cnm tabiki de baskı yapılmaması gerekıyor ama Türkiye de sezaryan oranı %53 Dünya da birinci durumda ... En gelişmiş ülkerlerde Avruparada bu oran %15... Bu kadar çok sezaryanın yaygınlaşması da doğaya aykırı... Görümcemın tanıdığı 40 yaşında Amerikada tüp bebek yaptırdı ve tuttu doğumu yaklaşınca sezaryan istedi ve kesinlıkle orda ki hiçbir doktor kabul etmedi sırf Tüp bebek oldu diye sezaryanı kabul etmıyoruz demişler kadın 15 saat doğum sancısı çekti , doktorlara yalvardı yine oralı olmadılar sonunda normal olarak doğurdu ve gayet iyiler.... Aynı şekilde annemın dayısının kızıda tüp bebek yaptırdı Ankara'da... doktor sezaryan doğumu tavsiye etmiş, gün falan aldılar doğumuna birkaç hafta kala kendiliğinden sancısı geldi ve bebeğini normal doğumla sağlıklı şekilde kucağına aldı.... yANE ANLIYACAĞIN tÜRKİYE DE SEZARYAN DOĞUMA çok kolay karar veriliyor ve birçok kadında normal olarak dünyaya getirilmesi gereken evlatlarını bir operasyon sonucu Dünyaya getiriyorlar.... yane sezaryan bir seçim değil anne yada bebeğin hayatı söz konusu ise zorunluluk olmalıdır...bu konuda çok araştırma yaptım. bebek için sezaryen, en az risk içeren doğum şekliymiş. sadece soluk alma ile iligli sorun olabilirmiş ki o da normal doğumda da olabiliyor ve 2-3 günde normale dönüyormuş.
normal doğum o an zor olsa da asıl anne için rahatlık. sonrasında hiç sorun yaşanmıyor. ki doğanın dengesi de bu şekilde olması gerek tabii anne hemencecik toparlanıp bebeğine bakabilsin diye düşünüyorum.
ayrıca bu annenin doktorla birlikte alması gereken bir karar. sinir oluyorum normal doğumu seçmeyenlere baskı yapılmasına ve normal doğumun büyük bir başarıymış gibi konuşulmasına.
Ayyyyy Maşallah çok çok güzel bir değer Allah kucağında göstersin inşallah.çok sevindim. Her üzüntünün ardından Rabbim bir mükafat verir evet.9.gün değerim 329.
Dün evde yaptığım idrar testi tek çizgiydi. Şimdiye kadar 5 kez bhcg yi kanda yüksek gördüm. Hepsinde aynı belirtileri yaşadım. Göğüslerde dolgunluk, uyku hali ve koku hassasiyeti. Bu sefer hiçbiri olmadı. Negatif sonuçtan çok emindim. Bütün gece adet sancısı çektim.
Ama yanılmışım. 5 kez yaşadığım belirtiler 6.da hiç olmadı.
Allah’ım sen ne büyüksün. Zamanı gelmeden test yapmayacağım diyorum hep ama duramıyorum. Al sana sonuç. Boşa üzüldüm 2 gün boyunca.
Allah kimseyi evlatla sınamasın. İsteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah
Dün çok kızmıştım sana:) ohh Bee, hayırlı olsun arkadaşım sağlıkla ilerlesin inşallah
T Turuncu pembe tek transfer mi canım
Evet çoğul olabilir Maşallah çok yüksek çünkü.Dün kendinide bizi de üzdün bak rekor bir değerle maşallah pozitifi aldın canım.Kızın bana. Terlikle ağzıma ağzıma vurun demiştim hatta bi daha önceden test yaparsam diye. Sağolasın canım
Çift embriyo canım. Çoğul mudur sizce?
EVET canım girdim . 20.haftada girmiştim.uzun sürmüştü tek tek her yerini inceliyor. Bence sen de gitmelisin bazı rahatsızlıklar anne karnında tespit edilince tedavi edilebiliyor.geçen haberlerde gördüm anne karnında ameliyat oldu bebis. Yani bir sorunu varsa da bunu bilerek doğurmak isterim. Okuldan arkadaşımın bebeği cam kemikmis detaylıya gitmedi normal doğumda bebeğin tüm kemikleri kırılmıştı kurtaramadilar . Sonra çok pişman oldu.bence git Allah in izniyle Bisey çıkmayacakanladım cnm hakkında hayırlısı ne ise o olsun
ben rahatım, iyiym şükürler olsun haziran da ayrıntılı ultrasyona gireceğim...
