genetiğe gönderdiğim 5embriyodan 1tane sağlıklı dönmesinin sebebi de sperm morfolojisinden mi kaynaklandı 17 yumurtamdan geriye sıfır embriyo kaldı erkek inferlitesi daha zormuş kızlar az yumurta rezervi olanlar üzülmesin yani
Rahim filmini en son 2 yıl önce çektirmiştim düşük operasyon hiçbir şey olmadı, inşallah istemezler isterlerse de ne yapalım artıkBen memorialde yatırmadım elimdeki testtede birsey demediler kabul ettiler illaki orada olmasina gerek yok oyle olsa zaten mesajda amh testini yaptirip gelip diye gelmezdi. Semen analizi orada zorunlu ve rahim filmini eger yeni cekilecekseniz echomarin olmasini istiyorlar. Eger elinizde eski varsa cekilmesinin uzerinden düşük dogum veya operasyon gecirmediyseniz onuda kabul ediyorlar
ordan istiyorlar ücreti 100 tlİllaki orda mı yaptırmak gerekiyor ücreti ne kadar acaba
canım morfoloji demek sperm şeklinin bozuk olması demek yane genetikle ilgisi yok zaten yumurtayı döllerken şekıl olarak en iyi spermi seçiyorlar , o yüzden tüp bebekte morfoloji çokta önemlı değil... Açık konuşmak gerekırse senın durumuna çok şaşırdım 17 yumurta toplanıyor ve geriye dondurulacak embriyo kalmıyor... 17 yumurtadan kaçı 5. güne ulaştı? bide pgt ye yollayıpta sağlıklı gelmeyen embriyoların durumunu sor yane neden sağlıklı değil, hangi kromozomda sorun var? bu kadar yummurta toplanıyor neden sadece 1 tanesi transfere uygun görünüyor? eminim bu sorular senın de kafanı kurcalamıştır. Muhakkak mantıklı açıklama vereceklerdir diye düşünüyorum
Bir sorun yoksa baslatirlar adet 2 gunu yapilan test onemli onu yaptirBu ay testleri yaptırsam diğer aya başlatırlar inşallah
Merhaba kizlar yeni sonuclarimi aldim ve ben şok. .. amh ilk tedavimde 6 larda iken simdi 1.48 düşmüş zaten herşey çok zordu simdi dahada zorlaştı. ... sizce 1.48 nasil
cnm bizimde morfoloji %1 ve özellikle baş kısmında şiddetli bozukluklar var doğal döllenmeyi etkiliyor ama tüp bebekte ımsi veya mikroenjeksiyon uygulayarak en iyi spermı buluyorlar bizim için gerekli sperm bir düzine bile değil yane o kadar az sağlıklı sperme ihtiyacımız var kı yane erkeğin spermı 10.000.000 bile olsa onların içinde muhakkak 10-20 tane sağlıklı spermler bulunur... ama başka faktörler varsa ne bileyim yumurta kalitesi, çikolata kisti yada genetik en çok bunlar etkıler diye düşünüyorumCanım tüp bebekte morfoloji önemsiz diyemeyiz kesinlikle bu gerçekten çok önemli bir faktör. Sperm canlı ve hareketli olsada şekli bozuk özellikle baş kısmında ki şekil bozuklukları dölleme yeteneğini düşürüyor hatta hiç döllenme oluşmuyor. Bazen döllenme olsa bile baş kısmında ki dna iplikçikleri nin açığa çıkmasını yani gen aktarımını yapacak olan enzimlerde eksiklik ve aktaramama gibi durumlar söz konusu . Bunlarda kalitesiz embriyo oluşumuna sebep oluyor yada zaten 5. Gune gidemiyorlar bile .
Yani daha yazilabilecek çok şey var . Nasıl biz kadınların durumu kişiye özelse sperm konusu da bu kadar hassas .
Morfoloji 0 olan bir hastada alt değerler çok önemli . Mesela anomali nin hangi kısımlarda olduğu çeşidi şekli hepsi önemli .
Şiddetli anomalilerinin yanında az hasarlı spermlerin olup olmadığı da çok önemli .
adasu_deniz arkadaşımız da morfoloji 1 miş yani hepten umutsuz bir durum yok sağlıklı sperm az da olsa mevcut bu çok güzel bence .
Çok yumurta demek çok kaliteli yumurtalar demek değil özellikle pko lu arkadaşlar bunu karıştırıyor o yumurtaların hepsi aynı kalitede olmuyor çok fazla oldukları için . Ama tabi ki kalitelileri de var yanlış anlaşılmasın şunu demek istiyorum 17 yumurta olsada hepsinin aynı kalitede olmasını bekleyemeyiz .