sen girdin mi cnm biraz kararsızım aslında
cnm tabiki de baskı yapılmaması gerekıyor ama Türkiye de sezaryan oranı %53 Dünya da birinci durumda ... En gelişmiş ülkerlerde Avruparada bu oran %15... Bu kadar çok sezaryanın yaygınlaşması da doğaya aykırı... Görümcemın tanıdığı 40 yaşında Amerikada tüp bebek yaptırdı ve tuttu doğumu yaklaşınca sezaryan istedi ve kesinlıkle orda ki hiçbir doktor kabul etmedi sırf Tüp bebek oldu diye sezaryanı kabul etmıyoruz demişler kadın 15 saat doğum sancısı çekti , doktorlara yalvardı yine oralı olmadılar sonunda normal olarak doğurdu ve gayet iyiler.... Aynı şekilde annemın dayısının kızıda tüp bebek yaptırdı Ankara'da... doktor sezaryan doğumu tavsiye etmiş, gün falan aldılar doğumuna birkaç hafta kala kendiliğinden sancısı geldi ve bebeğini normal doğumla sağlıklı şekilde kucağına aldı.... yANE ANLIYACAĞIN tÜRKİYE DE SEZARYAN DOĞUMA çok kolay karar veriliyor ve birçok kadında normal olarak dünyaya getirilmesi gereken evlatlarını bir operasyon sonucu Dünyaya getiriyorlar.... yane sezaryan bir seçim değil anne yada bebeğin hayatı söz konusu ise zorunluluk olmalıdır...
Aynen canım. Ilk doktorumu bu yüzden değiştirdim ben normal doğum yanlisiydi ve bu konuda baskı yapıyordu bir kaç hastanın bebeği zarar gördü bu yüzden.o yüzden bıraktım onu . Araştırdım aynen sezeryande bebek daha az riskte anne için daha riskli normal ise anne için daha iyi hemen kalkmak açısından ama annemin 27 dikişi olmuş alttan ve kalkamamis . Tabi ki normal yapmak daha iyidir ama bunun için psikolojik olarak hazır olmak gerek . Rabbim hangisi bizim bebeklerimiz için hayirliysa onu nasip etsin inşallahbu konuda çok araştırma yaptım. bebek için sezaryen, en az risk içeren doğum şekliymiş. sadece soluk alma ile iligli sorun olabilirmiş ki o da normal doğumda da olabiliyor ve 2-3 günde normale dönüyormuş.
normal doğum o an zor olsa da asıl anne için rahatlık. sonrasında hiç sorun yaşanmıyor. ki doğanın dengesi de bu şekilde olması gerek tabii anne hemencecik toparlanıp bebeğine bakabilsin diye düşünüyorum.
ayrıca bu annenin doktorla birlikte alması gereken bir karar. sinir oluyorum normal doğumu seçmeyenlere baskı yapılmasına ve normal doğumun büyük bir başarıymış gibi konuşulmasına.
Bu arada senle aramızda on gün var sadece az kalmış :)canım çok haklısın tabii ki, ben sezaryen en iyisi demiyorum. zaten belirttim ikisini de.
ama örnek aldığımız avrupa ve amerikada sağlık sistemi beğenmediğimiz ülkemizden çok daha iyi durumda değil. bunu son dönemde yakınen gördüm. gebeleri her defasında doktor kontrol etmiyor, ebeler bakıyor. öyle her muayenede ultrason yok. sırf bu yüzden çok yakınımızın bebeği avrupanın en gelişmiş ülkelerinden birinde ağır engelli doğdu kromozon bozukluğu vardı. bebeğe devlet el koydu ve geçen hafta bebek ne yazık ki melek oldu. eğer türkiyede olsaydılar detaylı ultrasonlarla sık kontrollerle en önemlisi ebelerle muhattap olmadan çok daha önce durumu öğrenebilirlerdi.
aynı şekilde en yakın arkadaşım amerikan vatandaşı olmasına ve amerikada yaşamasına rağmen iki bebeğini de türkiyede dünyaya getirdi normal doğumla.
avrupa ve amerika bir çok konuda bizden ileri elbette ama ben de diyorum ki "beni türk hekimlerine emanet edin".
neyse bu konunun adresi değil bu sayfa çok hoşlanmıyorum aslında tüp bebek dışında şeyleri konuşmaktan ve arkadaşların vaktini almaktan. hakkınızı helal edin sayfayı mesgul ettiğim için.