Tedavi aşamasında eşleri bir değerlendirmek lazım yani iki kişinin ortaya çıkardığı farklı sorunlar oluşuyor .
Şunu da ekleyeyim iyi bir ekiple çalışıyoruz ve nasibimize inanıyoruz verecek olan Rabbim biz sadece elimizden gelenin en iyisini yapmaya mecburuz.
Kendimden örnek vereyim anlattım gerçi bir çok kere çoğunuz biliyorsunuz . Benim de pek umudum yoktu teslim oldum o yüzden nasip dedim hep .
Morfoloji 0 özellikle baş kısımları sorunluydu ilk tedavimde (başka yerdeydi) hiç döllenme olmadı. Yumurta sayım 3 tü kistlerim den dolayı .
Rahim filmini arada dogum oldugu icin istemislerdir senden de canim benimde 2014 e ait rahim filmim vardi degerlendirdiler hatta dosyaya bile koydular ama yenisinide istemislerdiCanım çok anlamıyorum değerlerden ama benim amh 2 idi tedavide. Fsh 15.
Oğlumda da aynıydı.
Hep bulunduğumuz ilde yaptırdık tahlilleri, memorial da değil. 2014 yılındaki dosyam duruyordu ama yine istediler rahim filmini, 10 ay önceye ait vardı kabul ettiler
cnm bizimde morfoloji %1 ve özellikle baş kısmında şiddetli bozukluklar var doğal döllenmeyi etkiliyor ama tüp bebekte ımsi veya mikroenjeksiyon uygulayarak en iyi spermı buluyorlar bizim için gerekli sperm bir düzine bile değil yane o kadar az sağlıklı sperme ihtiyacımız var kı yane erkeğin spermı 10.000.000 bile olsa onların içinde muhakkak 10-20 tane sağlıklı spermler bulunur... ama başka faktörler varsa ne bileyim yumurta kalitesi, çikolata kisti yada genetik en çok bunlar etkıler diye düşünüyorum
Bende 2 sene once cektirdim rahim filmi.semra hanim gecen ay yenisini istemedi.eger ki operasyon ve rahatsizlik gecirilmediyse istenmiyorRahim filmini en son 2 yıl önce çektirmiştim düşük operasyon hiçbir şey olmadı, inşallah istemezler isterlerse de ne yapalım artık
Rahim filmini en son 2 yıl önce çektirmiştim düşük operasyon hiçbir şey olmadı, inşallah istemezler isterlerse de ne yapalım artık
Anladım canım teşekkür ederimSemra hanım filmde aklını kurcalayan emin olamadığı bir şey görürse istiyor sadece yada filmden sonra bir operasyon gecirdiysen.
Kötü kalite derken kaç oluyor canım? Peki açıklama olarak ne diyorlar. Tüm denemeleriniz memorial mu oldu? Sizde bir sorun var mı peki direk erkek faktörü mü?Merhaba bizdede erkek faktoru benim ilk tedavimde 27 yumurta toplanmisti ve 5.gune sadece 2 tane kötü kalite embriyo kalmisti malesef erkek faktoru durumu çok zor... benim 6 denemem oldu ve elde var sıfır
Ben hiç rahim filmi çektirmedim istenmedi çokta kararsız kaldım ama çekilmedim bakalm.Semra hanım filmde aklını kurcalayan emin olamadığı bir şey görürse istiyor sadece yada filmden sonra bir operasyon gecirdiysen.
Bence çektir sonradan negatif olup çekilmektense baştan yaptırBen hiç rahim filmi çektirmedim istenmedi çokta kararsız kaldım ama çekilmedim bakalm.
Merhaba ilk tedavim bulent trasta idi sonrakilerin hepsi memorialde.Kötü kalite derken kaç oluyor canım? Peki açıklama olarak ne diyorlar. Tüm denemeleriniz memorial mu oldu? Sizde bir sorun var mı peki direk erkek faktörü mü?
Allah görünmeyen yerlerden şifalar versin sevgili arkadaşım inşaAllah hayırlı tez zamanda evlatların gelsinMerhaba ilk tedavim bulent trasta idi sonrakilerin hepsi memorialde.
Görünen erkek faktörü ama artik yum kalitesi ve sayisida sikinti olmaya basladi ve birde yaş faktoru girdi 39 yadindayim 2 defa genetige embriyo gonderildi ve sadece bir tane mozaik embriyom var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?