Canım sen dondurulmjş transfer oldun Di mi, özel mesaj atamadım o yüzden burdan soruyorum. Kalınlık gün gün kontrollerinde kaç çıkmıştı ve en son ne xaman kaç ölçüldü hatırlıyor musun?Kızın bana. Terlikle ağzıma ağzıma vurun demiştim hatta bi daha önceden test yaparsam diye. Sağolasın canım
alttan 27 dikiş mi ? ayyy inanmıyorum bu sezaryandan daha zor durum olmuş seni şimdi daha iyi anlıyorum canım ... Annemın bende 4 dikişi olmuş , diğerleri dikişsiz ...Aynen canım. Ilk doktorumu bu yüzden değiştirdim ben normal doğum yanlisiydi ve bu konuda baskı yapıyordu bir kaç hastanın bebeği zarar gördü bu yüzden.o yüzden bıraktım onu . Araştırdım aynen sezeryande bebek daha az riskte anne için daha riskli normal ise anne için daha iyi hemen kalkmak açısından ama annemin 27 dikişi olmuş alttan ve kalkamamis . Tabi ki normal yapmak daha iyidir ama bunun için psikolojik olarak hazır olmak gerek . Rabbim hangisi bizim bebeklerimiz için hayirliysa onu nasip etsin inşallah
Evet canım maalesef.aslında anne önemli annem normal yapma diyor çektiği için.ama annem zor doğum yapmamış olsa bana destek olsa ben de dusunebilirdim . Çünkü genetik önemli . Maşallah annenin az olmuş dikişi :)alttan 27 dikiş mi ? ayyy inanmıyorum bu sezaryandan daha zor durum olmuş seni şimdi daha iyi anlıyorum canım ... Annemın bende 4 dikişi olmuş , diğerleri dikişsiz ...
tebrik ederim hayırlısı olsun önceden yapılan testlere bende çok karşıyım gereksiz zaten önceden kesin sonuç verse doktorlar atıyorum beşinci gün ister yedinci gün ister adamlar ısrarla dokuz diyorsa bir bildikleri var. neyse pozitip almana sevindim. Belki senin durumundan ders çıkaran olur vaktinden önce yapmaz kimseKızın bana. Terlikle ağzıma ağzıma vurun demiştim hatta bi daha önceden test yaparsam diye. Sağolasın canım
gerçekten genetik önemli canım Rabbim en hayırlısı ne ise onu nasip etsin ...Evet canım maalesef.aslında anne önemli annem normal yapma diyor çektiği için.ama annem zor doğum yapmamış olsa bana destek olsa ben de dusunebilirdim . Çünkü genetik önemli . Maşallah annenin az olmuş dikişi :)
Canım ben uzaktan takip edildim.Canım sen dondurulmjş transfer oldun Di mi, özel mesaj atamadım o yüzden burdan soruyorum. Kalınlık gün gün kontrollerinde kaç çıkmıştı ve en son ne xaman kaç ölçüldü hatırlıyor musun?
Canım ben uzaktan takip edildim.
9.gün 4,9
12 gün 5,5
14.gün 6,3 idi.
20.gün transfer yapıldı. Transferden 1 gün önce gidip muayene oldum yücel beye. Biraz ince ölçmüşler ama şu an kalınlık gayet iyi dedi
Transferimi Semra hanım yaptı. O da aynı söyledi. İnce ölçmüşler dedi.
O yüzden sen benim değerlerimi baz alma. İlk kez dondurulmuş tedavi gördüm. Değerler hakkında bir fikre bile sahip değildim hala da değilim.
MâşâAllah diyeyim o zaman sanki çoğul gibi gibi benim 9. Gün 188 çıktı 11. Gün 674 takip doktorum çift transfer mi demişti bana da o yüzden sordum sağlıkla büyüsünler İnşâAllahKızın bana. Terlikle ağzıma ağzıma vurun demiştim hatta bi daha önceden test yaparsam diye. Sağolasın canım
Canım ben uzaktan takip edildim.
9.gün 4,9
12 gün 5,5
14.gün 6,3 idi.
20.gün transfer yapıldı. Transferden 1 gün önce gidip muayene oldum yücel beye. Biraz ince ölçmüşler ama şu an kalınlık gayet iyi dedi
O yüzden sen benim değerlerimi baz alma. İlk kez dondurulmuş tedavi gördüm. Değerler hakkında bir fikre bile sahip değildim hala da değilim.
Anladım canım, hayırlısı artık bakalım perşembe belli olur benim de heraldeCanım ben uzaktan takip edildim.
9.gün 4,9
12 gün 5,5
14.gün 6,3 idi.
senin tek transfer miMâşâAllah diyeyim o zaman sanki çoğul gibi gibi benim 9. Gün 188 çıktı 11. Gün 674 takip doktorum çift transfer mi demişti bana da o yüzden sordum sağlıkla büyüsünler İnşâAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?